Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Παλιά έλεγαν να μην κάνεις μπάνιο όταν έχεις περίοδο.αρα καλά ήμουν μαλωμένη τόσα χρόνια με το νερό
σοβαρά τώρα τη μερα που θα κάνω μπάνιο μου σταματάεει η περίοδος για εκείνη τη μέρα.Φαντάσου ούτε ο οργανισμός μου δε το δέχεται τέτοιο κακο![]()
Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό διότι τα σχολεία ήταν μόνο θηλέων, υπήρχαν ίσαμε 45-50 μαθήτριες στην τάξη και εννοείται ότι δεν υπήρχε κλιματισμός τις ζεστές μέρες. Μία να είχε περίοδο και να μην πλενόταν, καταλαβαίνεις τι ομορφιά!

Με το ντους δεν δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα. Ακόμα κι αν όντως μειώνεται η ροή (που εγώ πολύ αμφιβάλλω διότι, όση ποσότητα και να έχεις, δεν ρέει και σαν βρύση), θα περάσει λίγη ώρα και θα ξαναρχίσει. Μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργεί η απλυσιά, νομίζω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fiera
Νεοφερμένο μέλος
Κοριτσια με επιφύλαξη η θερμοφόρα...καθώς μπορεί το αίμα εκεί να κάνει "μάζα" και να υποφέρετε περισσότερο μετά.Μία γνωστή μου κατέληξε σε νοσοκομείο λόγω της θερμοφόρας στην περίοδο.Πονουσε μου λεει περισσότερο κι από τοτε που γέννησε τις δίδυμες κόρες της...
Καλά σοβαρά μιλάς τώρα?? Εγώ αν δεν πιώ ένα ντεπον και αν δεν κοιμηθώ με την θερμοφόρα στην κοιλιά πεθαίνω!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
δε θυμάμαι ήμουν μωρό τότεΑρχική Δημοσίευση από Zbeebz;503138 :Παλιάέλεγαν να μην κάνεις μπάνιο όταν έχεις περίοδο.Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό διότι τα σχολεία ήταν μόνο θηλέων, υπήρχαν ίσαμε 45-50 μαθήτριες στην τάξη και εννοείται ότι δεν υπήρχε κλιματισμός τις ζεστές μέρες. Μία να είχε περίοδο και να μην πλενόταν, καταλαβαίνεις τι ομορφιά!
![]()
Με το ντους δεν δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα. Ακόμα κι αν όντως μειώνεται η ροή (που εγώ πολύ αμφιβάλλω διότι, όση ποσότητα και να έχεις, δεν ρέει και σαν βρύση), θα περάσει λίγη ώρα και θα ξαναρχίσει. Μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργεί η απλυσιά, νομίζω...![]()

Zbeebz
Περιβόητο μέλος
δε θυμάμαι ήμουν μωρό τότε![]()
Κι εγώ μωρό ήμουν, από τη γιαγιά μου τα είχα ακούσει αυτά!

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειναι να το'χει και ο άνθρωπος νομίζω.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Τς τς τς δεν καταλαβαίνετε κ πως θα καταλάβει το αρσενικό ότι είστε έτοιμες για αναπαραγωγη?ασε που είναι κ θέμα οικολογίας.Θα σπαταλάμε το πολύτιμο νεράκι για βλακείες?Αμάν πια με σας τις φιλόζωες.Αφήστε πια τη φύση να κάνει τη δουλειά τηςΚι όμως υπάρχουν γυναικες που το υποστηρίζουν ακόμα αυτο, την απλυσια δηλαδη. Θυμαμαι όταν ημουν 22 χρονών ειχα μια συνομίλικη συνάδελφο στο γραφείο η οποία μας τα ειχε πρήξει ότι η κολλητή της ειναι εγγονή του Παπανικολάου, και αυτός της ειχε πει να μην πλένεται εκεινες τις μερες!Και ετσι λοιπόν το ειχε δεσει κι αυτή και οπου νερό, αλλου αυτη!Ειναι να το'χει και ο άνθρωπος νομίζω.
![]()

ruko
Διάσημο μέλος
Τώρα που έπιασα την οικολογία, στο εξωτερικό έχουν επανέλθει και οι πάνινες σερβιέτες (αυτά που παλιά λέγαμε ...όπανα)
φυσικά στο πιο upgraded και με ωραία σχέδια. Ομολογώ ότι εγώ δεν θα είχα το ψυχικό σθένος να τα πλένω, αλλά το αναφέρω πληροφοριακά.Η εταιρία είναι στον Καναδά και βγάζει και menstrual cup: https://www.lunapads.com/
ιβανα
Επιφανές μέλος
Τς τς τς δεν καταλαβαίνετε κ πως θα καταλάβει το αρσενικό ότι είστε έτοιμες για αναπαραγωγη?ασε που είναι κ θέμα οικολογίας.Θα σπαταλάμε το πολύτιμο νεράκι για βλακείες?Αμάν πια με σας τις φιλόζωες.Αφήστε πια τη φύση να κάνει τη δουλειά της![]()

kounelaki
Περιβόητο μέλος
και να εχω και την τρελη τη μανα μου να νομιζει οτι εχω καμια αποβολη!
Εναμιση χρονο την παλεψα μα ενεσεις,μη νομιζεις οτι σωθηκα μου περνουσε για καποιες ωρες και μετα παλι τα ιδια!Αποφασισα να παω στον γυναικολογο γιατι πλησιαζαν οι Πανελληνιες και πως θα εδινα εξετασεις με τοσο πονο?Εγω ουτε το στυλο δε μπορουσα να κρατησω?Τι,θα ειχα την ενεση παραμασχαλα και θα τη βαρουσα στον κωλομερι οταν ενιωθα πως αδιαθετω?(γιατι δεν ειχα και στανταρ κυκλο)
Ο γιατρος λοιπον,αφου με εξετασε και δεν βρηκε κατι ανησυχητικο,μου ειπε αυτο που φοβομουν να ακουσω:Θα πονας μεχρι να γεννησεις!:cry: Και υπαρχουν 2 λυσεις:ή να το παλεψεις με αναλγητικα,χαπια,υποθετα κτλ ή να παρεις αντισυλληπτικα.Η γνωμη του ηταν υπερ των αντισυλληπτικων.
Τα παιρνω λοιπον περιπου 2 χρονια και εχω σωθει!Πονος?Τιποτα πια!Τιποτα ομως!Ξερω μη σου πω και την ωρα που θα αδιαθετησω!Το σεξ εχει γινει αλλο πραμα
και γενικως κανω πραγματα που ποτε δεν θα μπορουσα να κανω την πρωτη μερα της περιοδου,οπως ψωνια,σχολη,βολτα για καφε κτλ.Μια συνηθισμενη μερα!Και αν καμια φορα σπανια νιωσω μια ενοχληση παιρνω ενα ντεπον(που να φανταστω παλια οτι με ενα ντεπον θα ειχα καθαρισει)και ολα τελεια!

Εγω ειμαι υπερ των χαπιων,πολυ υπερ,αλλα εννοειεται οτι πρεπει να παρεις και τη συμβουλη γυναικολογου!
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Ξερεις τι προβλημα ειχα εγω με πονους?Ξερεις οτι βαραγα ενεση buscopan γιατι δεν μπορουσα να παρω χαπι γιατι εκανα και εμετο παραλληλα απο τον πονο?Να θελω να παω τουαλετα και να μου φαινονται χιλιομετρα τα βηματα!Να πηγαινω σερνοντας και να ειμαι τουαλετα με διαρροια και να κραταω και τον κουβα στα ποδια μου για εμετο!Η πολυκατοικια το μαθαινε καθε φορα που ειχα περιοδο απο τα ουριαχτα.Να νιωθω οτι γενναωκαι να εχω και την τρελη τη μανα μου να νομιζει οτι εχω καμια αποβολη!
Εναμιση χρονο την παλεψα μα ενεσεις,μη νομιζεις οτι σωθηκα μου περνουσε για καποιες ωρες και μετα παλι τα ιδια!
Αποφασισα να παω στον γυναικολογο γιατι πλησιαζαν οι Πανελληνιες και πως θα εδινα εξετασεις με τοσο πονο?Εγω ουτε το στυλο δε μπορουσα να κρατησω?Τι,θα ειχα την ενεση παραμασχαλα και θα τη βαρουσα στον κωλομερι οταν ενιωθα πως αδιαθετω?(γιατι δεν ειχα και στανταρ κυκλο)
Ο γιατρος λοιπον,αφου με εξετασε και δεν βρηκε κατι ανησυχητικο,μου ειπε αυτο που φοβομουν να ακουσω:Θα πονας μεχρι να γεννησεις!:cry: Και υπαρχουν 2 λυσεις:ή να το παλεψεις με αναλγητικα,χαπια,υποθετα κτλ ή να παρεις αντισυλληπτικα.Η γνωμη του ηταν υπερ των αντισυλληπτικων.
Τα παιρνω λοιπον περιπου 2 χρονια και εχω σωθει!Πονος?Τιποτα πια!Τιποτα ομως!Ξερω μη σου πω και την ωρα που θα αδιαθετησω!Το σεξ εχει γινει αλλο πραμακαι γενικως κανω πραγματα που ποτε δεν θα μπορουσα να κανω την πρωτη μερα της περιοδου,οπως ψωνια,σχολη,βολτα για καφε κτλ.
Μια συνηθισμενη μερα!Και αν καμια φορα σπανια νιωσω μια ενοχληση παιρνω ενα ντεπον(που να φανταστω παλια οτι με ενα ντεπον θα ειχα καθαρισει)και ολα τελεια!
Εγω ειμαι υπερ των χαπιων,πολυ υπερ,αλλα εννοειεται οτι πρεπει να παρεις και τη συμβουλη γυναικολογου!
εμενα μου εχουν πει οτι τα αντισυλληπτικα δεν κανει να τα παιρνουμε για μεγαλο χρονικο διαστημα..μπορει να προκαλεσουν μεχρι και προβλημα στην συλληψη..

ruko
Διάσημο μέλος
εμενα μου εχουν πει οτι τα αντισυλληπτικα δεν κανει να τα παιρνουμε για μεγαλο χρονικο διαστημα..μπορει να προκαλεσουν μεχρι και προβλημα στην συλληψη..![]()
Νομίζω αυτό δεν ισχύει για τα αντισυλληπτικά νέας γενιάς.

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Όχι γιατί παίρνω Ponstan που σταματά την αιμοραγία..Πάντως και που περίμενα να γεννήσω μπας και μου περάσει...τίποτα...το ίδιο και η φίλη μου 3 παιδιά έχει κάνει και το ίδιο σκηνικό συνεχίζεται...Αννα εσένα η θερμοφόρα δεν σου προκαλούν αιμοραγία;
Εμένα πάλι 1 ντεπονάκι (και 2 και 3 μαζί) στα δυσκολα βοηθάει ή αλλιώς 2 ουισκάκια κανουν μια χαρά δουλεια!
Σοβαρά το λέω, γιατι αυξάνουν την ροη και διευκολύνουν την κατάσταση.

Hlianna
Διάσημο μέλος

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Η κόρη μου έχει μεγάλη αιμοραγία για πολλες μέρες αλλα ευτυχώς δεν πονάει το καημένο.Πάντως μου έχει πει και ο γιατρός καλύτερα να έχουμε πολλές μέρες γιατί καθαρίζει καλύτερα το ενδομήτριο παρά λίγες που αργότερα υπάρχει κίνδυνος για ινομυώματα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Επίσης βοηθάει την θερμοφόρα να την βάζουμε στην πλάτη στην περιοχή των νεφρών και όχι στην κοιλια..μια μέρα που το δοκίμασα ήταν καλύτερα...τώρα πάντως με την πάροδο της ηλικίας η αιμοραγία έχει μειωθεί στο μισό και οι μέρες επίσης..από 6 που είχα τώρα έχω 4...Η κόρη μου έχει μεγάλη αιμοραγία για πολλες μέρες αλλα ευτυχώς δεν πονάει το καημένο.Πάντως μου έχει πει και ο γιατρός καλύτερα να έχουμε πολλές μέρες γιατί καθαρίζει καλύτερα το ενδομήτριο παρά λίγες που αργότερα υπάρχει κίνδυνος για ινομυώματα..
το ιδιο μου εχει πει και εμενα..επισης η μαμα μου ειναι 47 εχει καθε μηνα περιοδο και αυτη για 10 μερες ακομα και τωρα..και της ειπε ο γιατρος οτι ειναι πολυ καλο αυτο
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Νομίζω αυτό δεν ισχύει για τα αντισυλληπτικά νέας γενιάς.![]()
συμφωνω! εγω ειχα παντα ακανονιστο κυκλο, με πολλους πονους, και ο γυναικολογος μου μου συνεστησε τα yasminelle . ουτε πονος , και σταθερος κυκλος. τον ρωτησα αν πρεπει να τα σταματησω και μου ειπε να κανω εξετασεις αιματος καθε χρονο και αν ειναι ολα καλα τα συνεχιζω

Fiera
Νεοφερμένο μέλος
Αυτά μου είχε δώσει και ο δικός μου και είχα καθημερινά αίμα! Μάλλον δεν ταίριαζαν στον οργανισμό μου! Αποφασίσαμε να τα σταματήσω και να αλλάζω συνεχώς παυσίπονα... Μέχρι που αρκέστηκα στο κλασσικό ντεπόν, σε πολύ νερό και στην θερμοφόρα!συμφωνω! εγω ειχα παντα ακανονιστο κυκλο, με πολλους πονους, και ο γυναικολογος μου μου συνεστησε τα yasminelle . ουτε πονος , και σταθερος κυκλος. τον ρωτησα αν πρεπει να τα σταματησω και μου ειπε να κανω εξετασεις αιματος καθε χρονο και αν ειναι ολα καλα τα συνεχιζω![]()
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
πρεπει να ειναι με τον οργανισμο..ειναι απο τα πιο "ελαφρια" για τον οργανισμο αντισυλληπτικα αποσο ξερω..Αυτά μου είχε δώσει και ο δικός μου και είχα καθημερινά αίμα! Μάλλον δεν ταίριαζαν στον οργανισμό μου! Αποφασίσαμε να τα σταματήσω και να αλλάζω συνεχώς παυσίπονα... Μέχρι που αρκέστηκα στο κλασσικό ντεπόν, σε πολύ νερό και στην θερμοφόρα!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Φαντάζεσαι να μυρίζει "κρεαταγορά" από χιλιόμετρα μακριά κι έπειτα να έρχεται το αρσενικό και να σου κατακατουράει την πόρτα για να σου πει "γιούχου, μπέιμπι, ήρθαααα!"Τς τς τς δεν καταλαβαίνετε κ πως θα καταλάβει το αρσενικό ότι είστε έτοιμες για αναπαραγωγη?

ΑΑΑΑΑΑ είδα για το menstrual cup και φρίκιασα επειδή φαντάστηκα τον χαρακτηριστικό ήχο ΠΛΠ! όταν το βγάζεις! Κι έπειτα η χέθτρα θα γίνεται σαν τη μπανιέρα στο "Ψυχώ" ένα πράγμα! ΑΑΑΑΑΑΑΓια να επανέλθω στο menstrual cup, το χρησιμοποιούσε μια φίλη μου και ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένη. Δεν είχε ούτε διαρροές ούτε οσμές. Μπορεί να ακούγεται κάπως τρομακτικό, αλλά στην ουσία δεν έχει μεγάλη διαφορά από το ταμπόν στη χρήση του και είναι και πιο οικολογικό.
Τώρα που έπιασα την οικολογία, στο εξωτερικό έχουν επανέλθει και οι πάνινες σερβιέτες (αυτά που παλιά λέγαμε ...όπανα)φυσικά στο πιο upgraded και με ωραία σχέδια. Ομολογώ ότι εγώ δεν θα είχα το ψυχικό σθένος να τα πλένω, αλλά το αναφέρω πληροφοριακά.
Η εταιρία είναι στον Καναδά και βγάζει και menstrual cup: https://www.lunapads.com/
Όσο για τα ..οϋνόπανα (το προφέρω ερασμιακά!), θυμάμαι κάτι μικρά μπουρνουζέ που κυκλοφορούσαν όταν ήμουν μικρή και αγαλλιάζω στη σκέψη ότι ανακαλύφθηκαν οι αυτοκόλλητες σερβιέτες ultra!
Το γνωστό παραμύθι που λένε οι γυναικολόγοι από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα!Θα πονας μεχρι να γεννησεις!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool

Σοβαρά το λέω, γιατι αυξάνουν την ροη και διευκολύνουν την κατάσταση.