Άντρες!!

ξερεις...δεν ειναι υποχρεωτικο να ειναι ολοι χριστιανοι...ουτε να πιστευουν ολοι...και ο προσηλυτισμος απαγορευεται...:)

ελα παππου να σου δειξω τ΄αμπελοχωραφα σου (με την καλη εννοια)..εχω γραψει εγω χιλιομετρα σε φορα..εχουν δει τα ματια μου μυρια οσα..ψυχολογιες και ψυχολογιες..δεν μπηκα χθες στο διαδικτυο..και οντως εχω απεχθεια στον προσηλυτισμο..αν καποιος ειναι ομοφρων καλως να τα λεμε..αλλιως ο καθεις το δρομο του..φιλικα παντα
θα σας παρεπεμπα σε παλιες δημοσιευσεις μου αλλα θελω να ξεκοψω απο το αμαρτωλο παρελθον μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ελα παππου να σου δειξω τ΄αμπελοχωραφα σου (με την καλη εννοια)..εχω γραψει εγω χιλιομετρα σε φορα..εχουν δει τα ματια μου μυρια οσα..ψυχολογιες και ψυχολογιες..δεν μπηκα χθες στο διαδικτυο..και οντως εχω απεχθεια στον προσηλυτισμο..αν καποιος ειναι ομοφρων καλως να τα λεμε..αλλιως ο καθεις το δρομο του..φιλικα παντα
θα σας παρεπεμπα σε παλιες δημοσιευσεις μου αλλα θελω να ξεκοψω απο το αμαρτωλο παρελθον μου

μα δεν το λεω για σενα...γενικα μιλαω....:):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχω ακούσει διάφορα ποσά..Λογικά γύρω στα 100 πρέπει να ζητάνε..Το χειρότερο είναι ότι θεωρητικά δίνεις ότι θέλεις και αν θέλεις αλλά πρακτικά έτσι και δεν αφήσεις τίποτε το πιο πιθανό είναι να σου κάνει ιστορία ο παπάς..

Για δοκίμασε 250!!!!! Μέχρι επάνω πήδηξα όταν μου το είπε ο παπάς.Τ τουλάχιστον μου έδωσαν απόδειξη σε αυτήν την περίπτωση που ήμουν η μοναδική νονά.

Την άλλη μου κουμπάρα που πάντρεψα είμασταν δύο οι κουμπάροι μια φίλη της νύφης,εγώ, και ένας φίλος του γαμπρού. Εκεί όταν είδε οτι είμαστε δύο αυτομάτως ανέβηκε η ταρίφα και όταν ζητήσαμε απόδειξη την έκοψε για όλο το ποσό στο όνομα του παιδιού και οχι μιση μισή γιατί νόμισε λέει πως είμασταν παντρεμένοι μεταξύ μας και αν ήξερε οτι είμαστε και οι δύο ελεύθεροι δεν θα δεχόταν την κουμπαριά, λες και είχε τέτοιο δικαίωμα. Εκεί μπήκε το ζευγάρι στη μέση και αφού του εξηγήσαν οτι δεν είμαστε μαζί (ζούμε στην αμαρτία κατα τη σχετική ορολογία:mad::mad:) γιατί καμία σχέση δεν είχαμε με το παιδί τελείωσε το ζήτημα. Τα λεφτά των αμαρτωλών όμως μια χαρά τα πήρε και έκανε και ζήτημα μια τέτοια μέρα.

Για δοκίμασε 250!!!!! Μέχρι επάνω πήδηξα όταν μου το είπε ο παπάς.Τ τουλάχιστον μου έδωσαν απόδειξη σε αυτήν την περίπτωση που ήμουν η μοναδική νονά.

Την άλλη μου κουμπάρα που πάντρεψα είμασταν δύο οι κουμπάροι μια φίλη της νύφης,εγώ, και ένας φίλος του γαμπρού. Εκεί όταν είδε οτι είμαστε δύο αυτομάτως ανέβηκε η ταρίφα και όταν ζητήσαμε απόδειξη την έκοψε για όλο το ποσό στο όνομα του παιδιού και οχι μιση μισή γιατί νόμισε λέει πως είμασταν παντρεμένοι μεταξύ μας και αν ήξερε οτι είμαστε και οι δύο ελεύθεροι δεν θα δεχόταν την κουμπαριά, λες και είχε τέτοιο δικαίωμα. Εκεί μπήκε το ζευγάρι στη μέση και αφού του εξηγήσαν οτι δεν είμαστε μαζί (ζούμε στην αμαρτία κατα τη σχετική ορολογία:mad::mad:) γιατί καμία σχέση δεν είχαμε με το παιδί τελείωσε το ζήτημα. Τα λεφτά των αμαρτωλών όμως μια χαρά τα πήρε και έκανε και ζήτημα μια τέτοια μέρα.

ελεος:down::down:

Βρε παιδια,να ρωτησω κατι;Οι ιερεις δεν πληρωνονται ως δημοσιοι υπαλληλοι;Γιατι θα πρεπει να παιρνουν και εξτρα χρηματα για το μυστηριο;Ειναι υποχρεωτικο;

Βρε παιδια,να ρωτησω κατι;Οι ιερεις δεν πληρωνονται ως δημοσιοι υπαλληλοι;Γιατι θα πρεπει να παιρνουν και εξτρα χρηματα για το μυστηριο;Ειναι υποχρεωτικο;

και φυσικα δεν ειναι υποχρωτικο:mad:κανονικα δεν πρεπει να δινεις τιποτα..αλλα εχει καθιερωθει πλεον...πληρωνονται κανονικα..εχω ακουσει για παπαδες που δεν δεχονταν ουτε το μυστηριο να κανουν:down:αλλα σκεψου το και στους γιατρους..πληρωνονται αλλα τα φακελακια τα παιρνουν

Καλά το φακελάκι (όχι ότι δικαιολογείται, αλλά με καταλαβαίνετε), την απόδειξη μπορεί να μου την εξηγήσει κανείς;:blink:

Την άλλη μου κουμπάρα που πάντρεψα είμασταν δύο οι κουμπάροι μια φίλη της νύφης,εγώ, και ένας φίλος του γαμπρού. Εκεί όταν είδε οτι είμαστε δύο αυτομάτως ανέβηκε η ταρίφα και όταν ζητήσαμε απόδειξη την έκοψε για όλο το ποσό στο όνομα του παιδιού και οχι μιση μισή γιατί νόμισε λέει πως είμασταν παντρεμένοι μεταξύ μας και αν ήξερε οτι είμαστε και οι δύο ελεύθεροι δεν θα δεχόταν την κουμπαριά, λες και είχε τέτοιο δικαίωμα. Εκεί μπήκε το ζευγάρι στη μέση και αφού του εξηγήσαν οτι δεν είμαστε μαζί (ζούμε στην αμαρτία κατα τη σχετική ορολογία:mad:) γιατί καμία σχέση δεν είχαμε με το παιδί τελείωσε το ζήτημα. Τα λεφτά των αμαρτωλών όμως μια χαρά τα πήρε και έκανε και ζήτημα μια τέτοια μέρα.

:down::down:....
Και με ποιο δικαίωμα δεν τελούν το μυστήριο αν δεν τους τα σκάσεις δηλαδη?Παράνομο δεν ειναι αυτό?Δηλαδή αν είσαι δικηγόρος του την λες ε?Γιατι δε νομίζω να μπορεί να κάνει αλλιώς αν τον φοβερίσεις.Αλλά θα μου πεις ποιος θα κάτσει να κάνει όλο αυτό?Απλά υποθετικά μιλώντας...
Αυτοί οι παπάδες πια(καλά όχι και όλοι,παντού υπάρχουν εξαιρέσεις)αλλιώνουν την θρησκεία.Βγαίνουν και λένε ότι θέλουν και μετα λένε ότι το είπε ο Χριστος αυτό αρα πρέπει να το τηρήσουμε....:mad:

Χο χο χο που λεει κι ο χοντρος με τα κοκκινα...στο δικο μου το γαμο να ερθετε που θα πεσει το τρελο γελιο.Θα τον κανω που θα τον κανω καθαρα για το Δημητρη που εχει θρησκευτικο συναισθημα,θα θελουν και να πληρωσω;:lol:Δεκαρα τσακιστη δε θα παρουν,και θα ειναι νεα εμπειρια να μαλωσω ΚΑΙ με παπα!:lol:

Χο χο χο που λεει κι ο χοντρος με τα κοκκινα...στο δικο μου το γαμο να ερθετε που θα πεσει το τρελο γελιο.Θα τον κανω που θα τον κανω καθαρα για το Δημητρη που εχει θρησκευτικο συναισθημα,θα θελουν και να πληρωσω;:lol:Δεκαρα τσακιστη δε θα παρουν,και θα ειναι νεα εμπειρια να μαλωσω ΚΑΙ με παπα!:lol:

με θες για συμπαρασταση?????:lol::lol::lol::lol:

αγαπουλα μου..οχι μονο δεν ειναι υποχρεωτικο...αλλα ειναι και παρανομο...ειναι....δωρακια!!!!!!!!!:down::down::down:

και φυσικα δεν ειναι υποχρωτικο:mad:κανονικα δεν πρεπει να δινεις τιποτα..αλλα εχει καθιερωθει πλεον...πληρωνονται κανονικα..εχω ακουσει για παπαδες που δεν δεχονταν ουτε το μυστηριο να κανουν:down:αλλα σκεψου το και στους γιατρους..πληρωνονται αλλα τα φακελακια τα παιρνουν

με την τεραστια διαφορα ομως οτι ο παπας σου υψωνει το χερι του για να σου πει ποιο ειναι το "σωστο" και ποιο η "αμαρτια"...και κατακρινουν ολους τους υπολοιπους...επισης υποτιθεται οτι διδασκουν το ηθικο και το σωστο...:)

Εγω οχι,αλλα μπορει να σε θελει ο παπας για συμπαρασταση.

το μονο, σιγουρο ειναι οτι ο παπας δεν θα βρει σε εμενα συμπαρασταση!!!!:lol::lol::lol:...ειδικα απο μενα...

Γιατί εγώ θα του δώσω?Του τα χρώσταγα κ δεν το ξέρω??Θα είναι που θα είναι άπειρα τα έξοδα,σιγά να μην έχω να υπολογίζω κ αυτον.....

Για όλους αυτούς τους λόγους που αναφέρετε όλοι σας παραπάνω, το σκέφτομαι πολύ αν θα θελήσω να παντρευτώ (όταν έρθει η στιγμή) ... "με παπά και με κουμπάρο"!! Δεν είναι δυνατόν να προεξοφλήσω ότι τη μέρα του γάμου μου θα συγχυστώ!! Όχι τίποτα άλλο, αν είσαι σε τέτοια διάθεση, δεν "πιάνεται" και το μυστήριο... "αμαρτία"!!! :lol:
Δυστυχώς αν νιώσεις θύμα εκμετάλλευσης από κάποιον ρασοφόρο που δεν τιμά τα ράσα του, δεν έχεις περιθώρια αντίδρασης: να φέρεις αστυνομία; Όχι βέβαια! Επιλογή σου είναι να είσαι χριστιανός ή έστω να προτιμάς τις παραδόσεις... αυτό ακριβώς (τη μη δυνατότητα αντίδρασης) είναι που εκμεταλλεύονται !
Πάντως, πιστεύω και θέλω αν πιστεύω ότι υπάρχουν εκκλησίες στην Ελλάδα, που τις διοικούν άξιοι ιερείς, οι οποίοι έχουν αγάπη γι'αυτό που κάνουν, για τους ανθρώπους που παντρεύουν κλπ και δεν εκμεταλλεύονται με τέτοιο επαίσχυντο και κυνικό τρόπο την καλή τους διάθεση μετατρέποντάς την με επιτακτικό και ξεδιάντροπο ύφος σε ευρώ. Απλώς πρέπει να το ψάξεις εγκαίρως... προσωπικά η ιδέα σε ένα μεσαιωνικό ξωκλήσι στην άκρη κάποιου λόφου ενός νησιού, με δελεάζει πάρα πολύ!!! Γενικώς το concept ενός minimal γάμου δε συμβαδίζει με τις μητροπόλεις και τους αρχι-ρασοφόρους :P

Tι σκίζεστε? Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ απλά.
Αν σου πει τίποτε ο κληρικός για ταρίφα σε βαφτίσια και γάμο του λες ότι θα τον καταγγείλεις στον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος που έχει δημοσίως δηλώσει ότι όλα αυτά (τα χρηματικά) απαγορεύονται και ισχύει μόνον αν και ότι επιθυμεί να δώσει ο πιστός.
Όσο για το εξοχικό παρεκκλήσι, στην θεολογία της ανατολικής χριστιανικής εκκλησίας το σύμβολο έχει αξία και το σύμβολο δεν έχει διαστάσεις ούτε μέγεθος αλλά μόνο πνευματικό περιεχόμενο. Καμία απολύτως σημασία δεν έχει αν είναι μεγάλο ή μικρότατο. Μπορείς συνεπώς να παντρευτείς άνετα μπροστά σε ένα πολύπτυχο εκστρατίας στην εξοχή ή σε ένα μικρό ξωκκλήσι και έχει την ίδια αξία όπως αν παντρευόσουν στη μητρόπολη των Αθηνών.
Το αν θα καλέσεις 2 ή 200 ή 2000 φίλους και άσχετους συγγενείς για να βγάλεις εσύ ή οι δικοί σου καμιά υποχρέωση είναι δικό σου θέμα και όχι της εκκλησίας.
Συνεπώς πολλή φασαρία για το τίποτα.

Εγώ τη δεύτερη φορά μου παντρέφτηκα στο Δημαρχείο με τους μάρτυρες (κουμπάρους) και άλλα 5 άτομα. Το Δημαρχείο της πόλης μου είχε τεχνιέντως φροντίσει να γίνονται η ώρα 7 το βράδυ εργασίες στην κυρία είσοδο και χρειάστηκε να μπούμε από την πόρτα υπηρεσίας σ'ένα πλαϊνό δρομάκι.

Αυτό που γίνεται με τους παπάδες και τα μυστήρια είναι απαρέδεκτο!!!:mad::mad:
Έχω πάει σε βάφτηση και μπαίνω μαζί με τον κουμπάρο στον παπά για του δώσουμε χρήματα. Τον ρωτάμε λοιπόν πόσα χρήματα θέλει να του αφήσουμε. Μας απαντά να του δώσουμε ότι θέλουμε, αφού ήταν για την ανακαίνησει του ναού, αλλά όχι κάτω από 200 ευρώ.:mad::mad: Του λέμε λοιπόν ότι αφού μπορούμε να αφήσουμε όσα θέλουμε πως μας βάζει ταρίφα και ότι κανονικά απαγορεύεται από τον νόμο να πληρώνονται τα μυστήρια.:mad::mad: Μας υψώνει τότε την φωνή και μας λέει ότι αν δεν μας αρέσει να πάμε αλλού.:mad::mad: Νευριάσα τόσο πολύ εκείνη την στιγμή, γύρισε το μάτι μου και φυσικά χύμηξα στον παπά. Με αρπάζει ο κουμπάρος για να μην τον χτυπήσω, ήρθαν και άλλοι να μας χωρίσουν και γενικά έγινε ένας μύλος μέσα στο γραφείο.:D:D Το αποτέλεσμα ήταν να μην πληρώσουμε τίποτα.:D:D:D Αλλά είναι κατάσταση αυτή???:happy::happy:
Την άλλη εβδομάδα θα γελάσουμε γιατί θα πάμε να κλείσουμε εκκλησία για τον γάμο μας, να δούμε πόσα λεφτά θα μας ζητήσουν!!!:P:P:P

Tι σκίζεστε? Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ απλά.
Αν σου πει τίποτε ο κληρικός για ταρίφα σε βαφτίσια και γάμο του λες ότι θα τον καταγγείλεις στον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος που έχει δημοσίως δηλώσει ότι όλα αυτά (τα χρηματικά) απαγορεύονται και ισχύει μόνον αν και ότι επιθυμεί να δώσει ο πιστός.
Όσο για το εξοχικό παρεκκλήσι, στην θεολογία της ανατολικής χριστιανικής εκκλησίας το σύμβολο έχει αξία και το σύμβολο δεν έχει διαστάσεις ούτε μέγεθος αλλά μόνο πνευματικό περιεχόμενο. Καμία απολύτως σημασία δεν έχει αν είναι μεγάλο ή μικρότατο. Μπορείς συνεπώς να παντρευτείς άνετα μπροστά σε ένα πολύπτυχο εκστρατίας στην εξοχή ή σε ένα μικρό ξωκκλήσι και έχει την ίδια αξία όπως αν παντρευόσουν στη μητρόπολη των Αθηνών.
Το αν θα καλέσεις 2 ή 200 ή 2000 φίλους και άσχετους συγγενείς για να βγάλεις εσύ ή οι δικοί σου καμιά υποχρέωση είναι δικό σου θέμα και όχι της εκκλησίας.
Συνεπώς πολλή φασαρία για το τίποτα.

Εγώ τη δεύτερη φορά μου παντρέφτηκα στο Δημαρχείο με τους μάρτυρες (κουμπάρους) και άλλα 5 άτομα. Το Δημαρχείο της πόλης μου είχε τεχνιέντως φροντίσει να γίνονται η ώρα 7 το βράδυ εργασίες στην κυρία είσοδο και χρειάστηκε να μπούμε από την πόρτα υπηρεσίας σ'ένα πλαϊνό δρομάκι.

Τι ωραία!Σαν περιπετειούλα....ωραία τα εμπόδια μερικές φορές.Δεν είναι ωραία να είναι όλα στην τρίχα.

Αυτό που γίνεται με τους παπάδες και τα μυστήρια είναι απαρέδεκτο!!!:mad::mad:
Έχω πάει σε βάφτηση και μπαίνω μαζί με τον κουμπάρο στον παπά για του δώσουμε χρήματα. Τον ρωτάμε λοιπόν πόσα χρήματα θέλει να του αφήσουμε. Μας απαντά να του δώσουμε ότι θέλουμε, αφού ήταν για την ανακαίνησει του ναού, αλλά όχι κάτω από 200 ευρώ.:mad::mad: Του λέμε λοιπόν ότι αφού μπορούμε να αφήσουμε όσα θέλουμε πως μας βάζει ταρίφα και ότι κανονικά απαγορεύεται από τον νόμο να πληρώνονται τα μυστήρια.:mad::mad: Μας υψώνει τότε την φωνή και μας λέει ότι αν δεν μας αρέσει να πάμε αλλού.:mad::mad: Νευριάσα τόσο πολύ εκείνη την στιγμή, γύρισε το μάτι μου και φυσικά χύμηξα στον παπά. Με αρπάζει ο κουμπάρος για να μην τον χτυπήσω, ήρθαν και άλλοι να μας χωρίσουν και γενικά έγινε ένας μύλος μέσα στο γραφείο.:D:D Το αποτέλεσμα ήταν να μην πληρώσουμε τίποτα.:D:D Αλλά είναι κατάσταση αυτή???
Την άλλη εβδομάδα θα γελάσουμε γιατί θα πάμε να κλείσουμε εκκλησία για τον γάμο μας, να δούμε πόσα λεφτά θα μας ζητήσουν!!!:P:P

:lol::lol::lol: Α ρε Ναταλια τσαμπουκαλου!:P:lol::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back