Mplimpliki
Νεοφερμένο μέλος
) εν τω μεταξυ παιρνω αντισυλληπτικα, μου τα εχει δωσει ο γιατρος μου γιατι εχω πολυκυστικες και οταν δεν το παιρνω (ανα δυο μηνες δηλαδη) μετα κανει και γω δεν ξερω ποσο καιρο να μου ερ8ει περιοδος και τρεχω στα φαρμακια να δω αν γκαστρωθηκα
να πω την αμαρτια μου αφου τα παιρνω τα αντισυλληπτικα, ας το εκμεταλλευομαι... βεβαια εχω και παρενεργειες, οι οποιες τεινουν προς την καταθλιψη, και αυτο ειναι κατι που παντα με γυροφερνει, οποτε ενυσχυεται ετσι, αλλα τουλαχιστον εχει στρωσει καπως ο κυκλος μου. ο γιατρος μου δοκιμαζει μια καινουρια μεθοδο στο τεστ παπ και παιρνει κυτταρα, δηλαδη με σκαλιζει λιγο και ειναι φρικη και οποτε ειναι να παω νιωθω οτι παω για εκτελεση και εγω πηγαινω 2 φορες τον χρονο γιατι η μανα μου πεθανε απο καρκινο στη μητρα οποτε εχω ιστορικο, και για αυτο πρεπει ολες να πηγαινουμε να κανοθμε το τεστ! ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕς ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ! τελος παντων ηταν λιγο brainstorm ολο αυτο αλλα μου ηρθε σημερα περιοδος και ποναω και κατι πρεπει να κανω για να μην καθομαι να κλαιω. σκατα. και εχω ενα σωρο εργασιες να κανω. ουφ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ioanna_g
Δραστήριο μέλος
Πάντως από τη φίλη μου ξέρω ότι όσον αφορά στον πόνο τα αντισυλληπτικά βοηθούν πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος

cosette
Δραστήριο μέλος
Πω πω, παλούκι και το δικό σου... Εσύ πρέπει να τα παίρνεις για να σου έρχεται περίοδος, ε;
Πάντως από τη φίλη μου ξέρω ότι όσον αφορά στον πόνο τα αντισυλληπτικά βοηθούν πολύ...![]()
Κοίτα, δεν είναι ακριβώς έτσι..
Και εγώ έχω πολυκυστικές και έχω περίοδο(τί νόμιζες??
). Απλά δεν έχω σταθερό κύκλο. Δηλαδή ένω "φυσιολογικά" έχεις κύκλο κάθε 28-30 ημέρες, όταν έχεις πολυκυστικές ωοθήκες έχεις περίοδο όταν θέλει....
Π.χ Μπορεί να έχεις περίοδο 5 /9 μετά 17/10 μετά 8/11 η και με μεγαλύτερα διαστήματα διακοπών 15/1... 2/3...12/5 κόκ...Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ορμονική θεραπεία με αντισυλληπτικά απλά για να έχεις σταθερό κύκλο. Αν τα σταματήσεις ο κύκλος σου επανέρχεται στο δικό του φυσιολογικό ρυθμό...
(δλδ πάλι όταν θέλει έρχεται)Το ενοχλητικό είναι ότι επειδή ακριβώς δεν ξέρεις πότε θα ξανα έχεις περίοδο είναι δύσκολο να αντιληφθείς την πιθανότητα εγκυμοσύνης..

ioanna_g
Δραστήριο μέλος

Πάντως μάλλον το έχουμε πάει αλλού το θέμα

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εχετε χρησιμοποιησει ποτε menstrual cup; πχ diva cup; Σκεφτομαι να αγορασω ενα για λογους υγειας (δεν εχει χημικα οπως τα ταμπον), για λογους ευκολιας (μπορεις να το κρατας μεσα ως 12 ωρες!) και για οικολογικους λογους (μπορεις να το χρησιμοποιεις για χρονια). Πριν το παρω ομως θελω να μαθω αν συμβαινουν ατυχηματα πιο συχνα σε σχεση με τα ταμπον, αν ειναι ανετο και αν ειναι ευκολη η εφαρμογη (σε σχεση τα ταμπον με applicator) και το αδειασμα του
Αυξανονται αραγε τα ατυχηματα με εντονη γυμναστικη; 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Και ειναι και λίγο δυσκολο να βάζω ταλκ σαν τα μωράκια, εκεινες τις μέρες.
Αλλά ατυχηματα, τυπου διαρροών δηλαδή, δεν είχα ποτέ με τα ταμπόν και ας έχω μεγάλη ροή.
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

εγώ παρακαλάω να μπω στην εμμηνοπαυση για να ησυχάσω....την πρώτη μέρα λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα ..ευτυχώς το Ponstan κάτι προσφέρει...πιο μικρή πονούσα περισσότερο,αφού θυμάμαι ίδρωνα και ζαλιζόμουνα...Να φανταστήτε όταν ήρθε η ώρα να γεννήσω εγώ είχα γεννήσει άπειρες φορές πριν ....οι πόνοι της γέννας κορίτσια δεν είναι τίποτα μπροστά στην πονεμένη κοιλιά της περιόδου....Περίμενα κι εγώ λοιπόν ότι μετά την γέννα θα μου περνούσε αλλά που να μου συμβεί τέτοιο τυχερό ....απλώς περιμένουμε να περάσουν τα χρόνια μπας και γλυτώσουμε...πάντως η ζεστή θερμοφόρα βοηθάει...
Υπομονή έχω να προτείνω σε όλες μας...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Εμένα οι σερβιέτες μου κανουν δερματικές χαζομάρες.

Να 'σαι καλά, Κάτια μου, είχα μέρες να γελάσω.Ούτε κι εγώ έχω ατυχήματα με τα ταμπόν... Το πολύ-πολύ, σε μεγάλη ροή να βάλω και σερβιετάκι, περισσότερο προληπτικά.
Αυτό το menstrual cup πρώτη φορά το ακούω, το έψαξα και στο google και μου φάνηκε λιγάκι τρομακτικό, για να πω την αλήθεια...
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
πάντως η ζεστή θερμοφόρα βοηθάει...Υπομονή έχω να προτείνω σε όλες μας...
Αννα εσένα η θερμοφόρα δεν σου προκαλούν αιμοραγία;
Εμένα πάλι 1 ντεπονάκι (και 2 και 3 μαζί
) στα δυσκολα βοηθάει ή αλλιώς 2 ουισκάκια κανουν μια χαρά δουλεια!
Σοβαρά το λέω, γιατι αυξάνουν την ροη και διευκολύνουν την κατάσταση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Τι είναι πάλι αυτό;;;εχετε χρησιμοποιησει ποτε menstrual cup;
Θα πρέπει να το ψάξω στο ίντερνετ!Και πολύ σωστά το θεωρείς. Το ταμπόν πρέπει να αλλάζεται το ίδιο συχνά όπως αν φορούσαμε σερβιέτα. Αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί σοβαρή μόλυνση εσωτερικά και τότε τρέχα Γυρευόπουλε!θεωρώ ότι 12 ώρες με το ίδιο ταμπόν είναι πάρα πολλές από θέμα υγιεινής
Κάτι άλλο που αυξάνει τη ροή και ανακουφίζει σχεδόν αμέσως είναι... μία (1) απλή ασπιρίνη. Ακόμα κι αν έχεις πρόβλημα με το στομάχι, αν την πάρεις φαγωμένη, πάλι κάνει δουλειά. Εννοείται όμως, όχι σε συνδυασμό με ουίσκι!Αννα εσένα η θερμοφόρα δεν σου προκαλούν αιμοραγία;
Εμένα πάλι 1 ντεπονάκι (και 2 και 3 μαζί) στα δυσκολα βοηθάει ή αλλιώς 2 ουισκάκια κανουν μια χαρά δουλεια!
Σοβαρά το λέω, γιατι αυξάνουν την ροη και διευκολύνουν την κατάσταση.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχει καμιά σας παρατηρήσει μείωση της ροής με το mesulid?
Να σου πω την αλήθεια μου δεν έχω κάνει εκτεταμένη χρήση του mesulid για να δω κάτι αλλά ειναι από τα φάρμακα που το φοβάμαι πολύ. Εχουν ακουστεί διάφορα και εχει κατηγορηθεί για πολλά.
Μειωση της ροης όμως έχω παρατηρήσει γενικά τα τελεταία χρόνια. Κάποια στιγμη από εκεί που ειχα πολυ σταθερο κύκλο παντα 28 μερες ΝΤΑΝ, μετά μου ερχόταν όποτε γουσταρε και απο τις 7 μερες διάρκεια πέσαμε στις 3!
Και μετά από 1μιση χρόνο έφτιαξε πάλι μονο του.
Δεν ξερω και ακριβώς πως πάει αυτο
. Στερευει η πηγούλα κάποια στιγμη δηλαδη;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά μάλλον σου φαίνεται ότι μειώνεται η ροή επειδή φεύγει το πασάλειμμα! ΜΠΛΙΑΧ ΜΠΛΙΑΧόταν κάνω ντους κατά την περίοδο μειώνεται η ροή

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Η πηγή δε στερεύει απλά μετά τα 25 ο οργανισμος αρχίζει κ γερνά οπότε είναι λογικό σου λέει τι θα γίνει?πότε θα γίνεις μάνα?Παίζουν ρόλο βέβαια κ οι ορμόνες,η διατροφή,η άσκηση κ η ψυχολογία όπως κ οι πολυκυστικές ωοθήκες στη μείωση ή αύξηση της ροής.Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει ότι όταν κάνω ντους κατά την περίοδο μειώνεται η ροή
Ποιος οργανισμός γερνά μετα τα 25;;;
Τι λετε μανδαμ;;;; Ααααα για σε παρακαλώ!!!!!
Και δηλαδή δεν κατάλαβα, δεν φτανει που έχω κάτι έξυπνους από την οικογένεια να με ρωτάνε πότε θα παντρευτώ και θα κάνω παιδια, τώρα θα μου το λέει και η μητρα μου;;
Αυτο για το νερό το έχω ακούσει αλλα να σου πω την αλήθεια μου, δεν έχω δει διαφορά. Βεβαια υπάρχουν και οι ακρέες περιπτώσεις. Εχω μια θεια που όταν ήταν στα νιάτα της, με το που έκανε μπάνιο εκείνες τις μέρες της κοβόταν τελειως!!!
Και φαντάσου τωρα καλοκαριατικα να αποφευγεις το νερό.

vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
αρα καλά ήμουν μαλωμένη τόσα χρόνια με το νερόΔεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά μάλλον σου φαίνεται ότι μειώνεται η ροή επειδή φεύγει το πασάλειμμα! ΜΠΛΙΑΧ ΜΠΛΙΑΧ![]()

σοβαρά τώρα τη μερα που θα κάνω μπάνιο μου σταματάεει η περίοδος για εκείνη τη μέρα.Φαντάσου ούτε ο οργανισμός μου δε το δέχεται τέτοιο κακο

***Lilika***
Νεοφερμένο μέλος
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρχίζει είπα καλέ..αλλά μετά το εσωσα.Εβαλα διατροφή κ γυμναστική σαν plus,αυτό δε πιάνει?Ε και να σου μιλάει κ να εναντιώνεται αγνοησέ την.Οπως κάθε επανάσταση θα πνιγεί στο αίμαΠοιος οργανισμός γερνά μετα τα 25;;;Τι λετε μανδαμ;;;; Ααααα για σε παρακαλώ!!!!!
Και δηλαδή δεν κατάλαβα, δεν φτανει που έχω κάτι έξυπνους από την οικογένεια να με ρωτάνε πότε θα παντρευτώ και θα κάνω παιδια, τώρα θα μου το λέει και η μητρα μου;;
Αυτο για το νερό το έχω ακούσει αλλα να σου πω την αλήθεια μου, δεν έχω δει διαφορά. Βεβαια υπάρχουν και οι ακρέες περιπτώσεις. Εχω μια θεια που όταν ήταν στα νιάτα της, με το που έκανε μπάνιο εκείνες τις μέρες της κοβόταν τελειως!!!
Και φαντάσου τωρα καλοκαριατικα να αποφευγεις το νερό.![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool