SOS-πρόβλημα

ntina1

Νεοφερμένο μέλος

Η ntina1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Λάλας (Ηλεία). Έχει γράψει 21 μηνύματα.
καλησπερα σε ολους!

εχω προβλημα με την γατα μου και θα ηθελα την βοηθεια σας.χθες της εκανα στειρωση αλλα απο εκεινη την ωρα ειναι αγριεμενη.δεν εχει φαει τιποτα,της δινω νερο με συριγγα.της φοραω ειδικο περιλαιμιο για να μην γλειφει τις πληγες της παρολο που δεν το συμπαθει ιδιαιτερα.δεν μπορω να την καθαρισω με μπεταντιν ουτε να της δωσω παυσιπονα.δεν με αφηνει.γκρινιαζει παρα πολυ.την αντιβιωση της ομως την παιρνει κανονικα.θα ηθελα να μου πειτε
1) υπαρχει κινδυνος μολυνσης της πληγης οταν καθεται στο μωσαικο?ολη την ωρα εκει βρισκεται κ ακουμπανε τα ραμματα κατω.
2) πως μπορω να της βαλω μπεταντιν χωρις να με γρατσουνισει?
3) σε ποσες μερες επουλωνεται η πληγη?
αν μπορειτε να με βοηθησετε θα το εκτιμουσα πολυ.την αγαπαω υπερβολικα και στενοχωριεμαι που ειναι σ'αυτην την κατασταση.
ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αστην στην ησυχια της..ειναι λογικο να ειναι ετσι μετα απο την εγχειρηση. Παυσιπονο δεν χρειαζεται να της δωσεις...Νομιζω οτι δεν κανει κι ολας. Ο πονος μια μερα θα κρατησει..Αυριο θα ειναι καλυτερα θα δεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μου ειχε πει ο κτηνιατρος να της δωσω ντεπον σιροπι.απλα θελω να ξερω αν υπαρχει κινδυνος μολυνσης

Ο κτηνιατρος της εχει κανει αντιβιωτικη ενεση μετα το χειρουργειο; Και λογικα της δινεις και εσυ αντιβιωση...Οποτε ειναι καλυμενη...Μη φοβασαι

να σε ρωτησω ποιος της εκανε την στειρωση?

η πληγη επουλωνεται σε μια εδβομαδα, παυσιπονα δεν χρειαζεται. αντι για betadine υπαρχει και σπρει αντισηπτικο

1) υπαρχει κινδυνος μολυνσης της πληγης οταν καθεται στο μωσαικο?ολη την ωρα εκει βρισκεται κ ακουμπανε τα ραμματα κατω.
Μην ανησυχείς, δεν θα μολυνθεί επειδή ακουμπάει κάτω. Γι' αυτό γίνονται τα ράμματα, δεν είναι ανοιχτή η πληγή.
2) πως μπορω να της βαλω μπεταντιν χωρις να με γρατσουνισει?
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να βάλεις betadine, ή οποιοδήποτε απολυμαντικό. Ο κτηνίατρος λογικά απολύμανε την πληγή, αν δεν υπάρξει μόλυνση ή κάποιο άλλο πρόβλημα, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο, πέρα από το να προσέχεις ώστε να μην τραβήξει τα ράμματα η γατούλα και τα σπάσει. Άλλωστε, γι' αυτό τον λόγο της δίνεις προληπτικά αντιβίωση.
μου ειχε πει ο κτηνιατρος να της δωσω ντεπον σιροπι.απλα θελω να ξερω αν υπαρχει κινδυνος μολυνσης
Μην της δώσεις depon!! Η δραστική ουσία που περιέχει το depon (όπως και το panadol και τα περισσότερα παυσίπονα) είναι η παρακεταμόλη, ουσία επικίνδυνη για τις γάτες.
Εξάλλου, η ενόχληση που θα αισθάνεται τις πρώτες μέρες είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να προστατευτεί από τυχόν απότομες κινήσεις που μπορεί να ανοίξουν την τομή της. Μην ανησυχείς, δεν πονάει, απλώς το "αισθάνεται".
Η κακή της διάθεση δεν οφείλεται σε πόνο, οφείλεται αφ'ενός στη ζαλάδα της νάρκωσης (που θα πρέπει λογικά να περάσει εντελώς μέσα στις πρώτες 24, το πολύ 48 ώρες) και αφετέρου στο κολλάρο, που την ενοχλεί και την φοβίζει.
Αν θες τη γνώμη μου, για να νιώσει καλύτερα, βγάλτης το κολλάρο. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο, αρκεί να έχεις συνεχώς το νου σου ώστε να μην πειράζει την τομή της. Αν τη δεις να την πειράζει, δοκίμασε να της αποσπάσεις την προσοχή με κάτι άλλο (λιχουδιά, χάδι) και μόνο αν επιμένει πολύ, ξαναφόρεσέ της το.

στην αθηνα την εκανα την στειρωση.εχω μετακομισει εδω κ λιγο καιρο.συστημενη πηγα.απο τους καλυτερους μου εχουν πει.αλλα οσο να 'ναι αμα βλεπεις το γατακι σου ετσι λογικο ειναι να ανησυχεις.το σπρει το φοβαται.

Συμφωνω και εγω με την Αretha.Βγαλε το κολλαρο να νιωσει πιο ανετα.Αν παει να πειραξει τα ραμματα θα δει οτι ποναει οταν τα τραβαει και θα σταματησει.Μονο αν επιμενει να τα πειραζει,να το ξαναβαλεις.Αν ο γιατρος της εκανε ενεση αντιβιωτικη κατα τη στειρωση,δεν χρειαζεται να της δωσεις τιποτα,ουτε να βαλεις μπενταντιν.Παρε τηλ. να τον ρωτησεις.Οσο για το Depon,εισαι σιγουρη οτι στο συνεστεισε ο γιατρος?Γιατι και εγω ξερω οτι ειναι απο τα απαγορευμενα για τις γατες.

δεν μπορω να μην της το βαζω γιατι λειπω απο το σπιτι καποιες ωρες και φοβαμαι.σαν γατα ειναι πολυ περιεργη.δεν θελει να την ακουμπαμε πολυ.μολισ το κανουμε φτιαχνει την γουνα της για ωρες αλλα τελοσ παντων μολισ το βγαζω παει κατευθειαν στην πληγη.ουτε εμενα μου αρεσει που το φοραει γιατι βλεπω οτι δυσανασχετει αλλα....

ο γιατρος μου το ειπε.ντεπον σιροπι για παιδια.οταν το πρωι τον πηρα κ του ειπα οτι δεν το πινει μου ειπε οτι δεν πειραζει να μην της ξαναδωσω.δηλαδη ειναι απαγορευμενα για ζωα τετοια φαρμακα?το augmentin ειναι?

augmentin ειναι αντιβιωση

το depon απαγορευεται στις γατες. γιατι δε σου εδωσε αντιβιωση για ζωα, και οχι για παιδια?το synulox ειναι το αντιστοιχο για γατα

το augmentin μου το ειχε δωσει παλιοτερα που ειχε παθει κατι σαν πνευμονια.το ντεπον δεν ξερω γιατι το σκεφτηκε κ δεν μου εδωσε το αντιστοιχο για γατες.δεν διευκρινιζει καποια πραγματα.ελπιζω μονο να μην παθει κατι το ψυχουλακι μου.παντως δεν επιχειρησα να της ξαναδωσω ντεπον απο το πρωι.

μπεταντιν να επιχειρησω να της ξαναβαλω λετε?

Γιατι δεν τον παιρνεις ενα τηλεφωνο να τον ρωτησεις αν της εκανε αντιβιωτικη ενεση πριν την παραλαβεις?

της εκανε μου ειπε.

καλησπερα,
θελω βοηθεια παλι!
τωρα μολις ενεργηθηκε κ εβγαλε κατι σαν σελοτειπ.ειναι φυσιολογικο αυτο?εκλαιγε σαν μωρο που δεν μπορουσε να το βγαλει.τωρα εχει μπει κατω απο το κρεβατι κ γλυφει τις πληγες της κ τον ποπο της.τι να κανω????????

Ψυχραιμία.
Αν ο γιατρός έβαλε ράματα που απορροφούνται μόνα τους, μην βγάλεις το κολαρο γιατί θα τα κόψει.
Αφού της δίνεις αντιβίωση δεν υπάρχει κανένα θέμα για μόλυνση. Πάντως μπράβο σου, όταν προσπαθούσα να το δώσω στην δικιά μας, εγώ χρειαζόμουν παυσίπονα και betadine, όχι το γατί.

να ρωτησω?
ειναι λιγο πρησμενη η πληγη.δεν εχι πειραξει τα ραμματα αλλα βλεπω οτι εχει ελαφρως πρηστει.ειναι δραστηρια κ παιχνιδιαρα.δεν πολυτρωει αλλα ισως ειναι απο την ζεστη.πινει πολυ νερο.να ανησυχησω για το πρηξιμο?συγνωμη που σας ζαλιζω συνεχεια αλλα βλεπω τον γιατρο που ειναι αδιαφορος.τον πηρα τηλ για την παω να την δει αλλα λειπει κ μου ειπε απλα οτι δεν ειναι τιποτα.βγαλτε ακρη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back