Tην ξεχάσανε στην αποθήκη!

Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ όταν διάβαζα το θέμα. Οι δικές μας πεθαίνουν μάλλον από την πολύ καλοζωϊα.

Παιδια... ΔΕΝ ισχύουν αυτά! Πολύ απλά οι γατούλες που γεννιούνται με προβλήματα στο δρόμο πεθαίνουν και ίσως απο μωρά. αυτές που φτάνουν να μεγαλώσουν είναι οι δυνατοί και υγειείς οργανισμοί.

Αν γεννηθούν τα γατάκια άρρωστα και δεν βρεθεί κανένας να τα μαζέψει και να τα περιθάλψει έγκαιρα, πιθανότατα θα πεθάνουν. Αν τα βρει και ζήσουν, "κερδίζει" καμια φορά ένα γατάκι με χρόνια προβλήματα.

Επιπλέον, ποσο να ζει η πλειοψηφία των ζώων που ειναι έξω; Κι αν πεθάνουν ποιος θα το καταλάβει; Θα υπάρξει η νέα γεννιά να αντικαταστήσει την παλια.

Εμένα, ΕΥΤΥΧΩΣ, μέχρι τώρα μου έτυχε ο Ραουλ, που αν και του δρόμου, ειναι μια χαρά. Αλλά κοπέλες οπως η Αρήθα ας πούμε, δεν μάζεψε τον γατούλι της μωρό απο το δρόμο με Καλυκοϊό ανάμεσα στα άλλα; Αυτο το μικρό αν δεν το είχε σώσει θα είχε πεθάνει, απλα.

Αν παρατηρήσετε διάφορα θέματα που έχουν δημοσιευτει εδώ, παράδειγμα 2 κοπέλες που βρήκαν κουτες με 5 και 5 γατάκια, το 1 και στις 2 περιπτώσεις ειχε πρόβλημα στο ουροποιητικό. Αν δεν το φρόντιζαν οι κοπέλες θα είχε πεθάνει απλα. Δυστυχώς έτσι ειναι στη φύση, επιβιώνουν πάντα οι ισχυρότεροι....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σωστό είναι κι αυτό. Οσα επιβιώνουν είναι τα πιο ισχυρά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σχετικά με το θέμα μας:
Ειχε κλείσει και η θεια μου καταλάθος γατούλα φεύγοντας με το τέλος του καλοκαιριού απο το χωριο. Τάιζε το γατούλη ολο το καλοκαίρι και αυτος μπήκε μέσα στο σπιτι οταν έφευγαν χωρίς να το καταλάβουν. Και έμεινε εκει 1-1.5 μήνα!
Επειδή η θεια μου τον σκεφτόταν και στενοχωριόταν αν θα τον ταϊζουν οι κανονικοί του ιδιοκτήτες, που εμεναν λιγο πιο μακρια, πήρε τους γείτονες να ρωτήσει αν τον βλέπουν. Και της ειπαν οτι ακουγαν νιαουρίσματα μεσα απο το σπιτι αλλα ειπαν να μην την ξεσηκώσουν 7 ώρες ταξίδι για μια γατα!:mad:
Ευτυχως το γατάκι ειχε επιβιώσει αν και αδυνατίσει πολύ...
Προχθές πάντως, αντίστοιχα καθώς φόρτωνε το αμάξι ο πατέρας μου να φύγει, κλέιστηκε έξω προσπαθώντας να αποφύγει να συμβεί το ιδιο με τις γατούλες που κυκλοφορούσαν εκει. :) Αναγκάστηκε να μπει σπάζοντας ένα τζάμι...

Ηθικό δίδαγμα: Θέλει προσοχή σε αυτα τα πράγματα γιατι δεν μπορείς να βασίζεσαι καθόλου στην ευασιθησία του κόσμου να σε ειδοποιήσει...

Οντως θελει πολυ προσοχή.

Νομιζω οτι οι γατουλες εξω οντως πεθαινουν οσες δεν αντεχουν και ειναι πολυ δυσκολο στις αστειρωτες να παρακολουθησεις που πηγαν... ακομα και στις στειρωμένες.. πχ εχω μία στη γειτονια εχω πολυ καιρο να την δω και ηταν κα στειρωμένη.. αντ αυτού χτες ηρθε μια μικρη καινουργια η οποια μοου καθησε αμεσως η τσαπερδόνα για χαδια...

Γενικα οντως εχουν οι εξω περισσοτερα αντισώματα και μην ξεχνατε οτι τρεφονται πιο φυσικα με χορταρακι ραδικακι πικραλιδα και ουτω καθεξης και κανενα ποντικακι που και που...εαν αρωστήσουν ομως ειναι δυσκολο.. εχω μια κατω πολυ αρρωστη που δεν καθεται να την πιασω κι εναν που θα τον πιασω καποια στιγμη...στο γιατρο κα τα δυο και μετα παλι εξω.

Θεωρω γενικα οτι καλυτερο ειναι τα ζώα να ειναι στο φυσικό τους περιβάλλον η οπου διαλέγουν τα ίδια να είναι δηλαδη το καθενα θελει κατι... αλλο χαιδευεται και θελει σπιτι κα σε κυνηγαει απο πισω μεχρι να το παρεις.. αλλο σου παταει μια γρατσουνια και θελει να ειναι εξω αγριο και ελευθερο, αλλο απλα κραταει αποστασεις και κοιμαται στο πεζουλι σου... το θεμα ειναι απλα οτι στην ελλαδα δεν υπαρχει φιλοζωια σοβαρα ακομα αν και ειμαστε καλυτερα απο πριν. Γι αυτο το να τα περνεισ μεσα οσα μπορεις η να τα στειρωνεις ειναι μετρα προφυλαξης...

Ειναι φαυλος κυκλος: απο τοτε που αρχισαμε να τα ταιζουμε ειναν οικοσιτα και αρχισνα να εχουν αλλαγες στο ΔΝΑ και πολυ συχνοτερα οιστρους και συχνότερη αναπαραγωγη.. οταν ηταν αγρια μονο οσα ειχαν να φαν γεννουσαν και πολύ λιγότερο απο τώρα...

Ζorica τι απίθανη είναι η γατούλα που έχεις στο αβατάρ και στην υπογραφή σου! Η δική σου είναι?

-----------------------------
M`αρεσουν και οι δικες σου.
Οσο για το θεμα μας,εγω ειμαι σιγουρη πως ετσι ειναι.Τις παρακολουθω πολυ καιρο τις γατες περυβολιου.Παιδια δεν εχουν κανενα κυνδινο ,μονο απο κανενα σκυλο εαν τους κηνηγησει και δεν τους πιανει βεβαια ποτε.Κατ`αρχην θυλαζουν τα μωρα τους μεχρι ενα χρονο και...Διωχνουν τα αρσενικα μετα και μενουν μαζι ολες οι θυλικες ,γιαγιαδες,μαμαδες,κορες,εγγονες,θειες και τα συνναφη.Απο τα αρσενικα φοβουντε μονο γιατι τους πνηγουν τα μωρα.Απο αρρωστιες τιποτα.Και εαν δειτε πως τους μαθενουν για να κυνηγουν τα ποντικια θα παθενατε πλακα.

Σνιφ σνιφ...κάτι τέτοια διαβάζω και ανησυχώ ακόμα περισσότερο έχοντας χάσει τη γατούλα μου...Αν και έψαξα όπου μπορούσα να φανταστώ, δεν σταματά να περνά από το μυαλό μου η δυσάρεστη σκέψη μήπως έχει κλειστεί πουθενά το μωρό μου...

Ψαξε ολες τις πιθανοτητες.Μπορει ακομα να μην ειναι αργα...Ποτε την εχασες?

Α! πάει καιρός...Όπως αναφέρω και στην ενότητα "lost & found" την έχασα στις 05/01. Γύρισα τόσο στις αυλές και τις αποθήκες της γειτονιάς μου, όσο και στις γύρω γειτονιές...τίποτα...είναι και γεμάτες όλες οι αυλές γατάκια που με παίρνανε από πίσω νιαουρίζοντας, οπότε πολύ δύσκολο να εντοπίσω κάποιο πιθανό νιαούρισμά της...Εννοείται βέβαια ότι εξακολουθώ και γυρίζω στις γύρω γειτονιές φωνάζοντάς την, αλλά έχω απελπιστεί πλέον.

Kαι εγώ κάποια στιγμή έχασα την δική μου και δεν ήξερα τι έιχε γίνει και τελικά την είχε χτυπήσει αυτοκινητο και δεν μου το έλεγε ο γείτονας για να μην στενοχωρηθώ!!! και εγώ την έψαχνα για 20 μέρες!!! Ασε ώρες ώρες είναι το κάτι άλλο οι άνθρωποι!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back