Tσιμπούρια

Απ' ότι ξέρω μπορείς και να το κάψεις με την κεφαλή ενός σβησμένου σπίρτου.. εκείνο αρχίζει να κινείται και το αφαιρείς.. δεν θα τολμούσα όμως να δοκίμαζα κάτι από φόβο μήπως και έμενε κανένα πόδι μέσα στο ζώο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περίεργο "σημάδι" ανάμεσα στα μουστάκια του!

Καλησπερίζω την κοινότητα και επ' ευκαιρίας σας συγχαίρω για την όμορφη δουλειά που κάνετε, και την υπεύθυνη ενημέρωση που προσφέρετε.

Στην απορία μου τώρα.

Πρώτη φορά συγκατοίκηση με γάτα, και τα προβλήματα λίγο πολύ γνωστά. Ειδικά μιας που πρόκειται περί υιοθεσίας ενός όμορφου και καθαρόαιμου γάτου Σιβηρίας, 7 μηνών που ακούει στο όνομα Djerry. (φωτό αβαταρ)

Είμαστε στην δεύτερη μερα στο καινουργιο του σπίτι, και είναι πράγματι αξιολάτρευτος. Αφήνει την μικρή μου κορη (που είναι και επίσημα στα χαρτιά η θετή του 'μαμα') να τον χαδεύει παντού, παρα το όποιο στρες που έχει λόγο της αλλαγής περιβάλλοντος. Ίσως σας απασχολήσω για αυτά στην αντίστοιχη ενότητα.

Αυτό που με ανησύχησε σήμερα ενώ έπαιζα μαζι του, ήταν ότι παρατήρησα ένα μικρο κοκο θα τον έλεγα, ο οποίος παρεμπιπτόντως μοιάζει με τις κροκέτες που τρώει, 'σφηνωμένο' στα μουστάκια του.

Από αφή είναι μαλακό, πιέζεται δλδ, και φαίνεται σαν να είναι κολλημένο με κάποιον τρόπο στην άκρη του δέρματος. (δείτε φωτό)

Επίσης έχω την εντύπωση ότι είναι μονο στην δεξιά πλευρά, και όχι στην αριστερή.

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι! Μήπως κάποιος/α με μεγαλύτερη εμπειρία θα μπορούσε να με κατατοπίσει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• IMG_1552.jpg
    IMG_1552.jpg
    1,6 MB · Εμφανίσεις: 292
Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: Περίεργο 'σημάδι' ανάμεσα στα μουστάκια του!

Καλησπερα φιλε μου και να χαιρεσαι τον κουκλο σου ειναι πανεμορφος!
Εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι τσιμπουρι;Διοτι εμενα,οπως μπορω να διακρινω απο την φωτο,μου μοιαζει λιγο με τσιμπουρι,απο αυτα τα μεγαλα..:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε ευχαριστώ εκ μερους του γάτου μου, και εμενα για την άμεση απάντηση σου.

Κάτι τέτοιο φοβόμουν και εγώ, αλλα είμαι νοβις με τις γάτες, και δεν ήθελα να προβώ σε διαγνώσεις στο άσχετο.

Προσπάθησα να το τραβήξω ελαφρώς με το χέρι, όσο με άφηνε δλδ, γιατί είναι και ανάμεσα στα μουστάκια του, και είδα ότι ήταν σαν κολλημένο καλα στην ακρη.

Λέω κάτσε μη είναι τίποτα που το έχουν όλες οι γάτες και του το ξεριζώσω κατά λάθος!!

Θα με συμβούλευες να το τραβήξω εγώ, η να το αφήσω για τον κτηνίατρο που θα τον δει έτσι και αλλιώς για την στείρωση που θα τον πάμε σε 12 μέρες;;

Αλλα αν είναι όντως τσιμπούρι, προφανώς και θα τον ενοχλεί πιστεύω, άσε που δεν θα καλυτερέψει η κατάσταση περιμένοντας.

Έχω και την κορούλα μου, και δεν ξέρω κατά ποσο είναι ανησυχητική μια μετάδοση;

Οπωσδηποτε πηγαινε στον κτηνιατρο να το τραβηξει αυτος,διοτι ξερω οτι δεν πρεπει να μεινει το ποδαρακι του τσιμπιυτριου μεσα.
Κοιτα,για ανθρωπους δεν φοβαμαι,αλλα σαφως θα τηρεις τα απαραιτητα μετρα υγειηνης που πρεπει να τηρεις μεχρι να φυγει το τσιμπουρι και να περασει λιγος καιρος ωστε να ξερεις οτι δεν του μετεδωσε τιποτα .
Εγω ομως δεν μπορω να μην αναρωτηθω,ενα γατι ρατσας,που υποθετικα το πηρες απο εκτροφειο,πως γινεται να εχει τσιμπουρι πραγμα ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ για το εκτροφειο.

Όντως απαράδεκτο, αλλα άντε να τους πείσεις ότι το κόλλησε σε αυτούς και όχι σε εμάς!

Βέβαια εύλογο ειναι γαι τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να φανταστεί ότι ήρθε με το τσιμπούρι από το εκτροφείο, παρα ότι το κολησε σε εμάς δυο μέρες οπου έμεινε μεσα στο σπίτι!

Θα προσπαθήσω να δω αν γίνεται για ένα πιο σύντομο ραντεβού εν όψη του προβλήματος.

Αν τελικά δεν μπορεσω, πιστεύεις ότι υπάρχει κίνδυνος για τον γάτο αυτές τις μέρες αναμονής;;

(με το εκτροφείο θα ασχοληθώ προσωπικά αργότερα μόλις βρω λίγο χρόνο, τηλεφωνώντας στην ένωση LOOF/Pedigre)

Τελευταία επεξεργασία:

Δυστυχως δεν μπορω να ξερω αν θα υπαρχει κινδυνος η οχι.λογικα..οσο το δυνατον πιο γρηγορα βγει τοσο το καλυτερο φιλε μου.:/:
Ελπιζω να μην του εχει μεταδωσει καμια ασθενεια και ολα να πανε καλα.:)

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου.

Ραντεβού πήρα ήδη για αύριο το πρωί.

Μου πρότειναν αν έχω την ειδική πένσα για τσιμπούρια, να το έβγαζα μόνος μου. Τους είπα ότι ούτε την πένσα έχω, ούτε την παραμικρή ιδέα για το πως;

Οποτε μου είπαν περάστε αύριο και θα σας δείξουμε.

Θα σας κρατήσω ενήμερους.

Θενξ και πάλι για την βοήθεια σας.

(ο Τζερι σας χαιρετάει και αυτός) :)

Συνημμένα

• IMG_1567.jpg
    IMG_1567.jpg
    1,3 MB · Εμφανίσεις: 90

Την καλύτερη δουλειά πιστεύω έκανες και αρνήθηκες να το βγάλεις μόνος σου. Πρώτα πρώτα δεν είμαστε 100% σίγουροι πως πρόκειται για τσιμπούρι. Εμένα προσωπικά μου έμοιασε με κρεατοελιά... Θα μου πεις βγάζουν οι γάτες κρεατοελιές;
Και θα σου πω πως δεν ξέρω, απλά έτσι μου έμοιασε.:hmm:

Όντως φίλη μου, πολλά μπορεί να είναι, και εγώ τελείως νέος με ζωάκι μεσα στο σπίτι.

Δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κροκέτα από άμμο (για πιπί) που λέει ο λόγος!!

Οποτε και για αυτό κατέφυγα πρώτα σε μια πιο έμπειρη ματια, για να πάρω μια ιδέα που λεμε, και μετά να δράσω ανάλογα.

Μιας που είμαι της ρήσης ''ότι δεν γνωρίζουμε, δεν αγγίζουμε''. ;)

Τελευταία επεξεργασία:

Κι εγώ συμφωνώ να μη το πειράξετε, αφού ούτε είμαστε σίγουροι περί τίνος πρόκειται, ούτε είμαστε ειδικοί και βέβαια διάγνωση από τηλεφώνου δεν γίνεται (που σου είπε κάποιος να το βγάλεις με την πένσα). Οπότε "Κυριακή (για την ακρίβεια Σάββατο αύριο) κοντή γιορτή" που λένε και μάλιστα αν τελικά πρόκειται για τσιμπούρι θα το βγάλει ο κτηνίατρος για να γίνει η δουλειά σωστά. Και πολύ ορθώς έπραξες να μη περιμένεις 10 ακόμα μέρες, καθότι είναι ένα ρίσκο για την υγεία του.
Πάντως είναι ο Djerry είναι ένα κουκλί ζωγραφιστό! Να τον χαίρεσθε και να σας συντροφεύει για πολλά πολλά χρόνια:D

122638876_Zmxjye_1425667266.jpg

Ειναι απιστευτο κουκλι ο γατος σου!!! Αν θες.,εδω μπορεις να ανοιξεις ενα θεματακι δικο του,να μας τον συστησεις με πολλες φωτο,βιντεακια,τα νεα σας κλπ.:D

Σας ευχαριστώ κορίτσια για το ενδιαφέρον σας, και τη βοήθεια σας.

Με μεγάλη μας χαρά να συστηθούμε στο αντίστοιχο νήμα, ενότητα.

Μόλις βρω λίγο χρόνο, θα έχετε περισσότερες φωτό, και ίσως και κάποιο βίντεο.

Σας ευχαριστώ και πάλι..

:)

Καλημέρα,

Μόλις μάθαμε πως να βγάζουμε τα τσιμπούρια. (μας έδειξε η κτηνίατρος)

Καθόλου δύσκολο, αλλα αρκετά αηδιαστικό. Το τσιμπούρι με τα πόδια που κινούνται θέλω να πω.

Ενιγουει, τέλος καλα, όλα καλα μέχρι στιγμής για τον τίγρη μας.

Σήμερα μάλιστα βρήκαμε και το πρώτο του κακακι και πιπί στον άμμο του, και όχι διπλα όπως έκανε μέχρι τώρα!:clapup:

Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει έτσι. Άρχισε να έχει και λίγο μεγαλύτερη όρεξη σε σχέση με την πρωτη μερα που δεν έτρωγε έπινε τίποτα.

Μας μένει η στείρωση σε καμία 10 μέρες, και μετά τέλος. :)

c.u

Μπράβο το μωρούλι :clapup:
Άντε, με το καλό να μπει κι ο Djerry στο club των στειρωμένων:flowers:

Απάντηση: Περίεργο "σημάδι" ανάμεσα στα μουστάκια του!

Να κάνω ερώτηση; (Djerry συγγνώμη προκαταβολικά για την κατάχρηση του θέματος)

Ο μικρός είναι στο σπίτι από τις 4-5/3 και διάβασα πως τώρα άρχισε να τρώει λίγο. Είναι καλή ιδέα να στειρωθεί τόσο γρήγορα; Εννοώ, μήπως θα ήταν καλύτερα να νιώσει άνετα στο περιβάλλον, κλπ, και μετά να γίνει η στείρωση ώστε να μην περάσει το ένα μετά το άλλο;

Πολύ σωστη η παρατήρηση, και εννοείται ότι το σκεφτήκαμε και εμείς.

Για αυτό και ρωτήσαμε και το εκτροφείο, και τον κτηνίατρο την γνώμη τους πάνω στο θέμα, και οι δυο ήταν θετικοί περί αυτού.

Το γατάκι συμπεριφέρεται πλέον άνετα στον χώρο του, χωρίς να κρύβεται η να τρέμει όταν το πλησιάζουμε, άρχισε να πηγαίνει στην άμμο του για την ανάγκη, και σταμάτησε να μαρκάρει την περιοχή του.

Με το φαγητό το πάει σιγά σιγά ακόμα, πχ ένα μπολ μιας μερας το τρώει σε 2, πίνει και λίγο νεράκι από εδώ και από εκεί, και περνάει μεγάλο διάστημα της μερας του πάνω σε ένα ψηλό έπιπλο, κοντα στο παράθυρο, με θεα στον δρόμο και λίγο από βουνο πιο μακριά, με αρκετή ηλιοφάνεια κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της μερας, και οποτε μας βλέπει χουρχουριζει και μας τρίβεται για χάδια.

Έχουμε 11 μέρες ακόμα για την στείρωση.

Πιστεύω μέχρι τότε, τα πράγματα να κυλήσουν προς το καλύτερο.

Έτσι και αλλιώς, αν διαπιστώσω οποιαδήποτε αδιαθεσία, δεν το έχω και σε τίποτα να μεταφέρω το ραντεβού για αργότερα.

Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ σωστη η παρατήρηση, και εννοείται ότι το σκεφτήκαμε και εμείς.

Για αυτό και ρωτήσαμε και το εκτροφείο, και τον κτηνίατρο την γνώμη τους πάνω στο θέμα, και οι δυο ήταν θετικοί περί αυτού.

Το γατάκι συμπεριφέρεται πλέον άνετα στον χώρο του, χωρίς να κρύβεται η να τρέμει όταν το πλησιάζουμε, άρχισε να πηγαίνει στην άμμο του για την ανάγκη, και σταμάτησε να μαρκάρει την περιοχή του.

Με το φαγητό το πάει σιγά σιγά ακόμα, πχ ένα μπολ μιας μερας το τρώει σε 2, πίνει και λίγο νεράκι από εδώ και από εκεί, και περνάει μεγάλο διάστημα της μερας του πάνω σε ένα ψηλό έπιπλο, κοντα στο παράθυρο, με θεα στον δρόμο και λίγο από βουνο πιο μακριά, με αρκετή ηλιοφάνεια κατά την μεγαλύτερη διάρκεια της μερας, και οποτε μας βλέπει χουρχουριζει και μας τρίβεται για χάδια.

Έχουμε 11 μέρες ακόμα για την στείρωση.

Πιστεύω μέχρι τότε, τα πράγματα να κυλήσουν προς το καλύτερο.

Έτσι και αλλιώς, αν διαπιστώσω οποιαδήποτε αδιαθεσία, δεν το έχω και σε τίποτα να μεταφέρω το ραντεβού για αργότερα.

Α, οπότε είναι άνετος (ευπροσάρμοστος ο Djerry, μ'αρέσει ακόμα πιο πολύ :inlove: ), είπα μην πάει από το ένα στο άλλο το θηρίο. Ωραία, με το καλό να στειρωθείτε λοιπόν, και να μας περιγράφετε ανελλιπώς τα κατορθώματά σας :D

Καλησπέρα! Παιδιά αντιμετωπίζουμε θέμα με τσιμπούρια τελευταία κι έχω φρικάρει τελείως...Λοιπόν πριν από κανένα μήνα περ. εντόπισα από ένα τσιμπούρι σε δύο γάτους μου, ο ένας που μένει μέσα κυρίως αλλά βγαίνει και έξω κι άλλος είναι μόνιμα έξω στην αυλή, πήραμε λοιπόν αμπούλες για όλους προαιρετικά και ησυχάσαμε για ένα διάστημα...Τις τελευταίες μέρες όμως εντόπισα τρια τσιμπούρια να περπατάνε μέσα στο σπίτι, τα δύο στο πάτωμα και το ένα πάνω σ΄έναν καναπέ!!! Όπως καταλαβαίνεται δε μπορώ να ηρεμήσω έκτοτε, ψάχνω παντού και απολυμαίνω τα πάντα...Δε ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι πολύ πλέον μήπως κολλήσουμε κι εμείς, γιατί τα γατιά μου με τις αποπαρασιτώσεις δύσκολο να κολλήσουν, όμως απ΄ότι φαίνεται τα μεταφέρουν μια χαρά μέσα στο σπίτι...Καμιά ιδέα; Εντωμεταξύ είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι προέρχονται από το κοτέτσι ενός ηλικιωμένου γείτονα (ζούμε σε χωριό) και τι να του πεις τώρα....Πάντως είναι σίγουρο ότι δεν απολυμαίνει ποτέ το χώρο για παράσιτα κλπ. Καμιά ιδέα;;;

Καλησπέρα! Παιδιά αντιμετωπίζουμε θέμα με τσιμπούρια τελευταία κι έχω φρικάρει τελείως...Λοιπόν πριν από κανένα μήνα περ. εντόπισα από ένα τσιμπούρι σε δύο γάτους μου, ο ένας που μένει μέσα κυρίως αλλά βγαίνει και έξω κι άλλος είναι μόνιμα έξω στην αυλή, πήραμε λοιπόν αμπούλες για όλους προαιρετικά και ησυχάσαμε για ένα διάστημα...Τις τελευταίες μέρες όμως εντόπισα τρια τσιμπούρια να περπατάνε μέσα στο σπίτι, τα δύο στο πάτωμα και το ένα πάνω σ΄έναν καναπέ!!! Όπως καταλαβαίνεται δε μπορώ να ηρεμήσω έκτοτε, ψάχνω παντού και απολυμαίνω τα πάντα...Δε ξέρω τι να κάνω, φοβάμαι πολύ πλέον μήπως κολλήσουμε κι εμείς, γιατί τα γατιά μου με τις αποπαρασιτώσεις δύσκολο να κολλήσουν, όμως απ΄ότι φαίνεται τα μεταφέρουν μια χαρά μέσα στο σπίτι...Καμιά ιδέα; Εντωμεταξύ είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι προέρχονται από το κοτέτσι ενός ηλικιωμένου γείτονα (ζούμε σε χωριό) και τι να του πεις τώρα....Πάντως είναι σίγουρο ότι δεν απολυμαίνει ποτέ το χώρο για παράσιτα κλπ. Καμιά ιδέα;;;
Ωωωω τι πρόβλημα κι αυτό... ' Ακου τσιμπούρια σε γατιά.:eek:
Μήπως να ρωτούσες τον κτηνίατρο Μαρία μου, προσωπικά δεν έχω ιδέα για τα τσιμπούρια.
Βέβαια αν μπορείς να περιμένεις λίγες μέρες μπορώ να μαζέψω πληροφίες από φίλες που έχουν σκυλιά και από τον πετσοπά μου που είναι πατέρας της κτηνιάτρου μου και έχει αρκετές γνώσεις.:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back