Tα τρία γατάκια που δεν έχουν μαμά

• Thread starter Thread starter Muxu Su
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.036 μηνύματα.
Γεια σας. Αυτό είναι το πρώτο μου post εδώ στο my cat.
Δημιουργώ αυτό το θέμα γιατί θέλω τις συμβουλές σας...
Λοιπόν...εδώ και καιρό στον κήπο μας ερχόταν μια γατούλα η οποία ήταν έγκυος. Την ταίζαμε και έτσι ερχόταν και έμενε έξω στην αυλή συνέχεια (την είχαμε ονομάσει χαδιάρούλα :) ) Ήρθε η ώρα να γεννήσει και έκανε τρία όμορφα γατάκια.. Πέθανε όμως :( :( και τώρα τα τρία γατάκια είναι μόνα τους.. :(
Είναι μόλις 5 ημερών..και δεν ξέρουμε πως να τα ταίσουμε. Η μαμά τους βάζει σε ένα μπολάκι γάλα το οποίο είναι χαμηλών λιπαρών..Το ένα απο τα τρία τρώει και είναι σχετικά δυνατό,νιαουρίζει και πιστεύω είναι καλά. Το αλλό έτσι και έτσι τρώει λίγο περπατάει,νιαουρίζει αμιδρά και τρέμει λιγουλάκι και το τελευταίο είναι πολύ αδύνατο, τρέμει και κοιμάται συνέχεια.
Φοβάμαι μην πεθάνουν και αυτά. :(
Σας παρακαλώ αν μπορείτε πείτε μου τι μπορώ να κάνω. Θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Tα τρία γατάκια που δεν έχουν μαμά.

Καλησπερα . Θα χρειαστει να τα ταιζεις με μπιμπερο ή συριγγα (χωρις την βελονα) στο στοματακι τους με το ειδικο γαλα , ή επειδη οι καιροι ειναι αρκετα δυσκολοι με γαλα φρεσκο ( το εχω κανει κι εγω σε ενα γατακι που ειχα. ) εαν δεν μπορεις να τα κρατησεις ολα βαλε φωτο τους, γιατι κι εγω ζητω να υιοθετησω ενα μικρο γατουλινι .

Με εκτιμηση
Οία

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Σήμερα πήρα μία σύριγγα και πήγα να τα ταίσω αλλα δεν ανοίγουν το στοματάκι τους..πρέπει να τα πάρω αγκαλιά και να τα ταίσω ανοίγοντας τους το στοματάκι..Δεν είμαι εξοικιωμένη με τις γατούλες και νομίζω οτι άμα τα πιέσω για να τους ανοίξω το στοματάκι θα πονέσουν.. :(

Δυστυχώς αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά με μεγάλη ευθύνη και πολλές επιπλοκές μπορούν να προκύψουν...Πάντως μπράβο σου που προσπαθείς
Τα βασικά είναι πως αποκλείεται να φάνε μόνα τους,χρειάζεσαι σύριγγα ή σταγονόμετρο. Κράτα τα ζεστά γιατί με υποθερμία δεν τρώνε.
Όσο για το γάλα οι δικοί μου κτηνίατροι προτείνουν το κατσικίσιο σε περίπτωση που δεν γίνεται να δώσεις γατίσιο γιατί το αγελαδινό μπορεί να τους κάνει μέχρι και αναιμία..Και τάισμα ανά 4-6 ώρες...
Στο forum μας έχει πολλά άρθρα ανάλογου είδους που θα βρεις πολύ ενδιαφέροντα!!
Καλή τύχη σου εύχομαι!!

Καλησπερα.Τα γατακια θελουν οπωσδηποτε μπιμπερο για να φανε,μονα τους δεν γινεται,ειναι παρα πολυ μικρα.(οχι συρριγγα) Στο μπιμπερο θα κανεις μεγαλυτερη τρυπα απο την υπαρχουσα,για να μπορουν να τραβηξουν πιο ευκολα.Θα τα παιρνεις ενα ενα στην αγκαλια σου,καθιστη,το πιανεις με το αριστερο χερι απο το σβερκακι,σε σχεδον ορθια σταση(τα ποδαρακια δηλαδη ειναι στα γονατα σου,και τα χερακια του τα ακουμπαει στο χερι σου το δεξι που θα κρατας το μπιμπερο,θα του ανοιξεις με το αριστερο χερι το στοματακι,και θα βαλεις το μπιμπερο στο στοματακι του.Στην αρχη δεν θα ξερει να πιπιλισει,αλλα η πεινα θα το κανει να μαθει.Αν το προδπαθησεις λιγο θα τα καταφερεις.Οταν βρηκα τον πρωτο μου γατο,και εγω δεν ειχα ιδεα απο γατια,και δεν το ειχα κανει ποτέ μου,ομως τα καταφερα.:)
Θελει ειδικο γαλα απο κτηνιατρειο ή πετ σοπ(δεν ειναι ακριβο βρε παιδια,ενα ολοκληρο κουτι σκονη δινουν συνηθως,που θα σου περισσεψει κιολας),να τα εχεις στα ζεστα οπωσδηποτε,και μετα απο καθε γευμα να τριβεις απαλα χαμηλα την κοιλιτσα και το πωπουδακι τους.Γευματα καθε 3-4 ωρες.
Μακαρι να πανε ολα καλα.Για περισσοτερα διαβασε εδω.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντηση σου.
Κοίταξε κατά ένα περιεργο τρόπο τα 2 τρώνε μονα τους.. Δηλαδή τσ βλέπω να είναι καλα, να στέκονται στα πόδια τους. Το άλλο όμως είναι πολύ αδύναμο και τρέμει οταν περπατάει και γενικά δεν έχει πολύ όρεξη. Οταν τα αλλά τα 2 τα αδερφάκια του κάνουν βόλτες και νιαουριζουν αυτό κάθεται μέσα στο κλουβακι του. Μοναχα το απογευματάκι βγήκε έξω και ξάπλωσε κατω εκεί που το βαρουσε ο ήλιος. Είχα δεν είχα συγκινήθηκα γιατί τα αλλά τα 2 κατάλαβαν ότι δεν είναι καλα και πήγαν και ξάπλωσαν και αυτά διπλα του. :(
Μακάρι να γίνει καλά.
Νιαουριζουν συνεχεια γιατί θέλουν την μαμά τους ε; :(

Η Liana88 έχει απόλυτο δίκιο. Εσύ πρέπει να τους σταζεις τις σταγονίτσες γάλα και ας τρέχει απο τα χειλάκια τους λιγάκι έξω απο το στόμα τους. Μη φοβάσαι θα νιώθεις υπέροχα όταν θα τα δεις να μεγαλώνουν και θα ξέρεις ότι ειναι από τον δικό σου κόπο και τρόπο. Το καλό είναι ότι ξεκινάνε οι ζεστές μέρες , αλλιώς θα έπρεπε να τα έχεις δίπλα σε καλοριφέρ ή σόμπα για να μην τρέμουν. Πρόσεξε τώρα που είναι τόσο μικρά , τα ματάκια τους ,εάν τα δεις να πρήζονται θέλουν οπωσδήποτε σταγόνες που θα σου πει ο κτηνίατρος.
Αντε καλή επιτυχία κιαπο εμένα. Και μην ξεχάσεις να μας βάλεις φωτό να τα γνωρίσουμε.

Κανε μια προσπαθεια με το μικρο,ειναι πραγματικα κριμα.Παρε μπιμπερο και ταισε το.Απορω πως τρωνε τα αλλα μονα τους.Παντως ουτως ή αλλως γω θα τα ταιζα ολα με μπιμπερο.Εισαι σιγουρη οτι τρωνε κανονικη ποσοτητα,και απλα δεν προσπαθουνε να φανε;

Υπαρχει περίπτωση να τρέμει επειδή κρυώνει;
Εννοείται πως θα ανεβάσω φωτογραφίες για να σας τα γνωρίσω! :happy:
Ναι πουπουλινα τα έχω δοκιμάσει τα δυο τα μικρά. Τους εβαλα 5 σταγονιτσες στο καθενα και τις ήπιαν.
Ίσως το μικρούλι που έχει το πρόβλημα να γεννήθηκε με κάποια προβλήματα.Να σημειωθεί ότι αφού γεννήθηκαν πέρασαν 1-2 μερες με την μαμά τους και τις υπόλοιπες 2 ηταν εντελώς νηστικα. :(

Σαφεστατα και μπορει να κρυωνει.Τα εχεις βαλει στα ζεστα,και κυριως αυτο;Πρεπει οπωσδηποτε να τα εχεις μεσα σε κατι,λεκανη,κουτα κλπ..με ζεστα ρουχαλακια,εστω πετσετες κλπ.Ειναι παρα πολυ σημαντικο να ειναι στα ζεστα και μακρια απο ρευματα.Επισης μπορεις να βαλεις ζεστο νερο σε ενα πλαστικο μπουκαλι,να το τυλιξεις με πετσετα και να τοεχεις στην φωλιτσα τους.(προσεξε..να μην καιει και τα καψει)

Έχουν φτιάξει μια φολιτσα ανάμεσα στα ξύλα (ουσιαστικά εκεί τα γέννησε η μαμά τους) και εκεί πέρα έχει αρκετή ζέστη. Λέτε το μικρούλι που είναι αδύναμο να μην βγαίνει έξω γιατί κρυώνει και οταν βγαίνει τρέμει; Μαλλον αυτό θα είναι γιατί το απογευματάκι που βγήκε έξω ξάπλωσε κατω και το πλάκωσαν τα αδερφάκια του από πάνω. Μαλλον θα είχαν καταλάβει ότι κρυώνει και γι αυτό το λόγο να το κουκουλωσαν.
Απίστευτο. Είμαι αρχαρια και πρώτη φορα κανω τέτοιες διαπιστώσεις. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τις ταχύτατες απαντήσεις. Θα σας κρατάω ενημέρες για τυχόν εξελίξεις και θα ανεβάσω καο φωτογραφίες οπότε βρω λίγο χρόνο! :)

καλημέρα!
Ρίτα, αν θέλεις, ειδικά για το αδύναμο γατάκι, θα μπορούσα να το πάρω να το φροντίσω μέχρι να ξεπεταχτεί και εν τω μεταξύ, να ψάχνεις για σπιτάκι. Αξίζει να γίνει μια προσπάθεια για να σωθεί, δεν ξέρεις. Μακάρι να μπορούσα να το κρατήσω, αλλά έχω ήδη δικά μου ζώα.
Αν θέλεις, στείλε μου μήνυμα στο beautynefeli@gmail.com

Eυχαριστώ FELINE ANGELS για την πρόταση αλλα δυστυχώς...
Το μικρό και αδύναμο γατάκι απεβίωσε το βράδυ. Σήμερα το βρήκα πεθαμένο.. :(

θεωρείς πως κάποιο από τα άλλα 2 (ή και τα 2) χρειάζεται βοήθεια;

Όχι όχι. Τα άλλα δύο είναι μια χαρά! Σε ευχαριστώ πάντως! :)

Πολυ κριμα για το γατακι.:(Ελπιζω τουλαχιστον να πανε ολα καλα για τα υπολοιπα.Γραφε μας νεα σας αν θες.:)

Λυπάμαι πολύ για το μικρό...
Δυστυχώς, είναι δύσκολο μερικές φορές όταν τα μικρά δεν έχουν τη μητέρα τους...
Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά με τα άλλα 2!

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! :)
Λοιπόν δεν τους έχουμε βγάλει ονόματακια αλλα θα το κάνουμε! Το ένα είναι πολύ λαίμαργο :popcorn: και το άλλο είναι πολύ ζωηρό :) .
Όταν με βλέπουν έρχονται κοντά μου. Το λαίμαργο μόλις βλέπει το φαγητό θέλει να το φάει και το ζωηρό σκαρφαλώνει πάνω μου.. :redface:
Είναι πολύ όμορφα! Δεν τα έχω τραβήξει ακόμη κάποια φωτογραφία αλλά μόλις θα το κάνω θα σας τα ανεβάσω να τα καμαρώσετε! :) :redface:

Τους βγάλαμε ονόματα! :D
Λοιπόν σας παρουσιάζω την Σεραφινα και την Ρεμπεκα! Φωτογραφίες θα ανέβουν αύριο! Να είστε έτοιμοι γιατί θα τρίβετε τα ματια σας από την ομορφιά! :redface: :D

Δυστυχώς..Η κατάσταση της Σεραφίνας επιδεινώθηκε. Σήμερα δεν είχε όρεξη να φάει..όλη την μέρα ετρεμε και ακόμη τρέμει και δεν έχει δυνάμεις για να περπατήσει...Η Ρεμπέκα τρώει αλλά την αισθάνομαι και αυτή βαριά..Αυτό ήταν.. :(
Είναι δύσκολο έως απίθανο να επιβιώσουν τα μικρά γατάκια που δεν έχουν μαμά όση φροντίδα και αγάπη και αν τους παρέχει κάποιος..Σαν την μάνα ΚΑΝΕΙΣ.. :(
Κρίμα..Δεν έχουν πεθάνει ακόμη αλλά...τα περιμένουμε να καταλήξουν.. :(
Θα σας ειδοποιήσω εαν έχω νεότερα.. :(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back