SOS περίεργα συμπτώματα-ΕΠΕΙΓΟΝ

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ηπιε λιγο ζαχαρονερο με τη συριγγα.Την ενεση στα τυφλα την κανω;Θα ρωτησω εναν φιλο μου αν ειναι σε εφημερια στο νοσοκομειο αν μπορει να μου βρει.
Μηπως μπορέσει να σε βοηθησει αυτό κ με την ένεση; Να σου πει τον τρόπο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για την ένεση:
Δε χρειάζεται αναρρόφηση στη βελόνα, η ένεση είναι τυφλή, περίπου η μισή βελόνα (αν έχεις κοντή βελόνα ακόμη καλύτερα) μέσα στο μηρό. Όχι εσωτερικά ούτε εξωτερικά στο μηρό. Στο πίσω μέρος αλλά όχι ψηλά στον ποπό. Στο μπούτι.
Έτσι τουλάχιστον τις κάνω εγώ στη σκύλα μου, φαντάζομαι το ίδιο είναι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ηπιε λιγο ζαχαρονερο με τη συριγγα.Την ενεση στα τυφλα την κανω;Θα ρωτησω εναν φιλο μου αν ειναι σε εφημερια στο νοσοκομειο αν μπορει να μου βρει.
την ενεση οπως μπορεις κανε τη.ενδομυικα δρα πιο γρηγορα.στο μπουτακι η αν δεν μπορεις οπως κανουμε τα εμβολια.ξερεις εχεις ξανακανει?πες μου να σου πω.Δωρα οχι αγχος.

Σε ένα βαμβάκι βάζεις λίγο οινόπνευμα και τρίβεις στο σημείο για να μουδιάσει λίγο. Μετά με αποφασιστικότητα σα να το έχεις ξανακάνει χιλιάδες φορές κάνεις την ένεση και αργά και σταθερά αδειάζεις το φάρμακο. Δε χρειάζεται και πολύ αργά. Μετά με τρίβεις πάλι λίγο στο σημείο για να διαλυθεί το φάρμακο.

δωρα οτι χρειαστεις μιλα..θες να παρω τη κτηνιατρο μας τηλ? εχω το θαρρος..

Cortisone works by reducing inflammation. It is injected directly into the affected area (usually a joint).

( https://health.redorbit.com/ProcedureFactsheet.aspx?id=22 )

Α, ωραία ξέρουν τα κορίτσια!

Καλή τύχη

Α, και οπωσδήποτε ακινητοποίησέ την! Πριν την ένεση... Sorry αν γίνομαι κουραστική αλλά φοβάμαι ΚΑΙ για σένα, μη σε δαγκώσει από τον πόνο, αλλά ΚΑΙ για την γατούλα, μην κουνηθεί απότομα...

Σε ένα βαμβάκι βάζεις λίγο οινόπνευμα και τρίβεις στο σημείο για να μουδιάσει λίγο. Μετά με αποφασιστικότητα σα να το έχεις ξανακάνει χιλιάδες φορές κάνεις την ένεση και αργά και σταθερά αδειάζεις το φάρμακο. Δε χρειάζεται και πολύ αργά. Μετά με τρίβεις πάλι λίγο στο σημείο για να διαλυθεί το φάρμακο.
Λουκια μου αν η γατα ποναει (και ισως αγριεψει απο πονο) με το οινοπνευμα θα χασει χρονο ισως και η μυρωδια την αγριεψει.Η γνωμη μου ειναι να τη "ξαφνιασει" κανοντας την ενεση.Συγνωμη για τη παρεμβαση ,την γνωμη μου ειπα

Λοιπον βρηκα τη γιατρο εδω στο νησι.Μου ειπε να της την παω αυριο πρωι πρωι,αν ειναι καταγμα οπως δειχνει απο την περιγραφη δεν θα παθει κατι.Αν ειναι κατι πιο σοβαρο,οτι και να της κανουμε δεν θα ζησει.Το οτι στηριζεται και προσπαθει να σηκωθει ειναι καλο σημαδι,μαλλον εχει στρεσσαριστει μου ειπε και αντιδρα ετσι.Μου ειπε να της δωσω λιγο μελι και να της κλεισω την κουτα για να μην προσπαθει να σηκωθει.Και να μην την ενοχλω,γιατι μεσα στον πονο της ειναι με εναν ανθρωπο που δεν ξερει,σε ενα σπιτι οπου μυριζει και αλλες γατες,κι αυτο δεν της κανει καλο.

Πίστεψε με η ένεση είναι το τελευταίο που πρέπει να σε αγχώνει. Θα δεις που όταν την κάνεις θα πεις αυτό ήτανε όλο;
Μη φοβάσαι, και να θες να κάνεις λάθος δεν μπορείς. Όπως και να την κάνεις θα γίνει η δουλειά.

Είναι καλό να κάνεις μια προσπάθεια να βρεις solu-cortef γιατί είναι αντι-σοκ αγωγή και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κορτιζονη μου ειπε να μην της κανω μηπως την επιβαρυνει.τωρα θα της δωσω λιγο μελι γιατι μου ειπε οτι βοηθαει και στη μειωση του στρες.

Ok λογικό αυτό που λέει η γιατρός... Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει καλά...

Χαρά στο κουράγιο σου...

Λουκια μου αν η γατα ποναει (και ισως αγριεψει απο πονο) με το οινοπνευμα θα χασει χρονο ισως και η μυρωδια την αγριεψει.Η γνωμη μου ειναι να τη "ξαφνιασει" κανοντας την ενεση.Συγνωμη για τη παρεμβαση ,την γνωμη μου ειπα
Δίκιο έχεις, έχω καιρό να πιάσω γάτα στα χέρια μου.
Η αλήθεια είναι αν ήτανε σκύλος (ξένος) θα του έβαζα πρώτα ένα πρόχειρο φίμωτρο.

τουλαχιστον βρηκες τη γιατρο..μακαρι να πανε ολα καλα με τη ψυχουλα και κοιτα αν μπορεσεις να μαθεις ποιος της το εκανε αυτο ...:(

Δε θέλω να σε τρομάξω, και να σου πω και ότι φημίζομαι για την υπερβολή μου....
Αλλά μήπως μπορείς να ελέγξεις αν η γάτα έχει πάθει σοκ;

Είναι η αντίδραση του οργανισμού σε κάθε σοβαρό τραυματισμό, και μπορεί να αποτελέσει απειλή ακόμη και για την ζωή του ζώου καθώς περιορίζει αισθητά την παροχή αίματος προς τον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα.
Τα συμπτώματα είναι χλωμά ούλα, κρύες πατούσες, ταχυκαρδία και γρήγορη αναπνοή.
Ανασηκώστε το πίσω μέρος του σώματος του ζώου, τυλίξτε το ζεστά και μεταφέρετέ το άμεσα στον κτηνίατρο χωρίς να ασχοληθείτε καθόλου με οποιοδήποτε άλλο μικροτραυματισμό.

Πιθανόν γι' αυτό είπανε για το sulo-cotref...:/:

Όπως και να 'χει βάλτην κάπου ζεστά, σκοτεινά και ήσυχα να ηρεμήσει και να μην προσπαθεί να κινηθεί.

Ολα καλα θα πανε,με ηρεμησε η γιατρος που εχει αντιμετωπισει πολλα τετοια περιστατικα.Εξαλλου δεν γινεται τετοια κουκλα να μην τα παει καλα,ετσι δεν ειναι;Θα γινει περδικι και θα βρει το καλυτερο σπιτι!

Βρε Δώρα τώρα το διάβασα κουράγιο. Είναι η μέρα φένεται σήμερα σκατομέρα γιατί και εγώ είχα ένα προσωπικό πρόβλημα. Τέλος πάντων κοίτα να δεις αν αναγκαστείς με κάποιο τρόπο να της κάνεις ένεση είναι πάρα πολύ απλό. Εγώ έκανα συνέχεια στην γατούλα μου. Όπως σου είπαν τα κορίτσια λίγο πιο πάνω από το μπούτι. Το πιάνεις το σηκώνεις και χώνεις την ένεση. Μετά της τρίβεις με οινόπνευμα το σημείο για να διαλυθεί το φάρμακο. Προσοχή μόνο όταν τραβήξεις το υγρό στην ένεση να μην έχει αέρα καθόλου η σύριγγα. Σπρώξε ώσπου να βγεί όλος γιατί το ζωάκι θα πονέσει. Ελπίζω να μην χρειαστεί να κάνεις ένεση . Εύχομαι όλα να πάνε καλά:(. Κράτα την ζεστή στα σκοτεινά.

Ελπίζω να είναι ένα απλό κάταγμα κ όλα να πάνε καλά :up: Θα περιμένουμε αύριο να μάθουμε νέα της

Δώρα μου τι είναι αυτο που έπαθε η γατουλα βραδιάτικα!!! Μάλλον όμως το έχει παθει ενωρίτερα. Κι ευτυχώς που την βρήκατε! Μπραβο σου που την βοηθάς την καημενούλα. Μωρέ... τώρα ευτυχώς βρήκες κ γιατρο κι έτσι νιώθεις πιο πολύ ασφάλεια. Πάντως αν της κάνεις ένεση κορτιζόνης να χρησιμοποιήσεις σήριγγα ινσουλίνης που είναι μικρή η βελόνα της. Εμείς τέτοιες χρησιμοποιούσαμε στον Περση όταν του κάναμε τότε με τις διάρροιες.
Ρώτα κ την γιατρο σου. Περαστικά της. Πώς είναι τώρα Δώρα? Το κακομοιρο. Να το σπρώχνει ο ηλίθιος με την σκούπα, το ανύμπορο ζωάκι τι του έφταιξε το καθίκι δεν ντράπηκε καθόλου!! ΤΙ να πω. Ευτυχώς της προσφέρεις εσύ τώρα ζεστασιά κ φροντίδα στον πόνο της επάνω

Αχ βρε Δώρα, τι θρίλερ είναι αυτό βραδιάτικα. Ας ελπίσουμε να είναι όπως τα λέει η γιατρός και να μην είναι τόσο σοβαρά η γατούλα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.:(

Τωρα της εδωσα λιγο μελι και φαινεται καπως καλυτερα.Θα της κλεισω το κουτακι και το φως για να ηρεμησει και θα την παω αυριο οσο πιο νωρις μπορω στο γιατρο.Σας ευχαριστω ολους για τη συμπαρασταση,τις συμβουλες και το κουραγιο.Ειστε το καλυτερο team που θα μπορουσα να εχω!
Εξτρα ευχαριστω στη Νεκταρια για την ψυχοθεραπεια βραδιατικα!;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back