SOS-2ο γατάκι στο σπίτι

Μαριλού17961

Νεοφερμένο μέλος

Η Μαριλού17961 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Αγαπητοί γατογονείς καλησπέρα σας. Έχω ένα προβληματάκι και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Με τον άντρα μου έχουμε έναν γατούλη 1 έτους τον Ηρακλή. Πριν 3 εβδομάδες ο άντρας μου βρήκε σε μια γλάστρα της πολυκατοικίας μας μία μπουμπού 2 μηνών. Τα συναισθήματα ήταν διφορούμενα γιατί από τη μια την λατρέψαμε τη μικρή και από την άλλη αναρωτιόμασταν πώς θα τα βγάλαμουμε πέρα με 2 γατιά. Άλλοι θα μου πείτε έχουν παραπάνω γατάκια και τα καταφέρνουν, απλά σκεφτόμασταν:
1) την μετακίνηση σε ταξίδια. Εμείς το γάτο μας όποτε πηγαίναμε στο χωριό που είναι δικό μας σπίτι τον παίρναμε πάντα μαζί και μία φορά τον πήραμε και στα Καλάβρυτα σε ξενοδοχείο που δεχόταν κατοικίδια. Φορούσα στον Ηρακλή σαμάρι με λουράκι για να μην πεταχτεί στον άντρα μου που οδηγεί και έβαζα το κλουβάκι πάνω στα πόδια μου και τον Ηρακλή από πάνω και έβλεπε έξω ακούνητος. Άρχοντας!Τώρα πώς θα γίνεται που κανένα από τα 2 δεν κάθεται σε κλουβί? Μάλλον θα τα αφήνουμε σπίτι :(.
2) τον βραδινό ύπνο. Ο Ηρακλής πάντοτε κοιμότανε στα πόδια μας και τώρα αναγκαστικά κλείνουμε την πόρτα γιατί όταν έρχεται να κοιμηθεί ακολουθεί η Ιόλη και τον κυνηγάει για παιχνίδι και φασαρία. Μου λείπει τα βράδια, είναι εγωιστικό το ξέρω, αλλά το πρωί όταν ανοίγουμε την πόρτα είναι ο Ηρακλής απ' έξω και τρέχει κατευθείαν στην αγκαλιά μου για χάδια νιώθω τύψεις και μου'ρχονται δάκρυα:( Σκέφτομαι μήπως όταν μεγαλώσει, που σταματάει το βρεφικό παιχνίδι, το καταλάβει και έρχεται και κοιμόμαστε όλοι μαζί. Αλλά και πάλι γάτες είναι θα παίξουν δε θα παίξουν?
3) το οικονομικό (γατοτροφές, άμμος, κτηνίατρος-εμβόλια) όλα εις διπλούν. Η κτηνίατρος είπε θα τα βρούμε με έκπτωση κτλ, αλλά και πάλι να δίνουμε 80? κάθε 15 μέρες,επί 2 μήνες κάθε χρόνο για εμβόλια είναι too much. Και ρωτάω, πρέπει κάθε χρόνο να κάνουν εμβόλια? Αν κάνουν μία χρονιά και ποτέ ξανά? Ο άντρας μου είχε μια γάτα μέσα στο σπίτι για 17 χρόνια και ποτέ δεν πήγε σε κτηνίατρο και ήταν μια χαρά.
Βάλαμε αγγελία κανείς δε τη θέλει και την κρατήσαμε γιατί τι να κάνουμε? Να την διώξουμε? Κακοηθέστατο. Άσε που νιώθω και καλύτερα όταν είμαστε στη δουλειά ή έξω και δε μένει πια μόνος ο Ηρακλάκος μου, έχει κάποιον να παίξει :D. Γι' αυτό ρωτάω τώρα εσάς που έχετε από 2 και πάνω τι κάνετε? Ευχαριστώ για την υπομονή σας:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα, απο τοτε που πηρα 2 γατι, εχω βρει την ψυχικη μου ηρεμια, ασχολιουνται μεταξυ τους και δεν εχω καταθλιψεις, γκρινιες , μουρμουρες κτλ.....τωρα που ο μεγαλος ειναι 7 ετων και ο μικρος 2 το παιχνιδι τους ειναι ενα τρελλο κηνυγητο 1φορα την ημερα για κανα 10 λεπτο, και μετα ξαπλες αγκαλιες και φιλια, το βραδυ κοιμουνται μαζι μου, ο μεγαλος εκει που ηταν παντα και ο μικρος λες και εχουν συμφωνια σε αλλο σημειο.....

τωρα εμενα προσωπικα τα εξοδα δεν αυξηθηκαν εις διπλουν, μια 10 κιλη αμμο τον μηνα επαιρνα , μια παιρνω και τωρα, το μονο που αυξηθηκε ηταν η ξηρα τροφη του μικρου 20 ευρω δηλαδη, διοτι εχει ευερεθιστο εντερο και πρεπει να τρωωει μια συγκεκριμενη , οταν του εδωσα απο του μεγαλου η γενικως αμα του δωσο αλλη τον πιανει διαροια....αυτο τιποτα αλλο, τα εμβολια τα αναμνηστικα ειναι μια φορα το χρονο και καλο ειναι να τα κανεις, αλλα εμενα ειναι 30 ευρω, οποτε τον χρονο ειναι 30 ευρω παραπανω.....αλλα 30 ευρω για την ψυχολογια του μεγαλου και την δικια μου ειναι τιποτα.

Επισης τωρα που ειναι 2 μπορω και τους αφηνω μερες μονους τους (υπαρχει καποιος που τους ταιζει) και δεν εχουν προβλημα....για μενα 2 ειναι οτι καλυτερο απο 1 , τουλαχιστον για τον γατουλη σου!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.
Καλως δεχτηκατε τη μικρη σας,μπραβο σας που τη βοηθησατε.
Οταν λετε κανενα απο τα δυο δεν καθεται στο κλουβι,τι εννοειτε;Το να ειναι η γατα ελευθερη στο αυτοκινητο ειναι πολυ επικινδυνο,οσο ηρεμη κι αν ειναι,και για εσας και για εκεινη.Αν νιαουριζουν,φροντιστε να εχετε μεσα στο κλουβακι την κουβερτουλα τους,να αφησετε το κλουβακι ανοιχτο,ισως με το αγαπημενο παιχνιδι ή μια λιχουδια,αρκετες μερες πριν το ταξιδι,ωστε να το εξερευνησουν,να σκεπασετε τα κλουβακια με ενα σκουρο πανι κατα τη διαρκεια του ταξιδιου,ή να δοκιμασετε λιγο feliway.
Οι γατες ειναι νυκτοβια ζωα,και συνηθως το βραδυ ειναι πολυ δραστηριες.Ισως αν περασει η ηλικια της "τρελας" για τη μικρη,να ηρεμησει,ισως και οχι.Αν παιζατε κανενα μισαωρο και με τα δυο τους πριν ξαπλωσετε;Με ενα λεϊζερ ή ενα μπαλακι απο αλουμινοχαρτο μπορει να κουραστουν και να κοιμηθουν ηρεμα,ειτε μαζι σας,ειτε μονα τους.
Οσο για τα εξοδα,τι εννοειτε 80 ευρω καθε δεκαπεντε μερες;:worry:Τα εμβολια μαζι με την επισκεψη κοστιζουν συνηθως 20 ευρω,και γινονται μια φορα το χρονο.Ενα εξοδο ειναι η στειρωση,που γινεται ομως μια μονο φορα.Μπορειτε να παιρνετε μεγαλες συσκευασιες τροφης,που ειναι πιο οικονομικες και κρατουν περισσοτερο.Εγω παιρνου μια επτακιλη,και με τεσσερις γατες μου κρατα ενα μηνα,ενω κοστιζει 45 ευρω.Αμμο μπορειτε να βρειτε επισης πολυ οικονομικη,ακομα και με 3 ευρω και να κανει σβωλους.
Σιγουρα ειναι καλυτερα για το γατο σας να εχει παρεα,εγω ειμαι υπερ του να την κρατησετε.

1.όταν πρόκειται να λείψετε για λίγες μέρες δε χρειάζεται να τα πάρετε μαζί σας.Με άφθονη τροφή,νερό και κάποιον να ρίχνει μια ματιά στο ενδιαμέσο δε θα έχετε πρόβλημα.
2.Το βράδυ οι γάτες είναι υπερκινητικές και θυμούνται να τρέξουν πάνω σου κ στο κεφάλι σου.Κάποιοι το συνηθίζουν κ το αποδέχονται άλλοι όχι.Μπορείτε να βάλετε το κρεβατάκι της μικρής κοντά σας το βράδυ έτσι ώστε κ όλοι μαζί να είστε κ ο καθένας στη θέση του.Αν πάλι δεν κάθονται ήσυχα,τα βγάζετε για λίγο από το δωμάτιο και να ξαναβάζετε μέσα.Μια-δυο θα καταλάβουν ότι για να παραμείνουν στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι φρόνιμα.
3.Οσον αφορά τα έξοδα,μια αμμολεκάνη,μια άμμος και μια τροφή χρειάζονται από τη στιγμή που θα είναι κ τα δυο στειρωμένα.Οσο για τα εμβόλια επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.
Πιστέψτε με ότι μετά από λίγο καιρό η ευτυχία που θα βλέπετε στα γατιά σας θα είναι ανεκτίμητη

Αχ σας ευχαριστώ πολυ και τις τρεις για την άμεση απάντηση, έτσι ακριβώς νιώθουμε και μεις, καλύτερα με παρέα παρά μόνος του. Άσε που έχουν και ένα χρόνο διαφορά. Αλλά 20? το εμβόλιο? Εμάς μας είπε η κτηνίατρος να πηγαίνουμε κάθε 15 μέρες όπου θα κάνουν κι από 1 διαφορετικό εμβόλιο. 1 Ιουνίου κάναμε της λευχαιμίας, μετά από 15 μέρες το 4απλό και μετά απο 15 μέρες πάλι το αντιλυσσικό.Του χρόνου πάλι το ίδιο. Συν κάθε 3μηνο το χάπι της ενδοαντιπαρασίτωσης και την αμπούλα εξωπαρασίτωσης. Ο Ηρακλής είναι στειρωμένος και το Σεπτέμβρη θα στειρώσουμε και την Ιόλη, αυτό είναι σίγουρο. Για τα εμβόλια προβληματίζομαι. Εσείς κάνετε τόσα πολλά? Ή μόνο ένα κάθε χρόνο?

Εγω της λευχαιμιας δεν το κανω,και της λυσσας κατοπιν εντολης του γιατρου μας το κανω καθε τρια χρονια,εκτος απο τα γατακια του εκτροφειου που ταξιδευουν και συμμετεχουν σε εκθεσεις οπου πρεπει συμφωνα με το νομο να εμβολιαζονται καθε χρονο.ΟΣο για την αποπαρασιτωση,τεσσερα ευρω εχει το χαπακι,το αγοραζεις και τους το δινεις μονη σου.;)

Ρίξε μια ματιά εδώ.Σ'έφαγα μουκέλενα:P:P:P

Το χαπάκι μόνη μου το δίνω και την αμπούλα γιατί δεν κάθεται ο γατούλης μου στην κτηνίατρο, μας ακούει όλος ο Γέρακας και τα Βριλίσσια. Θα έχω κατά νου αυτό που λες Δώρα για τα εμβόλια και θα το πω στην κτηνίατρο, για να μην μας κοροϊδεύουν κιόλας. Αλλά τώρα που κοιτάω και τα βιβ λιάριά τους σα να έχεις δίκιο. Η Ιόλη σα μωρό θα τα κάνει όλα, εντάξει. Ο Ηρακλής τα έκανε όλα πέρσι, και φέτος έκανε μόνο το 4απλό. Δε μας είπε να ξανακάνει κάτι αλλά δεν παίρνω και όρκο. Ούφ!

Ουουουουουου ωραίο site Βιβή. Ευχαριστώ θα ρίξω μια προσεκτική ματιά, γιατί έχω μπλεχτεί

Το χαπάκι μόνη μου το δίνω και την αμπούλα γιατί δεν κάθεται ο γατούλης μου στην κτηνίατρο, μας ακούει όλος ο Γέρακας και τα Βριλίσσια. Θα έχω κατά νου αυτό που λες Δώρα για τα εμβόλια και θα το πω στην κτηνίατρο, για να μην μας κοροϊδεύουν κιόλας. Αλλά τώρα που κοιτάω και τα βιβ λιάριά τους σα να έχεις δίκιο. Η Ιόλη σα μωρό θα τα κάνει όλα, εντάξει. Ο Ηρακλής τα έκανε όλα πέρσι, και φέτος έκανε μόνο το 4απλό. Δε μας είπε να ξανακάνει κάτι αλλά δεν παίρνω και όρκο. Ούφ!
Στο βιβλιαράκι δίπλα από κάθε εμβόλιο τους σνήθως γράφουν την επόμενη επανάληψη που πρέπει να γίνει,για τσέκαρε το.Επίσης Ηρακλή και Ιόλη ακούμε αλλά φωτογραφίες δε βλέπουμε.Ανοιξε τους ένα θεματάκι στις "γάτες μου"να καμαρώσουμε τα μανάρια σου:clapup:

Ο νομος λεει το αντιλυσσικο καθε χρονο,αλλα προτεινε στη γιατρο σου να το κανετε ανα τριετια,και τα δικα μου που εχουν βιβλιαριο απο Ολλανδια σε τρια χρονια γραφει επαναληψη.

Είμαι καινούργια Βιβή και τώρα το ψάχνω το site. Κάπου το χα δει αυτό '' οι γάτες μου'', αλλά πού? Επίσης εμάς δε γράφει τα επόμενα η κτηνίατρος

παντως εγω απο τοτε που πηρα δευτερο γατι αισθανομαι πολυ καλυτερα....δεν εχω τυψεις οταν λειπω πολλες ωρες η οταν βαριεμαι η ειμαι κομματια και δεν μπορω να παιζω με το γατο....απλα τα γατια σε φτυνουν περισοτερο γιατι ασχολουνται το ενα με το αλλο.
α,επισης ο γατος μου εκοψε και τις αγριαδες τυπου δαγκωματα κλπ

μονο που λυπαμαι αν θα σε στεναχωρησω ξεχασες ενα ακομα εξοδο.....την στειρωση.....

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back