«Αδέσποτο» αρχείο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ειναι 3 μηνων. Στην αρχή νομιζα πως είχε από 2 δόντια αντί για ενα αλλά κοιτάζοντας προσεχτικά είδα πως απλά είναι σπασμένα στην κορυφή τους. Δεν τα κουνησα καθόλου να δω αν κουνιουνται. Το σκεφτηκα μετα και τωρα ειμαι στη δουλεια. Μπορεί να μη φταιει αυτό αλλα δεν μπορώ να σκεφτω γιατί τετοια χάλια!!! Ο γιατρός κοιταξε τα ούλα σιγιυρα αλλα δεν του ανοιξε το στόμα. Εγω το έκανα για να το ταίσω..... Να δω αν θα τη βγαλει. Ειναι πολύ αδύναμο. Και μετα που του εβαλα παλι φαγητό ουτε να το δει... Εφαγε ελαχιστα στην αρχη και μετα τίποτα. Θα πρεπει να το ταισω με το ζορι. Και πρεπει να του κανω κι ενεση που δεν εχω ιδεα:( . Τόσο ασχετη ειμαι που πηγα να τρυπήσω το πλαστικό του ορού για να τραβήξω με τη συριγγα και χαλασα τη συριγγα. Τωρα πρεπει να παρω αλλη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην απελπίζεσαι! Όλα θα πάνε καλά. Είναι τυχερό που σε βρήκε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εύχομαι κι εγώ να πανε όλα καλά. Γιατί δεν δοκιμάζεις να του πολτοποιήσεις λίγο φαγάκι μαζί με γάλα? Ίσως έτσι το φάει πιο εύκολα.

Πως θα του κανεις ενεση ξερεις? σου εδειξε ο γιατρος? ευχομαι να πανε ολα καλα οσο για το φαι δως του με συριγγα διελυσε σε νερο λιγο η γαλα και δως του απο το στομα με τη συριγγα αν δεν μπορει μονο του

Kαι κοτοζουμο είναι καλό. Xρόνια πολλα, Xριστίνα μου. (Tο είδα που στο εύχεται το σαιτ! ) Tι τραβάς κι εσύ πάνω στα γεννέθλιά σου... Προσπαθείς να σώσεις όμως μια ψυχούλα. Nασαι καλά κι εύχομαι να τα καταφέρεις :happy:

μακαρι ολα να πανε καλα!!ηταν τυχερο μες στην ατυχια του!

παραλληλα με το να του δινεις σιγουρα σωστα τον ορο που ειναι βασικοτατο και δευτερευον αν θα φαει εχω προσεξει τα εξης

Βοηθαει παρα πολυ μια θερμοφορα η μπουκαλια με ζεστο νερο σκεπασμενα σε μια κουβερτα που ανανεονονται τακτικα δευτερον χειρισου το γατακι σαν μωρο δηλαδη αφθονα χαδια αγγαλια και πολτοποιημενη τροφη.

Πρακτικη συμβουλη δοκιμασε το γαλα γατας lactol δεν προκαλει διαροια,σε συνδυασμο με κροκετες kittenδιαλυμενες μεσα η κονσερβα αναρωσης της εταιρειας hill.

Αλλο ο κτηνιατρος σου ειναι σιγουρα καλος? κατι δεν μου καθησε πολυ καλα σε οσα ειπες.

Αν τα κανεις ολα αυτα δυο ειναι οι πιθανοτητες η το γατακι θα θελησει να ζησει κα θα πιαστει απο τη στοργη και τον ορο για να τα καταφερει η αν ειναι πολυ ταλαιπωρημενο το καημενο και βλεπεις οτι συστηματικα αρνειται να φαει μετα απο σωστη κτηνιατρικη φροντιδα και αυτα που σου ειπα εχει πιθανον αποφασισει να πεθανει κι εκει χρειαζεται να καταλαβεις οτι τουλαχιστον το βοηθησες οσο μπορουσες και του γαληνεψες τις τελευταιες του στιγμες.

Η πειρα μου λεει οτι τα περισοτερα αν δεν εχουν σοβαρα νοσηματα που δεν φαινονται θελουν να ζησουν και τα καταφερνουν δυστυχως μερικα ειναι πολυ ταλαιπωρημενα και δεν αντεχουν ελπιζω πραγματικα να τα κανεις και ο γιατρος να ειναι καλος και να ακουσουμε καλα νεα καλο κουραγιο ξερω τι τραβας

Λοιπόν, εχω καλα νέα! Την επόμενη μερα που κατεβηκα στην αποθηκη να δω τον γατούλη, ειχε συνέλθει αρκετά, ειχε ζεσταθεί και πεινούσε παρα παρα παρα πολύ!! :up: Με εφτυσε, παιξαμε κυνηγητό για να τον πιάσω και μετα του εβαλα φαγάκι κι αποφάσισε πως ειμαι καλή και με εμπιστευτηκε!!! Μπορεί να περπατήσει μια χαρά αλλα δεν θέλει να βγαίνει από το κουτί του. Κι ενω κιχ δεν μπορούσε να βγάλει τώρα δεν σταματάει (την ιστορία της ζωής του μου λέει? :D ) Μόνο στο χωμα βγαίνει και παει (τι εξυπνο γατάκι, αμεσως καταλαβε!!!) Παραμένει σκελετωμένο το καημένο αλλά τωρα δεν χορταίνει χαδάκια και φαγητό! Τρωει απίστευτες ποσότητες κονσερβας!Αντε, να παρει κανενα γραμμάριο. Θα τον κρατήσω κάποιο διαστημα στην απόθηκη να δυναμώσει και να συνέλθει αρκετα και μετά θα πρέπει να τον αποχωρηστώ και να πάει στο χτήμα με τα υπόλοιπα. Σνιφ. Αλλά τουλάχιστον εκεί θα εχει φαγάκι και προστασία. Αν εμενα μόνη θα τον κρατούσα κι αυτόν αλλα 3 γατια πέφτουν πολλά για τους υπολοιπους στο σπίτι. Ενεση πάντως δεν καταφερα να του κανω (αχρηστη ειμαι) Μου ειχε δειξει ο κτηνίατρος αλλά δεν μπορεσα. Επικοινώνησα όμως με τον γιατρό και ειπε πως αφου τρωει δεν χρειαζεται (δεξτροζη ηταν για να του δωσει ενεργεια όταν ήταν στα χαλια του). Αυριο θα τον παω πάλι. Αλλα βοβάται πολύ ο καημένος και μαλλον θα παθει φρίκη αν δει κόσμο. Θα δουμε. Πάντως όλα καλά. Ευχαριστλω πολύ για τις συμβουλές!!! :up:

Μπραβο σου χριστινα που τον εσωσες!!!!!:up: :up: :up:

Nασαι καλά Xριστίνα μου. Σίγουρα τον έσωσες :up: Δεν έγραψες χτες και φοβόμουν τα χειρότερα. Oμως... :D

Χτες καναμε κοπάνα από τη δουλειά... :cool:

Το μικρό ειναι καλά! Παίζει κι ολας! Αλλά εχει διαρροια το καημένο :( . Γιατί? Το ταίζω friskies για μωράκια που ειναι μαλακό, γιτί εχει ενα δόντι που κουνιέται. Τρωει παρα πολύ. Πανω από 1 κονσερβα την ημέρα! Ηθελα να το παρω σπίτι μέχρι να παχύνει λίγο από την αποθηκη που το εχω γιατί εκει εχει απίστευτη υγρασία και μουχλα μετα τη πλημμύρα και δεν αερίζεται ο χώρος (ειναι υπόγεια). Και ανοιγω τη πορτα με τη ψυχή στο στόμα και για λίγο μη το δει κανενας ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας και τον ενοχλήσει (δεν ξέρω πόσο φιλόζωοι είναι). Αλλά ο αρραβωνιαστικός μου δεν θελει γιατί θα δεθει αν το δει και μετα δεν θα πάει στο χτήμα το γατακι δεν θελει αλλο ζωο:( . Τι να κανουμε? Στην αποθήκη λοιπον! Αλλά με τη διαπποιοα τι να κανω? Να ειναι απο τα σκουλικάκια? Σήμερα θα παρω χαπι να του δώσω

Tα γατάκια δεν κάνει να τρώνε κονσέρβες γιατί τα πιάνει διάρροια. Kαι παράσιτα μάλλον είναι. Mπορεις να του δώσεις τη αλοιφή Banminth στο στόμα, ένα εκατοστό κάθε εβδομάδα. Aυτό για τα πολύ μικρά. Aν είναι πάνω απο δύο μηνών, χρειάζεται μισό Drontal. Περαστικά στη κοιλιτσα του. A, μου ειπε γιατρός οτι υπάρχει ξηρά τροφή για τη διάρροια. :happy:

ευχαριστώ. Για τα ενδοπαράσιτα ξεκινάω σήμερα αγωγή. Και του εβαλα και φαρμακο για ψύλλους. Ολα καλά. Το λυπάμαι που πρέπει να πάει στο χτήμα :( Ειναι καλουλι το καημένο. Κι ελπίζω να μη φυγει από εκει γιατί φοβάται. Εμένα με συνήθισε. Θα δουμε. Να παχύνει πρώτα!

Να σας πω και τα νεα του μικρού. Ειναι μια χαρά και τον πήρα σπίτι από προχτές το βράδυ. Δεν τον αντεχα μόνο στην αποθήκη εστω και προσωρινά! Αρχικά επαθε φρίκη και δεν κουνηθηκε καθόλου από το κρεβάτι. Την επόμενη μερα ξεθάρεψε. Με τον Πιου Μιου τα πανε μια χαρά. Παίζουν πολύ. Η Ψιψινα δεν ειναι τόσο ευπρόσδεκτη και απεχθάνεται τα νεα γατια. Ολο φτύνει και νιαουρίζει απειλητικά (ακόμη και τον Πιου Μιου) και μετανάστευσε στο σαλόνι:( . Τη λυπάμαι. Και ο Πιου Μιου έχει έναν εκνευρισμό αλλα όχι επιθετικό. Ο μικρός ακόμη εξαφανίζεται καποιες φορές όταν με βλέπει και παει να κρυφτει. Το μόνο κακό ειναι πως σε λίγο θα κοιμάμαι μόνο στη δουλεια:( . Λυσαξαν τα σκασμένα. Και το θυμούνται να παίξουν όταν κοιμάμαι. Δοκίμασα να κλεισω τον μικρο στο μπάνιο (να κοιμηθώ λίγο) αλλα αρχισε να κλαιει και δεν αντεξα! Στο δωμάτιο του Γιαννη ούτε κουβέντα. Δεν εχω άλλο δωμάτιο. Το μεσημερι αναγκάστηκα να κλεισω τα δικά μου στο δωμάτιο μαζί μου οπου κοιμήθηκαν και το μικρό στο σαλόνι που περίσσευε. Αρκρι να μη κανει ζημια γιατί θα βρω το μπελά μου. :confused: Κάποια στιγμή πρεπει να το παρω απόφαση και να τον πάω στο χτήμα αλλά όλο το αναβάλλω. Πάντα αυτό παθαίνω. Στενοχωριεμαι που φευγουν κι ανησυχώ μηπως από το φόβο τους χαθούν. Αλλά δεν εχω επιλογή. Πρέπει καποιοα στιγμή

Αδέσποτο. Να το αφήσω εκεί;;

Παιδια θελω τη γνωμη σας. Βγηκαμε για φαγητο σημερα και ηταν ενα γατακι στο μαγαζι περιπου 1,5 μηνων. Φυσικα εσπευσα να του δωσω φαγακι αλλα η ιδιοκτητρια μου ζητησε να μη το κανω γιατι δεν το θελει εκει και ολο της μαζευεται στο μαγαζι (ναι, το εχουμε συζητησει καπου το θεμα και κατα καποιον τροπο κατανοω την αντιδραση, αλλα δεν μου αρεσει). Το καημενο πηρε το ψωακι λες και ηταν αστακος.... Σταματησα λοιπον κι αυτη αρχισε τα ξου ξου στο μικρο και το τρομαζε να φυγει :/::/:
Το θεμα ειναι το εξης... Ειναι μαγαζι σε κεντρικο δρομο και το πιτσιρικι γυρνοβολαει παιζοντας... Ρωτησα αν υπαρχουν κι αλλα και ειπαν πως ναι αλλα απο την απενατι μερια (ειναι το λιμανι εκει) και δεν ερχονται στο μαγαζι. Το συγκεκριμενο τωρα ελεγα να το παω στο χτημα αν το πιασω αυριο, που δεν ειναι παραδεισος αλλα εχει και αλλα γατακια, τα ταιζει καθημερινα ο μπαμπας και δεν τα διωχνει κανεις. (βεβαια στο μπαμπα δεν θα το πω, οο γατακια του παω, αλλα αν το βρει εκει μικρο θα το κρατησει)
Να το παω η μηπως το χωριζω απο την οικογενεια του (γιατι ειπε η ιδιοκτητρια πως ειναι αλλα 2 στο λιμανι); Να το αφησω εκει που ειναι;;; Και τα 3 ειναι αδυνατον να πανε στο χτημα... :hmm::hmm:
Αν ειναινα το παρω, πρεπει να προσπαθησω αυριο το μεσημερι που δεν θα ειναι ο πατερας μου στο χτημα (παει πρωι και απογευμα). Η θα τα κανω χειροτερα τα πραγματα για το γατακι;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ωχ! Δύσκολη απόφαση, βρε Χριστίνα.:/:
Απ' τη μια το γατάκι κινδυνεύει αν τρέχει στους δρόμους, αλλά απ' την άλλη, αν το πας στο κτήμα και το δουν τα άλλα τόσο μικρό, μήπως του κάνουν κακό; Άμα δεν έχει και κανέναν να το προστατεύσει...
Νομίζω κάπου έλεγες για μια καλή κτηνίατρο που συνεργαζόταν με τη φιλοζωϊκή ή κάνω λάθος; Ίσως να μπορέσετε να πιάσετε τη μάνα ή να μαζέψετε κάποια έστω από τα μικρά και να τα δώσει η κτηνίατρος για υιοθεσία μέσω του ιατρείου της. Δεν είναι το ιδανικό, αλλά αν δεν μπορείς να τα πάρεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σου φάνηκε σε καλή κατάσταση το γατάκι; Είναι παχουλό;
Υπάρχει περίπτωση στο μέρος που είναι να το ταίζεις που και που, κατά προτίμηση οχι κοντά στο εστιατόριο;
Όπως λέτε είναι μεγάλο το δίλημα... Αλλά κι αν το πάρει απο εκεί και μετά δεν τα βρίσκει με τις γάτες στο κτήμα;

Πω πω, πραγματικά δύσκολη κατάσταση. :/:
Εκεί που βρίσκεται όμως το γατάκι σίγουρα δεν είναι καλό μέρος. Προφανώς πεινάει, κινδυνεύει και από τους γνωστούς κινδύνους του δρόμου (αυτοκίνητα, σκυλιά, φόλες) και από τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου που δεν το θέλουν και δεν ξέρεις πού μπορούν να φτάσουν για να το ξεφορτωθούν. Όσο για τη μαμά του (αν το προσέχει ακόμα) σύντομα θα το διώξει έτσι κι αλλιώς, λόγω ηλικίας.
Είναι πάρα πολλές οι γάτες στο κτήμα; Αν έχουν αρκετό ζωτικό χώρο, δε νομίζω να τις ενοχλήσει πολύ το μικρό...

Εγώ ΝΟΜΙΖΩ ψηφίζω να το πας στο κτήμα. Εφόσον εκεί είναι ανεπιθύμητο, σύντομα θα είναι μακαρίτης...

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back