«Αδέσποτο» αρχείο

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ωραία, οποτε αν η Πολυ δει οτι πιάνεται και τα καταφέρνει, βλέπουμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς δεν είχα internet για κάποιες μέρες και δεν μπορούσα
να δω τα μηνύματα.
Όσο για τη γάτα, έχει εξαφανιστεί αυτές τις μέρες και δεν έχω νεότερα.
Πρέπει όμως να έρχεται και να τρώει στην αυλή μαζί με τα άλλα.
Όσο για να το πιάσω μάλλον δύσκολο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SOS αδέσποτο γατάκι

Βρηκα χτες το πρωϊ ένα γατακι, μολις έχει ανοίξει τα ματάκια του. 'Ηταν παγωμένο σχεδον, το τάισα, το ζέστανα, το πήγα και σε ένα κτηνιατρο- που μου είπε ότι θέλει μόνο ζέστη και φαγητο.
Το ταϊζω γάλα για γάτες και του έχω φτιαξει και θερμοφόρα, αλλά τρώει μονο λίγες γουλίτσες. Κοιμάται συνέχεια, δεν έχω εμπειρία από γατάκια σε αυτή την ηλικία. Μπορεί κανείς να μου πει τι άλλο χρειάζεται να κάνω?

Δες εδώ, έχει χρήσιμες πληροφορίες που ίσως σε βοηθήσουν:)
https://www.ailouros.gr/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/tabid/36/Default.aspx
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρει το μικρό:(

Ζέστη και φαγητο, και προσοχή στο μωράκι! :) εύχομαι το καλύτερο!

Εινα δύσκολο με τα μωρακια προσπαθησε να κανεις εναν μαρσιπο δηλαδη ενα μαντηλι η φουλαρι περασμένο αο τον ωμο προς τη μεση σου που να δενει οπου σε βολευει και κανε οτι κανουν οι αφρικανες μαμαδες: το βαζουν εκει μεσα να κοιμαται και το κρατανε πανω τους. Οταν ειναι ενα μονο του, ειναι πολύ μικρο και θελει ζεστη ειναι πολ΄πυ συχνο να του κανει καλο να ειναι κολλημενο πανω σου ακουγοντας τους χτυπους της καρδιας σου οπως αν ηταν με τη μαμα γατα. Οταν λειπεις αδηνε το κουκουλωμενο ζεστα και πες μας τι γαλα του δινεις γιατι μερικα ειναι καλυτερα απο αλλα. Αν θελεις κι εχεις απορεια εχουμε ενα μελος της γατοομαδας θεσσαλονίκης πολύ ενμπειρο σε μωρακια το τηλ θα σου το στειλω. Εχε υποψην οτι η υγεια τους ειναι πολύ ευαισθητη.

Καλώς ήρθες και μπράβο που το φροντίζεις το μικρούλι!:)
Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο, έχει πολλές πληροφορίες.

Καλή τύχη!

Καλημέρα, Ευχαριστώ για τη βοήθεια γιατι ο κτηνίατρος που το πήγα την Παρασκευή δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Μου είπε ότι αν επιζήσει θα μου πει για τα εμβόλια κλπ.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί μαλλον να κανει κακα. Το τρίβω με ένα βαμβακι στην περιοχή που πρέπει αλλά δεν έχει καταφέρει να κανει τίποτα και ετσι αποφεύγει να τρώει ...
Τι να κανω να το βοηθήσω?

Στη φωλίτσα του, όταν λείπεις πέρα από τη θερμοφόρα, βάλε κι ένα ρολόι αναλογικό (να ακούει τους δείκτες του ρολογιού σαν τους χτύπους της καρδιάς της μαμά του). Θα σου συνιστούσα να του πάρεις ένα μπιμπερό για γατάκια, ή έστω να το ταΐζεις με μία σύριγγα, εφόσον λες ότι είναι τόσ μικρουλάκι.
Που το βρήκες αλήθεια;; Μήπως είναι χτυπημένο;; Να σου πω, μήπως να επικοινωνούσες με τον Αίλουρο (καταπληκτικός γιατρός);;; Τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις τις αντιμετωπίζει πάντα με επιτυχία. Σου το λέω γιατί αυτό που λες ότι δεν έχει κάνει την ανάγκη του με ανησυχεί.... :(
Αλλά ας μην προτρέχουμε, γιατί ίσως να είναι επειδή δεν τρώει πολύ.
Εσύ όμως να επιμείνεις να του δίνεις γάλα.
Το τηλέφωνο του κ. Πάνου (Αίλουρος) είναι 2109854262 και 6932285363. Θα σου συνιστούσα να του τηλεφωνήσεις έστω και τώρα να του περιγράψεις ως έχει η κατάσταση. Είναι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, εξειδικεύεται στις γάτες και είναι επιστήμονας.
Εγώ πηγαίνω τις γατούλες μου εκεί και αισθάνομαι απόλυτη σιγουριά.

Δεν έχεις να χάσεις τίποτα!

Θέλει και λίγο ζούληγμα, σου έδειξε ο γιατρος πως να το κάνεις;
Σου ειπε ποσο μικρο ειναι το γατάκι;
Σε ποια περιοχή της αθήνας είσαι;

Α ναι, σωστά, καλά λες! Είναι και το ζούληγμα για να το βοηθήσεις να ενεργηθεί. Εγώ ξέρω ότι το κάνουν κοντά στα πίσω ποδαράκια, πιάνεις σχετικά χαμηλά στην κοιλιά απο τις δύο πλευρές και πιέζεις.
Για δοκίμασέ το, ίσως έτσι ενεργοποιηθεί λίγο το σύστημά του και αρχίσει να τρώει μετά! Όπως και να έχει πες μας νεότερα!

Καλωσήρθες κι από μένα και μπράβο για ό,τι κάνεις για το γατάκι!:)
Αν δεν τα καταφέρει και σήμερα να ενεργηθεί, θα πρέπει μάλλον αύριο να το πας σε έναν κτηνίατρο για να το βοηθήσει και να σου δείξει κι εσένα πώς να το βοηθάς.
Ο Αίλουρος που σου πρότειναν ήδη είναι όντως πολύ καλός γιατρός, όποιον όμως κι αν επιλέξεις είναι καλύτερα να είναι κάποιος που θα δείξει περισσότερο ενδιαφέρον από αυτόν που ήδη πήγες...:down:

Παρε τηλ την κοπελα που σου ειπα και πες της εχει πολύ εμπειρια σε μωρακια.. οι γιατροι οταν ειναι μικρα δεν δινουν πολλές ελπίδες εκτος αν ειναι πραγματικα φιλοζωοι και το πονανε... δοκιμασε εναν αλλο κτηνιατρο και μην φοβασαι να ρωτας

πες λιγο τι γαλα του δινεις γιατι μερικα προκαλουν ευαιδσθησιες στο στομαχι η κοπελα που σου ειπα ξερει αναλογα με το γαλα και τι θα της πεις να σου πει δυο πραγματα και τα επιβεβαιωνεις αυριο στον κτηνίατρο. Προσοχή ειναι επέιγον τα μωρακια ειναι πολύ ευαισθητα και οσαλες μεχρι τωρα δεν μου εχουν ακουστει πολύ καλα γι αυτο επιμένω

Αχ, τι να γινε το μικρουλάκι;;....

Εμαθα οτι η κοπελα πηρε τη φιλη μου τηλ αλλα δεν ειναι πολύ αισιόδοξα τα πραγματα.. δε τρωει και δεν εκανε κακακια.. χμμμ .. για να δουμε

Μήπως το γατάκι βρε γμτ είναι χτυπημένο;;; Δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό που δεν κάνει την ανάγκη του... Τσίσα άραγε κάνει ή μήπως του φεύγουν...; Ίσως αν παρατηρουσε η rina μήπως καθώς το πιάνει πονάει πουθενά... Εννοώ μήπως από κάποιο ατύχημα έχουν πειραχτεί τα νέυρα της κύστης και του εντέρου. Μακάρι όχι...!!! Όπως και να 'χει, αν είναι έτσι τα πράγματα αύριο πρέπει οπωσδήποτε να το πάει ξανά σε έναν άλλο κτηνίατρο... Rina αν χρειαστείς ο,τιδήποτε άλλο πες μας. Και μεταφορικό μέσο που λέει ο λόγος πες μας.
Αντε μακάρι να τα καταφέρει το μωράκι... :/:

εφυγε....

Δυστυχώς, παρόλες τις προσπάθειες το γατακι μας δεν τα καταφερε...
Για κάποια στιγμή χτες μου έδειξε΄σημάδια βελτίωσης. Ενεργήθηκε και έφαγε καλα, δυνάμωσε και η φωνή του... Το Βράδι εντελώς ξεφνικά...
Δεν ξέρω...
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας....

:/: Κρίμα... αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο με τα μωράκια...
Τουλάχιστον έκανες ο,τι μπορούσες και μπράβο σου για αυτο!

!

Κρίμα ρε γμτ, τώρα το είδα....:bye::bye::bye:

Κρίμα για το γατάκι... rina έκανες ό,τι μπορούσες, ίσως και κάτι παραπάνω. Μπράβο σου. :(

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back