Tραγωδία-μυστήριο ζητάει λύση

Aλεπού στην Αγ. Παρασκευή? Απίστευτο! Και - δυστυχώς - επικίνδυνο όπως αποδείχτηκε για τα γατάκια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τελικα Ολγα ξανακοιταξα κι οντως καποια μελη εχουν αναφερει επιθεσεις απο αλεπουδες.ενδεικτικα αναφερω τα συγκεκριμενα αποσπασματα

Foxes will go after cats. I have not had it happen to me but I have seen may foxes with peoples cats in their mouths as they are running across the road. I can tell they were cats by the color and size. There are more cats that go missing around here than I care to mention (due to foxes).

Various fox/rat/stoat attacks, buzzards, natural causes all cause some of my babies to pass to the bridge.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aλεπού στην Αγ. Παρασκευή? Απίστευτο!
Πάντως στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου υπάρχουν σίγουρα.Έχω πετύχει μέσα στο νεκροταφείο μία.

Εγώ πάλι είμαι της άποψης ότι πρόκειται για αεροβόλο.Έχω ακούσει πολλές φορές μέσα σε γειτονιές της Αθήνας να πυροβολούν μέρα - μεσημέρι από τα μπαλκόνια τους αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να εντοπίσω κανέναν.Μόνο τον ήχο ακούω.Αν μιλάς για αιμάτωμα στο μάτι πιστεύω ότι μπορεί να παίζει αυτό το σενάριο.Απλά κάποιο από τα σκάγια έσκασε δίπλα στο μάτι της.Τα άλλα δύο ζωντανά δεν πρόλαβαν ή τους βρήκε μέσα στο μάτι. οπότε και έχασαν την όραση τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σας ευχαριστούμε πολύ, παιδιά, για την όποια πληροφορία. Kαλοδεχούμενες κι άλλες. Γιατροί μας, εσεις τι λέτε για το ματι;:/:

Αλήθεια, αν «λυθεί το μυστήριο» ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα βρεθούν οι ένοχοι και θα αποδοθούν ευθύνες;

Εκεί έξω καραδοκούν χίλιοι-δυο κίνδυνοι για τα αδέσποτα ζώα. Από τη στιγμή που χάνονται κινδυνεύουν από ανθρώπους και άλλα ζώα. Δεν έχει νόημα να ψάχνουμε την αιτία του θανάτου. Ακόμη κι αν τη βρούμε τι θα γίνει; Αν μας φύγει άλλη γάτα, μπορεί να πεθάνει από άλλη αιτία. Δεν έχει νόημα να κάνουμε εικασίες.

Πάντως οι κυριότεροι κίνδυνοι προέρχονται από τον άνθρωπο (αυτοκίνητα, πυροβολισμοί, κλωτσιές) και από σκύλους.

Και παρακαλώ, όχι άλλες θεωρίες συνομωσίας.
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Ταβέρνες κυρίως εξοχικές, τσίρκα, ζωολογικοί κήποι, κάτοχοι φιδιών.

Αλήθεια, αν «λυθεί το μυστήριο» ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα βρεθούν οι ένοχοι και θα αποδοθούν ευθύνες;

Εννοειται πως το να αποδοθουν ευθυνες(αν προκειται για ανθρωπους)ειναι επιστημονικη φαντασια στην Ελλαδα.:(
Το θεμα και το ζητουμενο ειναι να προστατευθουν αλλες γατες, ετσι ωστε να μην εχουν την τυχη αυτων της ιστοριας. Αν βρουν τι ή ποιος φταιει μπορουν εν μερει να λαβουν τα μετρα τους(περιφραξη, αν προκειται για αλεπου π.χ.) για να μην εχουν και αλλες γατουλες τετοιο τελος!

Καλησπέρα, είμαι η Μαρία (ή Plakedia). Τα 3 γατιά που χάθηκαν δίχως ίχνη ήταν δυστυχώς δικά μου... Όλα είναι ένα άλυτο μυστήριο. Τα γατιά μου ήταν οικόσιτα και επί χρόνια έβγαιναν στον κήπο του εξοχικού μου μόνο για μικρή βόλτα. Το εξοχικό μου βρίσκεται σε ερημική περιοχή. Έχουμε μόνο δύο γείτονες ο ένας εκ των οποίων έχει σκυλιά. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που μείναμε περισσότερο στο εξοχικό μας και συνέβη αυτό το δράμα.
Αρχές καλοκαιριού εξαφανίζεται η γάτα μου (7 ετών). Ίχνη της δεν βρέθηκαν πουθενά. Ένα μήνα πριν βρίσκουμε πεθαμένη στον κήπο μας την δεύτερη γάτα μας με αιμάτωμα στο μάτι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά απο τους δύο χαμούς...προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τα γατιά μέσα στο σπίτι. Ένα βράδυ όμως ο ασπράμαυρος 8χρονος Πίπης μας γλίστρησε πίσω απο την πόρτα. Και δεν ξαναγύρισε ποτέ....
Οφείλω να πω οτι τα ζώα αυτά έχουν ζήσει καλοκαίρια και γιορτές επι χρόνια στο εξοχικό μου μαζί μας και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μετά απο ατετελείωτες συζητήσεις και αναζτητήσεις καταλήγουμε σε δύο πιθανά σενάρια. Το ένα είναι η Αλεπού και το άλλο τα σκυλιά του διπλανου...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back