ruko
Διάσημο μέλος
Πόσον καιρό θα μείνει ο μικρός με τον καθετήρα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Paris Gatopalaviaris
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marigo173
Δραστήριο μέλος

Τελοσπάντων, περαστικά να 'ναι και γρήγορα για να μην ταλαιπωρείται πολύ ο γατούλης σου... Μόλις μπορέσεις πάρτον μια αγκαλιά από μένα!
ladycat
Διάσημο μέλος
marfot75
Δραστήριο μέλος
HBH
Νεοφερμένο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Παρεμπιπτόντως, υπέροχο και πολύ ευρηματικό όνομα του έχεις δώσει!

ruko
Διάσημο μέλος
Είμαι τυχερή και όχι τυχερός (Πάρις είναι ένας από τις 7 γάτες μου). Πιθανόν 3 ημέρες.
Ουπς! Γκάφα!
Καλή ανάρρωση σας εύχομαι κι εγώ, να ηρεμήσει κι ο Λουσιφεράκος από την περιπέτειά του.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Ismini
Διάσημο μέλος
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τη συζήτηση εγώ την "θυμήθηκα" γιατί όμως?
ladycat
Διάσημο μέλος
Ας θυμηθούμε μία παλιότερη συζήτηση.
Ιωανη να σου πω κατι οταν ηταν χριστουγεννα κ ο λαμπης ψυχοραγουσε κ πεθαινε σιγα σιγα ο ΜΟΝΟΣ γιατρος που δεκτηκε να αφησει τα γλεντια κ να σκυψει πανω απο το αρρωστο μωρο μου ηταν ο ΑΙΛΟΥΡΟΣ ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ κ ολοι οι εφημερευοντες ειχαν τα τηλεφωνα τους κλειστα κ ειχαν τηλεφωνιτη που μας παρεπεμπαν σε ενα κινητο που ηταν κλειστο χαρη στον κυριο Πανο ζει σημερα ο λαμπης ο μονος ΣΩΣΤΟΣ γιατρος που στεκετε διπλα μας οποτε τον χρειαστουμε
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Ερώτηση κρίσεως
Επειδή γράφονται πολλά σε αυτό το forum σχετικά με το επίπεδο των κτηνιάτρων και με αφορμή ένα σχόλιο της purina, είναι ενδιαφέρον να μοιραστούμε γνώμες πάνω σε ένα θέμα που απασχολεί πολλούς εδώ και χρόνια:
Αν είσαστε βαριά άρρωστος/η θα προτιμούσατε
α) έναν γιατρό αχώνευτο, κακότροπο, που δεν θα σας επισκεπτόταν ποτέ, αλλά θα ήταν άριστος επιστήμονας και θα έκανε τα πάντα για να σας σώσει
ή
β) έναν γιατρό γλυκομίλητο, ευπροσήγορο, χαμογελαστό, που θα σας κρατούσε τρυφερά το χέρι στο νεκροκρέβατο όταν θα «φεύγατε»;
Που κολλαει αυτό με το θέμα μας? Εννοείς ότι ο κύριος Πάνος είναι το β)? Εκεί το πας έτσι δεν είναι? Τον ξέρεις προσωπικά και το λες, γιατί αν όχι δεν θα έπρεπε να κατηγορείς εμμέσως πλην σαφώς συνάδελφο σου, είναι εντελώς αντιεπαγγελματικό μέχρι και ανήθικο.
Όπως μπορούν να βεβαιώσουν πολλά από τα μέλη του MyCat, είναι εκτός από καταπληκτικός άνθρωπος και εξαιρετικός γιατρός. Έχει σώσει πολλές γατούλες. Ρώτα την Ladycat, την Κατερίνα και όσες άλλες έχουν πάει τα γατάκια τους μισοπεθαμένα και τους τα έχει σώσει.
Γι'αυτό θα έλεγα ότι η παραπομπή σου στο συγκεκριμένο θέμα είναι άτοπη, αν όχι κακόγουστη...
isavvas
Να λοιπόν τι εννοώ και γιατί θύμισα την παλιότερη συζήτηση:
Πολύ συχνά σε αυτό το forum γράφονται ιστορίες για γιατρούς και θεραπείες, οι οποίες είναι τελείως λάθος, έως επικίνδυνες και εγκληματικές για τα ζώα. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι χαρακτηρίζουν τον εκάστοτε γιατρό ως πάρα πολύ καλό. Στο συγκεκριμένο post κανένας δεν έχει αναφέρει γιατί ο συνάδελφος είναι καλός. Μπορεί πράγματι να είναι ένας από τους καλύτερους επιστήμονες. Εγώ, όμως, δεν έχω δει να διαφαίνεται κάτι τέτοιο από αυτά που γράφετε (εκτός αν άλλα σάς λέει, αλλιώς τα καταλαβαίνετε και αλλιώς τα γράφετε στο forum). Όλοι γράφετε ότι ο κτηνίατρος είναι καλός γιατρός και έρχεται όποτε τού ζητηθεί (ακόμα και χριστουγεννιάτικα). Αυτό δεν τον κάνει καλό γιατρό. Μπορεί να είναι καλός, πονόψυχος, φιλόζωος, γλυκομίλητος, πρόθυμος κ.λπ., αλλά αυτό δεν τον κάνει καλό γιατρό.
Και επειδή σε αυτό το forum χρειάζεται συχνά να πω δύο φορές τη γνώμη μου για να γίνει κατανοητή: ένας καλός άνθρωπος δεν σημαίνει ότι είναι καλός γιατρός. Και αντίθετα: ένας καλός γιατρός δεν χρειάζεται να είναι πάντα και καλός άνθρωπος. Το ιδανικό είναι να συμβαίνουν και τα δύο, αλλά σπάνια το συναντάμε.
Αυτό που εννοούσα λοιπόν (και εκεί το πάω) είναι κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των ζώων είναι σε θέση να κρίνουν αν ένας γιατρός είναι καλός. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μομφή για το συνάδελφο.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Μπορεί και να μην καταλάβαμε καλά ούτε εγώ ούτε η Ladycat μπορεί και όχι. Αν λες ότι δεν διαφαίνεται ότι είναι καλός επιστήμονας από αυτά που γράφουμε, μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά. Δεν έχω ακούσει ούτε έναν να λέει κάτι κακό γι'αυτόν, αντίθετα έχω ακούσει τα καλύτερα τόσο για συμπεριφορά απέναντι στις γάτες όσο και για γάτες με πολύ σοβαρά προβλήματα που άλλοι συνάδελφοί σας είχαν ξεγράψει και που εκείνος έχει θεραπεύσει. Και δε μιλάω για γάτες μόνο μελών του forum αλλά και για άρρωστες γατούλες που συνάντησα στο ιατρείο του όταν πήγα τον γάτο μου.Μπορεί πράγματι να είναι ένας από τους καλύτερους επιστήμονες. Εγώ, όμως, δεν έχω δει να διαφαίνεται κάτι τέτοιο από αυτά που γράφετε (εκτός αν άλλα σάς λέει, αλλιώς τα καταλαβαίνετε και αλλιώς τα γράφετε στο forum).
Επίσης, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να το κάνει, ανέχεται τα τηλεφωνήματά μας τις πιό άσχετες ώρες και για το παραμικρό, όταν άλλοι γιατροί δεν το κάνουν ούτε για ανθρώπους πόσο μάλλον για γάτες.
Γι'αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση όταν λες ότι δεν βλέπεις από αυτά που γράφουμε ότι ο κ.Πάνος είναι καλός γιατρός και γι'αυτό αναρωτήθηκα για το αν τον ξέρεις προσωπικά και έχεις τέτοια άποψη, μιας και έχει έρθει σχετικά πρόσφατα στην Αθήνα από Θεσσαλονίκη...
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
isavvas
Πιστεύετε ότι στο "So You Think You can Dance" θα κερδίσει ο καλύτερος χορευτής; Πιστεύετε ότι το κοινό (συγκεκριμένα οι νεαροί/ές τηλεθεατές/τριες που κατά πλειονότητα συμμετέχουν) θα ψηφίσει τον καλύτερο χορευτή; Πιστεύετε ότι όλοι αυτοί που ψηφίζουν έχουν ιδέα από χορό; Η κριτική επιτροπή κρίνει τελείως διαφορετικά, με αντικειμενικά κριτήρια και βλέπει λεπτομέρειες που κανένας άλλος από τους θεατές δεν βλέπει.
Παράδειγμα 2
Χαλάει η τηλεόραση και βρίσκετε στον Χρυσό Οδηγό έναν τεχνίτη. Έρχεται, είναι ευγενικός, γλυκός, χαμογελαστός, την φτιάχνει, σάς κάνει και έκπτωση. Θα τον ξαναπάρετε; Ασφαλώς και θα τον ξαναπάρετε, γιατί σάς έκανε καλή εντύπωση. Τώρα αν έκανε καλή δουλειά είναι άλλο θέμα. Και δεν μπορείτε να το κρίνετε. Εντάξει, η τηλεόραση φτιάχτηκε, αλλά φτιάχτηκε σωστά; Μπορεί να χαλάσει σε μία εβδομάδα. Μπορεί κάποιος άλλος να την έφτιαχνε φθηνότερα και γρηγορότερα. Το ότι σάς έκανε καλή εντύπωση ως άνθρωπος δεν σημαίνει ότι ήταν και καλός στη δουλειά του.
Και τώρα στο θέμα μας:
Δεν μίλησα ποτέ για τον συγκεκριμένο κτηνίατρο -είπα ότι δεν τον γνωρίζω. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορείτε να κρίνετε (όπως φαίνεται και από αυτά που γράφετε) αν ένας (οποιοσδήποτε) κτηνίατρος είναι καλός. Τα κριτήριά σας είναι υποκειμενικά. Τα αντικειμενικά κριτήρια δεν τα γνωρίζετε και δεν μπορείτε βέβαια (ούτε είστε υποχρεωμένοι) να τα γνωρίζετε.
Γνωρίζω κτηνιάτρους-χασάπηδες με μεγάλη φήμη. Ιδιοκτήτες πίνουν νερό στ' όνομά τους. Έρχονται από όλη την Ελλάδα για να τούς χειρουργήσει τα ζώα τους. Γνωρίζω και άριστους επιστήμονες που δεν βγάζουν ούτε τα προς το ζειν. Καλός επαγγελματίας δεν σημαίνει και καλός κτηνίατρος (και το αντίθετο).
Τα κριτήρια των ιδιοκτητών είναι πολύ διαφορετικά από τα αντικειμενικά. Γι' αυτό άλλωστε και μπορεί ο οποιοσδήποτε να μάς παραμυθιάζει εύκολα. Ένας τρόπος υπάρχει για να προστατευτούμε: να γίνουμε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Ακόμα και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι ένα καταναλωτικό αγαθό. Ας μην δεχόμαστε ό,τι μάς πασάρουν έτσι εύκολα. Ας ψάξουμε και αλλού. Σήμερα, στην εποχή της πληροφορίας μπορούμε να βρούμε πρακτικά άπειρες γνώσεις συσσωρευμένες στο διαδίκτυο. Όταν κάποιος μάς πει κάτι (μία ιατρική συμβουλή, μία θεραπεία, κ.λπ.) ας μην το δεχτούμε αμέσως. Ας ρωτήσουμε και κάποιον άλλον. Ας ψάξουμε στο διαδίκτυο. Ας επιβεβαιώσουμε την πληροφορία.
Αμφισβητείτε τους πάντες και τα πάντα! Μόνο αυτό μάς σώζει! Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά!
χριστινα
Διάσημο μέλος
Παραδειγμα πρώτο
Πριν 3 χρόνια ένας από τους καλύτερους και πασίγνωστος χειρουργος οφθαλμίατρος εκανε επέμβαση στον αντρα μου μετα από αποκόλληση αμφιβληστροειδή κι απέτυχε. Για να μην αποδεχτει την αποτυχία μας δουλευε κυριολεκτικά επί 1 μήνα, ρισκάροντας μια μόνιμη τυφλωση. Μόνο διαβάζοντας χιλιάδες σελίδες στο ιντερνετ και κάνοντας διατριβή το κατανοήσαμε, αλλάξαμε γιατρο και σωθηκε η όρασή του!!!
Παράδειγμα δευτερο
Μετά τη θρομβοεμβολή του γάτου πάλι εφάρμοσα το ίδιο προκριμένου να κατανοήσω πως η διαγνωση του πρωτου κτηνιατρου ήταν εντελώς άσχετη. Κι ετσι κατέληξα στο δευτερο κτηνίατρο και μόνο έτσι μπόρεσα να καταλάβω αν ο ανθρωπος ήξερε τι έλεγε ή με δουλευε ή ήταν άσχετος κι αυτος (ευτυχως ήξερε). Και για να γελάσουμε, ενας τρίτος που χτυπιόταν πως οι γατες δεν παθαινουν θρομβοεμβολή και πως το γατακι μου χτυπησε, όταν ειπα να του φερω στοιχεια από το διαδύκτιο μου είπε να πάω να γ.....θω κι εγω και το διαδύκτιο!!!
Καταλήγω πως σε καθε περίπτωση κανεις σε θεματα υγείας εχει υποχρέωση να ψάχνει όσο μπορεί περισσότερο. Αλλά κακά τα ψέματα. Οσο και να διαβάσω όσο και να ενημερωθω, υπάρχουν και πράγματα που αδυνατώ να καταλάβω. Και για να το κανω όλο αυτο χρειάζομαι χρόνο, κάτι που δεν εχω σε εκτατα περιστατικά. Και γιατρός δεν θα γινω ποτέ όσο και να ενημερωθω.
Σαφως και ειναι πολύ ευκολο να με "δουλέψει" κάποιος, ειδικά όταν με βρει σε αναγκη. Προσπαθω να κατανοήσω αλλά δεν μπορω πάντα. Εύχομαι να μη μου συμβει!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool