SOS περίεργα συμπτώματα-ΕΠΕΙΓΟΝ

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

moukelis

Επιφανές μέλος

Η Δώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Βόλος (Μαγνησία). Έχει γράψει 42.019 μηνύματα.
Πριν πεντε λεπτα με πηρε μια συναδελφος που μενει στο διπλα διαμερισμα και μου ειπε οτι εχουν παρατησει μια γατουλα στην εισοδο μας απο τη μεσα πλευρα.Μου ειπε οτι την εφερε μια γειτονισα γιατι ειδε εναν γειτονα αν τη σπρωχνει με τη σκουπα.Ειναι μια φουντωτ ταρταρουγα πανω απο εξι μηνων σιγουρα.Προσπαθει να νιαουρισει αλλα δε μπορει,επισης ασθμαινει και η κοιλιτσα της φαινεται ελαφρα πρησμενη.Δεν μπορει να φαει και να πιει,δεν ξερω αν εχει παθει καποιο ειδος παραλυσης,παντως δεν εχει αιματα..Φαινεται να μην μπορει να κινησει τα πισω ποδια.Δεν εχω ατροπινη,ουτε κτηνιατρο ευκαιρο,μιας και ειμαστε στην Καλυμνο.Την εφερα πανω στο δωματιο μου με το κλιματιστικο για να μην μεινει απο το κρυο,αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.Πως μπορω να τη βοηθησω;Αυριο το μεσημερι μπορω να την παω στην κτηνιατρο.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχχχ η καημενούλα:(....ευτυχώς βρέθηκες εσύ στο δρόμο της Δωράκι....δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω:/:....είναι κι αργά να πάρεις τηλέφωνο το γιατρό σας γμτ...εύχομαι μόνο να πάνε όλα καλά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πριν πεντε λεπτα με πηρε μια συναδελφος που μενει στο διπλα διαμερισμα και μου ειπε οτι εχουν παρατησει μια γατουλα στην εισοδο μας απο τη μεσα πλευρα.Μου ειπε οτι την εφερε μια γειτονισα γιατι ειδε εναν γειτονα αν τη σπρωχνει με τη σκουπα.Ειναι μια φουντωτ ταρταρουγα πανω απο εξι μηνων σιγουρα.Προσπαθει να νιαουρισει αλλα δε μπορει,επισης ασθμαινει και η κοιλιτσα της φαινεται ελαφρα πρησμενη.Δεν μπορει να φαει και να πιει,δεν ξερω αν εχει παθει καποιο ειδος παραλυσης,παντως δεν εχει αιματα..Φαινεται να μην μπορει να κινησει τα πισω ποδια.Δεν εχω ατροπινη,ουτε κτηνιατρο ευκαιρο,μιας και ειμαστε στην Καλυμνο.Την εφερα πανω στο δωματιο μου με το κλιματιστικο για να μην μεινει απο το κρυο,αλλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω.Πως μπορω να τη βοηθησω;Αυριο το μεσημερι μπορω να την παω στην κτηνιατρο.:(
Μήπως είναι κανείς απο τους John ή τη Βάσια από τα Βιρμανάκια μέσα να βοηθήσουν;

Οκ ok :( καλά έκανες και την πήρες... Δεν πανικοβαλλόμαστε...
:hmm:Δεν έχει αίμα πουθενά; Όταν τη σήκωσες, φάνηκε να πονάει ή να μην νιώθει; Κουράγιο, θα κοιτάξω κι εγώ για κανένα site!!!

Πριν από λίγο είδα ότι ήταν κ η Νεκταρία μέσα μήπως ξέρει να μας πει κάτι περισσότερο γι αυτο σαν εκτροφέας που είναι;

Οχι δεν ειναι κανεις,και η κτηνιατρος μας το εχει κλειστο.Το ενα πισω ποδαρακι της ειναι στανταρ σπασμενο,την ποναει πολυ και αγριευει.Οταν δεν της μιλαω πεφτει σε ληθαργο κι αυτο με ανησυχει πολυ.Αρνειται να φαει,να πιει,και φοβαμαι να τη μετακινησω μην της κανω χειροτερη ζημια.Το ελλο πισω ποδαρακι το μαζευει,δεν πρεπει να εχει παθει τοση ζημια.Ελπιζω να μην εχει τιποτα η κοιλιτσα της,να ειναι επειδη δεν εχει παει τουαλετα ή να ειναι απλα χοντρομπαλου.Παιδια εν τω μεταξυ ειναι μια κουκλα,μακαρι να γινει καλα,ειναι και στρουμπουλη και φουντωτη,θα κανω οτι μπορω για να βρει ενα σπιτακι οπως της αξιζει,κι οχι να τη χτυπανε και να τη σπρωχνουν με τη σκουπα.

Αιματα δεν εχει,τη σηκωσα και τα πισω ποδαρακια της κρεμονται,το ιδιο και η ουρα.Οταν ομως της πειραζω το ενα ποδαρακι το μαζευει,οποτε μονο το ενα εχει παθει ζημια.Οταν την ξαπλωσα ξανα πονεσε πολυ η ψυχουλα,φοβαμαι μην εχει κανενα καταγμα στη λεκανη.Προσπαθει που και που να σηκωθει αλλα ξαπλωνει ξανα τρεμοντας.Τουλαχιστον δε φαινεται για φολα...

Οχι δεν ειναι κανεις,και η κτηνιατρος μας το εχει κλειστο.Το ενα πισω ποδαρακι της ειναι στανταρ σπασμενο,την ποναει πολυ και αγριευει.Οταν δεν της μιλαω πεφτει σε ληθαργο κι αυτο με ανησυχει πολυ.Αρνειται να φαει,να πιει,και φοβαμαι να τη μετακινησω μην της κανω χειροτερη ζημια.Το ελλο πισω ποδαρακι το μαζευει,δεν πρεπει να εχει παθει τοση ζημια.Ελπιζω να μην εχει τιποτα η κοιλιτσα της,να ειναι επειδη δεν εχει παει τουαλετα ή να ειναι απλα χοντρομπαλου.Παιδια εν τω μεταξυ ειναι μια κουκλα,μακαρι να γινει καλα,ειναι και στρουμπουλη και φουντωτη,θα κανω οτι μπορω για να βρει ενα σπιτακι οπως της αξιζει,κι οχι να τη χτυπανε και να τη σπρωχνουν με τη σκουπα.
Το καημενούλι μωρε έλεος ρε παιδί τι τους έφταιγε τώρα αυτό το πλασματάκι; Μακάρι μακάρι να πάνε όλα καλά Δώρα ρώτα κ την Νεκταρία μήπως ξέρει κανενα κόλπο μέχρι άυριο

Μάλλον χτύπημα είναι :cry: Το καλό είναι ότι το μαζεύει άρα δεν είναι παράλυτη... Φοβήθηκα για σπονδυλική στήλη έτσι που το διάβασα... Απ' ό,τι θυμάμαι βάλτην στα ζεστά, όσο πιο ζεστά γίνεται προς το παρόν... Ψάχνω για περισσότερα...

Παίζει να την χτύπησε αμάξι; Ο άλλος με τη σκούπα τί ρόλο βαρούσε ρε γμτ;;;;;;;;;;;; Μήπως την βρήκε στην άκρη του δρόμου και προσπαθούσε να την απομακρύνει; Το λέω γιατί έχω ακούσει για σκηνές που το χτυπημένο γατί προσπαθούσε να φύγει από το δρόμο, να συρθεί στο πεζοδρόμιο, και μια κυράτσα που έπλενε την αυλή της του έριξε νερό με το λάστιχο για να μην της λερώσει!!!!! Μήπως μπορεί να βρεί τον άνθρωπο η συνάδελφός σου να δεί πού τη βρήκε ή τπτ τέτοιο;:(

Το καημενούλι μωρε έλεος ρε παιδί τι τους έφταιγε τώρα αυτό το πλασματάκι; Μακάρι μακάρι να πάνε όλα καλά Δώρα ρώτα κ την Νεκταρία μήπως ξέρει κανενα κόλπο μέχρι άυριο
Αχ παιδια πρεπει να δειτε ενα βλεμμα που εχει η ψυχουλα...Δεν της αξιζει αυτο το πραγμα,ετσι και βρω ποιος το εκανε θα γινει χαμος.Και θα μαθω,γιατι ειναι μικρη η γειτονια.Τουλαχιστον εχει ακομα τις αισθησεις της...Ρωτησα και τη Βιβη που εχει πειρα με ζωακια μηπως ξερει κατι.

Αμάν πια με τους ανεγκέφαλους μ@@κες:mad::mad:...είναι και πολύ αργά γμτ....Δώρα , αν έπαιρνες τον Αίλουρο τηλέφωνο?:hmm:

Μακάρι να μην έχει κάτι σοβαρό η γατούλα και με λίγη βοήθεια, να γίνει περδίκι. :)

δεν ξερω τι να σου πω μονο ευχομαι ολα να πανε καλα!:( καλυτερα μη τη μετακινεις σιγουρα εχει σπασει κατι...

Μάλλον χτύπημα είναι :cry: Το καλό είναι ότι το μαζεύει άρα δεν είναι παράλυτη... Φοβήθηκα για σπονδυλική στήλη έτσι που το διάβασα... Απ' ό,τι θυμάμαι βάλτην στα ζεστά, όσο πιο ζεστά γίνεται προς το παρόν... Ψάχνω για περισσότερα...

Παίζει να την χτύπησε αμάξι; Ο άλλος με τη σκούπα τί ρόλο βαρούσε ρε γμτ;;;;;;;;;;;; Μήπως την βρήκε στην άκρη του δρόμου και προσπαθούσε να την απομακρύνει; Το λέω γιατί έχω ακούσει για σκηνές που το χτυπημένο γατί προσπαθούσε να φύγει από το δρόμο, να συρθεί στο πεζοδρόμιο, και μια κυράτσα που έπλενε την αυλή της του έριξε νερό με το λάστιχο για να μην της λερώσει!!!!! Μήπως μπορεί να βρεί τον άνθρωπο η συνάδελφός σου να δεί πού τη βρήκε ή τπτ τέτοιο;:(
Η γειτονισσα που το εφερε φροντιζει γενικα γατακια στην αυλη της και τους δινει κανενα φαρμακο που και που,τροφη,κτλ.Τα βασικα δλδ,εδω εχουν ακομα τη νοοτροπια του χωριου.Οποτε θα ξερει να μου πει τι και πως αυριο.Οχι αμαξι αποκλειεται,ειναι πολυ στενος ο δρομος και δεν τους παιρνει να τρεξουν,ασε που εχουν και οι απεναντι σκυλους και γατες και θα το ειχαν παρει χαμπαρι.Μαλλον χτυπημα ειναι.

Αχ παιδια πρεπει να δειτε ενα βλεμμα που εχει η ψυχουλα...Δεν της αξιζει αυτο το πραγμα,ετσι και βρω ποιος το εκανε θα γινει χαμος.Και θα μαθω,γιατι ειναι μικρη η γειτονια.Τουλαχιστον εχει ακομα τις αισθησεις της...Ρωτησα και τη Βιβη που εχει πειρα με ζωακια μηπως ξερει κατι.
Το κάθαρμα για κάτι τέτοιους έπρεπε να ισχύει ηλεκτρική καρέκλα:mad::mad:
Μωρε το καημενούλικο θα πονάει τώρα κ δεν μπορείς να του δώσεις κ τπτ να ηρεμήσει:( Τι σου είπε η Βιβή; έχει κάτι σοβαρό; Θα γίνει καλά;

Σιγουρα ειναι η ανθρωπινο χτυπημα η τροχαιο.μπορει και να εχει εσωτερικη αιμοραγια, η ακομα να ειναι χτυπημενη η σπονδυλικη στηλη.
Βασικα οτι και να λεμε τωρα πρεπει να τη δει γιατρος η εστω να βρουμε καποιον απο δω (αν δεν ειναι μεσα να τηλεφωνησουμε) για να δοθουν οι πρωτες βοηθειες.
Πεστε μου αν εχετε κανει κατι αλλιως να παρω εγω τηλ.

Αμάν πια με τους ανεγκέφαλους μ@@κες:mad::mad:...είναι και πολύ αργά γμτ....Δώρα , αν έπαιρνες τον Αίλουρο τηλέφωνο?:hmm:
Δεν τον ξερω τον ανθρωπο και δεν εχω το θαρρος να ενοχλησω τετοια ωρα...Εξαλλου τι να σου κανει απο το τηλεφωνο,χωρις να την εχει δει.Θα προσπαθησω να της δωσω λιγο νερο με τη συριγγα ξανα,ισως και λιγο ζουμακι,και αυριο θα παρω τη γιατρο μηπως μπορει να πεταχτει να την παρει το πρωι.

Από εδώ, για να δεις τι κάνεις σε περίπτωση που είναι όντως χτύπημα:
https://www.youtube.com/watch?v=bUUM5ZltxF8
https://www.expertvillage.com/video/5147_loss-movement-legs.htm

Συνήθως χτυπάνε στο πρόσωπο λέει, και είναι ζαλισμένες...
Κοίταξε τα μάτια της, δες αν είναι ίδιες οι ίριδες, να δεις αν ζαλίζεται.
Λέει και για ποιούς λόγους μπορεί να έχει παραλύσει το πίσω μέρος: τραύμα, λεκάνη ή σπονδυλική στήλη, ή καρδιακό πρόβλημα. Μάλλον το πρώτο στην περίπτωση αυτή... Τύλιξέ την σε μια πετσέτα και στήριξέ την με μία σανίδα ή κάτι άλλο σκληρό για να σταθεροποιήσει το ζωάκι και να μην κουνηθούν τα κόκαλα...

Λέει να την τυλίξεις με μία πετσέτα, να την ακουμπήσεις στη σανίδα και μετά να τυλίξεις τη γάτα και τη σανίδα με μία δεύτερη πετσέτα...

Κουράγιο :(

Λέει ότι κάθε λεπτό μετράει... χρειάζεται κτηνιατρική βοήθεια :( Στήριξέ την αν μπορείς, έχει video κ δείχνει πώς...

Σιγουρα ειναι η ανθρωπινο χτυπημα η τροχαιο.μπορει και να εχει εσωτερικη αιμοραγια, η ακομα να ειναι χτυπημενη η σπονδυλικη στηλη.
Βασικα οτι και να λεμε τωρα πρεπει να τη δει γιατρος η εστω να βρουμε καποιον απο δω (αν δεν ειναι μεσα να τηλεφωνησουμε) για να δοθουν οι πρωτες βοηθειες.
Πεστε μου αν εχετε κανει κατι αλλιως να παρω εγω τηλ.
Νεκταρια μου στην Καλυμνο αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει γιατρος.Παιρνω και την γιατρο μας στο Βολο και το εχει κι αυτη κλειστο.Η σπονδυλικη στηλη δεν πρεπει να ειναι χτυπημενη γιατι σηκωνεται.Μαλλον καταγμα ειναι στο πισω ποδαρακι,και ειναι καταβεβλημενη.Τωρα που ειναι στη ζεστουλα αρχισε δειλα δειλα να νιαουριζει,καλο ειναι αυτο.

Από εδώ, για να δεις τι κάνεις σε περίπτωση που είναι όντως χτύπημα:
https://www.youtube.com/watch?v=bUUM5ZltxF8
https://www.expertvillage.com/video/5147_loss-movement-legs.htm

Συνήθως χτυπάνε στο πρόσωπο λέει, και είναι ζαλισμένες...
Κοίταξε τα μάτια της, δες αν είναι ίδιες οι ίριδες, να δεις αν ζαλίζεται.
Λέει και για ποιούς λόγους μπορεί να έχει παραλύσει το πίσω μέρος: τραύμα, λεκάνη ή σπονδυλική στήλη, ή καρδιακό πρόβλημα. Μάλλον το πρώτο στην περίπτωση αυτή... Τύλιξέ την σε μια πετσέτα και στήριξέ την με μία σανίδα ή κάτι άλλο σκληρό για να σταθεροποιήσει το ζωάκι και να μην κουνηθούν τα κόκκαλα...

Λέει ότι κάθε λεπτό μετράει... χρειάζεται κτηνιατρική βοήθεια :( Στήριξέ την αν μπορείς, έχει video κ δείχνει πώς...
Φοβαμαι να της το δεσω,κι αν ειναι κι αλλου το προβλημα και της κανω ζημια;Δε φαινεται να ζαλιζεται,αν και που και που μου φαινεται εξαντλημενη,αν και αυτο μπορει να ειναι απο τον πονο.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back