PS Συγγνώμη για την ανορθογραφία αλλα χρησιμοποιώ το greeklish converter καθώς δεν έχω ελληνικά στο pc
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Καλημέρα! Έχω ένα προβληματάκι με την γάτα μου. Είναι στειρωμένη, 7 χρονων k πριν 4 μήνες μετακομίσαμε Γερμανία. Όλα ήταν καλά k όμορφα μέχρι που τον τελευταίο 1 μηνα κλαίει. Πηγαίνει στο χολ k στο μπάνιο k απλά κλαίει. Μονο όταν παο σταματάει k θέλει παιχνίδια.. δεν ξέρω τι να κάνω.. παίζουμε αλλα προφανώς δεν αρκεί. Είχε κανεις σας παρόμοια εμπειρία? Ευχαριστώ
PS Συγγνώμη για την ανορθογραφία αλλα χρησιμοποιώ το greeklish converter καθώς δεν έχω ελληνικά στο pc
δοκιμασε catnip και feliway... ισως την ηρεμισουν. Ειναι σιγουρο ομως οτι αυτο που κανει οφειλεται σε ψυχολογικους παραγοντες;; Σε γενικες γραμμες, περα απο το οτι νιαουριζει περισσοτερο, εχει αλλες αλλαγες πανω της; Οταν φευγεις απο το σπιτι κλαιει καθολου;;; Μηπως να της επαιρνες περισσοτερα παιχνιδια ή να επαιζες περισσοτερη ωρα μαζι της;; Δυστυχως δεν μπορω να βοηθησω περισσοτερο
Γλωσσα μπορεις να προσθεσεις απο τον πινακα ελεγχου (κλικ στο εικονιδιο των windows στο task bar (γραμμη εργασιων) => πινακας ελεγχου (control panel)). Στον πινακα ελεγχου λεει καπου για γλωσσες και regional settings. Θα πας εκει και θα προσθεσεις keyboard ελληνικα (εκει που λεει install services, klick στο add):
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το catnip που ανεφέρε η φίλη απο πάνω το χρησιμοποίησα στο ταξίδι...και το faliway μεσα στο σπίτι....σε διάφορες γωνιές του σπιτιού....για να χαλαρώσει και να είναι ήρεμη....!
(Να διαβάσεις πολυ καλά και τις οδηγίες). Εχετε κανει καποιες αλλες αλλαγες οπως πχ να μην μπορει να μπει σε χώρους που πριν έμπαινε? Γιατι εγώ πλέον κλείνω την τουαλέτα και παει στο χολ και κλαίει μπροστά απο την πόρτα για λιγα δευτερόλεπτα μέχρι να την φωνάξω και να ξεχαστεί με άλλα.... Σωματικά πάντως δεν ειχε και δεν εχει κατι! Δοκιμασε το Feliway και γενικότερα να της αποσπάς την προσοχή απο εκείνα τα μέρη..΄.. παίζε οσο περισσότερο μπορείς μαζι της....Για μένα ειναι φυσιολογικές οι αντιδράσεις σε τέτοιες περιπτώσεις...!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και εγω..τον ιουνιο που μετακομισα.Κυριως απο τον μεγαλο μου γατο.Πηγαινε απο πορτα σε παραθυρο..και εκλαιγε θελοντας να γυρισει πισω.Ειδικα το βραδυ..δεν σταματαγε τι κλαμα.Κρατησε περιπου δυο εβδιομαδες.Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι σε εσενα αρχισε το προβλημα τον τελευταιο μηνα..
Τι να σου πω...αν ειναι οντως απο την αλλαγη περιβαλλοντος...δεν τιθεται θεμα..θα το συνηθισει..εισαι σιγουρη οτι δεν εχει καποιο αλλο προβλημα..ε;; δηλαδη να ποναει πουθενα κλπ;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mrniceguy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημέρα! Έχω ένα προβληματάκι με την γάτα μου. Είναι στειρωμένη, 7 χρονων k πριν 4 μήνες μετακομίσαμε Γερμανία.
σοφη αποφαση.
Καλημερα.
Ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα και εγω..τον ιουνιο που μετακομισα.Κυριως απο τον μεγαλο μου γατο.Πηγαινε απο πορτα σε παραθυρο..και εκλαιγε θελοντας να γυρισει πισω.Ειδικα το βραδυ..δεν σταματαγε τι κλαμα.Κρατησε περιπου δυο εβδιομαδες.Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι σε εσενα αρχισε το προβλημα τον τελευταιο μηνα..Τι να σου πω...αν ειναι οντως απο την αλλαγη περιβαλλοντος...δεν τιθεται θεμα..θα το συνηθισει..εισαι σιγουρη οτι δεν εχει καποιο αλλο προβλημα..ε;; δηλαδη να ποναει πουθενα κλπ;
ακριβως το ιδιο εκανε και η δικια μου. Τις πρωτες 2 εβδομαδες αφοτου τη φεραμε απο Γερμανια κολλουσε τη μουρη της στη μπαλκονοπορτα και κλαψουριζε. Ειναι τοσο χαζουλια

feliway είχα στην αρχή τον πρώτο μηνα k όλα ήταν μια χαρά σαν να μην φύγαμε ποτε.
πουπουλινα : τίποτα δεν έχει. τουαλέτα πάει κανονικά, τρώει/πίνει κανονικά. την ζουλάω δεν κλαίει (lol) όρεξη για τα πάντα έχει. απλά μίλησα k με μια συναδέλφισσα απτή δουλειά, μου λέει k αυτή τα ίδια περνάει επειδή μάλλον λείπουμε 8 ώρες απτό σπίτι k μετά είμαστε κομμάτια k δεν παίζουμε πολύ. ίσος για αυτό. αύριο θα πάρο τον κτηνίατρο στην ελλάδα τηλέφωνο gt εδώ δεν βρήκα ακόμη κάνα καλο
mrniceguy : lol τι να κάνουμε , πεινούσαμε ελλάδα
να σημειώσω ότι δεν κλαίει συνεχεια. απλά 3-4 φορες ειδικά όταν είμαι στο pc η στην tv
Oscarina
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα! Εδω και τρεις βδομάδες, μετακόμισα στο σπίτι των γωνιών μου μαζί με τον γάτο μου (στειρωμένος). Φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πλήρως, τριγυρνάει,τρώει και παίζει κανονικά. Το βράδυ όμως, με το που πέφτω για ύπνο, νιαουρίζει με κλάμα μωρού, και σταματάει μετά από πάρα πολύ ώρα, για να αρχίσει πάλι το κλάμα στις 5 το πρωί. Δεν μπορώ να τον ηρεμίσω με τίποτα, και δεν φαίνεται να θέλει ούτε παιχνίδι, ούτε φαγητό. Είμαι εξαντλημένη, δεν έχω κοιμηθεί κανονικά εδώ και μέρες. Τι να κάνω; Το ακόμα μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι ότι είναι κουφός, και δεν μπορώ να τον κάνω να καταλάβει ότι τον μαλώνω....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η αλλαγή κατοικίας και περιβάλλοντος φταίει. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να προσαρμοστεί πλήρως. Μπορεί να τρώει και να παίζει όπως λες την ημέρα αλλά την νύχτα που κοιμούνται όλοι, μάλλον νοιώθει μόνος και πιο έντονα την αλλαγή του περιβάλλοντος.
Αν θες βάλε ωτασπίδες αλλά για μένα το καλύτερο θα ήταν να τον έκανες με κάποιο τρόπο να νοιώθει πως είσαι μαζί του και την νύχτα. ΄Ισως φοβάται ο καημενούλης.
Υ.Γ. Το μάλλωμα ακόμα και να το άκουγε, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oscarina
Νεοφερμένο μέλος
Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να νιώθει πως είμαι μαζί του, αλλά δεν μπορώ να βρώ με ποιο τρόπο μπορώ να το κάνω αυτό..Πέντε το πρωί, είναι λογικό να κοιμάμαι...
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Γι' αυτό σου λέω πως χρειάζεται υπομονή. Δεν θα είναι μόνιμη η κατάσταση, μόνο μέχρι να συνηθίσει και να προσαρμοστεί εντελώς.Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να νιώθει πως είμαι μαζί του, αλλά δεν μπορώ να βρώ με ποιο τρόπο μπορώ να το κάνω αυτό..Πέντε το πρωί, είναι λογικό να κοιμάμαι...
΄Ισως κάποιες φορές, αν και 5 το πρωί, να σηκωνόσουν και να τον χάιδευες, ή ίσως να τον έπαιρνες μαζί σου στο κρεββάτι.
Εδώ γατιά που ακούν κανονικά και σε κάποια παίρνει μέχρι και μήνες να προσαρμοστούν, πόσο μάλλον ο δικός σου που έχει μείον μία αίσθηση.
Φυσικά, είναι λογικό κι εσείς να κοιμάστε, αλλά κι εκείνος να υποφέρει από το στρες της μετακόμισης... Εμένα ο δικός μου γάτος έκανε πάνω από έναν μήνα να προσαρμοστεί. Δοκίμασε ίσως να τρίψεις λίγη βαλεριάνα σε κάποιο αρκουδάκι του/παιχνίδι του, συνήθως τους αρέσει πολύ, το μυρίζουν, το γλείφουν, τρίβονται... Ίσως καταφέρει κάτι τέτοιο να του αποσπάσει την προσοχή. Πέρα από αυτό, δε βρίσκω κάτι άλλο εκτός από υπομονή... Πού θα πάει, θα προσαρμοστεί...

Oscarina
Νεοφερμένο μέλος
Πολύ καλή ιδέα αυτό με τη βαλεριάνα... Απλά το βράδυ που σηκώνομαι και πάω να το χαιδέψω, τρέχει μες στο δωμάτιο, δεν μ' αφήνει να τον ακουμπήσω και αν τον βάλω στο κρεβάτι φεύγει αμέσως...Σαν να το έχει τσιμπήσει κάτι..
maria+benjamin
Νεοφερμένο μέλος
εμένα έτσι κάνει και χωρίς να έχουμε μετακομίσει.. συνήθως θέλει να παίξει και γενικά να ασχοληθώ μαζί του. Κάποιες φορές καταφέρνει και με ξυπνάει και μόλις με δει ξύπνια από πάνω του να ασχολούμαι, αμέσως εκείνος κοιμάται. Δοκίμασε να σηκωνεσαι εκείνη την ώρα να του δίνεις λίγο φαγητό (με ρίσκο βέβαια να συνδυάσει το κλάμα με το φαί ως ενισχυτική δράση). Εγώ του το κάνω και αρκετές φορές κοιμάται αμέσως. Έτσι ηρεμώ μέχρι το πρωί!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool