skai-animals
Δραστήριο μέλος
το ταμπον το φοραμε μεχρι 8 ωρες, αλλα το αλλο που λεω μπορεις να το φορας ως 12 ωρες! Εγω παντως δεν εχω παθει (ακομα) τιποτα απο τα ταμπον παρολο που τα χρησιμοποιω εδω και παρα πολλα χρονια. Εγω βολευτει παρα πολυ και τις σερβιετες ουτε να τις δω δεν θελωΤα μονα ταμπον που απεχθανομαι ειναι τα ob. Θεε μου, γιατι τα πουλανε ακομα;
Ειναι υπερβολικα αβολα και στην εφαρμογη τους και στην αλλαγη τους
για προβλημα στην συλληψη δε νομιζω να υπαρχει κινδυνος, ξερω ομως οτι μπορουν να προκαλεσουν αλλα προβληματα
εγω σκεφτομαι να το παρω απο τοτε που πηγα ελλαδα διακοπες και δεν πηρα πολλα ταμπον απο εδω μαζι μου και στην ελλαδα εβρισκα μονο ob τα οποια απεχθανομαι. Πιστευω το cup ειναι πιο βολικο και πιο υγειινο, ασε που μπορεις να το φορεσεις και πριν σου ερθει περιοδος. Θα παω να το παρω και θα σας πω και εγω εντυπωσεις. Δε νομιζω παντως οτι ειναι αηδια να βλεπεις το αιμα... γιατι δεν μιλαμε για λιτρα αιματος αλλα για λιγα mL! Ουτως η αλλως δεν εχω μεγαλη ροη οποτε δεν πιστευω να χρειαζεται αλλαγη πιο συχνα απο 12 ωρες
Η γυμναστικη παντως κανει πολυ καλο στους πονους. Εγω συνηθως ποναω για μιση μερα, αλλα μολις βγω εξω και περπατησω γρηγορα φευγει ο πονος. Επισης ειμαι απο τις τυχερες που μου κραταει μονο 3-4 μερες![]()
σχετικά με το cup εγώ το πήρα γιατί είχα αλεργίες και με τις σερβιέτες και τα ταμπόν, αλλά είχα και την φοβία πως από τα ταμπόν μπορεί να μένουν υπολύματα από βαμβάκι στοον κόλπο, και όταν έμαθα για το cup το πήρα χωρίς δισταγμούς. βασικά πρέπει να αδειάζει κάθε 8-9 ώρες ανεξαρτήτως ροής για να μην μένει πολύ ώρα μέσα το αίμα...ούτε εγώ έχω μεγάλη ροή, αλλά το αδειάζω κάθε 8ωρο - 3 φορές την ημέρα δηλαδή, κι όλα οκ! ένα άλλο θετικό είναι πως όταν το φοράς "κουμπώνει" αεροστεγώς και δεν υπάρχει περίπτωση να λερωθείς ακόμη κι αν έχεις ξεχάσει να το αδειάσεις!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
παντως ο γυναικολογος εχει πει στην μαμα μου οτι να φορας ταμπον ολη την ωρα ειναι οτι χειροτερο καθως το αιμα συσσωρευεται εκει και υπαρχουν διαφορες μολυνσεις και μυκητιασεις..
ναι, και υπάρχει και το ρίσκο πως μπορεί ο χρήστης του ταμπόν να έχει αλλεργίες, ή να πάθει τοξικό σοκ...
εγώ δοκίμαζα ταμπόν για αρκετό καιρό αλλά είχα συνέχεια το μυαλό μου στο κακό
. τώρα τουλάχιστο βρήκα την υγειά μου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
ναι, και υπάρχει και το ρίσκο πως μπορεί ο χρήστης του ταμπόν να έχει αλλεργίες, ή να πάθει τοξικό σοκ...εγώ δοκίμαζα ταμπόν για αρκετό καιρό αλλά είχα συνέχεια το μυαλό μου στο κακό
. τώρα τουλάχιστο βρήκα την υγειά μου!
![]()
εγω τα χρησιμοποιω κυριως καλοκαιρι αλλα και παλι οχι πολυ συχνα γιατι ψιλοφοβαμαι..
skai-animals
Δραστήριο μέλος
εγω τα χρησιμοποιω κυριως καλοκαιρι αλλα και παλι οχι πολυ συχνα γιατι ψιλοφοβαμαι..
δεν είναι κακό...βασικά έχει να κάνει με το αν βολεύεται ο άλλος... εγώ κατέλειξα μετά από πολύ καιρό πως μου είναι πλέονν αδύνατο να χρησιμοποιώ σερβιέτες ή ταμπόν...δεν με βολεύουν καθόλου!!!

Hlianna
Διάσημο μέλος
δεν είναι κακό...βασικά έχει να κάνει με το αν βολεύεται ο άλλος... εγώ κατέλειξα μετά από πολύ καιρό πως μου είναι πλέονν αδύνατο να χρησιμοποιώ σερβιέτες ή ταμπόν...δεν με βολεύουν καθόλου!!!![]()
δεν εχω προβλημα σε κανενα απο τα 2..ειδικα οταν φοραω ταμπον νομιζω οτι δεν φοραω τιποτα

LOUPPOS
Νεοφερμένο μέλος
skai-animals
Δραστήριο μέλος
δεν εχω προβλημα σε κανενα απο τα 2..ειδικα οταν φοραω ταμπον νομιζω οτι δεν φοραω τιποτα![]()
βασικά είσαι τυχερή!!! εμένα μου πήρε 6 χρόνια να ανακαλύψω το cup, οπότε φαντάσου 5 χρόνια ταλαιπωρίας...

πάντως μέχρι να καταλάβω πως το ταμπον μου έκανε πρόβλημα πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος απορίας, αν και συμφωνώ πως είναι σαν να μην υπάρχει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
κοριτσια καλο το ταμπον αλλα μην το κρατατε τοσες ωρες το πολυ ενα τετραωρο εχει δικιο ο γυναικολογος τα μικροβια κανουν πανιγυρια με το αιμα ειναι αριστο θρεπτικο υλικο γ'αυτα.
εγω ουτε 4ωρο δεν το κραταω..στο 2ωρο το πολυ το αλλαζω
LOUPPOS
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω ουτε 4ωρο δεν το κραταω..στο 2ωρο το πολυ το αλλαζω
εγω το κραταω 3-4 ωρες την μερα που εχω μεγαλη ροη και 7 ωρες τις υπολοιπες μερες. Aν το ξεχασεις για πααααααααρα πολλες ωρες, λογικο το βρισκω να αυξανεται ο κινδυνος για διαφορες μολυνσεις. Οταν ομως εισαι μεσα στο οριο των 8 ωρων, δεν βρισκω λογο ανησυχιας
Επισης παιζει ρολο και το ταμπον. Πχ αν χρησιμοποιεις ob, εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες να παθεις κατι γιατι δεν εχουν applicator και πρεπει να εχεις ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ χερια πριν το βαλεις. Με τα tampax pearl δεν εχεις αυτο το προβλημα γιατι δεν πιανεις το ταμπον αλλα το πλαστικο και αν πλενεις παντα τα χερια σου και πιανεις το πλαστικο απο την ακρη δεν προκειται να παθεις απολυτως τιποτα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ήμαρτον. Πώς γίνεται αυτό πάλι;;;

Πάντως, αν το αλλάζουμε τακτικά και φροντίζουμε να έχουμε πεντακάθαρα χέρια κατά τη χρήση, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα.
skai-animals
Δραστήριο μέλος

πάντβς αν το ταμπο ξεχαστεί υπάρχει κύνδυνος συψαιμίας. αλλά για αρκετό καιρό!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
κοριτσια καλο το ταμπον αλλα μην το κρατατε τοσες ωρες το πολυ ενα τετραωρο εχει δικιο ο γυναικολογος τα μικροβια κανουν πανιγυρια με το αιμα ειναι αριστο θρεπτικο υλικο γ'αυτα.
Το προβλημα δεν ειναι οτι το αιμα εχει θρεπτικα συστατικα. Το προβλημα ειναι στο οτι με το αιμα χαλαει το pH του κολπου (το αιμα ειναι ελαχιστα βασικο, λιγο πιο πανω απο 7 και το pH του κολπου ειναι οξινο) με αποτελεσμα να ευνοειται η αναπτυξη μικροβιων. Ειτε φορας ταμπον ειτε οχι, το pH διαταρασσεται. Το προβλημα με τα ταμπον ειναι οτι αν δεν το φορεσεις με καθαρα χερια υπαρχει περιπτωση να μεταφερεις ΠΑΘΟΓΟΝΑ μικροβια στον κολπο.
παντως ο γυναικολογος εχει πει στην μαμα μου οτι να φορας ταμπον ολη την ωρα ειναι οτι χειροτερο καθως το αιμα συσσωρευεται εκει και υπαρχουν διαφορες μολυνσεις και μυκητιασεις..
πως ακριβως συσσωρευεται το αιμα; Αν συσσωρευοταν οπως λεει τοτε δεν ειχαμε καθολου ατυχηματα
Εμενα μου φαινεται πιο πιθανο να παθεις καποια μολυνση απο τις σερβιετες παρα απο τα ταμπον. Με τις σερβιετες δεν αεριζεται η περιοχη, υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα να μεταφερθουν βακτηρια απο τον πρωκτο στη σερβιετα, να πολλαπλασιαστουν και να καταληξεις με ουρολοιμωξη.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fiera
Νεοφερμένο μέλος
πως ακριβως συσσωρευεται το αιμα; Αν συσσωρευοταν οπως λεει τοτε δεν ειχαμε καθολου ατυχηματαΕμενα μου φαινεται πιο πιθανο να παθεις καποια μολυνση απο τις σερβιετες παρα απο τα ταμπον. Με τις σερβιετες δεν αεριζεται η περιοχη, υπαρχει αυξημενη πιθανοτητα να μεταφερθουν βακτηρια απο τον πρωκτο στη σερβιετα, να πολλαπλασιαστουν και να καταληξεις με ουρολοιμωξη.
Αυτό ισχύει! Ακόμα και από την μετακίνηση του εσωρούχου στο εκατοστό γίνετε αυτή η επαφή... Η γυναικολός μου μου έχει πεί ή ταμπόν ή αλλαγή της σερβιέτας σε κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα και απαραίτητα πλύσιμο μετά!
Hlianna
Διάσημο μέλος
Αυτό ισχύει! Ακόμα και από την μετακίνηση του εσωρούχου στο εκατοστό γίνετε αυτή η επαφή... Η γυναικολός μου μου έχει πεί ή ταμπόν ή αλλαγή της σερβιέτας σε κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα και απαραίτητα πλύσιμο μετά!
εγω αν δεν πλυθω νιωθω πολυ ασχημα..και ειδικα οταν ειμαι εξω και δεν μπορω να το κανω υποφερω..
croft
Εκκολαπτόμενο μέλος

Fiera
Νεοφερμένο μέλος
εγω αν δεν πλυθω νιωθω πολυ ασχημα..και ειδικα οταν ειμαι εξω και δεν μπορω να το κανω υποφερω..
Μπάνιο κανονικά και με το νόμο! Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω έτσι!! Μια ξαδέρφη μου όντως δεν κάνει μπάνιο για να μην της ''κοπεί'' και δεν βγαίνει για όλο το διαστημα από το σπίτι

Hlianna
Διάσημο μέλος
Μπάνιο κανονικά και με το νόμο! Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω έτσι!! Μια ξαδέρφη μου όντως δεν κάνει μπάνιο για να μην της ''κοπεί'' και δεν βγαίνει για όλο το διαστημα από το σπίτι![]()
εγω οχι μονο μπανιο αλλα πλενομαι και τοπικα καθε φορα που παω τουαλετα..εγω δεν μπορω να μην κανω μπανιο αηδιαζω
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Βρε κορίτσια μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτό το cup..;![]()
ειναι κατι σαν μικρο κυπελακι, μαλακο, φτιαγμενο απο σιλικονη το οποιο το τοποθετεις στον κολπο οπως το ταμπον με την διαφορα οτι αντι να απορροφα το αιμα το μαζευει και εσυ απλα το αδειαζεις, το πλενεις με ζεστο νερο και σαπουνι και το ξανατοποθετεις στον κολπο (αν εισαι εξω και δεν εχεις σαπουνι και ζεστο νερο, το σκουπιζεις με χαρτι, το τοποθετεις παλι στον κολπο και οταν επιστρεψεις σπιτι το καθαριζεις). Εχει ολα τα πλεονεκτηματα του ταμπον μειον τον κινδυνο του TSS και επιπλεον αφηνει τον κολπο υγρο. Εδω και εδω μπορεις να δεις τι ειναι.
Μπάνιο κανονικά και με το νόμο! Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω έτσι!! Μια ξαδέρφη μου όντως δεν κάνει μπάνιο για να μην της ''κοπεί'' και δεν βγαίνει για όλο το διαστημα από το σπίτι![]()
πω πω... ελεος! 5 μερες χωρις να κανει μπανιο;

Ειχα μια συμμαθητρια παλια στο γυμνασιο που οποτε ειχε περιοδο βρωμουσε ψαριλα 
Hlianna
Διάσημο μέλος
ειναι κατι σαν μικρο κυπελακι, μαλακο, φτιαγμενο απο σιλικονη το οποιο το τοποθετεις στον κολπο οπως το ταμπον με την διαφορα οτι αντι να απορροφα το αιμα το μαζευει και εσυ απλα το αδειαζεις, το πλενεις με ζεστο νερο και σαπουνι και το ξανατοποθετεις στον κολπο (αν εισαι εξω και δεν εχεις σαπουνι και ζεστο νερο, το σκουπιζεις με χαρτι, το τοποθετεις παλι στον κολπο και οταν επιστρεψεις σπιτι το καθαριζεις). Εχει ολα τα πλεονεκτηματα του ταμπον μειον τον κινδυνο του TSS και επιπλεον αφηνει τον κολπο υγρο. Εδω και εδω μπορεις να δεις τι ειναι.
πω πω... ελεος! 5 μερες χωρις να κανει μπανιο;Ειχα μια συμμαθητρια παλια στο γυμνασιο που οποτε ειχε περιοδο βρωμουσε ψαριλα
![]()
και αν πας να κατσεις αυτο δεν σε ενοχλει?σορρυ που ρωταω βλακειες αλλα 1η φορα το βλεπω

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Τα μονα ταμπον που απεχθανομαι ειναι τα ob. Θεε μου, γιατι τα πουλανε ακομα;