Tσιμπούρια

Ναι Βάσω κι όμως...χωριό βλέπεις εδώ κι αυτή την εποχή απ΄ό, τι φαίνεται κάνουν πάρτυ τα τσιμπούρια..Πέντε χρόνια βέβαια που ζούμε εδώ δεν έχουμε ξαναντιμετωπίσει τέτοιο πράγμα σα το φετινό..δε ξέρω τί συμβαίνει και πού μπορεί να πάνε τα άτιμα γατόνια μου και τα βρίσκουν...Εννοείται να ρωτήσεις και περιμένω μήπως βοηθηθούμε, γιατί σου λέω γι΄αυτά δε φοβάμαι πλέον, αφού αποπαρασιτώνονται δε πρόκειται να κολλήσουν στο δέρμα τους, αλλά εμείς πώς θα προστατευτούμε από τη στιγμή που μου τα φέρνουν μέσα στο σπίτι με το τρίχωμά τους;;; Κολλάει άραγε εύκολα στον άνθρωπο ρε γμτ; Πάντως έχω κλειστή τη κρεβατοκάμαρα αυτές τις μέρες...Θα ρωτήσω και τη δική μας κτηνίατρο βέβαια μη τυχόν μπορεί να βοηθήσει. Έπειτα η μόνη λύση που σκέφτηκα είναι να περιορίσω αποκλειστικά μέσα τους εντός και να αποκλείσω έξω μόνιμα 2-3 από τους υπόλοιπους που είναι έξω αλλά μπαινουν και μέσα που και που, αλλά είναι πάααρα πολύ δύσκολο αυτό έτσι όπως έχουν μάθει όλοι τους, ιδίως οι εσωτερικοί που κάνουν σαματά για να βγούνε κάποιες φορές...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μαρία μου ούτε εγώ γνωρίζω πολλά από τσιμπούρια, αλλά νομίζω οτι δύσκολα κολλάνε σε ανθρώπους γιατί τα ζώα έχουν το τρίχωμα και τα βοηθάει να κρύβονται εκεί.
Αν γινόταν επίσης με κάποιο τρόπο να περιφράξεις αυλή ή κήπο (δεν ξέρω τι έχετε), ώστε να βγαίνουν να παίρνουν τον αέρα τους, αλλά χωρίς την επίσκεψη στο σπίτι-κοτέτσι του γείτονα?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ αυτό θέλω να πιστεύω Αλεξάνδρα μου, δε θα καταλάβω αν έρθει κάποιο πάνω μου άραγε, τι στο καλό (ανατριχίλα με πιάνει μόνο που το σκέφτομαι...), αλλά αν μας πιάσουν στον ύπνο και κολλήσουμε χωρίς να το καταλάβουμε;;; Γι αυτό τους απέκλεισα από τη κρεβατοκάμαρα, αλλά και πάλι δεν είμαι ήσυχη. Η περίφραξη της αυλής θα ήταν ιδανική, αλλά είναι πολύ μεγάλος ο εξωτερικός χώρος (ήδη περιφραγμένος αλλά όχι τόσο καλά ώστε να μην μπορούν να βγουν τα γατιά μου και παραέξω..). Δυστυχώς όμως μια τόσο καλή περίφραξη δεν είναι δυνατόν να γίνει άμεσα, αφού είναι πολύ μεγάλος ο χώρος έξω και θα μας κοστίσει πολύ, κι είναι άλλα πράγματα που επείγουν περισσότερο να γίνουν στο σπίτι προς το παρόν. ..Ο συνήθης ύποπτος είναι το Χουσί βέβαια, γιατί ο Ρόκο και πόσο μάλλον η Φαντασία, η οποία το πολύ μέχρι τη βεράντα να βγει.. δεν απομακρύνονται από την αυλή καθόλου (η Αγκράφα δε βγαίνει καν ), το Χουσί όμως είναι αλητόβιο κι εκτός του ότι μεταφέρει τα τσιμπούρια έρχεται και μέσα στην κολτσίδα, είναι δε και μακρύτριχος, οπότε καταλαβαίνετε... Σκέφτηκα και κτ ακόμη, να μου πείτε τη γνώμη σας, λέτε να τον πάρουμε με τη ψιλή (ο κτηνίατρος εννοώ) τώρα το καλοκαίρι ή θα είναι βάρβαρο;; ; Έτσι δε θα μπορεί να μεταφέρει με το τρίχωμά του ό,τι βρει! Το λέω κιόλας επειδή ξέρω περίπτωση μακρύτριχου γάτου φίλων που αυτή την εποχή τον ξυρίζουν και λέει το απολαμβάνει κιόλας (μόλις το συνηθίσει), του αφήνουν μόνο τις τρίχες στο κεφάλι και λίγο στην ουρίτσα...εγώ βέβαια το έβρισκα αρκετά τραβηγμένο, αλλά μήπως είναι η μόνη λύση στην περίπτωσή μας;;; Τί λέτε;

Τελευταία επεξεργασία:
Τελικά αφού μίλησα και με την κτηνίατρο κλείσαμε ραντεβού αύριο για κούρεμα - ξύρισμα Χουσιού..Έχω ένα άγχος για την ηρέμιση που θα του κάνουν και για το πώς θα το πάρει έπειτα, μη μου στρεσσαριστεί πολύ από την αλλαγή, αλλά δε μου αφήνει περιθώρια...αδυνατώ να συμβιώνω με τσιμπούρια μέσα στο σπίτι! Δε το αποκλείω βέβαια να του αρέσει κιόλας, γιατί εκτός από τσιμπούρια, κολλάνε πάνω του και άπειρες κολλιτσίδες, που τον ταλαιπωρούν πολύ μετά στο να τις βγάζει, βγάζω κι εγώ ό,τι μπορώ με το βουρτσάκι αλλά δε κάθεται για πολύ..
Προσπαθήσαμε κιόλας να τον κλείσουμε αποκλειστικά μέσα από χθες...δε φαντάζεστε τί έγινε..ο χαμός, δε κάθεται με τπτ και το χειρότερο είναι ότι τα βάζει με το Ρόκο, ξεσπάει σ΄αυτόν και είχαμε τρικούβερτους καβγάδες..:(
Ελπίζω να πάνε όλα καλά αύριο........:/:

Δεν νομίζω να του στοιχίσει τόσο πολύ Μαρία μου, κάποια γατιά μακρύτριχα κουρεύονται συστηματικά κάθε καλοκαίρι.:worry:

Η περίφραξη της αυλής θα ήταν ιδανική, αλλά είναι πολύ μεγάλος ο εξωτερικός χώρος ....

Το καταλαβαίνω.. Πάντως στην έσχατη ανάγκη και σε περίπτωση που όλοι οι άλλοι τρόποι αποφυγής μεταφοράς των τσιμπουριών στο σπίτι, αποτύχουν (πράγμα που απεύχομαι) σκέψου το ενδεχόμενο να περιφράξεις ένα μικρό μέρος του εξωτερικού χώρου.. Θα στοιχίσει πολύ λιγώτερο, αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Θα μου πεις οτι τα γατιά δεν θα ενθουσιαστούν μ'αυτή τη λύση, αλλά θα συνηθίσουν. Εδώ μετακομίζουν σε άλλο σπίτι και αργά ή γρήγορα συνηθίζουν, πόσο μάλλον όταν είναι ανάγκη για την υγεία όλης της οικογένειας.
Όπως και να'ναι, μακάρι να απαλλαγείτε το συντομότερο και οριστικά από τους ανεπιθύμητους "εισβολείς":)

Δεν νομίζω να του στοιχίσει τόσο πολύ Μαρία μου, κάποια γατιά μακρύτριχα κουρεύονται συστηματικά κάθε καλοκαίρι.:worry:

Λες Βάσω μου ε; Εγώ μία περίπτωση ξέρω ακόμη όπως είπα και η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν καθούλου υπέρ αυτής της τακτικής, όμως στην περίπτωση του Χουσιού δε βλέπω άλλη λύση, ανωτέρα βία..Το ζήτημα είναι οτι δεν είναι και μικρό γατί, ήδη περπατάει στα 8 κι επειδή δε του χει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο αναρωτιέμαι για το πώς θα το πάρει, τέσπα, θα δούμε! Πάντως σήμερα τη γλίτωσε γιατί μου το παιξε πολύ άγριος τύπος το πρωί κι επειδή βιαζόμασταν το αναβάλλαμε για αύριο :/:. Είμαστε σίγουροι πλέον ότι αυτός είναι ο ένοχος γιατί με το που γύρισε απ΄έξω σήμερα, πήγε και ξάπλωσε στη ντουζιέρα, όπως συνηθίζει, κι όπως αφαιρούσε τις κολλιτσίδες, τσούπ βλέπω να ξεπετάγεται κι ένα σιχαμερό τσιμπόύρι....:mad::ropalo::crazy::mastigio. Ήταν φως φανάρι βέβαια ότι αυτός θα ήταν, απλώς επιβεβαιώθηκα.

Το καταλαβαίνω.. Πάντως στην έσχατη ανάγκη και σε περίπτωση που όλοι οι άλλοι τρόποι αποφυγής μεταφοράς των τσιμπουριών στο σπίτι, αποτύχουν (πράγμα που απεύχομαι) σκέψου το ενδεχόμενο να περιφράξεις ένα μικρό μέρος του εξωτερικού χώρου.. Θα στοιχίσει πολύ λιγώτερο, αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Θα μου πεις οτι τα γατιά δεν θα ενθουσιαστούν μ'αυτή τη λύση, αλλά θα συνηθίσουν. Εδώ μετακομίζουν σε άλλο σπίτι και αργά ή γρήγορα συνηθίζουν, πόσο μάλλον όταν είναι ανάγκη για την υγεία όλης της οικογένειας.
Όπως και να'ναι, μακάρι να απαλλαγείτε το συντομότερο και οριστικά από τους ανεπιθύμητους "εισβολείς":)

Ναι αυτή θα ήταν μία λύση, απλά ο χώρος της αυλής είναι έτσι διαμορφωμένος που είναι δύσκολο να γίνει κτ τέτοιο, θα το ψάξω πάντως. Αν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση έστω και σ΄ένα μέρος της αυλής δε νομίζω ότι θα τους κακοφαίνονταν ιδιαίτερα, αρκεί που θα έβγαιναν, ιδίως το Χουσί που είναι κακομαθημένο και τσαντίλικο, κι όπως ανέφερα παραπάνω δε με πειράζει που γκρινιάζει και είναι στη τσίτα για να βγει, το βασικό πρόβλημα είναι ότι επιτίθεται έπειτα άγρια στο Ρόκο και τη πληρώνει αυτό το τόσο καλόβολο μανάρι :P Θα σας ενημερώσω αύριο λοιπόν για τις εξελίξεις...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back