Vegan γάτες στο μεγαλύτερο καταφύγιο της Ασίας

Zbeebz ευχαριστω και εγω για την μεταφραση και τον χρονο που αφιερωσες για να την κανεις.Αρτια και προσεγμενη δουλεια .
Τωρα για το θεμα που τεθηκε παραπανω θα συμφωνησω με τα πιο πανω μελη.Να το θεσω σαν ενα αφελες ερωτημα.Γιατι να ψαχνεις για τροπους να εισαγεις στην διατροφη της γατας τα απαραιτητα στοιχεια που αναφερθηκαν πιο πανω, οταν αυτα υπαρχουν στην φυσικη τους μορφη ,οταν ακολουθει την σαρκοφαγικη διατροφη.Το να θελεις στην σημερινη εποχη να γινεις χορτοφαγος το βρισκω σωστο και μακαρι να μπορουσα και εγω να το εφαρμοσω.Αλλα ,αλλο ειναι να προσπαθεις ενα κατεξοχην σαρκοφαγο ζωο να το κανεις χορτοφαγο.Και εγω εχω αναρωτηθει πολλες φορες τι ποιοτητας κρεας και τι συντηρητικα περιεχουν οι κονσερβες για γατες αλλα και η ξηρα τροφη ακομη και οι λεγομενες καλες και ακριβες μαρκες.Μακαρι να ειχαμε ολοι την δυνατοτητα να προσφερουμε στην γατα μας μαγειρεμενα γευματα απο πολυ καλης ποιοτητας κρεας.Αλλα παντα μιλαμε για ΚΡΕΑΣ.Διαφορετικα ειναι σαν να προσπαθουμε να μεταλλαξουμε την γατα σε κουνελι.:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

.Το να θελεις στην σημερινη εποχη να γινεις χορτοφαγος το βρισκω σωστο και μακαρι να μπορουσα και εγω να το εφαρμοσω.Αλλα ,αλλο ειναι να προσπαθεις ενα κατεξοχην σαρκοφαγο ζωο να το κανεις χορτοφαγο.Και εγω εχω αναρωτηθει πολλες φορες τι ποιοτητας κρεας και τι συντηρητικα περιεχουν οι κονσερβες για γατες αλλα και η ξηρα τροφη ακομη και οι λεγομενες καλες και ακριβες μαρκες.Μακαρι να ειχαμε ολοι την δυνατοτητα να προσφερουμε στην γατα μας μαγειρεμενα γευματα απο πολυ καλης ποιοτητας κρεας.Αλλα παντα μιλαμε για ΚΡΕΑΣ.Διαφορετικα ειναι σαν να προσπαθουμε να μεταλλαξουμε την γατα σε κουνελι.:hmm:
Συμφωνω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω λεω να ριξω και μια μπριζόλα μεσα στη γυαλα με τα χρυσόψαρα :P
τα ψαρια τα δικα μου θα τρωνε κρεας, ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ!!!!! ΑΚΟΥΤΕ???? :lol:

Παντως εκτος του ειμαι αντιθετη[προσωπικη μου γνωμη] με τη χορτοφαγικη διατροφη στις γατες,εχω μπερδευτει πολυ
https://www.mypetz.gr/threads/Γενικές-οδηγίες-διατροφής-γάτας.220071/
Τα παραπανω δηλαδη επαψαν να ισχυουν????:hmm:

Μα γιατι δεν την τρωνε τη ρημαδομπριζόλα? κειτεται στον πατο της γυαλας και βγαζει μπουρμπουληθρες! :mad: κακομαθημενα!!!!

ΥΓ. αυτα γιατι το παιρνω στην πλακα

Ούτε εγώ τρώω κρέας, κυρίως για ηθικούς λόγους. Αν είναι σίγουρο ότι η φυτική διατροφή δεν θα επιβαρύνει την υγεία των γατιών, δεν βλέπω το λόγο να μην την επιλέξεις - άλλωστε, η ξηρά τροφή συχνά δεν θυμίζει σε πολλά πράγματα την φυσική τους τροφή, το κρέας... Και η μάρκα είναι επιλογή του καθενός μας.

Ωστόσο κι εγώ έχω ακούσει ότι οι γάτες χρειάζονται πρωτεϊνες, επειδή δεν αφομοιώνουν τους υδατάνθρακες όπως ο άνθρωπος ή ο σκύλος. Φοβάμαι λοιπόν ότι δεν αξίζει να πειραματιστείς με τη διατροφή της γάτας. Άλλωστε, αν το πάρουμε κι από την ηθική του πλευρά το πράγμα, το ανήθικο της υπόθεσης στην κρεατοφαγία (κατά τη δική μου άποψη, πάντα) δεν είναι το ότι σκοτώνουμε ένα ζώο, αλλά το ότι αφαιρούμε από το ζώο αυτό την δυνατότητα να ζήσει, έστω και λίγο... Το αντιμετωπίζουμε από την πρώτη μέρα που γεννιέται του ως κρέας προς κατανάλωση και το αναγκάζουμε να ζει (μέχρι να σφαγιαστεί) σε απαίσιες συνθήκες, ενώ στο τέλος συχνά το θανατώνουμε με βάναυσο τρόπο...

Δεν έχει καμία σχέση όμως όλο αυτό με τις γάτες, που ούτως ή άλλως είναι από μόνες τους ικανές να κυνηγήσουν για να φάνε, κι αν δεν το κάνουν, αυτό οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι τις έχουμε πάρει κοντά μας. Οι γάτες δεν φέρουν καμία ευθύνη για την προέλευση της τροφής τους, εμείς οι άνθρωποι τα φταίμε όλα....

Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτείς. Αλλά ό,τι και να επιλέξεις, δε νομίζω ότι θα έχει τόσο τρομερό αντίκτυπο στην υγεία των γατιών σου. Άλλωστε, αυτό θα το κρίνεις και η ίδια από πρώτο χέρι... Απλά δεν είναι πάντα σωστό να προβάλλουμε τις δικές μας πεποιθήσεις πάνω στα ζωάκια μας, γιατί συχνά τα στοιχεία αυτά είναι τελείως ξένα προς τη φύση τους!

Εγω λεω να ριξω και μια μπριζόλα μεσα στη γυαλα με τα χρυσόψαρα :P
τα ψαρια τα δικα μου θα τρωνε κρεας, ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ!!!!! ΑΚΟΥΤΕ???? :lol:

Μα γιατι δεν την τρωνε τη ρημαδομπριζόλα? κειτεται στον πατο της γυαλας και βγαζει μπουρμπουληθρες! :mad: κακομαθημενα!!!!

ΥΓ. αυτα γιατι το παιρνω στην πλακα

:lol::lol::lol::lol:Να σαι καλά....μ΄έκανες και γέλασα!:up::up::up:

Μήπως, τελικά, τα θέλουμε όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας; Αρνηθήκαμε από τις γάτες το φυσικό τους περιβάλλον και τις κλείσαμε σε 4 τοίχους, τις στειρώσαμε για τους γνωστους λόγους, τ'ωρα θα τους αρνηθούμε και τη διατροφή που σύμφωνα με αυτή είναι πλασμένες; Η δομή του σώματος τους,μυηκό, δόντια, όραση, πεπτικό κτλ δεν είναι σαρκοφάγου; Δηλαδή ένα πλάσμα "φτιαγμένο" να κυνηγά και να τρώει κρέας;
Τις δικές μας αξίες, σεβασμός της ζωής, για ποιό λόγο πρέπει να τις "περάσουμε" και στις γάτες μας; Δεν λέω να βγούμε με ξώβεργες ή δίκανο, αλλά έστω μια ξηρά τροφή που να είναι κατασκευασμένη για γάτες δεν νομίζω να είναι κάτι το τραγικό.
Επίσης είδα να αναφέρετε για συντήριση γάτας. Τι γίνετε με γάτες στη ανάπτυξη; Περισσότερα συμπληρώματα και πόσα;:hmm:

:) Θα χαρω πολύ αν σας γραψω συντομα οτι τα γατακια μου χαιρουν ακρας υγειας οπως και των αλλων βήγκαν... προσωπικα προτιμω χιλιες φορες τα ποιοτικα βιολογικα συστατικα χωρις βιαια πειραματα σε ζωα απο τα χαμηλης ποιοτητας υλικα των συμβατικων γατοτροφων ξηρων και μη. Φυσικα τα γαακια θα ειναι εκεινα που θα αποφασισουν τι θα φανε κι οχι εγω . Τα αποτελεσματα ομως που διαβασα κι ακουσα ειναι πολύ καλα και κυριως αυτο μου εκανε εντυπωση..

Εαν ειναι να ειναι καλα με την συμβατική γατοτροφη και την χορτοφαγική εξισου εγω επιλεγω τη δευτερη και ηθικα παυω να εχω προβλημα μπροστα στις κοσερβες. Ειναι απλο δεν εχει να κανει με το τι τρωω εγω αλλα με το να σωσω αλλα ζωα.. να σας θυμίσω αλλωστε η γατα ειναι μεν σαρκοβόρο, αλλα οτι η φυσική διατροφη της γατας αποτελειται απο ελαχιστο κρεας και αρκετα χορταρικα μυγες και αλλα...δεν ειναι τιγρη να θελει να φαει ολη την αντιλόπη.

Καταλαβαινω οτι η επιλογη μου φαινεται αφυσικη για οσους ειστε κρεοφαγοι αλλα ξεροντας την αγαπη μου προς τα ζωακια μου και τα δικα μου και των αλλων ελπιζω να μοιραστειτε την χαρα μου αν τους την δωσω και την φανε λαιμαργα και δεν παρατηρησω καποιο προβλημα.

Προσωπικα ειμαι ανοιχτη στα πειραματα κει δεν το εχω μετανοιωσει, θυμαστε εκεινο το βιντεο το ρωσικο που δερναν στο πωπουδακι τους χωρις βια γατες κι εκεινες το φχαριστοντουσαν? Πολλοι ειχαν τρομαξει οταν το δοκίμασα στο βουλίτσο και απο τοτε στηνεται κανονικα να του το κανω εγινε το αγαπημενο του... και δεν ειχε καμμια προδιαθεση πριν...;)

Γι αυτο παντα θεωρουσα οτι θελω το καλυτερο για την υγεια των γατιων μου αλλα απλα σκεφτονμαι και τα αλλα ζωα( αν θυμαστε εψαχνα σε μακροβιοτικα και βοτανα) και ειμαι προθυμη να δοκιμασω κατι που θα κανει και σε ατα και σε εμενα καλο. Τωρα αν καποιοι θελουν να με κρινουν και μαλιστα αρνητικά αυτο εινι δικαιωμά τους εγω θα επανελθω με τα αποτελεσματα κα θα τα πουμε τοτε.

Οσοι επιμενουν να θεωρουν καλή τη συμβατική γατοτροφη εστω και καλής μαρκας καλά θα κανουν να διαβασουν μερικά γεγονότα εδώ

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τη σεντονάρα, αλλά θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις:
Πρώτον, η χορτοφαγική διατροφή στους ανθρώπους δεν μου φαίνεται καθόλου αφύσικη. Αλλά στην περίπτωση των σαρκοφάγων, δεν πρέπει να ρωτάμε αν είναι φυσική (ο ορισμός του «φυσικού» σηκώνει πολύ συζήτηση), αλλά αν είναι επαρκής.

Εγω το εψαξα αρκετα παντως και βρήκα οτι εαν της δινω ολα τα απαραιτητα συστατικα που θα επαιρνε απο τιο κρεας εαν το ετρωγε ζει μια χαρα

Αυτό είναι ένα από τα κυριότερα επιχειρήματα υπέρ της χορτοφαγίας στα γατιά: αν τους δώσουμε ως πρόσθετα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, τι πειράζει αν δεν τρώνε κρέας;

Δέχομαι ότι αυτό στέκει θεωρητικά. Όμως έχουμε ξεκλειδώσει όλα τα μυστικά της γατίσιας διατροφής; Οι ζωντανοί οργανισμοί και οι ανάγκες τους είναι πολύπλοκα πράγματα, και είναι πολύ εύκολο να παραβλέψουμε κάτι σημαντικό.

[Ένα καλό παράδειγμα είναι το πείραμα του Πότινγκερ τη δεκαετία του ’30. Ο Πότινγκερ τάιζε κάποιες γάτες με ωμή τροφή και κάποιες άλλες με μαγειρεμένη και παρατήρησε ότι η δεύτερη ομάδα εκδήλωνε σοβαρές ασθένειες που οδηγούσαν στο θάνατο. Συμπέρανε ότι υπήρχε έλλειψη κάποιου συστατικού στη μαγειρεμένη τροφή. Το συστατικό αυτό ήταν η ταυρίνη που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του ’60, αν θυμάμαι καλά. ]

Με άλλα λόγια, καλές οι θεωρίες, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ελεγχθούν σε πραγματικές συνθήκες. Ποιες χορτοφαγικές τροφές έχουν δοκιμαστεί σε συνθήκες εργαστηρίου, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια; (π.χ. σύγκριση ομάδων χορτοφάγων-σαρκοφάγων γατών, δημοσίευση αποτελεσμάτων και peer review– αξιολόγηση της μεθοδολογίας από άλλους ειδικούς) Απ’ όσο ξέρω καμία.

Κάποια στιγμή η AAFCOείχε ελέγξει τη σύσταση (και μόνο) 3-4 χορτοφαγικών τροφών και βρήκε τουλάχιστον τις μισές ανεπαρκείς. Οι κατασκευαστές τους είχαν τότε ισχυριστεί ότι δεν ήταν καλές οι παρτίδες που έστειλαν για το πείραμα (!)

Προς το παρόν, η καταλληλότητα των χορτοφαγικών τροφών και οι μακροπρόθεσμες συνέπειές τους (ωφέλιμες ή μη) για τον οργανισμό δεν έχουν αποδειχθεί.

Απο οσο ρωτησα παντως αλλους βίγκαν εχουν γατες που τρογωντας ετσι παρουσίασαν λιγοτερα προληματα και τωρα ειναι ηδη μεγαλες οποτε δεν θεωρω οτι εινι επικυνδυνο

Αυτά δυστυχώς δεν είναι αποδείξεις, αλλά ανεκδοτολογικές μαρτυρίες, που θεωρούνται αναξιόπιστες, επειδή οι άνθρωποι υποκύπτουν πολύ εύκολα στο λεγόμενο subjective bias, κοινώς ο καθένας λέει ότι συμβαίνει αυτό που θα ήθελε να συμβαίνει.
Πώς κρίνουν οι ιδιοκτήτες ότι η χορτοφαγική διατροφή δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γάτα τους; Από το γεγονός ότι δεν πεθαίνει σε δύο εβδομάδες; Επίσης, δεν ξέρουμε αν οι γάτες αυτές βγαίνουν έξω, οπότε και υπάρχει η περίπτωση να τρώνε π.χ. ποντίκια ή να κλέβουν το φαΐ άλλων γατών.

να σας θυμίσω αλλωστε η γατα ειναι μεν σαρκοβόρο, αλλα οτι η φυσική διατροφη της γατας αποτελειται απο ελαχιστο κρεας και αρκετα χορταρικα μυγες και αλλα...δεν ειναι τιγρη να θελει να φαει ολη την αντιλόπη.

Αυτό από πού προκύπτει; Στην πραγματικότητα, τα αιλουροειδή τρώνε ελάχιστα χορταρικά, και κυρίως αυτά που βρίσκονται στο στομάχι των θηραμάτων τους. Η γάτα δεν τρώει μεν ολόκληρη την αντιλόπη, αλλά ολόκληρο το ποντίκι, συμπεριλαμβανομένων του στομάχου και των οστών.

Φυσικα τα γαακια θα ειναι εκεινα που θα αποφασισουν τι θα φανε κι οχι εγω

Δεν είναι θέμα το τι θα επιλέξει η γάτα. Αν δώσουμε σ’ ένα παιδί ένα πιάτο μπρόκολα και ένα πύραυλο σοκολάτα, τι λέτε ότι θα επιλέξει; Ας μην μεταθέτουμε την ευθύνη στα γατιά.

Οσοι επιμενουν να θεωρουν καλή τη συμβατική γατοτροφη εστω και καλής μαρκας καλά θα κανουν να διαβασουν μερικά γεγονότα εδώ

Αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν συζητάμε την ποιότητα των γατοτροφών, αλλά την επάρκεια της χορτοφαγικής διατροφής. Δηλ. το γεγονός ότι κάποιες τροφές είναι χαμηλές ποιοτικά δεν καθιστά αυτομάτως την χορτοφαγική διατροφή ανώτερη.

Ρούλα ....για άλλη μια φορά, Respect :cool:

Ολο αυτό εμένα μου βρωμάει μεταλλαγμένα .......

και ξέρουμε καλά τι συνέπειες υπάρχουν......:hmm:

Πρώτα απ' όλα, ένα μπράβο στη Ruko για τα επιπρόσθετα και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που δίνει.
Δεύτερον, χωρίς να θέλω να κακοκαρδίσω κανέναν, και τα φυτά, βρε παιδιά, ζωντανά είναι! Απλώς δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο που τον αντιλαμβάνονται τα ζώα. Όμως ναι, είναι κι αυτά ζωντανά, κι όποιος τα ρίχνει στην κατσαρόλα ή τα μασουλάει ωμά αφαιρεί τη ζωή από ένα ζωντανό πλάσμα (ένα μαρούλι, π.χ.) ή ένα εν δυνάμει ζωντανό πλάσμα (ένα καρύδι, για παράδειγμα).
Καλώς ή κακώς, η ζωή στον πλανήτη μας τρέφεται με ζωή κι απ' αυτό το λούκι δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας ετερότροφος οργανισμός του πλανήτη. Διότι κι εμείς κι οι γάτες κι οι αγελάδες ανήκουμε στους ετερότροφους...

Καλώς ή κακώς, η ζωή στον πλανήτη μας τρέφεται με ζωή κι απ' αυτό το λούκι δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας οργανισμός του πλανήτη.

Αγαπητή μου Zbeebz, αν και συμφωνώ μαζί σου και συμμερίζομαι τις απόψεις σου, και το ξέρεις, εδώ θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου.
Υπάρχουν δυο κατηγορίες εμβίων όντων:

1)εκείνα, όπως ο άνθρωπος και η αγελάδα, που τρέφονται από άλλα έμβια όντα...γνωστά ως ετερότροφα. Περιλαμβάνουν όλα τα ζώα, τους μύκητες και πολλά μικρόβια, πρώτιστα και βακτηρίδια.

2)και εκείνα, όπως η χλόη, που χρησιμοποιούν μη ζωντανες πηγές ενέργειας. Αυτοι οι οργανισμοί αποκαλούνται αυτότροφα. Οι περισσότεροι είναι φωτοσυνθετικοί και περιλαμβάνουν τα πολυκύτταρα φυτά και τα μονοκύτταρα φύκη, καθώς και φωτοσυνθετικά βακτηρίδια.

Επομένως, δεν τρέφονται όλοι οι οργανισμοί με ζωή...αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την τροφική αλυσίδα....δεν θα δώσω στη γάτα ή στο λιοντάρι να φάει σαλάτα όπως δε θα δώσω στην αγελάδα να φάει κιμά και στο φυτό που έχω στη γλάστρα κρέας...ας μη ξεχνάμε άλλωστε τις συνέπειες που έχει η μη κατάλληλη σίτιση...βλέπε καταγγελίες για κρεατάλευρα στα ψάρια και στις αγελάδες:/:

Αγαπητή μου Zbeebz, αν και συμφωνώ μαζί σου και συμμερίζομαι τις απόψεις σου, και το ξέρεις, εδώ θα πρέπει να διαφωνήσω μαζί σου.
Υπάρχουν δυο κατηγορίες εμβίων όντων:

1)εκείνα, όπως ο άνθρωπος και η αγελάδα, που τρέφονται από άλλα έμβια όντα...γνωστά ως ετερότροφα. Περιλαμβάνουν όλα τα ζώα, τους μύκητες και πολλά μικρόβια, πρώτιστα και βακτηρίδια.

2)και εκείνα, όπως η χλόη, που χρησιμοποιούν μη ζωντανες πηγές ενέργειας. Αυτοι οι οργανισμοί αποκαλούνται αυτότροφα. Οι περισσότεροι είναι φωτοσυνθετικοί και περιλαμβάνουν τα πολυκύτταρα φυτά και τα μονοκύτταρα φύκη, καθώς και φωτοσυνθετικά βακτηρίδια.

Επομένως, δεν τρέφονται όλοι οι οργανισμοί με ζωή...αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την τροφική αλυσίδα....δεν θα δώσω στη γάτα ή στο λιοντάρι να φάει σαλάτα όπως δε θα δώσω στην αγελάδα να φάει κιμά και στο φυτό που έχω στη γλάστρα κρέας...ας μη ξεχνάμε άλλωστε τις συνέπειες που έχει η μη κατάλληλη σίτιση...βλέπε καταγγελίες για κρεατάλευρα στα ψάρια και στις αγελάδες:/:
Mea culpa! RESPECT RESPECT! Διόρθωσα το παραπάνω μου μήνυμα αναλόγως. :D

Αυτο ακριβως που ειπατε πιο πανω.Απο τοτε που εμφανιστηκε η ζωη στον πλανητη μας απο τα μονοκυταρα προκαριωτικα βακτηρια μετα απο εξελιξη εκατομυριων χρονων δημιουργηθηκε αυτη η εκπληκτικη και ιδιοφυης στην σχεδιαση της αλυσιδα της ζωης, η μαλλον κυκλος γιατι αρχιζει και καταληγει στο ιδιο σημειο.Και οπως ειπε και η ρουκο πιο πανω, δεν γνωριζουμε ολες τις παραμετρους και ολες τις λεπτομερειες με τις οποιες λειτουργει με εντελεια το οικοσυστημα και ο καθε οργανισμος που αποτελει αναποσπαστο στοιχειο του.Σημερα που τοσος λογος γινεται να διατηρηθει πασει θυσια αυτη η πολυτιμη ισορροπια, ποιος ο λογος να ψαχνουμε τροπους να την αλλαξουμε?:hmm:

Δηλώνοντας, κατ' αρχήν, ότι συμφωνώ με τις προλαλείσασες (σε ό,τι αφορά το 'σαρκοφαγικόν' της γάτας, εννοώ, αλλά και τον τρόπο που θέλουμε να "περάσουμε" δικές μας αρχές κλπ στα γατιά μας), έχω να προσθέσω μόνο το εξής:
Αν ήμουν καινούργιο μέλος που περιηγείται στο φόρουμ και έβλεπα τα ποστ που παρέθεσε στην λινκιά η Life και τα τωρινά ποστ της Yasmin επί του θέματος, θα πάθαινα το λιγότερο μια σύγχυση.:lol::lol:
Λείπει ο ενδιάμεσος κρίκος, βρε παιδί μου, που στην ουσία νομίζω ότι είναι η αλλαγή στις δικές της διατροφικές συνήθειες.
Τέσπα...επειδή συμφωνώ επίσης ότι τα επιστημονικά πειράματα δεν είναι ακόμα επαρκή, εγώ δεν θα έκανα πειραματόζωο τη δική μου γάτα.
ΔΕν λέω ότι όλοι μας δεν κάνουμε κάποια λάθη -άθελά μας- στην φροντίδα των ζώων μας, αλλά αυτό θα το θεωρούσα "συνειδητό". Και βέβαια δεν εννοώ "πείραμα' το να χτυπήσω το πωπουδάκι της για να δω αν της αρέσει (μπάι δε γουέι, όντως σε μερικά αρέσει ΠΑΡΑΑΑΑ πολυ, στη γριούλα μου δεν το τόλμησα για λόγους υγείας -δικής μου:redface:), αλλά ζητήματα διατροφής κλπ.

Αν ήμουν καινούργιο μέλος που περιηγείται στο φόρουμ και έβλεπα τα ποστ που παρέθεσε στην λινκιά η Life και τα τωρινά ποστ της Yasmin επί του θέματος, θα πάθαινα το λιγότερο μια σύγχυση.:lol::lol:

Όντως, αλλά αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι. Είναι πολλές οι φορές που η επιστημονική κοινότητα αναθεώρησε τη στάση της σε ορισμένα θέματα, όταν προέκυψαν νέα στοιχεία.

Απλώς, η αλλαγή πλεύσης πρέπει να γίνεται με επιστημονικά και όχι με ιδεολογικά κριτήρια. Όταν, μάλιστα, η θεωρία που προτείνεται αντιβαίνει σε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, τότε ο έλεγχος πρέπει να είναι ακόμη αυστηρότερος, και το κύριο επιχείρημά μου στο προηγούμενο ποστ είναι ότι στην περίπτωση της χορτοφαγικής διατροφής της γάτας αυτός ο έλεγχος δεν έχει γίνει.
Αν γίνει και αποδειχθεί ότι η διατροφή αυτή είναι επαρκής, νομίζω πως όλοι θα αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας.:)

Συμφωνώ... Όπως πολύ σωστά λες, το "επιστημονικά είναι η λέξη κλειδί στην περίπτωσή μας...
:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back