Whiskas Adult με μοσχάρι

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Πριν λίγες μέρες εξετάσαμε την ξηρά τροφή της Whiskas για γατάκια. Σήμερα είναι η σειρά της αντίστοιχης για ενήλικες γάτες η οποία, αν και φτωχότερη σε θρεπτικά συστατικά, μου άφησε θετικότερες εντυπώσεις.

Πρώτη εντύπωση
Η συσκευασία ήταν με ελάχιστες διαφορές ίδια με την αντίστοιχη για γατάκια, οπότε όσον αφορά την καλαισθησία και την πρακτικότητα της σας παραπέμπω στην προηγούμενη μου κριτική. :)

Η τροφή & οι αντιδράσεις της γάτας
Σε αντίθεση με την αντίστοιχη για γατάκια, η γάτα μου την λάτρεψε αυτή την τροφή! Όχι μόνο έφαγε περισσότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη της έχω πάρει, αλλά όποτε της έβαζα έτρωγε ακόμη κι αν ήταν πλήρως χορτασμένη! Μόλις άκουγε τον ήχο της τροφής έχωνε τη μουσουδίτσα του μέσα για να φάει και γενικα δεν τον έχω ξαναδεί τόσο ενθουσιασμένο με άλλη τροφή! Απόδειξη ότι την τέλειωσε πολύ νωρίτερα απʼότι υπολόγιζα και σήμερα πρέπει να πάω να του πάρω άλλη! Από μυρωδιά τίποτα το ιδιαίτερο, μια συνηθισμένη γατοτροφή, ούτε ζέστη ούτε κρύο.

Συστατικά & διατροφική ανάλυση
[table 0 3 1]2^=Συστατικά
Δημητριακά, Κρέας και ζωικά παράγωγα (μοσχάρι min 4% στις κόκκινες κροκέτες, κρέας min 4% στις γεμιστές κροκέτες με κρέας), εκχυλίσματα φυτικών πρωτεινών, έλαια και λιπαρά, μεταλλικά άλατα, λαχανικά (καρότα min 4% στις πορτοκαλί κροκέτες, αρακάς min 4% στις πράσινες κροκέτες), Αντιοξειδωτικά, συντηρητικά και χρωστικές επιτρεπόμενα από την ΕΕ.
2^=Περιεκτικότητα
Πρωτείνες | 32%
Λιπαρά | 11,5%
Τέφρα | 8%
Φυτικές ίνες | 1,5%
Ασβέστιο | 1,1%
Φώσφορος | 1%
Κάλιο | 0,7%
Μαγνήσιο | 0,11%
2^= Βιταμίνες και μέταλλα
Βιταμίνη Α | 12000IU/kg
Βιταμίνη D3 | 1200IU/kg
Βιταμίνη Ε | 150mg/kg
Χαλκός ως θεικός χαλκός | 10mg/kg
Ταυρίνη | 1000mg/kg [/table]

Είναι θρεπτικό για τη γάτα μου;
Αν και όπως περιέγραψα πάνω ο γάτος μου το λάτρεψε, η διατροφική του ανάλυση δείχνει το αντίθετο! Συγκεκριμένα, οι πρωτείνες είναι απλώς σε αποδεκτό επίπεδο, τα λιπαρά είναι ελαφρώς χαμηλότερα από αυτά που πρέπει να παίρνει μια γάτα (!!), το πρώτο συστατικό είναι ουσιαστικά άχρηστο (δημητριακά) ενώ η πηγή των πρωτεινών αναφέρεται απλώς ως «κρέας» και την προέλευση αυτού του «κρέατος» την γνωρίζουμε μόνο κατά ένα ελάχιστο ποσοστό («μοσχάρι min 4% στις κόκκινες κροκέτες»). :down: Από βιταμίνες και μέταλλα έχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και γενικώς αν δεν την είχα δοκιμάσει και διάβαζα το παραπάνω πινακάκι δεν θα την έπαιρνα! Έλα όμως που η γάτα μου τη λάτρεψε! Άντε τώρα να πάρεις απόφαση... Τα συμπεράσματα δικά σας. :)

Κόστος
Το ίδιο με το αντίστοιχο για γατάκια, περίπου 1,5 ευρώ η συσκευασία των 400gr. H συσκευασία των 2 κιλών κοστίζει 5,5 ευρώ περίπου.

Παρακάτω παραθέτω φωτογραφίες της συσκευασίας και της υφής του που τράβηξα (έχω πειράξει λίγο το φόντο με photoshop όπως θα δείτε :))

(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• whiskas_adult.gif
    whiskas_adult.gif
    113,8 KB · Εμφανίσεις: 169
  • whiskas_adult_pack.gif
    whiskas_adult_pack.gif
    86,4 KB · Εμφανίσεις: 758
εμενα οι δικοι μου την λατρευουν τους αλλαζω βεβαια συχνα σε purina tono αλλα οπως τρωνε αυτη δεν τρωνε καμια αλλη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

απο αυτην την γατοτροφη πε8ανε η γατουλα μ η Ροζουλα .της δημιουργησε προβλημα στα νεφρα.απο τοτε αγοραζουμε μονο Royal Canin .μεγαλο μου λα8ος να της παιρνω αυτες, 8α η8ελα να γυρισω το χρονο πισω για να μην καναμε ποτε αυτο το λα8ος...παντα 8α κατηγορω τον εαυτο μ...και εμεις ουτε που το πηραμε χαμπαρι...τι λα8ος...ποσο την αγαπουσα την Ροζυ ....εγω φταιω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου ακούγεται λίγο περίεργο αυτό Ν@τ@λια. Ποιος έκανε την διάγνωση ότι η γατούλα πέθανε λόγω της συγκεκριμένης τροφής?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ο κτηνιατρος,ο οποιος δεν νομιζω να λεει 3εματα γτ τον εχουμε κοντα 15 χρονια πολλες φορες δν ζηταει χρηματα γιατι 3ερει ποοοοσο πολυ αγαπαμε τις γατες κ αλλες γατες ειχαν προβλημα στα νεφρα απο αυτην την τροφη

Δεν λέω ότι σας λέει ψέμματα,προς Θεού.Δηλαδή θα πρέπει να πείσω την μαυρούλα να φάει κάτι άλλο εκτός whiskas?Χλωμό το βλέπω :blink: Λες και η γάτα μου έχει συμβόλαιο με την εταιρεία, και τρώει μόνο τα φακελάκια της και την ξηρά τροφή της.

η δική μου σιαμέζα έχει μεγαλώσει κυριολεκτικά με whiskas (και ξηρά τροφή και κονσερβα), και χωρίς πρόβληματα έχει φτάσει φέτος (ζωη να'χει τα 15). Αντίθετα ο γάτος μου ενώ τα τρώει με λαιμαργία, έχω προσέξει ότι αυτά που έχουν διάφορα λαχανικά μέσα (η ξηρή τροφή εννοώ) του προκαλούν "εντερικές διαταραχές". Για το λόγο αυτό έχουμε καταλήξει στις PRO-PLAN (for young & active cats) με κοτοπουλο και ρυζι που τον ξετρελλαίνουν.:D
Η αλήθεια είναι επίσης ότι αυτό για τα whiskas μου το είχε πει και μένα ο κτηνίατρός μου. Οτι δηλαδή είναι δυνατό να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας. Αυτό όμως το λένε για οποιαδήποτε τροφή παίρνεις από super market και οχι από ιατρειο ή pet shop. Eτσι λοιπόν με επιφυλαξη το μεταφέρω και εγω..

πιστευω οτι ειναι αναλογα με τον οργανισμο τι γατας .αλλες φιλες μ οι γατες τους εχουν προβλημα κ αλλες οχι,καλυτερα να ρωτησεις τον κτηνιατρο.
:)

εμενα δεν τρωει τιποτα αλλο εκτος απο κονσερβα whiskas,δεν ξερω αν ειναι καλη η οχι αλλα οτι αλλο του εχουμε δωσει(ακομη και gourmet) που νομιζω ειναι καλυτερη,δεν την τρωει

εμενα δεν τρωει τιποτα αλλο εκτος απο κονσερβα whiskas,δεν ξερω αν ειναι καλη η οχι αλλα οτι αλλο του εχουμε δωσει(ακομη και gourmet) που νομιζω ειναι καλυτερη,δεν την τρωει
Κάποια περίοδο που ήταν αδιάθετη η μαυρούλα και δεν έτρωγε , της έφερα στην κυριολεξία όλες τις καλύτερες κονσέρβες.(είχα ακούσει στο site για κάτι μους σολωμό,και είπα να δοκιμάσω)Τίποτα ,τσάμπα τις άνοιξα , να δείτε τα γατιά έξω πάρτι κάνανε που δεν έφαγε η μαυρούλα.

Εμένα ο δικός μου ούτε να τα φτύσει! Όπως την πήρα τη συσκευασία έμεινε! Του έβαλα στο μπωλ του και για 2 μέρες προσπαθούσα να τον ΄πείσω να φάει. Το αποτέλεσμα ήταν να φάει μόνο τα τετράγωνα κομμάτια και να αφήσει την υπόλοιπη ξήρά τροφή και να κλαίει να του δώσω φαγητο. Νυστικός είχε μείνει 2 μέρες... Ούτε όταν του την ανακάτεψα με άλλη τροφή έφαγε τα wiskas. Τελικά την έδωσα στ' αδέσποτα. Αυτά απ'ότι φαίνεται είναι λιγότερο επιλεκτικά:hmm: :( :/:

Vana Balafa, τα μηνύματα σου διαγράφηκαν επειδή ήταν γραμμένα με greeklish, τα οποία απαγορεύονται.

σόρρυ, είμα νέο μέλος, δεν το γνώριζα.....ομως συμμορφώθηκα εεε?????
οκ, οι σιαμέζες μου, ούτε να την βλέπουν την συγκεκριμένη τροφή, τρελλαίνονται για τις τροφές για μικρά γατάκια, και έτσι τώρα που έχω τα μωρά στο σπίτι, κρυφοκοιτάνε οι πονηρές και με την πρώτη ευκαιρία τρώνε και απο την τροφή για μωρά γατάκια. Τους αρέσει η Friskies Junior, και η Royal Cannin (Siamese). Πηρα να δοκιμάσω και την Royal Cannin / Oral που τους κάνει καλό στην στοματική υγιεινή, αλλά δεν τισ βλέπω να χαίρονται και πολύ......

σόρρυ, είμα νέο μέλος, δεν το γνώριζα.....ομως συμμορφώθηκα εεε?????

Χεχε ναι, καλωσρόρισες στο MyCat. :) Συγγνώμη αν ήμουν κάπως απότομη, αλλά τα greeklish με διαολίζουν :P

Εμενα με τρομαζει ολο αυτο ποιυ ακουω πως πεθαινουν απο αυτες τις τροφες. Παραξενο μου ακουγεται. Γιατι δηλαδη πεθαναν; Τι παθανε απ τη τροφη;

Καποια ενδιαμεση λύση δεν υπαρχει οικονομικη; ΟΙ χιλς ειναι ακριβες...

Όπως έχω πει και παλαιότερα η μαυρούλα τρώει μόνο whiskas φακελλάκι.Ο ρούκι βολεύεται με ότι να είναι, ακόμα και με τις φτηνές κονσέρβες που παίρνω για τα αδέσποτα κάνει σαν τρελλός.Τώρα τελευταία η whiskas κυκλοφόρησε νέες συνταγές που είναι μαγειρεμένες στον ατμό λένε.Τις πήρα για καλύτερες (αφήστε που νομίζω πως βγάζοντας νέες θα αποσύρουν τις παλιές) , αλλά τα μικρά ούτε που να τις αγγίξουν.Ούτε και τα αδέσποτα δεν τις τρώνε με όρεξη:hmm:Τις έχετε δοκιμάσει μήπως???

Όπως έχω πει και παλαιότερα η μαυρούλα τρώει μόνο whiskas φακελλάκι.Ο ρούκι βολεύεται με ότι να είναι, ακόμα και με τις φτηνές κονσέρβες που παίρνω για τα αδέσποτα κάνει σαν τρελλός.Τώρα τελευταία η whiskas κυκλοφόρησε νέες συνταγές που είναι μαγειρεμένες στον ατμό λένε.Τις πήρα για καλύτερες (αφήστε που νομίζω πως βγάζοντας νέες θα αποσύρουν τις παλιές) , αλλά τα μικρά ούτε που να τις αγγίξουν.Ούτε και τα αδέσποτα δεν τις τρώνε με όρεξη:hmm:Τις έχετε δοκιμάσει μήπως???

Αυτές και εμένα μου ακούστηκαν δελεαστικές, αλλά δεν τις δοκίμασα ακόμη...Περίεργο που δεν τις τρώνε πάντως:hmm::hmm:

Φίλη Ναταλία χωρίς παρεξήγηση αλλά και χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω εσένα και τον γιατρό σου, η γνώμη μου είναι ότι δεν ήτανε οι κροκέτες που η γατούλα σου πέθανε, ίσως να έιχε κάποια ασθένεια στα νεφρά την οποία η συγκεκριμένες κροκέτες την επιδείνωσαν. Πιστεύω ότι θα τις είχε αποσύρει η εταιρεία ήδη, γιατί λογικά θα είχε καταγγελίες απο άλλες περιπτώσεις θανάτων γατιών.
Μην κατηγορείς οπότε τον εαυτό σου για το θάνατο της γατούλας σου...και πάλι χωρίς να θέλω να κρίνω την γνώμη σου.
Στις δικές μου γάτες δίνω τις συγκεκριμένες κροκέτες που και που και τις τρώνε , πάντως θα ρωτήσω και τον δικό μου γιατρό να μου πει την γνώμη του.

Η δικιά μου που γενικά είναι πολύ δύσκολη στο φαϊ τα λατρεύει τα κροκάκια Whiskas (όμως δεν παίρνω το μοσχάρι αλλά το κοτόπουλο ή τον τόννο). Πάντως δεν της τα δίνω για "κανονική τροφή" αλλά σαν "γλυκό", την ταϊζω Hills.

βασικα οι wiskas φερνουν καποια διατροφικα προβληματακια π.χ. διαρροια σ εμας σε καποιες γατες ομως αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι νοστιμες και οτι μπορει να πειραζουν ολες τις γατουλες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back