«Αδέσποτο» αρχείο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Αδεσποτο γατάκι

Δεν ηξέρα κάποιο κτηνίατρο και ψάχνοντας λίγο το site σας είπα να του δώσω και εγω [SIZE=-1]Vibramycin[/SIZE] , του έδωσα 1 ml περίπου γιατι φτύνει και το μισό, του καθάρισα τα ματάκια και του έβαλα και 1-2 σταγόνες Tobrex. Ελπίζω να έπραξα σωστά. Το κακο προς το παρόν είναι οτι το γατάκι με αντιπαθεί. Το ταλαιπωρω το κακόμοιρο με τα ματάκια του και με βλέπει και αλλάζει δρόμο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δοκιμασε να παρεις την Ραλλου, ειναι κτηνιατρος, ανοιξε προσφατα στον καινουργιο δρομο και εχω παει και εγω την σαρδελα οσο ημουν στη Χιο. Ειναι πολυ καλη και θα εξηπηρετισει αμεσως...Το τηλεφωνο της ειναι 2271021611 και το κινητο της 6974216715. Στο ιατρειο της ειναι μεχρις τις 8μιση - 9.:)
Εστω και τηλεφωνικα μπορει να σου δωσει καποιες συμβουλες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ πολύ σαρδέλα. Αν δε δς καμμιά βελτίωση τις επόμενες 2-3 μέρες θα το πάω. Έχασα πολλά γατάκια φέτος. Ας μην χαθεί κι αυτο.

Προβλήματα με μικρό αδέσποτο γατάκι...

Καλησπερα σε ολους,
ψαχνοντας ανακαλυψα το φορουμ σας και ειπα να ζητησω μια γνωμη για το προβλημα που αντιμετωπιζω. Πριν 5 μερες περιπου συναντησα ενα γατακι το οποιο κυκλοφορουσε επι μερες νιαουριζοντας εξω απο το σπιτι. Με τα πολλα, το λυπηθηκα η αληθεια ειναι και ειπα να το παρω να του βαλω λιγο φαϊ και να του φτιαξω ενα προχειρο σπιτακι (μια κουτα με μερικα μαλλινα υφασματα) για να κοιμαται. Μαλιστα το πηγα και σε κτηνιατρο για ενα γενικο τσεκ απ, σκεπτομενος το ενδεχομενο να το κρατησω ως κατοικιδιο. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι ηταν γενικα σε καλη κατασταση, για αδεσποτο που ηταν και μου εδωσε καποιες βιταμινες και ενα φαρμακο για τα παρασιτα του εντερου. Το μονο που παρατηρησε ηταν οτι η κοιλια του γατιου ηταν καπως φουσκωμενη.

Το προβλημα ομως προεκυψε μετα την επισκεψη στον κτηνιατρο, οταν διαπιστωσα οτι το γατι εχει μαλλον διαρροια αφου οπου καθεται αφηνει και ενα...σημαδι. Και το χειροτερο....πριν λιγο διαπιστωσα οτι το σημαδι αυτο εχει και λιγο αιμα μεσα.....Τρωει κανονικα (ξηρα τροφη juniors), ομως ειναι πολυ κακοδιαθετο και μου δινει την εντυπωση οτι ποναει (ειμαι ασχετος απο γατες, αλλα αυτη την εντυπωση εχω). Το προβλημα ειναι οτι οι μερες ειναι περιεργες (αργιες, κλπ), ο γιατρος εχει φυγει για διακοπες Χριστουγεννων και εγω δεν ξερω τι να κανω με το γατακι. Δεν μπορω να το βλεπω να ταλαιπωρειται ετσι, δεν μπορω φυσικα να το ξανααφησω στο δρομο και στην τυχη του και εχω απελπιστει....

Αν καποιος εχει καποια ιδεα/προταση...

υπαρχει περιπτωση ολο αυτο να ειναι λογω παρασιτων και να περασει με το φαρμακο για τα σκουληκια? Το εχω αγορασει αλλα δεν του το εδωσα ακομα, δεν ξερω μηπως επιδεινωσει την κατασταση του.....

γιατι δεν το πας σε αλλον γιατρο;

Κοιταξε το φαρμακο ειναι κλασσικο για τα παρασιτα και εαν προκαλει αδιαθεσια συνηθως δεν ειναι τοσο σοβαρη οσο αυτο που λες... η κοιλιτσα ειναι φουσκωμενη απο τα σκουλικακια κα οταν αυτα σιγα σιγα φευγουν ειναι στα κοπρανα συνηθως. Ομως κανονικα επρεπε να του κανει τεστ για σοβαρες ασθενειες και εμβολιο εαν ειναι υγιες. Μπορει ναειναι μια σοβαρη ασθενεια η καποια γαστρεντεριτιδα το θεμα ειναι να το δει γιατρος αμεσα . Προτεινω την κλινικη ΚΛΜΣ Αγ.Παρασκευή (Αγ.Ιωάννης)
Αγ.Ιωάννου 79 & Δ.Ράλλη 1
Τκ. 153.42
Τηλ. : 210.6000.911 - 6944.384842
Fax : 210.600.10.19 και τον ailoyro kai to κτηνιατρικο κεντρο γατας ( θα βρεις τα τηλεφωνα τους εδω
παντως εχε υποψην τα εξης η διαρροια ειναι σοβαρο πραγμα για τα γατακια γιατι προκαλει αφυδατωση και θανατο τελικα αν διαρκει πολλες μερες και ειναι εντονη. Δες αν το γατακι εχει κεφια τρωει η παιζει αν κα απ οσα λες μαλλον δεν... προσπαθησε να επικοινωνησεις τηλεφωνικα αμεσα με καποιον απο αυτους τους κτηνιατρους που ειναι διαπιστωμενα καλοι, σε περιπτωση που επιμινεις πολλες φορες και δεν σηκωσει κανεις τηλ αμεσα τηλεφωνησε στο 11888 και ζητησε τους εφημερευοντες κτηνιατρους ελπιζοντας οτι θα πεσεις σε κατι σωστο. ΟΙ πρωτοι ειναι διαπιστωμενα καλοι και αξιζει να επιμεινεις. Προσπαθησε να μιλησεις εστω με αυτους και περιεγραψε λεπτομερως τα συμπτωματα, και εαν ειναι ζεστο παει καλα μπορεις να περιμενεις μεχρι αυριο εαν ομως ειναι κρυουτσικο και το βλεπεις ληθαργικο κα πολυ πεσμενο να μη κουνιεται πηγαινε το αμεσα ειναι πολυ σοβαρα τα πραγματα. Αυτα τα λεω εμπειρικα εαν περιγραψεις τα συμπτωμαα κα σου πει ο γιατρος φερτο τωρα εστω κι αν δεν ειναι κρυο εννοειται οτι θα το πας μην εφυσηχαστεις οκ? Ψυχραιμια και τηλεφωνηματα, θα δειξε εαν ειναι κατι δσοβαρο η κατι απλα περαστικο

συγνώμη απ'οτι κατάλαβα τελικά το φάρμακο για τα παρασιτα που σου έγραψε ο γιατρός δεν του το έδωσες ακόμη? Το πιθανότερο είναι να είναι από αυτό η διάρροια ( η οποία ειναι συνηθισμένη στα μικρά). Σου έγραψε το banmith (μια παστα κιτρινη μέσα σε σύριγγα ειναι)? Δεν του το δίνεις όλο, φαντάζομαι ο γιατρός σου είπε πόσο, γιατί παει σύμφωνα με τα κιλά του γατιού...δώστου το, το συντομότερο γιατί και η φουσκωμένη κοιλίτσα μάλλον από αυτό ειναι...και να το παρακολουθείς αν πίνει αρκετό νεράκι..γενικότερα ξαναμίλησε τηλεφωνικά με τον αρχικό κτηνίατρο και βλέποντας...

Εχεις δικιο νοτα τωρα το προσεξα το πρωτο που χρειαζεται ειναι να το παρει το φαρμακο παρολα αυτα ισχυει το προηγουμενο

ναι ας πάρει πρώτα το φαρμακό, σιγα σιγα θα σταματήσει και η διαρροια και φυσικά να είναι κάπου ζεστό με τροφούλα και αρκετό νεράκι και επίβλεψη δική σου:) (που απ'ότι βλέπω τα πας πολυ καλά για πρώτη επαφή):)

yasmin1gr, θα κοιταξω να επικοινωνησω με τα τηλεφωνα που γραφεις και αν ειναι να το ξαναδει καποιος...

Νοτα, ναι το φαρμακο ειναι αυτη η κιτρινη παστα μεσα στη συριγγα και δεν του το εχω δωσει ακομα.

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.

Καλημέρα,
δώστου την παστούλα πριν αρχίσεις να κάνεις τον γύρο των κτηνιάτρων. Καλό ειναι αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τον κτηνίατρο που είδε ήδη το γατάκι να μην μπλέκονται πολλοί στο θέμα.
Το πιθανότερο είναι να έχει παράσιτα. Ζυγισέ το και δώστου την ποσότητα που πρέπει. Θα κανει 2-3 μέρες διάρροια και σιγα σιγα θα ξεφουσκώσει η κοιλίτσα του. Αφου το παρακολουθείς που το παρακολουθείς θα δεις αν θα καλυτερεψει η κατάστασή του και τότε αν ειναι παίρνεις μια δεύτερη γνώμη γιατρου. Προς το παρόν κάνε αυτό που σου είπε ο πρώτος.
Αν έχεις πρόβλημα με τη δοσολογία ή πως θα του το δώσεις γράψε να σου πούμε (μιας που είπες ότι δεν ξαναείχες εμπειρία με γατιδάκι).
(Πάντως δώστου την πάστα γιατί με τη συνεχή διάρροια δεν θα τα βγάλει πέρα)

Tolis τελικά τι έγινε με το γατάκι?

Δερματικό πρόβλημα σε αδέσποτο γατί

Εδώ και 2 εβδομάδες έχει μαζευτεί ένα γατί (δεν ξέρω αν είναι αρσενικό ή
θηλυκό) και από ότι βλέπω του έχει φύγει το τρίχωμα στο εσωτερικό
μέρος των πίσω ποδιών και έχει πληγές σχεδόν σε όλο το πίσω μέρος του
σώματος του.
Για να είμαι ειλικρινής δεν αντέχω ούτε να το βλέπω αλλά αυτό δεν
φαίνεται να υποφέρει - θα μου πείτε πως το λέω αυτό; Τρώει πολύ και
γενικά πουλάει τσαμπουκά στις δικές μου γάτες. Κάποιες φορές
γουργουρίζει κιόλας. Αλλά μόλις κάνεις να πας κοντά εξαφανίζεται.
Μπορεί να μην αντέχω να το βλέπω αλλά δεν μπορώ να αδιαφορίσω
κιόλας. Μπορώ τουλάχιστον να βάλω κάποιο φάρμακο (αντιβίωση... κτλ)
στο φαγητό αλλά χωρίς να κάνω κακό στα άλλα γατιά...?
Θα προσπαθήσω να το βγάλω φωτογραφία, μήπως σας βοηθήσει να
εκτιμήσετε την κατάσταση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είχα ξαναδεί κάποτε στον κτηνίατρο μια γάτα με αυτό ακριβώς το πρόβλημα που περιγράφεις.
Η θεραπεία είναι κατά πάσα πιθανότητα τοπική, δεν νομίζω να μπορείς να βάλεις κάτι στο φαγητό του. Το χειρότερο είναι ότι αν το πρόβλημα οφείλεται σε κάποιο μύκητα, μπορεί να κολλήσουν και οι υπόλοιπες γάτες.
Αν όμως δεν πιάνεται, το βλέπω πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι, γιατί και στο γιατρό ακόμα να καταφέρεις να τον πας, πώς θα κάθεται μετά να του βάζεις τα φάρμακα; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δύσκολα τα πράγματα... οπως τα λέει η αγαπητή Αρήθα...
Το μονο που μπορώ να σκεφτώ, αν μπορέσεις να το πιάσεις, να φιλοξενηθεί σε κτηνιατρείο να του κάνουν τη θεραπεία... Αλλά αν ειναι πολύ άγριο θα ειναι και πάλι δύσκολο... οπως κι αν εχει σου στέλνω και πμ σχετικα.

Στο μεταξύ, επειδή στο παρεθόν έχω βγάλει διάφορα από μύκητες δεν
θέλω να το πιάσω. Άν πάλι το ξεπεράσουμε αυτό τότε ποιός θα το κάνει καλά για τα φάρμακα...?
Άσε που αν κολήσει και τις δικές μου θα έχουμε πανηγύρια...

Το μονο που μπορώ να σκεφτώ, αν μπορέσεις να το πιάσεις, να φιλοξενηθεί σε κτηνιατρείο να του κάνουν τη θεραπεία...
Κρίμα όμως βρε Βιβή, σκέψου τι άγχος θα τραβήξει το καημένο το γατί, αν μείνει περιορισμένο για τόσες μέρες. :/:
Εγώ δεν θα το 'κανα...

Πολυ δες το πμ μου.
Το θέμα ειναι να πιαστεί. Απο εκει και πέρα θα βρούμε λύση και σίγουρα κοπέλες απο εδώ θα βοηθήσουν.

Κρίμα όμως βρε Βιβή, σκέψου τι άγχος θα τραβήξει το καημένο το γατί, αν μείνει περιορισμένο για τόσες μέρες. :/:
Εγώ δεν θα το 'κανα...

Ναι, αλλα αν ειναι τόσο χάλια οσο λέει μπορεί να συνέλθει απο μόνο του; Ξέρεις εσύ τέτοια περίπτωση; Εγώ δεν έχω ιδέα... Και το θέμα ειναι οτι μπορεί να της κολήσει και τα υπόλοιπα.

Ειναι δίκοπο μαχαίρι πράγματι... :/: Μπορει απο το άγχος να γίνει πολύ χειρότερα...
Ειλικρινα δεν ξέρω. οι μονες λύσεις που βλέπω οπως τα περιγράφει η Πολυ είναι:
1. Το πιάνει και κάπως και πάει κάπου για νοσηλεία
2. Δεν κάνει τίποτα. (Τι μπορεί να κάνει; )

Μπα, να συνέλθει μόνο του το βλέπω δύσκολο έως απίθανο, ειδικά αν πρόκειται για μυκητίαση.
Νομίζω ότι μόνο μακροπρόθεσμα μπορεί να γίνει κάτι, με πάαααρα πολλή υπομονή και δουλειά εκ μέρους της Poly. Να προσεγγίσει δηλαδή σιγά σιγά το γατί και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ώστε να μπορέσει να το πάει στο γιατρό και μετά να του δίνει τη θεραπεία. Στα θέματα γιατρού και μεταφοράς μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς, αλλά η προσέγγιση μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον που βλέπει το γατάκι κάθε μέρα, και πάλι μπορεί να πάρει αρκετό καιρό.:hmm:
Poly, κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για την εξημέρωση άγριων γατιών θα βρεις εδώ, στο πολύ καλό άρθρο της ruko.;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back