ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rotonda
Δραστήριο μέλος
Χαιρετώ τη γατοπαρέα!
Διαβάζω το forum του mycat εδώ και λίγο καιρό και τώρα επιτέλους εδέησα να γίνω μέλος! Έχω κι εγώ δύο αιλουροειδή (αρσενικό και θηλυκό, στειρωμένα φυσικά), αποκλειστικά εσωτερικού χώρου, αφού μένω σε διαμέρισμα ορόφου. Τη θηλυκιά την είχαν πετάξει πολύ μωρό σε κάποιο οικόπεδο πριν από 11 χρόνια, και τον αρσενικό τον βρήκα πριν από οχτώ χρόνια (ήταν δυο μηνών περίπου) να περπατάει στις γραμμές του ηλεκτρικού...
Για έξι χρόνια τα δυο τους δεν είχαν κανένα πρόβλημα: κοιμόντουσαν αγκαλιά, έπαιζαν κτλ. Και... ξαφνικά, η συμπεριφορά τους άλλαξε: ο κατά 3 χρόνια μικρότερος αρσενικός αποφάσισε να δείξει ποιος είναι ο άντρας στο σπίτι! Ξύλο, γρατζουνιές, πανικός! Εδώ και κάμποσο καιρό λοιπόν το σπίτι έχει χωριστεί στα δύο. Αλίμονό μου αν ξεχάσω την ενδιάμεση πόρτα ανοιχτή! Δοκίμασα τα πάντα, από feliway μέχρι catnip, αλλά μάταια. Η θηλυκιά μου συμπεριφέρεται κάπως σαν την Σβούρα της Βίκυς (μοιάζουν και στην εμφάνιση άλλωστε). Άμα πιεστεί, δεν αναγνωρίζει ούτε εμένα!
Πάνω που είχα αρχίσει να προσαρμόζομαι στην παλαβή αυτή κατάσταση, την περασμένη βδομάδα βρήκα έναν κόκκινο γατούλη 25 ημερών περίπου να σκούζει πανικόβλητος στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης! Το αδερφάκι του ήταν ήδη πατημένο από αυτοκίνητα λίγο παραπέρα. Εννοείται ότι τον μάζεψα... Δεν ξέρω τι να κάνω όμως. Το ψιψίνι δεν ξέρει να τρώει ακόμα μόνο του (προφανώς μόνο από τη μάνα του έτρωγε μέχρι τότε). Σπίτι βέβαια ήταν αδύνατον να το πάρω λόγω των δικών μου αντικοινωνικών γατιών
. Εξάλλου λείπω πολλές ώρες στη δουλειά και αυτό θέλει συχνό τάισμα. Το έχω δώσει λοιπόν προσωρινά σε κάποια φίλη, που θα το κρατήσει ΜΟΝΟ μέχρι να μάθει να τρώει μόνο του
. Μετά ειλικρινά δεν ξέρω τι θ' απογίνει. Μήπως έχει κανείς σας καμιά ιδέα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Lady
Δραστήριο μέλος
Τώρα για το άλλο θέμα που είπες μπορούν να σε βοηθήσουν να παιδιά που έχουν 2+ γάτες για τέτοια προβλήματα συμπεριφοράς!Σου εύχομαι καλή διαμονή!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Μοιαζει λιγο στο garfield?

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Μήπως ο κοκκινούλης θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως "μεσολαβητής";
Τα δικά σου είναι πολύ μεγάλα, δε νομίζω να απειληθούν από το μικρό.Αλλιώς, αγγελία!
maxi2
Δραστήριο μέλος
'Οντως μπορεί να μην το πειράξουν τα μεγάλα σου επειδή είναι πολύ μικρούλι ακόμα.. αλλιώς βάλε μια αγγελία.
'Οσο για το "χάος" στο σπίτι σου... υπομονή και κουράγιο... μπόρα είναι θα περάσει....
Μήπως πάντως έγινε κάτι ανάμεσα στα γατουλίνια σου; Μήπως δηλαδή το μικρότερο πειράζει το μεγαλύτερο και γι' αυτό κάνουν έτσι;;;
'Οπως δηλαδή κάνουν τα δικά μου;;;
ladycat
Διάσημο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Το garfield-οειδές διασωθέν γατουλίνι χαίρει άκρας υγείας και σας χαιρετάει. Είναι ακόμα φιλοξενούμενο στο σπίτι της φίλης μου. Ήδη λερώνει στην άμμο του, απ' ό,τι φαίνεται όμως δεν του αρέσει καθόλου το γάλα... Πάντως έμαθε τουλάχιστον να πίνει μόνο του νερό. Από γεύσεις, φαίνεται να προτιμάει το ψιλοκομμένο κοτόπουλο!
Σπίτι αποκλείεται να το πάρω, όχι μόνο λόγω των αντικοινωνικών μου γατιών, αλλά και γιατί μένω σε ψηλό όροφο και πρέπει να φυλάω καραούλι για να μη μου πέσει κανένα αιλουροειδές από το μπαλκόνι (έχω χάσει γατί έτσι και δεν αντέχω να το ξαναζήσω). Η θηλυκιά μου δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας, ο αρσενικός όμως, πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις, πάνω στα κάγκελα του μπαλκονιού είναι! Έχει ήδη φουντάρει μια φορά κι έχει σπάσει ένα δόντι (από τότε ψευδίζει...). Δύσκολα τα πράγματα για τους "σπιτόγατους" των πολυκατοικιών... Είχα διαβάσει κάπου ότι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων γατιών οφείλεται σε πτώσεις από μπαλκόνια. Καλύτερα λοιπόν το καινούριο γατουλίνι να βρει σπίτι κοντά στο... έδαφος!
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ.
Την Παρασκευή το βράδυ ο Δημήτρης ήρθε από τον κήπο χτυπώντας μου δυνατά το τζάμι! Στην αρχή τρόμαξα, κάτι έχει συμβεί είπα. Μετά τον άκουσα να μου λέει "ΗΡΘΕ Ο ΜΑΥΡΟΣ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΛΗΣ". Δεν το πίστευα, έτρεξα να δω με τα μάτια μου. Και τον είδα όντως εκεί.Έχει πάρει βάρος, δεν έχει πια σάλια στο στόμα και ... ΖΕΙ. Έτρωγε από το φαγητό που είχαμε βάλει για τα έξω. Σίγουρα, δεν έχει πια σκουλήκια και σίγουρα είναι πια υγιής (έκανε θαύματα το drontal!). Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν είναι τόσο φιλικός πια με τους ανθρώπους, δηλαδή δεν πλησιάζεται (ενώ τον Ιούλιο μπορούσα να τον αγγίξω). Λείπει εδώ και 2 μήνες! ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ?? Μήπως κάποιος από τους γείτονες τον πήρε και τον πήγε μακριά και αυτός επέστρεψε; Δεν θα ήταν ταλαιπωρημένος ωστόσο; Έχετε καμία ιδέα που μπορεί να ήταν;;;;
Σημειώνω ότι και προχθές και χθες ήρθε συνεπής στο βραδυνό ραντεβού για φαγάκι. Είμαι τόσο χαρούμενη που ζει!!!
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
Βρε μηπος ηθελε να μενει εξω στην αυλη και απλα σου κριβοταν και ηταν καπου εκει.Περιεργο παντος που δεν ηταν ταλαιπορημενος

Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα βγάζει, φαίνεται, πέρα και μόνος του ο "κακομοιρογατούλης"...
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Παντως εμενα η Τζακι την εκανε για 5 μερες και ξαναγυρισε ολο νευρα!!!! Τωρα ξαναφυγε!!!!

ladycat
Διάσημο μέλος
Δεν έμενε στην αυλή, κυκλοφορούσε. Μέχρι που ξαφνικά εξαφανίστηκε. Και τώρα ξαφνικά ήρθε πίσω!!!! Τί να πω...
ειδες που πηγε στα χειροτερα το μυαλο σου ειχα δικιο τελειωσε περιοδος
του ζευγαρωματος κ γυρισε
Lady
Δραστήριο μέλος
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eύχομαι ολόψυχα καλή τύχη στο γατουλίνι!
χριστινα
Διάσημο μέλος
Καλησπερα παιδια. Σημερα το πρωι προσπέρασα ενα γατακι που καταρχην μου φανηκε νεκρο. Οταν το κοιταξα πιο προσεχτικα διαπιστωσα πως αναπνεει και φυσικα δεν γινόταν να το αφησω. Το μαζεψα και το ετρεξα στον κτηνιατρο που μου ειπε πως ειχε σοβαρή υποθερμια (θερμοκρασία κατω του 35) αλλα δεν του φανηκε αρρωστο. Υπεθεσε πως το προβλημα προκληθηκε λογω ασιτίας και κρυου. Ομως δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενα υγειες γατακι εστω αδεσποτο ειναι σχεδόν ετοιμοθανατο λόγω ασιτιας.
. Του εδωσε ορο και αντιβιωση και ειπε να του κανω ενεσεις ορού ανα 5ωρο, να το κρατησω ζεστο και να το ταίσω εστω και με το ζορι χλιαρό γαλα. Να το παω πισω σε κανενα 3ημερο αν ζει. Το γατακι ηπιε λίγο γάλα και του έβαλα λίγο φαγάκι που το τιμησε ελαχιστα. Με το ζορι κρατα ορθιο το κεφάλι του. Οταν εφαγε όμως τα δοντακια του ετριζαν παρα πολύ κι όταν τα κοιταξα είδα πως τα μεγάλα μπροστινά δόντια του είναι σπασμένα. Οχι πολύ αλλά παραμένουν σπασμένα. Σκέφτομαι, υπαρχει περίπτωση να εχει προβλημα με τα δοντια του και γι' αυτο να μην ετρωγε και αρα ακολούθησαν τα υπολοιπα? Καμια ιδέα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool