To AIDS της γάτας (FIV)

καλησπερα και καλως ηρθες,λυπαμαι για τον γατουλη σου.εμενα το ενα εχει ειτζ και λευχαιμια και το αλλο ειτζ και νευφρικη ανεπαρκεια.το ενα τρωει κανονικα ,το αλλο επειδη εχει ουλιτιδα λογο του ειτζ κανει 1 φορα το μηνα κορτιζονη και μετα μπορει να φαει.κουραγιο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zouza καλως ηρθες!ο γατουλης σου ειναι ενας κουκλος!και πολυ τυχερος που εχει εσενα και το παλευεις οσο γινεται.εφοσον κι ο κτηνιατρος ειναι πολυ καλος τουλαχιστον θα εισαι σιγουρη οτι εκανες το καλυτερο δυνατο για το γατουλη.ευχομαι να ειναι μαζι σου για πολλα χρονια ακομα!
εγω εκανα προσφατα τεστ στη δικια μου γιατι τη βρηκα στο δρομο,αλλα ευτυχως ηταν αρνητικο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ξεχασα να σας πω οτι ο νινακης εδω και 1 εβδομαδα, εχει αρχισει και τους εμετους. γαστρικα υγρα. (αφου δεν τρωει απο τα θεοφανια). ο γιατρος μας εδωσε μαλοξ συροπι....:/: .αλλα δεν μου φενεται να τον βοηθαει ιδιαιτερα....Ξερετε κατι;;!! ας ειναι και ομοιπαθητικο...(καλυτερα)!!!!

ξεχασα να σας πω οτι ο νινακης εδω και 1 εβδομαδα, εχει αρχισει και τους εμετους. γαστρικα υγρα. (αφου δεν τρωει απο τα θεοφανια). ο γιατρος μας εδωσε μαλοξ συροπι....:/: .αλλα δεν μου φενεται να τον βοηθαει ιδιαιτερα....Ξερετε κατι;;!! ας ειναι και ομοιπαθητικο...(καλυτερα)!!!!

εχεις κανει στο γατακι εξεταση αιματος για νεφρικη ανεπαρκεια?το ειτζ προκαλει και νεφρικη ανεπαρκεια και σε προχωρημενο σταδιο κανουν και εμετους,αν εχει νεφρικη ανεπαρκεια θα πρεπει να τρωει ειδικη τροφη,οσο πιο γρηγορα κανεις την εξεταση τοσο καλυτερα

ναι βρε συ καντου μια εξεταση μπορει να χρειαζετε αλλη βοηθεια τωρα το νινακι σου κ αλλη διατροφη

στις εξετασεις του τα νεφρα ηταν οκ. ο γιατρος λεει οτι ολα αυτα ειναι απο το fiv, με καθησυχασε για τους εμετουσ οτι καλυτερα που κανειι για να μην μενει μεσα στο στομαχι το γαστρικο οξυ και εχουμε και αλλα τραβαλα.....(λεσ και τωρα εχουμε...τιποτα).

ποσο καιρο εχει ειτζ??

εχει απο 2 χρονων!!:( τωρα ειναι 8.5...ο ψυχουλης μου..οταν το μαθαμε πηγα με την κολλητη μου στην σχολη της κτηνιατρικης, και ο καθηγητης της μας ειπε για μια μεση ζωη 4/5 χρωνων. υπαρχουν και εξερεσεις 10/13 χρονων, που ολα ειναι εξαρτημενα απο τον ιο και πως θελει να εξεληχθει. δεν μπορουν να ξερουν τιποτα....
για αυτο ειναι καλυτερα με την πρωτη αλλαγη στην συμπεριφορα η στις συνηθειες να τον τρεχουμε στουσ γιατρους.

εχεις δοκιμασει με το azt??

τι ειναι; για το ειτζ η για τους εμετους;

για το ειτζ.στις 6 απο τις 9 γατες που δοθηκε η γατα δεν ειχε ποια συμπτωματα,δεν ξερω βεβαια αν στην κατασταση που ειναι ο δικος σου πρεπει να το κανει.

εχω μια ερευνα πανω στο φαρμακο,αν εχεις e-mail πες μου να στο στειλω,βεβαια αυτο το φαρμακο μπορει να κανει αναιμια γι αυτο γινονται συχνα εξετασεις αιματος,και επισης μου ειπε ο κτηνιατρος οτι για την αναιμια υπαρχει μια ενεση που δινεται και στους ανθρωπους και η αναιμια φτιαχνει.το azt ειναι το φαρμακο που περνουν και οι ανθρωποι

σου εστειλα το μαιλ μου στο προσωπικο μην. δεν ειμαι και πολυ καλη ελπιζω να το εκανα καλα. ελπιζω αυτο το φαρμακο να μην ειναι ιντερφερον γιατι πια ειναι αργα να το κανει ο νινακης . το κανουν σαν προλυψη ...

ο κτηνιατρος μου ειπε οτι η ιντερφερονη δεν κανει τιποτα και αν κανουμε καποια αγωγη θα κανω azt,τωρα ομως δεν ξερω τι ειναι αυτο.

οκ σε ευχαριστω:happy:

με το azt λεει οτι τα συμπτωματα φευγουν αλλα οι γατα εχει τον ιο ακομη και μπορει να το μεταδοσει σε αλλη γατα.

το εστειλα απο αλλο υπολογιστη,πες μου οταν το παρεις

mel και isavvas ,μπορειτε να μου πειτε για το azt?ειναι ιντερφερονη και αυτο,και ποσο τοξικο ειναι ?ισχυει οτι βελτιωνεται η κατασταση της γατας?τι επιπτωσεις εχει?

Τελικά δεν κατάλαβα, το εμβόλιο κυκλοφορεί ή όχι ακόμα;
Και κάτι ακόμη: μεταδίδεται μόνο από γάτα σε γάτα; Σε άνθρωπο λένε όχι. Σε σκύλο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμβόλιο (νομίζω περισσότερα από ένα) για το FIV προς το παρόν κυκλοφορούν μόνο στις ΗΠΑ, αλλά απ' όσο ξέρω δεν είναι ακόμα σίγουρο το κατά πόσο είναι αποτελεσματική η προστασία που προσφέρουν.

Οι περισσότεροι ιοί απευθύνονται μόνο σε ένα συγκεκριμένο είδος, γιατί είναι ειδικά "σχεδιασμένοι" ώστε να προσβάλλουν το dna. Το FIV προσβάλλει μόνο τα αιλουροειδή, επομένως ούτε ο άνθρωπος ούτε ο σκύλος κινδυνεύουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back