Xαρίζεται νεογέννητο γατάκι που το εγκατέλειψαν έξω από πολυκατοικία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

ngeorgiadou

Νεοφερμένο μέλος

Η ngeorgiadou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Αγαπητοι Φιλοι γεια σας !

Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθειά σας. Σημερα το βράδυ 12/7/10 άφησαν έξω απο την πολυκατοικία μας ενα νεογέννητο γατάκι. Οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες επι του θέματος (είχα σκύλο στο παρελθόν) και προσπάθησα να το ταίσω με σύριγγα νομίζω επιτυχώς. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να συνεχίσω για πολυ καθώς είμαι μαμα ενος μωρου 12 μηνών και "κυνηγάω" ήδη τον μικρό μου απο πίσω συνεχώς. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα γατακι τόσο μικρό (σημειωτεων είναι αξιολάτρευτο ακόμα και έτσι μικρούλι φαίνεται αρκετα δυνατό και υγιές παρόλη την ταλαιπωρία του). Το τηλέφωνό μου έιναι 6948686242. Σας ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δεν λες που εισαι και δεν υπαρχει φωτο απο το γαακι αυτα θα βοηθουσαν γινεται χαμος απο γατακια τετοια περιοδο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φωτο απο το γατακι δεν εχω κατεβασει γιατι με τον μπεμπη δεν είχα και πολύ χρόνο. Το γατακι δεν το έχω στο σπιτι αλλα στον κήπο σε μια κούτα. Ελπίζω κάποια στιγμή αύριο με το φως της μέρας να καταφερω να του "κλέψω" μια ωραία πόζα! Κατα τ' άλλα βρίσκομαι στην Κάντζα Παλλήνης αλλά αν βρεθεί κάποιος που να ενδιαφέρεται ευχαρίστως θα του το πάω εγώ. Τα χρώματά του είναι άσπρο και μαύρο και τα ματάκια του δεν φαίνονται γιατι ακομα είναι κλειστά! Πάντως είναι σκετη γλύκα και το παλεύει πολύ, παρόλο που δεν είμαι και τόσο καλή με τη σύριγγα! Πραγματικά ελπίζω να τα καταφερει γιατι είναι πολυ κρίμα, φαίνεται τρομερος μαχητης/μαχητρια (δεν ξερω να τα ξεχωρίζω).

Ακόμα και αν υήρχε κάποιος να του αφιερώσει το χρόνο που χρειάζεται για να μπορέσει να μεγαλώσει λιγο, αν μετά δεν το ήθελε θα μπορούσα να το κρατησω εγω αλλα στην φάση που είμαι τώρα δεν μπορώ
α)με τίποτα να το ταιζω ανα 2ωρο (λείπω και απο το σπίτι τις πρωινές ώρες)
και β) το απογευμα αν το ανεβασω σπίτι φοβάμαι μην το πνίξει ο μπέμπης κάποια στιγμή που δεν θα βλέπω ή ακόμα και να το "φάει" γιατι σε αυτη τη φάση ο μικρός οτι βρίσκει το βάζει στο στόμα του !

καλημερα φιλοι μου,

το μικρό την "εβγαλε" τη νύχτα έξω αλλα το πρωι που πήγα να το ταισω το βρηκα πολυ παγωμενο.... Ελπιζω να μην κρυώσει ... Μου φαινεται οτι αν επιβιώσει και τις άλλες νύχτες θα ειναι θαύμα της φύσης. Πάντως απο φωνή σκίζει! Ντεσιμπελ οχι αστεια....

Καλημερα.
Δεν εχετε ενα μπανιο,εστω ενα μπαλκονι,οπου να μπορειτε να το βαλετε;Το μικρο χρειαζεται θερμοφορα και βοηθεια στην αφοδευση.Δεν θα αντεξει ετσι...Ριξτε και μια ματια εδω,και καντε μια προσπαθεια,ειναι κριμα να χαθει.

Καλημέρα. Συμφωνώ κι εγώ να προσπαθήσεις να το απομονώσεις κάπου, γιατί η υποθερμία είναι πολύ επικίνδυνη σ' αυτή την ηλικία. :/:

δυστυχως ή ευτυχως είμαι σε ισογειο και δεν εχω μπαλκονι, το γατακι το έχω στον κήπο μου, οπότε κινδυνευει άμεσα απο τους γάτους και το κρύο. Μέσα δεν μπορώ να το βάλω (λόγω του μπέμπη φοβαμαι για ασθενειες και επίσης κλαιει πολύ δυνατα και οταν ξυπνάει ο μικρος δεν ξανακοιμαται με τίποτα). Εντωμεταξύ ήδη μου "την είπαν" απο την πολυκατοικια για τη φασαρία που έκανε χτες βράδυ. Επίσης πρέπει να φύγω την Πέμπτη για οικογενειακούς λογους και επιστρεφω Δευτέρα και δυστυχώς δεν ενδιαφερεται κανεις να το κρατησει απο το περιβαλλον μου για αυτες τις τρεις μερες. Δεν τα βλέπω και πολυ ροδινα τα πράγματα για τον μικρό μου φίλο αν δεν γινει κάτι. Πάντως συνεχιζω να προσπαθώ με τη συριγγα και ο φουκαρας τρώει! Έχει κάνει μάλιστα και κακα του και τσισακια υποβοηθούμενο πάντα. Θα προσπαθησω και όσο πάει ... για να δουμε.. θα σας κρατω ενημερους... καμια προταση για ονομα? Αλήθεια πως καταλαβαινουμε το φύλο τους?
Πάντως ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα που θα εχει η ιστορία χάρηκα πολυ που σας βρήκα και πολυ περισσοτερο χαρηκα που υπάρχουν ακομα άνθρωποι με ευαισθησίες. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σας και για τη συμπαράστασή σας. Να 'στε όλοι καλά...

Μηπως σε καποιο κτηνιατρειο κοντα σου θα μπορουσαν να το κρατησουν τις μερες που λειπεις;Μπορεις να βαλεις και μια αγγελια για φιλοξενια ή για μανουλα γατα που εχει γεννησει,μηπως το θηλασει.

Τουλάχιστον βάλτε του μια θερμοφόρα για όνομα του Θεού προστατεύστε το ένα κλουβάκι μια γατοφόρος δεν υπάρχει για να μην του ορμήξουν άλλοι γάτοι? Προστατεύστε το κάπου φτιάξτε του μια φωλίτσα. Καταλαβαίνω ότι έχετε μωράκι αλλά και μια κοπέλα που φιλοξενεί τώρα 1 γατάκι 1 τριποδάκι 1 σκυλάκι με νεφρική 1 σκυλάκι δικό της και μια γατούλα της έχει και μωρό παιδάκι και παιδάκι 3 ετών. Μια μικρή προσπάθεια χρειάζεται. Πείτε ότι είχατε διδυμάκια:)

Καλημέρα σας,
το μικρό ευτυχως ειναι ακομα καλά! Τρώει με όρεξη και χθες το βράδυ κοιμήθηκε ο μικρός στη γιαγια του και το έβαλα στο μπάνιο μου. Μια χαρά τον βλέπω τον μικρούλη. Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά νομίζω οτι έχει δυναμώσει και λίγο απο τοτε που το βρήκα. Εντόπισα τελικά και μια φίλη που θα μπορεί να το ταίζει για όσο λείψω. Δεν μου παει καρδιά να εγκαταλείψω την προσπάθεια. Είναι όμως απίστευτο το πόσο το παλευει και το ίδιο. Μερικά γραμμαρια πλάσμα και με πόση δυναμη προσπαθει να φάει, κλαίει και κουνιέται διαρκώς! Πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο! Η θερμοφόρα και η αγγελία είναι πολύ καλές ιδέες και νομίζω θα πράξω αναλόγως. Και πάλι σας ευχαριστώ.

Kαλημέρα,
Φαντάζομαι ότι το ταϊζεις και ειδικό γάλα για γατάκια έτσι από πετ σόπ έτσι?

H αλήθεια είναι πως επειδη εδω κοντα δεν εχω pet shop, του δινω μισο μισο εβαπορε με νερο.... ωωωωωχχ λες να παθει τιποτα? 2 μερες του δινω τέτοιο. Θα πάω σημερα να αγοράσω.....

Θα πάθει ναι θέλει ειδικό γάλα για μωρά γατάκια.

Πηραμε και γαλατακι για γατακια, και το μικρό τρωει καλά. Τώρα το έχω μέσα στο σπίτι και με θερμοφόρα. Τελικά μετα απο "οικογενειακό συμβούλιο" είπαμε τελικά να το υιοθετησουμε μας έχει κλέψει την καρδιά! Πότε όμως μπορεί να πει κάποιος οτι το γατάκι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο? Σε πόσο χρονικό διάστημα θα ηρεμήσουμε?

Πηραμε και γαλατακι για γατακια, και το μικρό τρωει καλά. Τώρα το έχω μέσα στο σπίτι και με θερμοφόρα. Τελικά μετα απο "οικογενειακό συμβούλιο" είπαμε τελικά να το υιοθετησουμε μας έχει κλέψει την καρδιά! Πότε όμως μπορεί να πει κάποιος οτι το γατάκι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο? Σε πόσο χρονικό διάστημα θα ηρεμήσουμε?

καλησπερα, χαιρομαι παρα πολυ και μπραβο σας που θα κρατησετε το μικρουλι, καταρχην τα μικρα ειναι πολυ ευαισθητα τουλαχιστον μεχρι να πανε 2 μηνων ειδικα αν δεν εχουν θηλασει απο την μαμα τους για να παρουν αντισωματα, προτεινω να παρετε το τζουτζουκακι και να το πατε σε εναν γιατρο για να σας πει περιπου την ηλικια του, κυριως υποφερουν απο λοιμωξεις του αναπνευστικου και κανουν και πυρετους, οποτε με το που δεις οτι δεν εχει ορεξη για φαγητο το πας κατευθειαν στο γιατρο για αντιβιωση, αν και ειμαι σιγουρη με αγαπη και φροντιδα το τζουτζουκακι θα γινει ενας γαταρος που δεν θα το πιστευεις και θα λες χαλαλι την κουραση εχε παντως εναν γιατρο σου και για καλο και για κακο παρε και μια αντιβιωση vibramycin παιδιατρικη να βρισκεται στο ντουλαπι σου αν κατσει καμια στραβη κανα Σκ η αργια ετσι ωστε μιλωντας παντα με τον γιατρο να μπορεσεις να το αντιμετωπισεις! αν θες διαβασε και το θεμα ο πιο γλυκος Μπεζες θα σε βοηθησει πολυ.

Επισης μπορω αν σου υπενθυμισω οτι απο τα γατουλια δεν κολλας τιποτα πιο πολυ κινδυνευει το γατουλι να το κολλησετε εσεις καμια ιωση!!!! εισαι πολυ τυχερη που μεγαλωνεις 1 διποδο και 1 τετραποδο μπαμπινια!!!:clapup:

μπραβο που θα το κρατησετε..:D:D....να το πας στον κτηνιατρο για να σου πει τα περαιτερω...καλε..μην φοβασαι..δεν κολλαμε εμεις τπτ απο τις γατες...τα καλυτερα σας ευχομαι..και να μαθαινουμε νεα του..:D

Μπράβο εύχομαι όλα να πάνε καλά με το μικρούλι. Δύο μωράκια που μεγαλώνουν μαζί ένα διποδάκι και ένα τετραποδάκι. Να δεις τι δέσιμο θα έχουν μεταξύ τους. :) Και μην φοβάσαι τίποτα έχω πολλές φίλες που μεγαλώσαν το μωρό τους μαζί με γατάκια ή σκυλάκια και δεν έγινε τίποτα. Αν είναι οικόσιτο το ζώο δεν υπάρχει κίνδυνος ακόμα και στο στόμα να το βάλει το μωρό

Μπραβο σας που θα το κρατησετε αλλα να το βαλετε μεσα στο σπιτι να ειναι προστατευμενο απο γατοασθενειες και αλλους κινδυνους. Οσο για εμας δεν κολλαμε τιποτα απο τα ζωα εκτος απο παρασιτα ή μυκητες,θεραπευσιμα πραγματα δηλαδη και πραγματα που δεν κολλας απο ενα καθαρο μωρο γατακι. Οσο για το τοξοπλασμα ειναι μια τεραστια φουσκα,,μυθος και τρομοκρατεια. Στο σαιτ μας θα διαβασεις πολυ σημαντικα αρθρα για τα ψιψινια!
Καλη συν-γατικοιση!

Σας ευχαριστω όλους πολυ!

Σημερα το πήγα και στον κτηνίατρο. Ηταν και αυτός αισιόδοξος γιατι τον είδε ζωηρό! Τελικά μάλλον αρσενικό είναι! (εγω ακόμα βεβαια δεν ξερω πως να τα ξεχωριζω σε αυτη την ηλικία αλλα δεν πειράζει... χαχα) Το μόνο που με απασχολεί είναι οτι αναγκαστικά πρέπει να το αφήσω μέχρι την Δευτέρα για μια οικογενειακή υποθεση σε μια φίλη η οποία δεν ξερω αν ξέρει τόσο καλά να το περιποιηθεί... Εγω τώρα εχω συνηθισει και εχω βρει ρυθμό και είμαι μια χαρά αλλα η καημένη η κοπέλα δεν ξερω αν τα καταφερει.... και φευγω και σε 3 ώρες ... ) Ο κτηνιατρος δεν μπορουσε να το κρατησει για ΣΚ. Anyway... είμαι αισιόδοξη αφου πέρασε τα δυσκολα στο δρόμο θα μπορέσει και 3 μερούλες μακρυα μου.

Είμαι ανοιχτή σε προτάσεις για ονόματα άλλοστε εσεις με βοηθήσατε μεχρι τώρα να το συντηρησω ! Είστε όλοι Νονοί... χαχαχα!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back