Άκρως γυναικείο!!! Δυσμηνόρροια!!!

marestros

Δραστήριο μέλος

Η marestros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 646 μηνύματα.
λοιπον αποφασισα να μοιραστω μαζι σας ενα μεγαλο προβλημα που εχω και με ταλαιπωρει καθε μηνα!!!!!!!!!!! οι αντρες καλο θα ηταν να μην συνεχισουν την αναγνωση εκτος αν αντεχουν ολη αυτη την γυναικεια ταλαιπωρια και τις αηδιαστικες λεπτομερειες που μπορει να ειπωθουν.

λοιπον επανερχομαι. καθε μηνα περνάω τα εξης πολυ ωραια πραγματα: μια βδομαδα πριν αρχιζουν οι πονοι (τιποτα το πολυ οδυνηρο) και τα νευρα , επισης δεν μπορω να κανω σεξ εκεινη την περιοδο γιατι μετα εχω πολυ εντονες ενοχλησεις!!!! αδιαθετω για δυο μερες ειμαι στο κρεββατι με πονους τρελλους μεχρι και εμετους κανω. εννοειται οχι σεξ!!!!!!

λυσεις δεν εχω βρει ριζικες. ξερω ομως οτι καποια πραγματα βοηθανε και καποια οχι.
+: ζεστη κομπρεσσα με οινοπνευμα στην κοιλια!!!(κανει θαυματα)
καποια βοτανα οπως ριγανη, χαμομιλι, απηγανος (αλλα δεν τα εχω δοκιμασει)
φυσικος χυμος πορτοκαλι
-: καφεϊνη (οταν πινω κοκα κολα μετα γινομαι χαλια)
λιπαρα φαγητα!!!!!
σεξ (δυστυχως)

λοιπον περιμενω την γνωμη σας και τις προσωπικες σας εμπειριες

υ.γ. σορρυ αν καπου ημουν πιο χυμα απο οτι επιτρεπει η καλη συμπεριφορα του φορουμ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ξέρω ότι βοηθάει και το αφέψημα κανέλλας, μια φίλη που είχε το ίδιο πρόβλημα το κατανάλωνε κατά κόρον εκείνες τις μέρες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθείς μαθήματα γιόγκα δυο φορές την εβδομάδα? Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!!!

και εγώ θα συμφωνήσω με τη Νότα και την toulis: κανέλα και γυμναστική :) νομίζω ότι ζεστές κομπρέσες δεν κάνει να βάζουμε στην κοιλιά μας, σε περίπτωση που έχουμε σκωληκοειδήτιδη και δεν το ξέρουμε

Πάνω κάτω όλες μας περνάμε αυτά τα προβήματα που ανέφερες, άλλε με λιγότερο πόνο , άλλες με περισσότερο!:/: Έχεις δοκιμάσει Τήλιο??? Εμένα με έχει σώσει, ούτε φάρμακα ούτε τίποτα!

Λοιπον....... χμ-χμ... καταρχή ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ!!!!!!
Και εγω μια εβδομαδα πριν.... σεξ κομμενο.. γιατί μετά το μετανοιώνω πολλάκις.....

Είμαι απο τις τυχερές, που δεν πονάω κάθε φορά.. αλλά όταν πονάω.. μπορει να λιποθμίσω όπου είμαι... (εχω ξεραθεί σε φούρνο, εκκλησία, σχολέιο...και αλλα που δεν θυμάμαι... ρεζίλι..)

Όταν είναι απο τις δύσκολες φορές, θα συμφωνίσω με τις συμβουλές σου...

Προσθέτω στα + οι αναπνοές τύπου Λαμάζ.....
+ οχι στενά παντελόνια/φούστες...
+ καλυμμένη μέση και κοιλιά.. ( ας αποφύγουμε τα ξωπλατα/ξωκοιλα εκείνες τις μέρες)

- οχι ξυπολιτες
- οχι πλυσιμο καθαρισμα το μπαλκονι ξυπολιτες... γενικα ζεστά πόδια!!!
- οχι βάρη

Αν και εγω (που δεν συμπαθώ τα φάρμακα τόσο πολύ..) έχω βρεί την σωτηρία μου στο mesulid.. Πέρνω 1 οταν "την βλέπω την δουλειά" και την βγάζω καθαρή για την υπόλοιπη μέρα.. μετά την δεύτερη αντέχετε.....:hmm:

Εγω έχω νέυρα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νέυρα.. μην μου μιλήσει άνθρωπος, του έχω βγάλει τα μάτια..!!!!
Όσες φορές έχω τσακωθεί με αγόρια πρώιν και νυν... ήμουν "στις μέρες μού".....

Λοιπον....... χμ-χμ... καταρχή ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ!!!!!!
Και εγω μια εβδομαδα πριν.... σεξ κομμενο.. γιατί μετά το μετανοιώνω πολλάκις.....

Είμαι απο τις τυχερές, που δεν πονάω κάθε φορά.. αλλά όταν πονάω.. μπορει να λιποθμίσω όπου είμαι... (εχω ξεραθεί σε φούρνο, εκκλησία, σχολέιο...και αλλα που δεν θυμάμαι... ρεζίλι..)

Όταν είναι απο τις δύσκολες φορές, θα συμφωνίσω με τις συμβουλές σου...

Προσθέτω στα + οι αναπνοές τύπου Λαμάζ.....
+ οχι στενά παντελόνια/φούστες...
+ καλυμμένη μέση και κοιλιά.. ( ας αποφύγουμε τα ξωπλατα/ξωκοιλα εκείνες τις μέρες)

- οχι ξυπολιτες
- οχι πλυσιμο καθαρισμα το μπαλκονι ξυπολιτες... γενικα ζεστά πόδια!!!
- οχι βάρη

Αν και εγω (που δεν συμπαθώ τα φάρμακα τόσο πολύ..) έχω βρεί την σωτηρία μου στο mesulid.. Πέρνω 1 οταν "την βλέπω την δουλειά" και την βγάζω καθαρή για την υπόλοιπη μέρα.. μετά την δεύτερη αντέχετε.....:hmm:

Εγω έχω νέυρα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ νέυρα.. μην μου μιλήσει άνθρωπος, του έχω βγάλει τα μάτια..!!!!
Όσες φορές έχω τσακωθεί με αγόρια πρώιν και νυν... ήμουν "στις μέρες μού".....

τι να μου κανει καρδια μου το mesulid??? δεν με πιανει πια. εχω ερασει σε πιο δυνατο gandil σε συνδυασμενη επιθεση με buscopan plus...
επισης το mesulid ειναι καρκινογονο ή κατι τετοιο.

Εμένα πάλι ΜΟΝΟ το mesulid κανει δουλειά..... Δεν είναι σίγουρο για τον Καρκίνο, και η συνεχείς και για πολύ καιρό χρήση του κάνει κακό.... Εγώ ζήτημα είναι να πάρω 8 το χρόνο και αν....

ΧΜ-ΧΜ... Μάλλον είσαι "βαριά" περίπτωση... η γιόγκα που αναφέρθηκε παραπάνω και οι αναπνοές ίσως σε βοηθήσουν....:hmm:. Αλλιώς.. κουράγιο...30χρόνια χ 12 = περίπου 360 φορές έμειναν.. άντε και καμία εγκυμωσύνη.... θα ηρεμήσεις για 9 μήνες..

Ασε που μετά απο την πρώτη γέννα λένε ότι σταματάει ο πόνος!!!!!!
Γιαυτό θα μας πούνε οι μαμάδες.....

Τόσο έντονα συμπτώματα πάντως, μου ακούγονται παθολογικά...:hmm:
Είπαμε να έχεις κράμπες, πονάκια, νεύρα και άλλες παρόμοιες ενοχλήσεις, αλλά βρε κορίτσια, εμέτους και λιποθυμίες; :blink::blink::/:
Οι γυναικολόγοι σας τι λένε για όλα αυτά; :hmm:

Γεια σας, συμπάσχουσες...
Σκόρπιες σημειώσεις επί του θέματος:
α) Για το Μesulid και καρκίνο δεν ξέρω τίποτα. Ξέρω όμως ότι είναι πολύ, μα πάρα πολύ, κακό για τα νεφρά.
β) σίγουρο ανακουφιστικό [που απορώ πώς δεν αναφέρθηκε ήδη -δεδομένου και του σε ποιο σάιτ είμαστε] γάτα στην κοιλιά. Είναι ως γνωστόν ελαφρώς πιο ζεστή (όχι τόσο ώστε να είναι πρόβλημα) και αν την πείσετε να κάνει και κάνα χρουχρούνισμα ή ζύμωμα, ΙΔΑΝΙΚΗ!
Συνιστάται να μην την βάζετε κατάσαρκα, ούτε το κατακαλόκαιρο, διότι αν παρασυρθεί στο ζύμωμα... θα έχετε άλλα προβλήματα από τα νυχάκια.
γ) εμένα αντίθετα, με βοηθάει πάρα πολύ η κόκα-κόλα. Δεν πίνω κόκα-κόλα στα κανονικά μου. Ποτέ! Όμως σε φάση κρίσης, λίγη -όχι πολύ παγωμένη- κόκα-κόλα με συνεφέρνει καλύτερα από πολλά φάρμακα.
ΊΣως να παίζει ρόλο το ότι δεν είμαι συνηθισμένη στις όποιες ουσίες της και άρα λειτουργούν σαν φάρμακο.
δ) για τα νεύρα... μόνο μία λύση: Όσο γίνεται λιγότερη επαφή με ανθρώπους και φτιάξιμο περιβάλλοντος: Νερό, κουβερτούλα, σοκολάτα (ή ό,τι άλλο τραβάει η γεύση σου) μια χουχούλικη ταινία -να σηκώνει και λίγο κλάμα για να ξεσπάσεις εκεί και όχι στους πρώτους κακόμοιρους που βρίσκονται στο δρόμο σου.
και προπαντώς να προσπαθείς να μη σκέφτεσαι ότι θα το ξαναπεράσεις συντομότατα...

Γεια σας, συμπάσχουσες...
β) σίγουρο ανακουφιστικό [που απορώ πώς δεν αναφέρθηκε ήδη -δεδομένου και του σε ποιο σάιτ είμαστε] γάτα στην κοιλιά. Είναι ως γνωστόν ελαφρώς πιο ζεστή (όχι τόσο ώστε να είναι πρόβλημα) και αν την πείσετε να κάνει και κάνα χρουχρούνισμα ή ζύμωμα, ΙΔΑΝΙΚΗ!
Συνιστάται να μην την βάζετε κατάσαρκα, ούτε το κατακαλόκαιρο, διότι αν παρασυρθεί στο ζύμωμα... θα έχετε άλλα προβλήματα από τα νυχάκια.

Έχεις δίκιο , πως και δεν το αναφέραμε αυτο:blink::blink::blink::blink::blink:, ναι ισχύει, οπότε εκτός από το τήλιο που έμενα με βοηθάει πολυ, πάρτε την γάτα αγκαλία κοντα στην κοιλία και θα υπάρξει μεγάλη ανακούφιση:happy:

Καλά τι εχω περάσει απο τα 13 μου. Και εμετοι δημόσια...:mpliaks::sick:
Η θερμοφόρα με βοηθούσε στα νεανικά μου χρόνια, καλή γάτα αλλα δεν το ειχα σκεφτει:D
Η λύση δόθηκε οριστικά όμως πριν 12 χρόνια όταν άρχισα τα αντισυλληπτικά χάπια γι αυτο ακριβώς τον λόγο. Απο τοτε απλώς πονάω λιγάκι εως καθόλου πια;) Φυσικά τα εχω σταματήσει 3 χρονια τώρα απο τοτε που θελησα μωράκι και όμως δεν πονάω εκτος αν εφαγα πολλά παγωτά εκεινες τις μέρες:P

Ομοιοπαθητική έκανα 2 χρόνια για άλλο λόγο και από τότε ρολόι και χωρίς πόνους:D:up:

τα αντισυλληπτικα με ειχαν βοηθησει παρα πολυ οταν επαιρνα αλλα δεν θελω να παιρνω συνεχεια αντισυλληπτικα. οταν εκανα ομοιοπαθητικη δεν το ειχα πει στην ομοιοπαθητικο μου η χαζη:down: για γιογκα δεν εχω χρηματα ομως το κουνγκ φου με βοηθαει να εχω πιο γρηγορη ροη αιματος αυτο μειωνει την διαρκεια του πονου, αντι για τρεις μερες τωρα ειναι μιαμιση. ο γυναικολογος δεν μου εχει πει τιποτα το ιδιαιτερο αφου ειμαι στα πλαισια του φυσιολογικου ακομα:down:

Απιστευτο; Η κτηνίατρος μου ειναι και ανθρώπινη ομοιοπαθητικός!:)

Κι εγώ είμαι από τις άτυχες που υποφέρουν πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου.. :| Ευτυχώς δεν συμβαίνει κάθε μήνα, αλλά περίπου 4-5 φορές τον χρόνομ δηλαδή όταν κρυώνω χαμηλά.. και αυτό μου συμβαίνει πολύ εύκολα το φθινόπωρο και τον χειμώνα.. :/: Με βοηθάει τρομερά να τρίβω χαμηλά την κοιλιά μου με λίγο τσίπουρο κι ας βρωμάω μετά.. Πίνω πολύ νερό για να πηγαίνω πιο συχνά στην τουαλέτα και από χάπια πίνω μόνο την πρώτη μέρα 1 Advil και 2 buscopan. Με βοηθάνε πολύ και σχεδόν αμέσως. Με το άλλο που είχα δει αρκετά μεγάλη διαφορά, ήταν το γυμναστήριο.. όταν πήγαινα τακτικά, στην περίοδο και πονούσα λιγότερο και είχα μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο.

(Ασχετο.)... marestros.... και εσύ γειτονισσα..... Που κοντά είσαι???.

Η δυσμηνορροια εχει αποδυχθει οτι ανηκει στις ψυχοσωματικες νοσους και γι αυτο δεν αντιδραει καλα οποιος την εχει στα φαρμακα και ειναι δυσκολο να την χειριστει κανεις μονο ιατρικα η σωματικα γιατι περικλυει και πολυ εντονους ψυχολογιλους παραγοντες . Εδω ειναι τα διαγνωστικα κριτηρια που καθοριζουν εαν μια νοσος ειναι οργανικη η και ψυχοσωματικη δηλαδη κατι που βιωνεται ασυνειδητα ψυχικα δεν μπορει να γινει συνειδητο απο τον ανθρωπο και τραβαει το ζορι ολο το σωμα του που εχοντας ζοριστει για χρονια πολλες φορες φκαταληγει να φτιαξει στο τελος και μια οργανικη βλαβη.
https://psychosomatica.net/diagnostika.html

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Δυσμηνόρροια είναι η κατάσταση κατά την οποία η γυναίκα πονάει περισσότερο από το φυσιολογικό κατά τη διάρκεια της περιόδου της (έμμηνος ρύση). Μια κοπέλα μπορεί να εμφανίσει τέτοιο πρόβλημα κατά την εφηβική της ηλικία χωρίς κάποια προϋπάρχουσα πάθηση (πρωτοπαθής δυσμηνόρροια) ή όταν έχει πλέον μεγαλώσει, οπότε και συνήθως υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο το οποίο πρέπει να διερευνηθεί (δευτεροπαθής).
Μια γυναίκα με τέτοια συμπτώματα πρέπει να επισκεφθεί το γυναικολόγο της, να συζητήσει το πρόβλήμα και να βρει λύση σε αυτό. Αυτός θα πάρει ένα καλό ιστορικό, θα την εξετάσει κλινικά και θα πραγματοποιήσει υπερηχογράφημα έσω γεννητικών οργάνων.
Σε περίπτωση πρωτοπαθούς δυσμηνόρροιας μπορεί να χορηγηθεί κάποιο παυσίπονο με αντι-προσταγλανδινικές ιδιότητες (προσοχή γιατί τα περισσότερα αυξάνουν το αίμα της περιόδου) σε συνδυασμό ή μη με παράγοντες που ευνοούν την πήξη του αίματος.
Μπορεί επίσης να χορηγηθεί αντισυλληπτικό χάπι. Έχει βρεθεί πως τα αντισυλληπτικά όταν επιλεγούν σωστά βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά της περιόδου. Αυτό προϋποθέτει πως δεν υπάρχουν αντενδείξεις χορήγησης των παραπάνω χαπιών στην ασθενή. Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν επιτρέπουν στις ωοθήκες να παράγουν ωάριο κάθε μήνα (ωορρηξία) και κατά συνέπεια παράγονται λιγότερες προσταγλανδίνες από τον οργανισμό της γυναίκας άρα αυτή πονάει λιγότερο! ( Τα αιτια εδω δεν αναλυονται εστω κιαν η εφηβεια ειναι η κατεξοχην ηλικια του ξυπηματος της σεξουαλικοτητας και σημαντικων αλλαγων στην εικονα του σωματος)
Στην περίπτωση της δευτεροπαθούς δυσμηνόρροιας ο γυναικολόγος θα πρέπει να διαφοροδιαγνώσει το βασικό αίτιο. Ο βασικός παράγοντας πρόκλησης δευτεροπαθούς δυσμηνόρροιας είναι η Ενδομητρίωση. ( εδω υπαρχει οργανιικο νοσημα, ισως ομως και κατι αλλο...)
Στην πάθηση αυτή, κύτταρα του εσωτερικού τοιχώματος της μήτρας (ενδομήτριο) μεταναστεύουν σε άλλα σημεία του σώματος. Αυτά παράγουν το αίμα της περιόδου. Όταν λοιπόν μεταναστεύουν -κυρίως μέσω των σαλπίγγων-προς την κοιλιά εγκαθίστανται σε διάφορα σημεία του σώματος (ωοθήκες, έντερο, σπάνια ακόμα και στον εγκέφαλο) και παράγουν αίμα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Για το λόγο αυτό μια γυναίκα μπορεί να πονάει στην περίοδο της σε διάφορα σημεία της κοιλιάς. Η Ενδομητρίωση χρειάζεται ειδική φαρμακευτική θεραπεία και αρκετές φορές λαπαροσκοπική χειρουργική αφαίρεση. ( προτεινεται κα η ριζικη λυση...)
Άλλοι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν δυσμηνόρροια είναι οι ψυχολογικοί, ενώ έχει αποδειχθεί ότι στη βελτίωση των συμπτωμάτων βοηθάει η αλλαγή της δίαιτας, η διακοπή του καπνίσματος και η άσκηση. ( ο γιατρος απλα το αναφερει κι επειδη δεν μπορει να πειτιποτα γιατι δεν ξερει παει σε πρακτικες λυσεις του τυπου "α, ειστε θυμωμενος, αρχιστε ενα αθλημα..")
https://www.hiniadis.com/index_dusmhnorroia.html

Οπως βλεπετε εδω αναλυονται τα οργανικα αιτια απο γυναικολογο και απλα αναφερονται κατω οι αλλοι παραγοντες. Ο γυναικολογος στην ελλαδα, μη εχοντας επαρκεις γνωσεις στην ψυχοσωματικη , μονο οταν ολα τα φαρμακα δεν πετυχαινουν και εφοσον ξερει καποιον, θα συστησει ψυχοθεραπευτη. Αναφερω οτι στην γαλλια αγγλια γερμανια κλπ οι περιπτωσεις δυσμηνορροιας στα νοσοκομεια, παντα βλεπονται παραλληλα απο ομαδα γυναικολογου και ψυχολογου η αφου γινουν οι εξετασεις για τα οργανικα εαν η θεραπεια δεν πιανει κατευθυνεται το ατομο κα σε ψυχοθεραπευτη.

Βεβαια δεν εχουν ολοι την ορεξη να ψαξοουν τι γινεται ουτε και μπορουν ψυχικα , αυτο ειναι κατι που το αποφασιζουν εχοντας συνηθως δοκιμασει εναλλακτικες θεραπειες, μαντζουνια κλπ που κανονικα αν ηταν οργανικο θα επιαναν , αφου λοιπον τα δουνε ολα σαν τελευταια λυση μας ερχονται .

Η ψυχογενης δυσμηνορροια εχει σχεση και με το πως βιωνει κανεις το ανχος και με το πως αυτο το σωματοποιει και με το πως εχει ζησει η ζει την σεξουαλικοτητα του γενικοτερα. Πολυ συχνα οι ανθρωποι που εχουν ψυχοσωματικα περιγραφουν τον εαυτο τους " α, ειμαι μια χαρα στη ζωη μου, η οικογενεια? τελεια! η δουλεια? πολυ καλα!κλπκλπ.. μονο αυτο εχω...!( και θελω να φυγει χτες!)".Εγω οταν το ακουω αυτο μονο αν δω παραλληλα μια αρχη περιεργειας για το τι του συμβαινει καποιου συστηνω ψυχοθεραπεια η ψυχαναλυση γιατι ο ανθρωπος εχει εξιδανικευσει τα παντα κα θελει χωρις να ασχοληθει να φυγει σχεδον μαγικα το συμπττωμα και δεν αντιλαμβανεται τιποτα. Εαν αντιθετα καποιος πει " χμ.. εχω αυτο , εχω δοκιμασει τα ταδε πραγματα , δεν πιανουν και αναρωτιεμαι μηπως..." τοτε και η ψυχοθεραπευτικη προσσεγγιση θα εχει πολυ καλα αποτελεσματα, εαν βρει σωστο θεραπευτη και καταλληλα καταρτισμενο, γιατι τα ψυχοσωματικα θελουν να ξερει και πεντε πραγματα σχετικά με το σωμα.

Εγω ευτιχως μεγαλα προβληματα δεν εχω,παρε και κανενα ντεπον παντος δε παθαινεις τιποτα και να περνεις βαθιες ανασες

Κι εγώ από τις τυχερες είμαι επειδή όμως 1)το έχω ζήσει με την κολλητή μου και 2)έχω ψάξει πολύ για τα αντισυλλυπτικά γιατί τα παίρνω 3 χρόνια τώρα, έχω να σου πω ότι μάλλον εκεί πρέπι να καταφύγεις, οι γυναικολόγοι τουλάχιστον αυτό συνιστούν. Τα 3ης γενιάς χάπια είναι πολύ ελαφριά, περιέχουν τη μικρότερη ποσότητα ορμονών που χρειάζεται και να ξέρεις ότι αποτελούνται από τις φυσικές ορμονες που εκκρίνει ο γυναικείος οργανισμός, απλά κάνουν μια ρύθμιση!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back