Άρνηση τροφής

konstans

Περιβόητο μέλος

Η konstans αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει από Παλαιό Φάληρο (Αττική). Έχει γράψει 5.672 μηνύματα.
Και που λέτε, εδώ και περίπου ένα μήνα έχει εγκατασταθεί μια νέα ψυχή στο σπίτι μας.
Η Ομορφούλα πρέπει να είναι 8-9 ετών και από την μία πλευρά τα δόντια της έχουν πάει περίπατο.:/:
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής:
Ξυπνάμε το πρωϊ. Τους βάζω να φάνε, έρχεται και η ομορφούλα. Της βάζω το πιάτο της και ούτε καν πάει να το μυρίσει. Ενώ βλέπω ότι πεινάει, δεν πλησιάζει το πιάτο της. Το κόλπο που έχω βρει και εφαρμόζω είναι να της "τρίβω" λίγο τροφή στα μουσούδια της. Αφού το κάνω αυτό, μετά από 5-10 λεπτά πέφτει με τα μούτρα στο φαϊ και τρώει ότι βρει μπροστά της(κονσέρβα ΚΑΙ κροκέτες). Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι νομίζει ότι θα πονέσει(λόγω των δοντιών)και δεν πλησιάζει το φαϊ. Όταν όμως της το τρίβω και το δοκιμάζει, καταλαβαίνει ότι μπορεί να το φάει. Βέβαια όντως κάποιες στιγμές πρέπει να πονάει, μάλλον όταν πηγαίνει φαϊ στα "χαλασμένα" ούλα της.
Έχω δοκιμάσει να την αφήσω μέχρι να πάει μόνη της να φάει, αλλά λόγω δουλειάς δεν μπορώ να την ελέγξω καλά. Νομίζω όμως ότι δεν τρώει ή ότι τρώει λίγο.
Το θέμα είναι ότι με βλέπει και κρύβεται το άμοιρο και για να της πασαλείψω την μουρή παίζουμε τρελό κρυφτό-κυνηγητό.
Θα την πάω στον κ.Πάνο αυτή την εβδομάδα να δω τί θα μου πει κι αυτός, αλλά με το ταπεινό μυαλουδάκι νομίζω ότι είναι κυρίως ψυχολογικό το πρόβλημα.
Και ερωτώ.......
ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν της δινεις παστουλα βιταμινουχα για να της ανοιξει η ορεξη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και αλόε βέρα.. κάνει θαύματα για πληγές στο στόμα.:)

Παστούλα της δίνω και της βάζω στο φαϊ, ούτε αυτήν όμως δεν δέχεται.
Αλόε βέρα;:hmm:Τί εννοείς;

Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με τα ούλα με έναν τρόπο οπότε καλύτερα να την πας στο γιατρό να της δώσει κάτι γιατί όταν έχουν πρόβλημα με ούλα (ακόμα κ μια απλή ουλίτιδα) δεν μπορούν να φάνε γιατί πονάνε:(

Όταν την πήγα για στείρωση(σαν αδέσποτο βέβαια τότε), της κάνανε καθαρισμό δοντιών και μου είπαν απλώς ότι της έχουν πέσει απ'την μια πλευρά.
Δεν μου ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κάτι άλλο........

Είναι γνωστή, και έχει σώσει κόσμο. Μίλα με την gatouni. :)
Εγώ προσωπικά έχω δεί γατάκι με σάπια γλώσσα, όχι μόνο να γίνεται καλά, (δεν ξαναφύτρωσε η γλώσσα, απλά έκλεισε η πληγή ) και να τρώει και μόνο του.

Φυσικά και κονσέρβα ad.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση, όμως, να επέμβω.
Αφού θα την πάς στον γιατρό σου καλώς.
Απλά είναι μια αποδεδειγμένη θεραπεία που έχει αποτελέσματα, την κάνεις μόνη σου στο σπίτι, και δεν πηγαινοφέρνεις το γατι. Φυσικά και οικονομικότερη, σε σχέση με διάφορες ενέσεις ιντερφερόνης, ή και κορτιζόνης, και με χωρίς τις αντίστοιχες παρενέργειες κλπ.( σε περίπτωση που προταθούν)

Δές επίσης και αιματολογικώς για τις άλλες ασθένειες....που συχνά χτυπάνε σε ουλίτιδα, στοματίτιδα κλπ.

Περαστικά σας.

Ωραία, ευχαριστώ πολύ:)
Άλλα προβλήματα δεν έχει, έχουν γίνει εξετάσεις;)

Ωραία!! Πάλι καλά....:up:

Περαστικά στην Ομορφούλα (σας εντόπισα!). Εύχομαι να βρείτε την άκρη με το γιατρό για να μην πονάει η καημένη και να μην την κυνηγάς και σε φοβάται!:/:

Κι εγώ αυτό ελπίζω μωρέ.
Αφού πια δεν έρχεται στο κρεβάτι μου για ύπνο, την βγάζει στο σαλόνι:/:

Πως πάει η Ομορφούλα με το θέμα του φαγητού;

Τα ίδια:(.Μια τρώει, μια δεν τρώει.
σήμερα θα πάμε γιατρό να δούμε τί θα μας πει κι αυτός:/:

Καλά αποτελέσματα και εύχομαι να βγάλετε άκρη... Μακάρι να είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα, για να μην ταλαιπωρείται άλλο και αυτή και εσύ που την κυνηγάς!:)

Θα τις βρείτε τις ισορροπίες σας, Κωνσταντίνα μου, μη σκας! Κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να μην κάνει νάζια η Ομορφούλα. Είτε θα αλλάξετε τροφή, είτε θα συνδυάζετε τροφές, είτε θα πάρει κάποιο "ορεκτικούλι":) (είτε θα μου τη στείλεις "πακέτο" και θα στην επιστρέψω 3-4 κιλά βαρύτερη, ξέρω εγώ μεθόδους, ρώτα και τη Μέλη...:rolleyes::lol:)

Μια χαρά θα τα πάει η κουκλίτσα!

(είτε θα μου τη στείλεις "πακέτο" και θα στην επιστρέψω 3-4 κιλά βαρύτερη, ξέρω εγώ μεθόδους, ρώτα και τη Μέλη...:rolleyes::lol:)
:lol::lol::lol::lol::lol:
Θα σε ανακηρύκουμε επίσημη γατοδιαιτολόγο του φόρουμ! Ξέρεις και να τα παχαίνεις και να τα αδυνατίζεις!!! :up::up::up:

Θα τις βρείτε τις ισορροπίες σας, Κωνσταντίνα μου, μη σκας! Κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να μην κάνει νάζια η Ομορφούλα. Είτε θα αλλάξετε τροφή, είτε θα συνδυάζετε τροφές, είτε θα πάρει κάποιο "ορεκτικούλι":) (είτε θα μου τη στείλεις "πακέτο" και θα στην επιστρέψω 3-4 κιλά βαρύτερη, ξέρω εγώ μεθόδους, ρώτα και τη Μέλη...:rolleyes::lol:)

Μια χαρά θα τα πάει η κουκλίτσα!
Και εγώ έτσι πιστεύω μωρέ. Που θα πάει, θα την στρώσω κι αυτήν(αν μέχρι τότε δεν μαζέψει τα μπογαλάκια της και την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια:lol::lol:).Ειδάλλως, θα στην φέρω με κορδέλλα δώρο. Ένας μήνας νομίζω φτάνει ε;:P

Ένας μήνας νομίζω φτάνει ε;:P

Ουουου! Μέχρι που δεν θα χωράει στην αγκαλιά σου μετά... σαν κάτι άλλες:lol:
Πες μας τα νέα της όταν γυρίσετε από το γιατρό σας.

Είναι γνωστή, και έχει σώσει κόσμο. Μίλα με την gatouni. :)
Εγώ προσωπικά έχω δεί γατάκι με σάπια γλώσσα, όχι μόνο να γίνεται καλά, (δεν ξαναφύτρωσε η γλώσσα, απλά έκλεισε η πληγή ) και να τρώει και μόνο του.
.
julia που βρίσκουμε αλόε βέρα; υπάρχει σε πετ σοπ;
Όταν την πήγα για στείρωση(σαν αδέσποτο βέβαια τότε), της κάνανε καθαρισμό δοντιών και μου είπαν απλώς ότι της έχουν πέσει απ'την μια πλευρά.
Δεν μου ανέφερε ότι πρέπει να γίνει κάτι άλλο........
konstans επειδή κ ο δικός μου γατούλης έχει πρόβλημα με την ουλίτιδα η Βάσια που είναι κτηνίατρος κ μέλος του mycat που είπε το εξής ότι πρέπει να γίνει καθαρισμός των δοντιών με υπέρηχο κ μετά στίλβωση των δοντιών όπωσδηποτε γιατί διαφορετικά επανέρχονται τα δόντια κ τα ούλα στην ίδια κατάσταση. Τώρα κ εγώ σκέφτομαι να τον ξαναπάω για καθαρισμό κ να το κάνουμε σωστά αυτή τη φορά.
Στη γατούλα σου να δίνεις κ καθημερινά την Καλοπετ να μην ξεχνας να την δίνεις. Είναι παστα οπότε εύκολα μπορεί να τη φάει. Πιστεύω ότι αν διορθωθεί το πρόβλημα των δοντιών κ με 2-3 σωληνάρια καλοπετ η γατούλα θα γίνει μπουμπουκα:up:

julia που βρίσκουμε αλόε βέρα; υπάρχει σε πετ σοπ;

Δεν την έχω βρεί σε πετ σόπ. Την έχουν φαρμακεία, κάποια. Της LR, που ξέρω είναι σε μπουκάλι, παχύρρευστη τύπου ζελέ.

Την βάζεις κατευθείαν στο φαγητό ή σε σύριγγα.. ανάλογα την γάτα, και αν την τρώει. Μια λογική ποσότητα είναι 10ml την μέρα.

(Φυσικά καλό είναι να μην παίρνουμε πρωτοβουλίες χωρίς να ενημερωθεί ο γιατρός της γάτας, αν είναι ήδη σε άλλη θεραπεία δεν είναι καλό να μπερδεύονται...)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back