Tραγωδία-μυστήριο ζητάει λύση

Όλγα Veggie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Όλγα Veggie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 1.348 μηνύματα.
Μιά φίλη μου αντιμετωπίζει φοβερό πρόβλημα, στενοχώρια, απορία μια τραγωδία.
Εκείνη και η οικογένειά της ζούνε μια κόλαση. Μέσα σε ένα μήνα έχασαν τις 3 απο τις 4 γάτες τους. Η μία μόνο βρέθηκε νεκρή με αιμάτωμα στο μάτι και κανένα άλλο σημάδι πάνω της απο πληγή ή αίμα.Iσως εσωτερική αιμοραγία;
Μια μέρα που έβρεχε μέρα μεσημέρι. Στο διάστημα μισής ώρας που έλειπαν (της είχαν και το παράθυρο ανοιχτό να μπει μέσα όταν θέλει) έγινε το κακό. Οι άλλες 2 χάθηκαν χωρίς ίχνη. Δεν είναι πια σύμπτωση. Κάτι τρομερό συμβαίνει.
Χρειάζεται την βοήθεια μας στο να λυθεί το μυστήριο. Θα ήθελα αν γίνεται και την ιατρική άποψη, αλλά και άλλες εκδοχές. Το ερώτημα που μου ζήτησε να θέσω η κοπέλα είναι αν είναι δυνατόν να επιτεθούν αλεπούδες στις γάτες και να τις σκοτώσουν. Τα σκυλιά σκοτώνουν χωρίς ίχνη ή κάνω λάθος; Νομίζω οτι η αλεπού θα την έτρωγε όλη αν κατάφερνε να τη σκοτώσει.
Μένει σε εξοχή, με δυό τρεις γείτονες μόνο. Ο ένας έχει σκυλιά αλλά στον δικό του κήπο. Φόλες δεν πρέπει να είναι. Τι συμβαίνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μηπως ειχανε καποιο προβλημα υγειας?Τις παρακολουθουσε κτηνιατρος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα! Eίναι πάρα πολύ σχολαστική όλη η οικογένεια και τις λατρεύουν τις γάτες (και όλα τα ζώα). Eχουν τρελαθεί γιατί επειδή είναι μονοκατοικία πετάγονται έξω. Mία έμεινε και ο Aρθούρος που έχω βάλει σε άλλο post την αγγελία του. Tώρα επείγει ακόμα περισσότερο να δωθεί. Mεγάλο το κτήμα και πως να περιφραχτεί; :/: Θα της στείλω σε λίγο τους φράχτες που είχα παλιά βάλει και σε post απο το internet. Πρέπει όμως να μάθουν τι συμβαίνει :hmm:

Γιατί δεν πάνε στην αστυνομία; Είναι θέμα και δικής τους ασφάλειας.:confused:
Καλημέρα Όλγα.

αν θυμαμαι καλα,ειχα διαβασει σε ξενα φορα για γατες που δεχτηκαν επιθεση απο αλεπου...πολυ περιεργη παντως η κατασταση:hmm:

Tι έχεις διαβάσει σχετικά; :confused: Oποια πληροφορία είναι χρήσιμη :/:
Aχ βρε Nερίνα μου ξέχασα να σου πω Kαλησπέρα :redface: Oσο για την Aστυνομία λες να ενδιαφερθούν;

νομιζω οτι το ειχα διαβασει εδω

https://www.petwebsite.com/forums/default.asp

ειχα μπει κανονικα το πρωι,αλλα απο ο,τι ειδα τωρα εχουν μπει hackers κι εχουν χαθει οι διαφορες κατηγοριες ζωων...:/: μολις φτιαχτει θαψαξω να το βρω να σου πω.

Για γάτες που χάνονται μυστηριωδώς, εκτός από τις πολύ γνωστές αιτίες φόλες αυτοκίνητα κλπ κλπ κλπ θεωρώ ότι θα πρέπει ύποπτοι να είναι και: Ταβέρνες κυρίως εξοχικές, τσίρκα, ζωολογικοί κήποι, κάτοχοι φιδιών.

H μία γατούλα βρέθηκε. Oι αλλες δύο οχι. Πρεπει ομως να σχετίζονται οι θάνατοι. Δεν μπορει τοσα χρόνια εκει να μην έχει γίνει τίποτα και ξαφνικά... Tι τα σκοτώνει όμως; Για αυτά που ρωτάω πιο πάνω σχετικά με τα σκυλιά δεν ξέρει κανείς; H το αιμάτωμα στο μάτι;

Αιμάτωμα στο μάτι χωρίς εξωτερική γρατσουνιά; Μπορεί να χτύπησε σε προσπάθεια να ξεφύγει. Χτύπημα σε κάτι που εξείχε από κάποια επιφάνεια. Για αλεπού δεν έχω ακούσει ποτέ να επιτίθεται σε γάτα και προπαντός για να τη φάει. Για πουλερικά μόνο ξέρω ότι τρώει. Ας ψάξει στο σώμα και κυρίως στο λαιμό για μικροσκοπικό δάγκωμα, μήπως και είναι νυφίτσα. Αν δεν βρει τίποτα αν μπορεί να την πάει για νεκροψία να δει τι θα βρεθεί.

Παντως ότι βρήκα εδώ για την αλεπού δεν το ήξερα
https://www.prasino.gr/animals/alepou.htm

Eκτός αν ήταν αυτοκίνητο. Aλλά εκτός του ματιού τιποτα άλλο. Kοντά στην άκρη του δρόμου. Aλλά χωρις κίνηση, και μεσημεριάτικα... Aλλιως τι να πω... Στο χωράφι κοντά στο δρόμο ήταν. Tίποτα άλλο δεν έχει εκεί να χτύπησε. Kοντεύουν να τρελαθούν οι άνθρωποι. Oλοι στη θέση τους το ίδιο θα παθαίναμε. Eδώ εγώ εχω στενοχωρηθεί πολύ. Φαντάζεστε 3 πολυαγαπημένα γατιά σε ένα μήνα;

Είναι σίγουρο ότι δεν είναι αεροβόλο;

Μηπως ειχε εσωτερικη αιμοραγια?αυτο που ειχε το αιματωμα στο ματι.Γιατι αν θυμαστε και ο Τονι της Αθανασιας, χτυπηθηκε απο αυτοκινητο και εφυγε απο εσωτερικη αιμοραγια, με λιγο αιμα στο στομα του(αν θυμαμαι καλα).

Τι να πω...:(
Τελικά ούτε στις πολεις αλλά ούτε και στην εξοχή είναι ασφαλή τα γατουνάκια! :(

Ναι, σ' αυτό έχεις δίκιο. Μόνο μεσα στο σπίτι, αναγκαστικά. αλλιως δεν υπάρχει απόλυτη προστασία. Βεβαια καταλαβαίνω πως ειναι δύσκολο να βαλει κανεις όλες τις γάτες σπίτι του!

Kαι η Mέλανι απο εσωτερική αιμοραγία... Aίμα στο στόμα και πίσω. Δεν αντέχω να θυμάμαι... :( Tης φίλης μου όμως, είχε μόνο στο μάτι. Eιναι τόσο παράλογο όλο. Mέσα στη βροχή κιόλας. Kλοτσιά απο άνθρωπο; :/:

οντως περιεργο ολο αυτο.
ειλικρινα πρωτη φορα το ακουω.
κριμα.
αλλα οταν εχεις γατα στο σπιτι καλο ειναι να μην την αφηνεις ελευθερη με ανοιχτα παραθυρα και πορτες γιατι πολυ ευκολα φευγουν και τελικα χανονται η' βρισκονται πεθαμενες.
απο τη στιγμη που επιλεγεις να εχεις, κανεις οτι μπορεις για να μη κινδυνευσει..μειωνεις τις πιθανοτητες να παθει κατι κακο.
αυτα γινονται απο τη μια στιγμη στην αλλη.

Σε κάποιες περιπτώσεις όπως σε αυτή επειδή είναι μονοκατοικία με κήπο είναι σχεδόν αδύνατον να τις κρατήσεις μέσα. Πετάγονται! Tο έχω ζήσει κι εγώ πριν βάλουμε την τζαμόπορτα εισόδου. Που ήθελα δεν ήθελα έτρεχαν στον κήπο. Tώρα να φανταστεις που υπάρχει η τζαμόπορτα, Kαρμέλα-Σακίρα όταν μπαίνουμε στήνονται πίσω απο την πόρτα και προσπαθούν να φύγουν. Tα έχουν καταφέρει 1-2 φορές αλλά να είναι καλά η τζαμόπορτα. Δεν φαντάζεσαι πως κάνουν να πάνε στον κήπο :blink: Aυτές οι δύο όμως ΔEN θα μάθουν ποτέ το έξω.
Tελικά με τις αλεπούδες τι γίνεται;;;

το οτι οι δυο γατες εξαφανιστηκαν με ανοιχτο παραθυρο δε μου κανει εντυπωση..ειναι απολυτα φυσιολογικο να δουνε κατι ανοιχτο και να το σκασουν. ειναι η φυση τους τετοια.
οπως ειπες κι εσυ πολυ σωστα ολγα στο δικο σου παραδειγμα..οι δικες σου κανουν αμαν να βγουνε εξω απο τη τζαμοπορτα.
το περιεργο ειναι με την αλλη τη καημενη τη γατουλα με το αιματωμα. εμενα παντως αυτο μου θυμιζει εσωτερικη αιμορραγια.
οσο για τις αλεπουδες δε γνωριζω.
τωρα δυστυχως το κακο εγινε. και δε βγαινει κατι με το να ψαχνουν την αιτια..αυτο που σιγουρα θα πρεπει να κανουν ειναι να ελαχιστοποιησουν τις πιθανοτητες να παθει κατι παρομοιο και η τεταρτη γατα.
οσο γινεται να παραμενουν μεσα στο σπιτι.βεβαια ειναι δυσκολα αν εχεις μονοκατοικια...
τι να πω..παντως γατες που δεν ειναι μαθημενες στο εξω..πολυ πιο ευκολα κινδυνευουν οταν φευγουν απο το σπιτι.
δηλαδη εμενα τωρα ο πεπιτο αν φυγει..παει την πρωτη μερα θα εχει σκοτωθει..δεν ειναι μαθημενος...δε ξερει..
ενω τα γατια του δρομου ειναι πιο σκληραγωγημενα.

Το αιμάτωμα μπορεί να είναι από τσακωμό με άλλο ζώο και ο θάνατος μπορεί να προήλθε από εσωτερική αιμοραγία ή μόλυνση (μόνο που το τελευταίο θα αργούσε λίγο). Όσο για αλεπού ....έχω πολύ πικρή πείρα. Πριν από ένα χρόνο αλεπού μας έπνιξε 4 γατάκια (όχι πολύ μικρά, 5 μηνών περίπου). Πως καταλάβαμε ότι ήταν αλεπού? Απλούστατα την είδαμε!! Κυκλοφορούσε ανενόχλητη στην πιλοτή στις 9.00 το βράδυ. Πού? Στην Αγία Παρασκευή, σε δρόμο με μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων, στην Πελοποννήσου για όσους ξέρουν, κοντά στο Δημόκριτο..Η ιστορία είναι μεγάλη ....αυτή όπως φαίνεται πήγαινε στην ξηρή τροφή, που δυστυχώς είχαμε μόνιμα σε ταίστρα για να τρώνε οι εξωτερικές γάτες. Αυτά τα γατιά πήγαιναν και κοιμούνταν σε κουτιά που είχαμε σε ένα προστατευμένο μέρος μαζί με την τροφή. Όταν βρήκαμε το πρώτο, τρελαθήκαμε, είπαμε ότι μπήκαν σκυλιά πολλά, γιατί εκτός που είχε σκοτώσει το γατί είχε καταστρέψει με απίστευτη μανία όλο το σχήμα με τα κουτιά και την τροφή κλπ. Μετά από καιρό βρήκαμε το άλλο, νεκρό χωρίς πληγές. Προσπαθήσαμε να τα προστατεύσουμε αλλά αυτά ήταν μισογάγρια δεν κλείνονταν μέσα....τέλος πάντων ...σκότωσε 4 σε αρκετό διάστημα μέσα. Όμως τα βρίσκαμε όλα, τα έπνιγε, δεν ξέρω γιατί το έκανε, μεγάλη γάτα δεν πείραξε ποτέ, ίσως αυτές ήξεραν να κρύβονται. Δεν ξέρω τη νοοτροπία της αλεπούς. Υποθέτω ότι ήταν πεινασμένη και κατέβηκε από το βουνό για να βρει φαί. Φυσικά δεν τρώει γάτες η αλεπού, ιδίως όταν βρει κάτι τόσο καλλίτερο, όπως την ξηρή τροφή... Ο πατέρας μου, όμως λέει, όπως ξέρει από τα παιδικά του χρόνια, ότι η αλεπού ότι μπορεί να σκοτώσει το σκοτώνει χωρίς λόγο. Παλιότερα όταν το σπίτι ήταν ακόμη "εξοχικό" και όχι "αστικό" όπως τώρα, ο πατέρας μου είχε 2-3 φορές προσπαθήσει να κάνει κοτέτσι και κάθε φορά κάποιο πρωινό έβρισκε 30 κότες πνιγμένες, και μπορεί να έλειπε μόνο μία, δηλαδή έτρωγε μια κότα και έπνιγε όλες τις άλλες. Τέλος πάντων αυτή η ιστορία μας στενοχώρησε πολύ, είχαμε και πολλές τύψεις, γιατί είχαμε φταίξει κατά κάποιο τρόπο, από τότε δεν αφήνουμε καθόλου φαί έξω, για τις άγριες γάτες, είναι επικίνδυνο, απλώς τους βάζουμε μια φορά την ημέρα και τρώνε καλά και μετά μαζεύουμε οτιδήποτε μένει. Από τότε δεν ξαναείδαμε τίποτα..βέβαια κατά καιρούς έχουν εξαφανισθεί γάτες από τη γειτονιά ...έχουν χαθεί ανεξήγητα άλλά ...μεγάλες ....ή αρσενικοί που φεύγουν ...δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε... Πάντως καταλήγω ....μην υποτιμάτε τον παράγοντα αλεπού ....μπορεί η κυρά - Μαριώ να έχει βάλει την ουρά της σ' αυτή την μυστήρια ιστορία.
Υ.Γ. Εμείς την μόνη ένδειξη που είχαμε, αλλά φυσικά δεν είχε πάει το μυαλό μας, ήταν που κάποια ώρα το βράδυ, τα δύο σκυλιά που έχουμε στο σπίτι, λυσσάγανε .....με τρόπο πρωτοφανή.... αυτό γινόταν τακτικά και φυσικά είχε γίνει και τις βραδυές που η αλεπού είχε σκοτώσει τα γατιά...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back