SOS μόλις έδωσα depon στον γατούλη μου

παντως ολοι οι ιδιοκτητες πρεπει να ζητησουν απο τον κτηνιατρο τους να του φτιαξει ενα φαρμακειο για επειγοντα περιστατικα και μη :up:
Σωστά...αυτό δεν το είχα σκεφτεί :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτά που είχα πάντα στο φαρμακείο τους ήταν betadine, αντιβίωση, κολλύριο και κάτι χαπάκια για δηλητηρίαση. Παυσίπονο δεν το είχα σκεφτεί ποτέ για τον απλό λόγο ότι κανένα μου γατί δεν είχε δείξει ποτέ πόνο. Από τα παθήματα μαθαίνω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τα ζωα ειναι πιο ανθεκτικα στον πονο απο οτι εμεις :up: οταν δινεις αντιβιωση βοηθαει και καποιο παυσιπονο που ειναι και αντιφλργμονωδες :)
εχετε καμια απορια να λυσουμε τωρα που δεν εχω πολυ δουλεια κι καθομαι για να περαει η ωρα ?

Ναι ναι έχω έχω! :D
Τώρα που του άνοιξε του μικρούλη μου το απόστημα έβγαλε πολύ υγρό σαν νερομένο αίμα, είναι φυσιολογικό αυτό? Συνήθως σε αποστήματα έβλεπα υγρό πιο πηχτό.
Του το πίεσα και λιγάκι για να φύγει ότι ήταν, του έβαλα betadine και τώρα πια δεν τρέχει, και σε λίγο θα πάρει και την αντιβίωση. Εκτός από το αντιφλεγμονώδες παυσίπονο χρειάζεται κάτι άλλο;

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

λοιπον το υγρο που μαζεύεται στην κοιλότητα του αποστήματος μπορεί να είναι ορροαιμοραγικό, μαλλον αυτο που περιέγραψες, και είναι καλη φλεγμονή σημαινει οτι δεν έχει μολυμθεί ή οτι η μολυνση υποχωρεί, λογικό αφου πέρνει αντιβίωση, και πυώδες το οποίο έχει δύο μορφές, το ομοιόμορφο πύον το οποίο μυρίζει ελάχιστα ή καθόλου και οι σημαίνει οτι οι μικροοργανισμοι που εχουν αναπτυχθεί είναι πιο εύκολοι στην αντιμετωπισή τους κι το ανομοιόμορφο δηλαδη μαζι μετο υγρό βγαίνουν και κομμάτια πύον και μυρίζει έντονα το οποίο σημαίνει οτι εχούν αναπτυχθεί πιο ισχυροί μικροοργανισμοι και χρειάζεται δυνατότερη αντιβίωση και χειρουργικό καθαρισμό του αποστήματος
θα σου έλεγα να ρίξεις στην κοιλότητα του αποστήματος οξυζενε μαζι με betadine αλλα ο γατος θα γινόταν πυραυλος :D

Όχι το μικρούλη μου να γίνει πύραυλος, έχει περάσει τόσα πολλά τις τελευταίες μέρες σύν το γεγονός ότι είναι κλεισμένος στο σπίτι ενώ είναι η εποχή του.
Μόλις πήρε και την αντιβίωσή του και ξανατρώει ο χοντρούλης. Ευτυχώς από όρεξη σκίζουμε.

Υ.Γ.: τώρα που τον "ξαναεξέτασα" είδα ότι είναι ακόμα υγρό το χεράκι του σε εκείνο το σημείο, δηλαδή έβαλα μπαμπακάκι και έμεινε επάνω υγρό. Δεν έπρεπε να έχει κλείσει?

το υγρό θα τρέχει για αρκετες μερες μεχρι να κλεισει η τρύπα στο αποστημα καλό θα ήταν να το δει και ο κτηνιατρος :) το οτι τρέχει σημαίνει οτι δεν θα ξαναμαζέψει υγρο καλύτερα να βάζεις γαζα οταν καθαρίζεις την πληγη το βαμβάκι κολλάει και μπορει να τον ενοχλεί

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα, είχα τύχη που σε βρήκα online. Αν χρειαστείς ποτέ γραμματειακή υποστήριξη μην διστάσεις να ζητήσεις :D.

Τρέχω να βρω γάζα.

Υ.Γ.: μόλις χλαπάκιασε πήγε και στήθηκε στην πόρτα κλαψουρίζοντας να βγει.

καλο κυνηγι:) προσεχε μην ξαναγυρισει ταραυματιας;)

Βρήκα γάζα - έδεσα χέρι.
Σιγά μην τον αφήσω να βγει. Άντε να τον βρω μετά για να του δίνω τουλάχιστον την αντιβίωση. Θα κάνει λίγη υπομονή ακόμα ως έγκλειστος. Είναι τόσο καλό γατάκι και υπομονετικό και υπάκουο -που μοιάζει σχεδόν με σκύλο (για αυτό άλλωστε και το όνομα Jack που χρησιμοποιείται συχνά σε σκύλους)- που σε γεμίζει τύψεις με την άψογη συμπεριφορά του.

δεν νομιζω οτι θα κρατησει η γαζα για πολλη ωρα στο χερι του:D αλλα δεν πειραζει θα εχει κατι να ασχολειται

Την έχει βγάλει ήδη :lol:...
Θα μου γεμίσει το χαλί του σαλονιού λεκέδες (και θα καθαρίζω με τις ώρες αύριο) αλλά χαλάλι του, φτάνει που είναι καλά.
Πάω για ύπνο γιατί όλο το βράδυ έμεινα ξύπνια να τον προσέχω και μετά πήγα και γραφείο (δεν καταλάβαινα και πολλά βέβαια σήμερα:)) και τώρα είμαι να με κλαιν' οι ρέγγες.

Και πάλι χίλια ευχαριστώ για όλα.
Καληνύχτα.

καληνυχτα τωρα θα σε νανουριζουν οι ρεγγες :lol::lol::lol::up::up:

Παιδιά Depon παιδικό μου είχε γράψει ο κτηνίατρος και είχα δώσει και εγώ σε μια γατούλα που είχα στο παρελθόν. Το διάβασα σήμερα και τρελάθηκα. Μα δεν ξέρουν τι τους γίνεται?

Ο δικός μου κτηνίατρος πάντως μου έχει πει ότι ούτε το Betadine ενδείκνυται, γιατί προκαλεί φαγούρα στις γάτες και τις κάνει να πειράζουν τις πληγές. Αντί γι' αυτό, μου έχει πει να χρησιμοποιώ Hibitane για αντισηπτικό.

το κτηνιατρικο betadine είναι πιο αραιωμενο απο το ανθρωπινο και ερεθιζει λιγοτερο και ειναι καλυτρο για βαιες πληγες και αποστηματα γιατι εισχωρει σε βαθος το hibitane ειναι αλκοολουχο διαλυμα οποτε και αυτο μπορει να "τσουζει" ειναι καλο για επιφανειακες πληγες:)

Α, δεν το ήξερα ότι υπάρχει και κτηνιατρικό Betadine!
Τι πυκνότητα έχει δηλαδή; Μπορούμε να το βρούμε στα φαρμακεία;

το κτηνιατρικο betadine είναι πιο αραιωμενο απο το ανθρωπινο και ερεθιζει λιγοτερο και ειναι καλυτρο για βαιες πληγες και αποστηματα γιατι εισχωρει σε βαθος το hibitane ειναι αλκοολουχο διαλυμα οποτε και αυτο μπορει να "τσουζει" ειναι καλο για επιφανειακες πληγες:)

Καλημέρα στο doctor εμένα τώρα αν πω ότι και betadine ανθρώπινο σε συνδυασμό με τεραμικίνη μου είπε να της βάλω κάποια φορα τι θα πείτε:mad:

Το κτηνιατρικο λεγεται Vet-sept και ειναι 5% ενω το ανθρωπινο 10% και πουλιεται απο κτηνιατρεια ειναι λιγο ακριβο Λ.Τ. γυρω στα 8 ευρω τα 250 ml αλλα ειναι σε μορφη spray για πιο ευκολη χρηση:) μπορεις να αραιωνεις το ανθρωπινο παντως οποιο και να βαλετε αμα χαϊδευετε το γατουλινι σας για καμια 10αρια λεπτα να μην το γλειφει δεν εχει προβλημα γιατι το απορροφαει ο αργανισμος Παντως ειτε ανθρωπινα ειτε κτηνιατρικα φαρμακα χρησιμοποιειτε να προσαρμοζονται στον καθε ασθενη ξεχωριστα:up:

Το τί χάιδεμα έχει φάει ο χοντρούλης μου ώστε να μην γλείφει το betadine δεν λέγεται... Όμως και αυτός το ευχαριστιέται κι εγώ.
:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back