Tσιμπούρια

elli-anna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η elli-anna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 171 μηνύματα.
σημερα το πρωι παρατηρησα στο γατο μου ενα τεραστιο τσιμπουρι.οχι αυτα τα κλασσικα τα μικρα μαυρα αλλα ενα γκρι τεραστιο.του εβαλα λιγο λαδι και μετα απο λιγο επιχειρησα να του το αφαιρεσω.το μεσημερι που το ξανακοιταξα παρατηρησα μια τεραστια δαγκωνια και στη μεση το κεφαλι του τσιμουριου και κατι μικρες γαγκανουλες.ειναι αδυνατο να βγει.πρεπει να το παω στη κτηνιατρο μην παθει καπια μολυνση η θα φυγει σε λιγο καιρο απο μονο του???/?:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: τεραστιο τσιμπουρι.

θα σου πρότεινα να τον πας στον κτηνίατρο για να μη μολυνθεί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Τεράστιο τσιμπούρι

Θα πρότεινα να την πας στον κτηνίατρο άμεσα...

Μπορεί να μην πάθει τίποτα μπορεί όμως να του δημιουργήσει και μεγάλο πρόβλημα, πρέπει να πάτε κτηνίατρο ;)

Καλά μέσα στο χειμώνα και ακόμα ζούνε:mad:

Kαι εγώ θα σου έλεγα να πάτε άμεσα γιατί μπορεί να χρειαστεί να πιει αντιβίωση προληπτικά.

το τσιμπούρι, όταν το βγάζεις, πρεέπει να το γυρνάς σαν βίδα νομίζω

Το τσιμπούρι θέλει προσοχή....του βάζεις πάνω του λάδι ή μπεταντίν, περιμένεις λίγο και μετά με μία λαβίδα το βγάζεις προσεκτικά έτσι ώστε να μην μείνει μέσα η δαγκάνα του...έχω καεί από τα τσιμπούρια γι'αυτό συμβουλεύω να πάει στο γιατρό άμεσα!

Tσιμπούρια;

Καλησπέρα, ήθελα τη γνώμη σας για κάτι μικρά εξογκώματα (σαν μικρά σπυράκια) χρώματος καφέ που βρήκα στο τρίχωμα της γατούλας μου πριν λίγο και με ανησύχησαν κάπως. Είναι δύο στο λαιμό και άλλα δύο στον ώμο ακριβώς εκεί που οι τρίχες μπαίνουν στο δέρμα. Κοίταξα πολύ προσεκτικά αλλά δεν φαίνονται να κουνιούνται και επίσης η γάτα δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου όταν τα πείραξα άρα πιστεύω ότι δεν πονάει - η συμπεριφορά της είναι εντελώς φυσιολογική. Της βάζω αμπούλες για παράσιτα κάθε 1 με 1 1/2 μήνα αλλά είναι μακρύτριχο το μικρό μου και μαζέυει ότι μπορείτε να φανταστείτε (ζούμε και σε χωριό). Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει τσιμπούρι από κοντα :redface: για να ξέρω πώς είναι. Τι νομίζετε?

Απάντηση: Tσιμπούρια?

Λοιπον,για να σου περιγραψω τα τσιμπουρια στα ζωα.Ειναι χωμενα στο δερμα(η μυτη τιους δηλαδη),οντως δεν κουνιουνται,και το σχημα τους ειναι σαν πασατεμπο(δεν μπορω να βρω κατι πιο κοντινο που να μοιαζει να στο περιγραψω)Εννοω χωρις τη φλουδα..Δεν ειναι ακριβως σαν σπυρακια δηλαδη,αλλα σαν πασατεμπο,που το μυτερο σημειο ειναι χωμενο στο δερμα.Τουλαχιστον οσα τσιμπουρια εχω δει,και σε γατα,ετσι εμοιαζαν.
Νομιζω οτι οι κλασικες αμπουλες αποπαρασιτωσης δεν πιανουν τα τσιμπουρια.Παντως θα πρεπει οπωσδηποτε να αφαιρεθουν,γιατι ειναι και φορεις ασχημων ασθενειων.Στους ανθρωπους ομως ξερω οτι θελει μεγαλη προσοχη η αφαιρεση τους,για να μην μεινει κομματι τους μεσα.
Οποτε θα σε συμβουλευα να πας την γατα σου σε εναν κτηνιατρο να την δει..και να σου πει εκεινος τι ακριβως χρειαζεται.:)

Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες.
Η αμπούλα που χρησιμοποιείς είναι και για τσιμπούρια; Χωρίς να είμαι σίγουρη υπάρχει μια μάρκα (δεν θυμάμαι ποια για να σου πω) που δεν καλύπτει τα τσιμπούρια.
Ευτυχώς ούτε εγώ έχω δει απο κοντά τσιμπούρι οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με το χρώμα αλλά σε αδέσποτα που έτυχε να δω απο μακρυά νομίζω πως ήταν καφε και όταν είναι πολύ φουσκωμένα μάλλον προς γκρι.
Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτά που κολλάνε πάνω στις τρίχες κάτι στρόγγυλα μικρά; κολιτσίδες νομίζω τα λένε ή κάτι τέτοιο. όταν το ακούμπησες γρατσουνούσε;
Αν όμως είναι τσιμπούρι θα σε συμβούλευα να το αφαιρέσει κτηνίατρος και όχι εσύ. Ή κάποιος που ξέρει τέλος πάντων γιατί δεν τα τραβάς απλά. Θέλει να το στρίψεις με τη φορά των δεικτών του ρολογιού και μετά να το τραβήξεις. Οπότε για να είσαι σίγουρη πως δεν θα μείνει κάτι μέσα καλύτερα στο γιατρό.
ΑΝ ομως είναι τσιμπούρι. Ίσως κάποιος απο εδω μέσα με μεγαλύτερη εμπειρία να μπορέσει να σου δώσει σαφή απάντηση.

Καλησπέρα, ήθελα τη γνώμη σας για κάτι μικρά εξογκώματα (σαν μικρά σπυράκια) χρώματος καφέ που βρήκα στο τρίχωμα της γατούλας μου πριν λίγο και με ανησύχησαν κάπως. Είναι δύο στο λαιμό και άλλα δύο στον ώμο ακριβώς εκεί που οι τρίχες μπαίνουν στο δέρμα. Κοίταξα πολύ προσεκτικά αλλά δεν φαίνονται να κουνιούνται και επίσης η γάτα δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου όταν τα πείραξα άρα πιστεύω ότι δεν πονάει - η συμπεριφορά της είναι εντελώς φυσιολογική. Της βάζω αμπούλες για παράσιτα κάθε 1 με 1 1/2 μήνα αλλά είναι μακρύτριχο το μικρό μου και μαζέυει ότι μπορείτε να φανταστείτε (ζούμε και σε χωριό). Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει τσιμπούρι από κοντα :redface: για να ξέρω πώς είναι. Τι νομίζετε?
τα τσιμπουρια ειναι οπως στη φωτο που επισυναπτω ...εφοσον δεν εχεις εμπειρια μην το επιχειρησεις να τα αφαιρεσεις για να μη μεινει μερος τους μεσα στη γατα...πηγαινε σε γιατρο...αν δε μπορεις ομως παρε σπρει ψεκασε το σημειο και οταν πεθανουν αν δεν πεσουν με ενα τσιμπιδακι τραβηξε τα απο τη βαση τους..
αλλα δε μοιαζει το τσιμπουρι με σπυρακι...

Συνημμένα

• viologikos-kyklos-tsimpouriwn.jpg
    viologikos-kyklos-tsimpouriwn.jpg
    34,9 KB · Εμφανίσεις: 3.583
Πουπουλίνα η περιγραφή σου είναι πολύ κοντά σε αυτό που βλέπω άρα δεν πρόκειται να κάνω κάτι μόνη μου και θα την πάω στον κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν. Απλά παραξενεύτηκα γιατί ποτέ δεν έχω ξαναβρεί πάνω της παράσιτο πόσο μάλλον τέσσερα :mad:! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Καλησπέρα και από μένα!

Τη τελευταία βδομάδα η Μπαλαρίνα μου έχει εμφανίσει ένα περίεργο καφέ εξόγκωμα στο μουσουδάκι της και έχω αγχωθεί λίγο.
Το καφέ αυτό εξόγκωμα μου μοιάζει πολύ με μυρμηγκιά (δερματική ασθένεια). Της το πείραξα αρχικά λίγο και δεν έδωσε σημασία.
Στη συνέχεια το γάντζωσα με τα νύχια μου και το τραβούσα (όχι πάρα πολύ δυνατά) αλλά και πάλι δεν αντέδρασε περίεργα. Τις τελευταίες 2 μέρες έλειπα σε ταξίδι και τώρα που γύρισα την βρήκα και με μια μικρή κοκκινίλα (σαν πληγή) ακριβώς δίπλα από το καφέ εξόγκωμα.
Γνωρίζει κανένας τι μπορεί να είναι και αν θα έπρεπε να ανησυχώ πολύ περισσότερο?!

Συνημμένα

• DSC00217.JPG
    DSC00217.JPG
    811,1 KB · Εμφανίσεις: 138
Δεν έχω ιδέα τι είναι... μήπως να την έπαιρνες στον κτηνίατρο; Αν είναι κάτι, θα είναι μάλλον επιφανειακό και θα αντιμετωπίζεται εύκολα αλλά μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να το θεραπεύσει και εσύ θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο πια :)

;)Στον κτηνιατρο...
Εμεις δεν μπορουμε να σου πουμε σιγουρα τι ειναι. Απο γρατζουνια εως καποιο δερματικο.....
Περαστικα σας!

Creative, νομίζω πως ό,τι και να σου πούμε εμείς, δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα με τη γνωμάτευση του κτηνίατρου...
Επομένως, θα σε συμβούλευα να την πας για να τη δει. :)

Χθες παρατήρησα στη γατούλα μου η οποία είναι αδέσποτη και την έχω τον τελευταίο μήνα στην αυλή μου και την φροντίζω ότι έχει στο αυτάκι της δύο μικρές αραχνούλες, έψαξα και έμαθα ότι λέγονται ticks. Τα ticks είναι μεταδοτικοί στον άνθρωπο. Δεν βρίσκω όμως τι συμπτώματα έχουν? Και ανυσηχώ πολύ γιατί την βάζαμε και μέσα στο σπίτι. Δυστηχώς, δεν την έχω εμβολιάσει για οικονομικούς λόγους. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

πρέπει να πας στον κτηνίατρο να σου πει τι είναι :hmm: μπορεί η γατούλα να πάθει καμιά μόλυνση. τα παράσιτα δεν έχουν σχέση με τα εμβόλια. πρέπει να της βάζεις αμπούλα κάθε 1-2 μήνες

η ασθενεια που μπορει να μεταφερει στον ανρθωπο ενα τσιμπουρι ειναι η γνωστη lyme... Υπαρχει κοπελια που το επαθε η Γεωργια απο φορουμ με σκυλους και ειναι τρομερο το τι επαθε και τι τραβαει κατι χρονια τωρα. Θελουν ΠΟΛΥ προσοχη τα ζωιφια αυτα...γενικα, καλο ψαξιμο γατας- σκυλου στις περιοχες μουσουδα αφτια μεχρι φθινοπωρο.
Τα εμβολια δεν εχουν να κανουν. Οι αμπουλες εχουν και κανουν λιγοτερο απο 10 ευρω.
η ασθενεια η συνηθης στα ζωα απο το τσιμπουρι λεγεται ερλιχιωση και κοστιζει, ειδικα αν δεν κανουμε 1-2 φορες το χρονο εξεταση αιματος. Κοστιζει απο ευρω ως τη ζωη του κατοικιδιου μας.
Η αφαιρεση του θελει πολυ προσοχη διοτι μπορει να πνιγει το τσιμπουρι με τα λαδια, οινοπνευματα κλπ και να κανει εμετο μεσα στο ζωο, κατω απο το δερμα του. Επισης, μην το πατατε, ζουμπατε αν το βγαλετε, διοτι μπορει ετσ να σκορπισει αβγα στο χωρο σας. ΔΕΝ το θελετε αυτο. Τα τσιμπουρια καιγονται (οχι ολοκληρο το σπιτι, μονο το τσιμπουρι καιμε, ε; )
Εαν βρουμε το τσιμπουρι καρδωμενο στο δερμα της γατας, παμε σφαιρα στον κτηνιατρο ο οποιος νομιζω μπορει να δωσει φαρμακο και ετσι σιγουρευεις οτι δεν θα παθει το κατοικιδιο ερλιχιωση. Αλλιως και η αφαιρεση μονο απο τον γιατρο, εξασφαλιζει ΜΟΝΟ οτι θα βγει ολο. ΟΧΙ οτι δεν μολυνε τη γατα ...ΚΑλο ειναι 6 μηνες απο το τσιμπουρι, να κανουμε τεστ ερλιχιας.
Πονεμενη ιστορια, γι αυτο και σας τα λεω ολα αυτα..

Παιδιά το τσιμπούρι μπορεί να βγει ως εξής: σε μια μπατονέτα βάζουμε μπεταντίν και ακουμπάμε το κεφάλι του τσιμπουριού. Και ξανά... Μετά από λίγο θα δούμε ότι το τσιμπούρι θα αρχίσει να κινείται και να έχει αποκολληθεί από το ζώο... τότε το τραβάμε και το σκοτώνουμε. Επειδή είμαι παθούσα με το σκύλο μου....έχω δυστυχώς ενημερωθεί! Αν φοβάστε, τότε καλύτερα στον κτηνίατρο.
Επίσης η αμπούλα stronghold ΔΕΝ καλύπτει από τα τσιμπούρια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back