SOS - νέα γατάκια

ΓΙΟΥΛΗ

Επιφανές μέλος

Η ΓΙΟΥΛΗ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Νέα Ερυθραία (Αττική). Έχει γράψει 24.192 μηνύματα.
Σας βαζω εδω το μηνυμα της νεας μας φιλης Nanni! :)

S.o.S.
:(
Ειμαι καινουργια στο My CAT και επισης θα ηθελα να τονισω οτι δεν ειχαμε ποτε δικα μας γατακια στο σπιτι οπωτε ειμαι αρκετα εως πολυ ασχετη με οτι αφορα την σωστη φρωντιδα μιας γατας.

Ειχαμε ομως ενα γατακι στην γειτονια το οποιο το φροντιζαμε εμεις ( ταιζοντας το και παιζοντας μαζι του ) επι 1 1/2 χρονο , ειχε δεθει τοσο πολυ που δεν ξεκολουσε ολοι μερα απο το περβαζι της κουζινας μου στην βεραντα και με παρακολουθουσε καθως εκανα της δουλειεσ μου μεσα στο σπιτι, δυστιχως το Σαββατο που μας περασε μας το δηλητιριασαν και το βρηκα νεκρο τα ξημερωματα.
Ειχε δυο βδομαδες που ειχε γεννησει 3 πανεμορφα γατακι και τα ειχε κρυμμενα πισω απο κατι γλαστρες. Προφανως πριν πεθανει τα μετακινησε και τα βρηκαμε μολις εχθες, που σημαινει οτι απο το βραδι της Παρασκευης ηταν νυστικα τα καιμμενα.
Πηρα ειδικη τροφη υποκαταστατο μητρικου γαλακτως και κροκετες που μου εδωσαν απο το Pet shop που ειναι ειδικα για μωρακια.
Τρωνε καλουτσικα και κατουρανε αφου τα τριψω ελαφρως, ομως δεν ενεργηθηκαν καθολου απο χθες, μιπως ειναι αρρωστα και πρεπει να τα παω σε γιατρο ?
Επισης ανακαλυψα οτι περπατανε καποια μικρα ζωηφια επανω στην κοιλιτσα τους ειναι ομως τοσο ψιλα και μικρα που ειναι αδυνατον να τα αφαιρεσω.

Σας παρακαλω να μου δωσετε καποιες συμβουλες ωστε να μπορεσουμε να γλιτωσουμε τουλαχιστων τα μωρακια αυτα αφου δεν υπαρχει πλεον η μητερα τους.

Σας ευχαριστω για το ομορφο και κατατοπιστικω site σας το οποιο θα βοηθησει πολυ κοσμο ο οποιος ειναι νεος σε σχεση με κατοικιδια ζωακια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γειά σου, χαίρομαι που συγκινήθηκες κι αποφάσισες να σώσεις τα μωράκια της άτυχης γατούλας.
κι εγώ βρίσκομαι στην ίδια φάση με γατάκια που βρήκαμε νεογέννητα στα σκουπίδια.
τώρα για τα δικά σου :
μπορείς να υπολογίσεις πόσων ημερών είναι?
έχουν ανοίξει μάτια? έχουν βγάλει λίγο δοντάκια?
το βασικό είναι να τα κρατάς ζεστά, μέ κάποιο τρόπο, εγώ σαν πιο εύκολο, διάλεξα να έχω ένα πορτατίφ πάνω από την λεκάνη που τα έχω.
τώρα που είναι πάνω από 20μερών, το ανάβω μόνο το βράδυ.
για την τροφή, γράφει το γάλα, πάντως τα δικά μου έτρωγαν κάπως περισσότερο.
ξηρά αν τα ξεκινήσεις, να την διαλύεις σε λίγο νεράκι στην αρχή.
για τα κακά πρέπει να τους κάνεις μασάζ στην κοιλίτσα και να τα τρίβεις στον πωπώ τους αλλά δύσκολο απ αυτό να χάσουν την ζωή τους.
το βασικό η ζέστη και να τρώνε.
τώρα εδώ μέσα υπάρχουν κορίτσια πολύ πιο έμπειρα που με βοήθησαν κι εμένα στην αρχή. θα σου πουν κι αυτές και καλή τύχη σου εύχομαι και μπράβο σου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ορφανα γατακια

γειά σου, χαίρομαι που συγκινήθηκες κι αποφάσισες να σώσεις τα μωράκια της άτυχης γατούλας.
κι εγώ βρίσκομαι στην ίδια φάση με γατάκια που βρήκαμε νεογέννητα στα σκουπίδια.
τώρα για τα δικά σου :
μπορείς να υπολογίσεις πόσων ημερών είναι?
έχουν ανοίξει μάτια? έχουν βγάλει λίγο δοντάκια?
το βασικό είναι να τα κρατάς ζεστά, μέ κάποιο τρόπο, εγώ σαν πιο εύκολο, διάλεξα να έχω ένα πορτατίφ πάνω από την λεκάνη που τα έχω.
τώρα που είναι πάνω από 20μερών, το ανάβω μόνο το βράδυ.
για την τροφή, γράφει το γάλα, πάντως τα δικά μου έτρωγαν κάπως περισσότερο.
ξηρά αν τα ξεκινήσεις, να την διαλύεις σε λίγο νεράκι στην αρχή.
για τα κακά πρέπει να τους κάνεις μασάζ στην κοιλίτσα και να τα τρίβεις στον πωπώ τους αλλά δύσκολο απ αυτό να χάσουν την ζωή τους.
το βασικό η ζέστη και να τρώνε.
τώρα εδώ μέσα υπάρχουν κορίτσια πολύ πιο έμπειρα που με βοήθησαν κι εμένα στην αρχή. θα σου πουν κι αυτές και καλή τύχη σου εύχομαι και μπράβο σου

Σε ευχαριστω για τα ενθαρυντικα σου λογια, αφου και εσυ εισαι σε παρομοια φαση ξερεις την αγωνια μου ωστε να τα σωσουμε.
Γραφτικα στο MyCat εχθες το βραδυ ωστε να εχω απο καπου να παιρνω μια συμβουλη γιατι οταν δεν εχεις κατοικιδια ειναι λιγο δυσκολο να ξερεις αν συμπεριφερονται σωστα η οχι.
Και παλι ευχαριστω, ευχομαι και τα δικα σου και τα δικα μου να περασουν καλα αυτην την δοκιμασια και να γινουν γερα και δυνατα γατακια.
:)

Σε ευχαριστω για τα ενθαρυντικα σου λογια, αφου και εσυ εισαι σε παρομοια φαση ξερεις την αγωνια μου ωστε να τα σωσουμε.
Γραφτικα στο MyCat εχθες το βραδυ ωστε να εχω απο καπου να παιρνω μια συμβουλη γιατι οταν δεν εχεις κατοικιδια ειναι λιγο δυσκολο να ξερεις αν συμπεριφερονται σωστα η οχι.
Και παλι ευχαριστω, ευχομαι και τα δικα σου και τα δικα μου να περασουν καλα αυτην την δοκιμασια και να γινουν γερα και δυνατα γατακια.
Φυσικά το ξέρω κι εγώ αν δεν ήταν τα παιδιά εδώ δεν ξέρω αν τα είχα καταφέρει γιατί τα βρήκαμε σάββατο βράδυ στον σκουπιοντενεκέ και δεν ήταν εφικτό να καλέσω γιατρό εκείνη την ώρα. ήταν 4 αλλά το ένα απ την αρχή δεν άντεξε.
Ότι σκέφτεσαι να ρωτάς. Να τα παρατηρείς σχολαστικά και μην ντρέπεσαι. Αφού θέλεις να τα σώσεις καμμιά ερώτηση δεν είναι ανόητη. Όπως λέει κι ένας φίλος σε αλλο φόρουμ μόνο απαντήσεις ανόητες υπάρχουν όχι ερωτήσεις.
Καλή τύχη και για πες για ματάκια, δοντάκια κλπ

Mατακια κλπ.

Φυσικά το ξέρω κι εγώ αν δεν ήταν τα παιδιά εδώ δεν ξέρω αν τα είχα καταφέρει γιατί τα βρήκαμε σάββατο βράδυ στον σκουπιοντενεκέ και δεν ήταν εφικτό να καλέσω γιατρό εκείνη την ώρα. ήταν 4 αλλά το ένα απ την αρχή δεν άντεξε.
Ότι σκέφτεσαι να ρωτάς. Να τα παρατηρείς σχολαστικά και μην ντρέπεσαι. Αφού θέλεις να τα σώσεις καμμιά ερώτηση δεν είναι ανόητη. Όπως λέει κι ένας φίλος σε αλλο φόρουμ μόνο απαντήσεις ανόητες υπάρχουν όχι ερωτήσεις.
Καλή τύχη και για πες για ματάκια, δοντάκια κλπ

Εχουν ανοιξοι τα ματακια τους και αρχισαν να βγαζουν δοντακια, απο το Pet shop μου ειπαν οτι λογικα θα επρεπε να τρωνε απο μπολακι και με μουλιασμενα κουρκουμπινια μεσα στο γαλα τους.
Ομως αυτα μονο με το μπιμπερο τρωνε απο χθες, η προσπαθειες με το μπολακι απετυχαν ως τωρα.
Μαλλων ειναι ακομα μικρα, θα συνεχισω να δοκιμαζω της επομενες ημερες και θα δουμε τι θα κανουνε.
Προς το παρων περισσοτερο τσαλαβουτανε μεσα στο μπολ, δεν καταλαβαν οτι εχει φαι εκει μεσα.

εγώ τα βρήκα τώρα 23-24 μέρες και αν ήταν και 1-2ημερών είναι πάνω από 25ημερών, έχουν ανοίξει 15 μερες τα ματάκια, έχουν δοντάκια αρκετά μεγάλα κι όμως μόνο το ένα τρώει κονσέρβα κιττεν. τ αλλα μόνο γάλα. δεν επιμένω δεν φαντάζομαι να πειράζει.απλά κάνω κάθε μέρα την προσπάθεια

Ηλικια

εγώ τα βρήκα τώρα 23-24 μέρες και αν ήταν και 1-2ημερών είναι πάνω από 25ημερών, έχουν ανοίξει 15 μερες τα ματάκια, έχουν δοντάκια αρκετά μεγάλα κι όμως μόνο το ένα τρώει κονσέρβα κιττεν. τ αλλα μόνο γάλα. δεν επιμένω δεν φαντάζομαι να πειράζει.απλά κάνω κάθε μέρα την προσπάθεια

Τα δικα μας πρεπει να ειναι περιπου 16 - 17 ημερων και τα δοντακια ισα που τα νιωθει κανεις δηλ. τωρα βγαινουν ακομα.
Παντως την χαρα που σου δινουν ( περα απο την δουλεια που εχουν και την αγωνια που τραβας ) ειναι το κατι αλλο.
Μακαρι να τα καταφερουν και τα τρια πρωτο θεο΄ς και θα δουμε ποσα θα κρατησουμε τελικα και πιο η πια θα δωσουμε και πανω απο ολα σε πιον θα δωσουμε ωστε να περνανε καλα και να μην εχουν την καταληξη της μαμας τους.

url=https://mycat.e-steki.gr/gallery/showimage.php?i=8884&c=favorites]
10-4_thumb.jpg
[/url]Ποτέ δεν είχα εμπειρία με τόσο μικρά γατάκια.Από αυτά που διαβάζω 'ομως στο site,κατάλαβα οτι αν τα φροντίσεις με την ψυχή σου,θα τα καταφέρεις σίγουρα.Καλή επιτυχία :).

Τα δικα μας πρεπει να ειναι περιπου 16 - 17 ημερων και τα δοντακια ισα που τα νιωθει κανεις δηλ. τωρα βγαινουν ακομα.
Παντως την χαρα που σου δινουν ( περα απο την δουλεια που εχουν και την αγωνια που τραβας ) ειναι το κατι αλλο.
Μακαρι να τα καταφερουν και τα τρια πρωτο θεο΄ς και θα δουμε ποσα θα κρατησουμε τελικα και πιο η πια θα δωσουμε και πανω απο ολα σε πιον θα δωσουμε ωστε να περνανε καλα και να μην εχουν την καταληξη της μαμας τους.
δεν νομίζω τότε να τρώνε στερεά τροφή ακόμα, δεν χάνεις να προσπαθείς. Μεγάλη χαρά και σκέψεις... πως να εμπιστευθείς αυτόν που θα τα δώσεις, εγώ εχω γίνει κολιτσίδα στους οικογενειακούς που έχω εμπιστοσύνη.. θα δούμε... γιατί προ 2 ετών είχα βρεί στο δρόμο ένα μεγαλούτσικο το έδωσα σε κάποιαν που το ήθελε επίμονα και λίγες μέρες αργότερα το βρήκα "πατημένο" από αυτοκίνητο. σκέψου να σηκώνεσαι κάθε δύο ώρες για ταϊσμα και να το πάρει κάποιος ανεύθυνος.

url=https://mycat.e-steki.gr/gallery/showimage.php?i=8884&c=favorites]
10-4_thumb.jpg
[/url]Ποτέ δεν είχα εμπειρία με τόσο μικρά γατάκια.Από αυτά που διαβάζω 'ομως στο site,κατάλαβα οτι αν τα φροντίσεις με την ψυχή σου,θα τα καταφέρεις
σίγουρα.Καλή επιτυχία :).
ευχαριστούμε πολύ, μετράει φυσικά το ενδιαφέρον αλλα δυστυχώς έχει σημασία και σε τι κατάσταση τα βρίσκεις, μετά από πόση ώρα, πόσων ημερών κλπ, να τα δικά μου ήταν 4 το ένα δεν άντεξε. και τώρα από τα τρία, το ένα είναι 120 γρμ βαρύτερο του 3ου.
πιστεύω βέβαια πως ξεπέρασαν τον κίνδυνο και ελπίζω να είχαν θηλάσει τουλάχιστον μία δύο μέρες.
το πόσο χαριτωμενα είναι δεν περιγράφεται, τώρα αρχισαν να παίζουν με τα μπαλλάκια , να κάνουν προσπάθειες να τρέξουν είναι υπέροχα.

Μπραβο σας για την προσπαθεια,ελπιζω να πανε ολα καλα!
Ριξτε μια ματια και στην ενοτητα με τα αρθρα,υπαρχουν πολλα για τα μωρα γατακια,και ενα ειδικο αρθρο για τα ορφανα γατακια και το σωστο μεγαλωμα τους.

Μπράβο σου που τα ανατρεφεις με τοση αγάπη!
Μη φοβασαι τιποτα! Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η μαμα φύση! Όταν έρθει η ώρα θα βρουν και τα μπολάκια και τα τα κορδόνια απο τα παπούτσια σου και όλα:lol:
Να ξερεις οτι αυτα τα μωρα θα ειναι παντα δεμενα μαζι σου γιατι σε βλεπουν σαν τη μαμα τους.
Για να μην εχεις προβληματα στο μελλον με ιατρικα θεματα, απο τωρα να τα εξεταζεις το στομα τους, να τους ψαχουλευεις την κοιλιτσα και τα πατουσακια και κυριως σιγα σιγα βουρτσιζε τα (απαλα ε?). Έτσι θα μαθουν να καθονται να τα ...πασπατευεις όταν θα υπαρχει αναγκη και δε θα τους φαινεται παραξενη κινηση.
Τα ζουζουνια που γεμισαν ειναι φυσικο αφου ηταν εκτεθειμενα και σε λιγο θα μπορεις να τους βαλεις αμπουλα.

Ο μικρούλης μου στις 30 μέρες περίπου κατάλαβε πως αυτό μέσα στο μπόλ το τρώμε δεν το ρουφάμε.Μέχρι τότε έπινε από το μπιμπερό κονσέρβα που την έκανα κρέμα ανακατεβόντας την με λίγο νερό [ μεχρι 20 ημερών έπινε γάλα]. Οσο για τους ψύλους έβαλα λίγο λευκό οινόπνευμα στο χέρι μου του άλοιψα την γούνα και αυτά βγήκαν στην επιφάνια να αναπνεύσουν οπότε με μία ψειρόχτενα να έβγαζα και τα πέταγα μέσα σε μια λεκάνη με νερό.Μετά φυσικά το στέγνωσα με το σεσουάρ και το έβαλα στο κουτάκι του που ήταν 'ετοιμη η θερμοφόρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back