Nonika
Διακεκριμένο μέλος
,αυτο το menstrual cup πρωτη φορα το ακουω,τι μαθαινει κανεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος

Να ρωτήσω κάτι τις κοπέλες που αδιαθέτησαν στα 14; Επειδή λενε ότι η περίοδος ουσιαστικά τερματίζει την ανάπτηξη, εσεις δλδ τι υψος έχετε; Γιατι εγώ συνέχιζα να ψηλώνω και μετά, αλλα για να ειμαι ειλικρινής όσες κοπέλες γνώριζα σε αυτην την φάση της ζωής μου, δεν πηραν ούτε ενα πόντο.
Ισχύει τελικά αυτο;Και επίσης, θυμάμαι μια φίλη μου που μου είχε πει ότι στην οικογένειά της, μάλλον απο παράδοση, όταν ένα κορίτσι αδιαθετουσε του διναν μια σφαλιάρα.

Και μου έλεγε η καψερη τότε ότι δεν το ήξερε κι αυτη και όταν το ειπε στη μανα της, έφαγε την πρώτη. Πάει στον άλλο όροφο το λέει στην γιαγία της, τρώει την δευτερη. Στον άλλο όροφο ήταν η θεια της, όπότε έφαγε και μια τρίτη. Αλλά μιλάμε για χαστούκι όχι ένα σκαμπιλάκι απλό. Πολύ ξυλο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Κι εγώ στα 12. Και θυμάμαι ότι με παίδευε καιρό με πολλούς πόνους στην κοιλιά και μικρές κηλίδες αναδιαστηματα.
Να ρωτήσω κάτι τις κοπέλες που αδιαθέτησαν στα 14; Επειδή λενε ότι η περίοδος ουσιαστικά τερματίζει την ανάπτηξη, εσεις δλδ τι υψος έχετε; Γιατι εγώ συνέχιζα να ψηλώνω και μετά, αλλα για να ειμαι ειλικρινής όσες κοπέλες γνώριζα σε αυτην την φάση της ζωής μου, δεν πηραν ούτε ενα πόντο.Ισχύει τελικά αυτο;
Και επίσης, θυμάμαι μια φίλη μου που μου είχε πει ότι στην οικογένειά της, μάλλον απο παράδοση, όταν ένα κορίτσι αδιαθετουσε του διναν μια σφαλιάρα.
Και μου έλεγε η καψερη τότε ότι δεν το ήξερε κι αυτη και όταν το ειπε στη μανα της, έφαγε την πρώτη. Πάει στον άλλο όροφο το λέει στην γιαγία της, τρώει την δευτερη. Στον άλλο όροφο ήταν η θεια της, όπότε έφαγε και μια τρίτη. Αλλά μιλάμε για χαστούκι όχι ένα σκαμπιλάκι απλό. Πολύ ξυλο!![]()
κοιτα αν κρινω απο μενα που εμεινα ταπα..
τοτε ναι! σταματας να αναπτυζεσε μετα την πρωτη φορα που αδιαθετεις!
η τουλαχιστον δεν ψηλωνεις με τον ιδιο ρυθμο..
Καλα για την φιλη σου ενα θα πω..ελεοοοοςςς!!

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
κοιτα αν κρινω απο μενα που εμεινα ταπα..τοτε ναι! σταματας να αναπτυζεσε μετα την πρωτη φορα που αδιαθετεις!
η τουλαχιστον δεν ψηλωνεις με τον ιδιο ρυθμο..
Καλα για την φιλη σου ενα θα πω..ελεοοοοςςς!!![]()
Καλέ ναι σου λεω! Το καημενο την επόμενη μερα ήρθε με ένα μάγουλο κατακόκκινο, λες και δεν της έφτανε η πονεμένη κοιλιά.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Καλέ ναι σου λεω! Το καημενο την επόμενη μερα ήρθε με ένα μάγουλο κατακόκκινο, λες και δεν της έφτανε η πονεμένη κοιλιά.
να παρακαλας δηλαδη να μην σου ερθει ποτε περιοδος!

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Εγω δεν ειμαι ψηλη παντως...170 ειμαι και απο ανεκαθεν ημουν κοντη. Στις σχολικες φωτογραφιες στο δημοτικο ημουν απο τις πιο κοντες της ταξης. Γυρω στα 13-15 ψηλωσα αποτομα και αργοτερα μεχρι τα 17 "ψηλωνα" σε πλατος

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος

Desdemona
Διάσημο μέλος
Εγώ και το 1,65 μου πάμε να κρυφτούμε...Εγω δεν ειμαι ψηλη παντως...170 ειμαι και απο ανεκαθεν ημουν κοντη.
marzep
Δραστήριο μέλος
Καλα Κατια,μη νομιζεις ,οτι εχει αλλαξει κατι ως προς την ενημερωση σχετικα με το θεμα (και στην Αθηνα,αλλα ειδικα στην επαρχιαΘυμάμαι ενα κοριτσάκι που ειχαμε στο σχολείο, γυμνάσιο τότε, με νοητική στέρηση. Αυτή ηταν τότε 15 στα 16 ενω εμεις 12. Και ειχε αδιαθετήσει η καημενη στο σχολειο και μάλλον δεν το περίμενε. Χάλασε τον κόσμο. Νόμιζε ότι πεθαίνει, έκλεγε συνέχεια και έτρεχε πάνω κάτω γεμάτη αίματα. Μα ρε γμτ και αυτη η μανα της δεν μπορουσε να την ειχε ενημερωσει σχετικά; Ακόμα το θυμαμαι το καημενο.![]()

).Το τι ακουμε καθημερινα δεν περιγραφεται.Για καποιους ακομα αποτελει θεμα-ταμπου
...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marzep
Δραστήριο μέλος
Ακολουθωωω...Εγώ και το 1,65 μου πάμε να κρυφτούμε...
aretha
Περιβόητο μέλος
Κι εγώ συνέχισα να ψηλώνω κανονικά. Αδιαθέτησα στα 15 σχεδόν και από τότε μέχρι και τα 19 περίπου ψήλωνα με σταθερό ρυθμό, δεν έκανε καμία διαφορά η περίοδος.Να ρωτήσω κάτι τις κοπέλες που αδιαθέτησαν στα 14; Επειδή λενε ότι η περίοδος ουσιαστικά τερματίζει την ανάπτηξη, εσεις δλδ τι υψος έχετε; Γιατι εγώ συνέχιζα να ψηλώνω και μετά, αλλα για να ειμαι ειλικρινής όσες κοπέλες γνώριζα σε αυτην την φάση της ζωής μου, δεν πηραν ούτε ενα πόντο.Ισχύει τελικά αυτο;
(Όχι πως έγινα και Φασούλας, αλλά της "κοντής" Ηρούς 2 ποντάκια της τα ρίχνω

)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλα Κατια,μη νομιζεις ,οτι εχει αλλαξει κατι ως προς την ενημερωση σχετικα με το θεμα (και στην Αθηνα,αλλα ειδικα στην επαρχια).Το τι ακουμε καθημερινα δεν περιγραφεται.Για καποιους ακομα αποτελει θεμα-ταμπου
...
Θυμάμαι ότι εγώ ντρεπόμουν πολύ τον πατέρα μου. Δεν ειχε πει κάτι ο άνθρωπος αλλα εγώ ειχα την βλάβη μου και δεν μπορούσα ποτε να θιξω τέτοιο θέμα μπροστά του.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Μην την ακούτε, αυτή είναι ΠΟΛΥ ψηλή.Κι εγώ συνέχισα να ψηλώνω κανονικά. Αδιαθέτησα στα 15 σχεδόν και από τότε μέχρι και τα 19 περίπου ψήλωνα με σταθερό ρυθμό, δεν έκανε καμία διαφορά η περίοδος.
(Όχι πως έγινα και Φασούλας, αλλά της "κοντής" Ηρούς 2 ποντάκια της τα ρίχνω)
marzep
Δραστήριο μέλος

Hlianna
Διάσημο μέλος

και εφαγα και εγω σφαλιαρα
αυτο ειναι εθιμο παιδια..κυριως στην πελοποννησο..απο οπου και ειμαι..και καλα επειδη τωρα εγινες ''γυναικα'' πρεπει να προσεχεις και γι αυτο πεφτει η σφαλιαρα..αλλα εγω δεν εφαγα καθολου δυνατη..ισα ισα που με ακουμπησε η μανα μου..αλλα επειδη ηξερα οτι θα την φαω την απεφευγα ολη μερα..οταν αδιαθετησε η αδερφη μου ηταν στο χωριο μου..και δεν ειχε ιδεα γιατι πεφτει η σφαλιαρα..και παει στην θεια μου και της λεει αδιαθετησα..και εφαγε και εκεινη σφαλιαρα(φυσικα πολυ απαλη ουτε καν σκαμπιλακι) και απο την στενοχωρια της γιατι νομιζε οτι εκανε κατι κακο(ηταν 12
)εκανε εμετο..

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Μονο εγω ημουν η ενημερωμενη βρε παιδια?
Την περιμενα πως και πως την περιοδο
αλλα κι εμενα με ταλαιπωρουσε μηνες πριν με πονους στην κοιλια μεχρι επιτελους να ερθει κανονικα!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

skai-animals
Δραστήριο μέλος

Hlianna
Διάσημο μέλος
εγω δεν την περιμενα, ουτε που καταλαβα οτι θα αδιαθετουσα. Ξυπνησα ενα πρωι και ειδα τι επαθα και δεν ηθελα να παραδεχτω οτι αδιαθετησα. Κοντεψα να πεσω σε καταθλιψη επειδη δεν ηθελα να φοραω σερβιετες. Ουτε καν τη λεξη δεν ηθελα να ακουω. Το χειροτερο δε ηταν οτι ακουγα απο δω και απο εκει κατι ακυρα πραγματα που σαν μικρο παιδι τα πιστευα για ενα διαστημα (δεν κανει να σηκωνεις βαρη γιατι θα παθεις αιμορραγια, δεν κανει να πιεις ασπιρινη γιατι θα παθεις αιμορραγια, δεν πρεπει να κανεις γυμναστικη, κα). Για ταμπον ουτε λογος. Μια φορα ρωτησα την μανα μου τι ηταν και μου ειπε οτι δεν ειναι βολικα(!) και δεν ασχοληθηκα. Στα 19-20 μου οταν επαθα ενα τεραστιο ατυχημα στη σχολη (ολο το καθισμα κοκκινο και επρεπε να περπαταω σε διαφορους ρυθμους για το πειραμα στην φυσικη), ειπα αυτο ειναι, τελος πια οι σερβιετες, ωρα να δοκιμασω κατι καινουριο και απο τοτε εχω σωθει. Τωρα θελω να δοκιμασω το cup γιατι μου φαινεται ακομα καλυτερο![]()
παντως ο γυναικολογος εχει πει στην μαμα μου οτι να φορας ταμπον ολη την ωρα ειναι οτι χειροτερο καθως το αιμα συσσωρευεται εκει και υπαρχουν διαφορες μολυνσεις και μυκητιασεις..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool