Άρρωστος ο Λούσιφερ!!

• Thread starter Thread starter isavvas
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αρχική Δημοσίευση από χριστινα:
Καταλήγω πως σε καθε περίπτωση κανεις σε θεματα υγείας εχει υποχρέωση να ψάχνει όσο μπορεί περισσότερο. Αλλά κακά τα ψέματα. Οσο και να διαβάσω όσο και να ενημερωθω, υπάρχουν και πράγματα που αδυνατώ να καταλάβω. Και για να το κανω όλο αυτο χρειάζομαι χρόνο, κάτι που δεν εχω σε εκτατα περιστατικά. Και γιατρός δεν θα γινω ποτέ όσο και να ενημερωθω.
Σαφως και ειναι πολύ ευκολο να με "δουλέψει" κάποιος, ειδικά όταν με βρει σε αναγκη. Προσπαθω να κατανοήσω αλλά δεν μπορω πάντα. Εύχομαι να μη μου συμβει!!!

Μπράβο! Αυτό ακριβώς εννοούσα. Χαίρομαι για τη στάση σας. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούμε να είμαστε παντογνώστες, αλλά όσο ψάχνουμε τόσο λιγότερες πιθανότητες έχουμε να μάς δουλέψουν. Ειλικρινά συγχαρητήρια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν κατάλαβα γιατί αρπάζεστε! Γιατί το παίρνετε προσωπικά; Κατηγόρησα εγώ τον συνάδελφο; Πώς ξέρετε πού το πάω και τι εννοώ; Μπήκατε στο κεφάλι μου;

Να λοιπόν τι εννοώ και γιατί θύμισα την παλιότερη συζήτηση:

Πολύ συχνά σε αυτό το forum γράφονται ιστορίες για γιατρούς και θεραπείες, οι οποίες είναι τελείως λάθος, έως επικίνδυνες και εγκληματικές για τα ζώα. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι χαρακτηρίζουν τον εκάστοτε γιατρό ως πάρα πολύ καλό. Στο συγκεκριμένο post κανένας δεν έχει αναφέρει γιατί ο συνάδελφος είναι καλός. Μπορεί πράγματι να είναι ένας από τους καλύτερους επιστήμονες. Εγώ, όμως, δεν έχω δει να διαφαίνεται κάτι τέτοιο από αυτά που γράφετε (εκτός αν άλλα σάς λέει, αλλιώς τα καταλαβαίνετε και αλλιώς τα γράφετε στο forum). Όλοι γράφετε ότι ο κτηνίατρος είναι καλός γιατρός και έρχεται όποτε τού ζητηθεί (ακόμα και χριστουγεννιάτικα). Αυτό δεν τον κάνει καλό γιατρό. Μπορεί να είναι καλός, πονόψυχος, φιλόζωος, γλυκομίλητος, πρόθυμος κ.λπ., αλλά αυτό δεν τον κάνει καλό γιατρό.

Και επειδή σε αυτό το forum χρειάζεται συχνά να πω δύο φορές τη γνώμη μου για να γίνει κατανοητή: ένας καλός άνθρωπος δεν σημαίνει ότι είναι καλός γιατρός. Και αντίθετα: ένας καλός γιατρός δεν χρειάζεται να είναι πάντα και καλός άνθρωπος. Το ιδανικό είναι να συμβαίνουν και τα δύο, αλλά σπάνια το συναντάμε.

Αυτό που εννοούσα λοιπόν (και εκεί το πάω) είναι κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των ζώων είναι σε θέση να κρίνουν αν ένας γιατρός είναι καλός. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μομφή για το συνάδελφο.
Εκτος απο ολα τα παραπανω πυ ειπες ο κυριος Πανος ειναι ενας ανθρωπος που ξερει καλα την επιστημη του δεν αφηνει ενα γατι να πεθανει η οποιοδηποτε αλλο ζωο του ζητησουμε την συμβουλη τεσπα μετα απο οσα μου εχει αποδειξει εγω για εκεινον βαζω το χερι μου στην φωτια οτι ποτε δεν θα εγκαταλειψη καποιο ζωο στην μοιρα του εαν τον ειχα γνωρισει πριν 3 χρονια ισως τωρα που μιλαμε θα ζουσε ο ποκυ μου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η περιπέτεια του Λούσιφερ δεν έχει τελειώσει ακόμη. Μετά από 3 μέρες με καθετήρα σήμερα το απόγευμα τον έβγαλε ο γιατρός (γιατί άλλωστε τον είχε μασήσει ο γάτος) και δεν του έβαλε πάλι. Το ζητούμενο είναι να ουρήσει μόνος του αλλά αυτός πηγαίνει κάθε λίγο στην τουαλέτα και κάνει πολύ λίγο. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Κατά τα άλλα είναι καλά. Του δίνω μια ειδική κονσέρβα που διαλύει τους ουρόλιθους και αντιβίωση. Το ζήτημα είναι αν δεν τακτοποιηθεί το ζήτημα να ακολουθήσω πάλι την πρακτική του καθετήρα κλπ ή τη μέθοδο του κ. Πανου, δηλαδή να τον πάω στον κ. Πάνο? Πάντως με τον καθετήρα στο τέλος είχαν σπάσει τα νεύρα του για αυτό τον μάσησε. Θα δω πως θα πάνε τα πράγματα μέσα στη σημερινή μέρα.
Πάντως κίνδυνος για τη ζωή ή τα νεφρά του δεν υπάρχει πια. Στη χειρότερη περίπτωση θα κάνει εγχείρηση.
Όσο για το γιατί το έπαθε? Γιατί στειρώθηκε και έτρωγε πολύ ξηρή τροφή μη ειδική (δηλ. friskies). Το αστείο είναι πως μόλις τους είχα αλλάξει διατροφή και τρώγανε πλέον hills, δυστυχώς δεν πρόλαβα το κακό. Τελικά πρέπει οι γάτες να τρώνε μόνο κτηνιατρικές τροφές. Όσα εξοικονομεί κανείς χρησιμοποιώντας τις άλλες τροφές του εμπορίου τα πληρώνει μετά στους γιατρούς, εκτός που ταλαιπωρούνται και κινδυνεύουν και τα γατάκια!!!

βρε παιδακι μου εμενα μου ειχε δειξει ο κυριος πανος πως να του αδειαζω την κυστη γιατι δεν τον πας απο εκει να σου πει κ εκεινος την γνωμη του

Δεν κατάλαβα γιατί αρπάζεστε! Γιατί το παίρνετε προσωπικά; Κατηγόρησα εγώ τον συνάδελφο; Πώς ξέρετε πού το πάω και τι εννοώ; Μπήκατε στο κεφάλι μου;

Να λοιπόν τι εννοώ και γιατί θύμισα την παλιότερη συζήτηση:

Πολύ συχνά σε αυτό το forum γράφονται ιστορίες για γιατρούς και θεραπείες, οι οποίες είναι τελείως λάθος, έως επικίνδυνες και εγκληματικές για τα ζώα. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι χαρακτηρίζουν τον εκάστοτε γιατρό ως πάρα πολύ καλό. Στο συγκεκριμένο post κανένας δεν έχει αναφέρει γιατί ο συνάδελφος είναι καλός. Μπορεί πράγματι να είναι ένας από τους καλύτερους επιστήμονες. Εγώ, όμως, δεν έχω δει να διαφαίνεται κάτι τέτοιο από αυτά που γράφετε (εκτός αν άλλα σάς λέει, αλλιώς τα καταλαβαίνετε και αλλιώς τα γράφετε στο forum). Όλοι γράφετε ότι ο κτηνίατρος είναι καλός γιατρός και έρχεται όποτε τού ζητηθεί (ακόμα και χριστουγεννιάτικα). Αυτό δεν τον κάνει καλό γιατρό. Μπορεί να είναι καλός, πονόψυχος, φιλόζωος, γλυκομίλητος, πρόθυμος κ.λπ., αλλά αυτό δεν τον κάνει καλό γιατρό.

Και επειδή σε αυτό το forum χρειάζεται συχνά να πω δύο φορές τη γνώμη μου για να γίνει κατανοητή: ένας καλός άνθρωπος δεν σημαίνει ότι είναι καλός γιατρός. Και αντίθετα: ένας καλός γιατρός δεν χρειάζεται να είναι πάντα και καλός άνθρωπος. Το ιδανικό είναι να συμβαίνουν και τα δύο, αλλά σπάνια το συναντάμε.

Αυτό που εννοούσα λοιπόν (και εκεί το πάω) είναι κατά πόσο οι ιδιοκτήτες των ζώων είναι σε θέση να κρίνουν αν ένας γιατρός είναι καλός. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μομφή για το συνάδελφο.

Θα σου απαντησω με κατι που ο ιδιος ο κυριος Πανος μου ειπε στην διεθνη εκθεση οταν τον ρωτησα να μας συστησει καλες κλινικές για τα περιστατικα που χρειαζονται πολυημερη περιθαλψη.
Μου ειπε οτι δεν ειναι σε θεση να κρινει αυτος τον καλο γιατρο γοιατι πολλοι στελνουν σε συναδερφους για λογους χρηματος.. ειπε οτι καλυτερα να κοιταξω ποια κλινικη εχει ευχαριστημενους πελατες!:up:

Λοιπον αδιαφορω πληρως για το οτι δεν θα συμφωνησεις με αυτο, γιατι παντα θεωρεις τον πελατη ανιδεο και το γιατρο εξεχων μυαλο.
Θα διαφωνησω καθετα οτι ειναι σπανιο το να βρεις καλο γιατρο και ανθρωπο μαζι. Ειμαι σιγουρη οτι αυτα τα λες γιατι εκει που δουλευεις εχετε περισσοτερα απο το καλος γιατρος σκετο: απο μακρυα κι αγαπημενοι και αν βολεψει θα ειναι και καλος κι ευχαριστος και αυτο το μαρτυραει και το προσωπικο σου υφος κα τα ψευτικα διλληματα που βαζεις σε ολα τα θεματα.

Σαφεστατα αν κρεμεται η ζωη σου απο εναν γιατρο σε νοιαζει να κανει καλα τη δουλεια του αλλα οπως και τα αυτοκινητα ο καλος γιατρος κρινεται και στο καλο σερβις μετα. Αν λοιπον κανει καλη ενχειρηση αλλα μιλαει δυστροπα νιωθεις οτι σε περιφρονει , δεν εινα εκλει με καλη διαθεση οπταν τον θες.. θα με χασει απο πελατη και θα τον θαψω γενικοτερα παντου. Αν ομως εκαν ενα λαθος πχ σε μια ενχειρηση αλλα το ομολογει, κανει τα παντα για να το διορθωσει και να σωσει το ζωακι μου και πραγματικα τον νιωθω εκει θα το ξανασκεφτω ακομα και να ξαναγυρισω.

Τελικα θα επελεγα αυτο που υπαρχει, αλλα δεν εισαι εσυ ιωαννη: εναν ανοιχτομυαλο επιστημονα που ειναι γνησιος σαν ανθρωπος και τον νιωθω να συμεριζεται τον πονο μου για το ζωακι μου, αυτο δεν το χω νιωσει ποτε οταν γραφεις εσυ!!!

Αλλα φυσικα εγω δεν σ ενδιαφερω ως πελατισσα γιατι θα ημουν πολυ δυσκολη για σενα χεχεχε:lol: θα σου ειχα ψησει το ψαρι στα χειλη αν δεν εκανες σωστα αυτα που νομιζω οτι χρειαζονται.

Οσο για τον κυριο πανο εχει αναφερθει σε πολλα ποστ με λεπτομερειες το πως χειριζεται περιστατικα και καλα θα κανεις να τα διαβασεις!

Paris, ο γιατρός σας τι λέει που ο Λούσιφερ ουρεί λίγο; Μήπως έχει να κάνει με την προσαρμογή του ύστερα από τρεις μέρες με τον καθετήρα; (λέω τώρα).
Χαίρομαι πάντως που δεν κινδυνεύει. Μακάρι να τελειώσει εδώ η ταλαιπωρία του και να μην χρειαστεί να κάνει εγχείρηση.

Πιθανό να είναι θέμα προσαρμογής πράγματι, ruko, το σκέφτηκα και εγώ. Όσο για το άδειασμα της κύστης, ίσως να είχε σκοπό να μου το δείξει ο κ. Πάνος στη δεύτερη επίσκεψη...εκεί θα καταλήξω lady νάσαι σίγουρη. Ο καθετήρας είναι μαρτύριο και για το γάτο και για μένα.

και εμενα ο γατος ειχε προβλημα,ουρουσε λιγο και εβγαζε και λιγο αιμα,αλλα μετα απο αντιβιωση και καμια εβδομαδα,ισως και παραπανω,ουρουσε κανονικα.παντως η κτηνιατρος μου ειπε οτι εστω και λιγο να ουρει καθε φορα δεν κινδυνευει,αρκει να πηγαινει τακτικα και να ουρει εστω και λιγο,γι αυτο πρεπει να αλλαζεις την βραγμενη αμμο καθε φορα ωστε να ξερεις αν ουρησε και ποτε.ΑΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 12 ΩΡΕΣ και δεν ουρησει τοτε ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ στον κτηνιατρο γιατι θα παθει τοξικο σοκ και θα πεθανει!

Αρχική Δημοσίευση από yasmin1gr:
καλυτερα να κοιταξω ποια κλινικη εχει ευχαριστημενους πελατες!

Και τα McDonalds, παρά τα σκουπίδια που προσφέρουν, έχουν πάρα πολλούς πελάτες.

Λοιπον αδιαφορω πληρως για το οτι δεν θα συμφωνησεις με αυτο, γιατι παντα θεωρεις τον πελατη ανιδεο και το γιατρο εξεχων μυαλο.

Από τις απαντήσεις μου σε αυτό το post αυτό κατάλαβες; «Γνωρίζω κτηνιάτρους-χασάπηδες με μεγάλη φήμη.» «Μπράβο! Αυτό ακριβώς εννοούσα. Χαίρομαι για τη στάση σας.»

Αλλα φυσικα εγω δεν σ ενδιαφερω ως πελατισσα γιατι θα ημουν πολυ δυσκολη για σενα χεχεχε:lol: θα σου ειχα ψησει το ψαρι στα χειλη αν δεν εκανες σωστα αυτα που νομιζω οτι χρειαζονται.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να έρθεις στην κλινική που δουλεύω.

Ειμαι σιγουρη οτι αυτα τα λες γιατι εκει που δουλευεις εχετε περισσοτερα απο το καλος γιατρος σκετο: απο μακρυα κι αγαπημενοι και αν βολεψει θα ειναι και καλος κι ευχαριστος και αυτο το μαρτυραει και το προσωπικο σου υφος κα τα ψευτικα διλληματα που βαζεις σε ολα τα θεματα.

Ακόμα περιμένω σε αυτό το forum να αρχίσεις να μιλάς με επιχειρήματα και να σταματήσεις τις προσωπικές επιθέσεις.

Επί του προκειμένου:

Θεωρώ απαράδεκτο να ταλαιπωρείται τόσες ημέρες ο Λούσιφερ. Υπό κανονικές συνθήκες, σε 3-4 ημέρες μετά την έμφραξη ο γάτος θα ήταν στο σπίτι του υγιής.

Επί του προκειμένου:

Θεωρώ απαράδεκτο να ταλαιπωρείται τόσες ημέρες ο Λούσιφερ. Υπό κανονικές συνθήκες, σε 3-4 ημέρες μετά την έμφραξη ο γάτος θα ήταν στο σπίτι του υγιής.
Επί του προκειμένου λοιπόν και επειδή θες να μιλάμε με επιχειρήματα, σου παραθέτω μήνυμα για αδέσποτο γατάκι με το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα το οποίο ανέλαβε ο κ.Πάνος και έσωσε σε λιγότερο από 3-4 μέρες. Κι αν ο Λούσιφερ παρέμενε υπό την επίβλεψη του κ.Πάνου σπίτι του υγιής θα ήταν. Αλλά προφανώς εσύ δεν το πιστεύεις αυτό έτσι δεν είναι? Επειδή είναι καλός και ευγενής τόσο με τίς γάτες όσο και με τους ιδιοκτήτες τους, δεν είναι απαραίτητα καλός γιατρός κατά τη γνώμη σου, σωστά? Ενώ ο άλλος ο γιατρός ο οποίος το είχε με καθετήρα τόσες μέρες ήταν σωστός...
Όπως θα διαβάσεις όμως και στο παραπάνω μήνυμα και το γατάκι αυτό που έκανε καλά ο κ.Πάνος είχε κατεστραμένη ουρήθρα από τοποθέτηση καθετήρα, άρα πάλι σπασμένα άλλου "καλού" συναδέλφου σας διόρθωσε...:down:

Επί του προκειμένου λοιπόν και επειδή θες να μιλάμε με επιχειρήματα, σου παραθέτω μήνυμα για αδέσποτο γατάκι με το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα το οποίο ανέλαβε ο κ.Πάνος και έσωσε σε λιγότερο από 3-4 μέρες.
Απλά για την ιστορία το γατάκι το πήγα βράδυ στον κ. Πάνο ετοιμοθάνατο (35 θερμοκρασία) και την επόμενη μέρα στις 11.30 το πρωί πήδαγε στο περβάζι της κουζίνας και φώναζε την αδερφή μου να το χαιδέψει. Και εκτός από το ότι σωθηκε το γατάκι ο κ.Πάνος φέρθηκε κ σε μένα σαν άνθρωπος. Με καθυσήχαζε διαρκώς, ήταν απίστευτα ευγενικός, ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

Απλά για την ιστορία το γατάκι το πήγα βράδυ στον κ. Πάνο ετοιμοθάνατο (35 θερμοκρασία) και την επόμενη μέρα στις 11.30 το πρωί πήδαγε στο περβάζι της κουζίνας και φώναζε την αδερφή μου να το χαιδέψει. Και εκτός από το ότι σωθηκε το γατάκι ο κ.Πάνος φέρθηκε κ σε μένα σαν άνθρωπος. Με καθυσήχαζε διαρκώς, ήταν απίστευτα ευγενικός, ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!
Το ξέρω Κατερίνα ότι την άλλη μέρα ο Λάζαρος ήταν ήδη καλά. Το 3-4 μέρες το έγραψα γιατί αυτό το χρονικό όριο βάζει ο isavvas για μια τέτοια θεραπεία. Είπα λοιπόν ότι σε λιγότερο από 3-4 μέρες.;)

Αρχική Δημοσίευση από aspasiapef:
...γατάκι με το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα...

Αυτό πώς το ξέρετε;

Επειδή είναι καλός και ευγενής τόσο με τίς γάτες όσο και με τους ιδιοκτήτες τους, δεν είναι απαραίτητα καλός γιατρός κατά τη γνώμη σου, σωστά? Ενώ ο άλλος ο γιατρός ο οποίος το είχε με καθετήρα τόσες μέρες ήταν σωστός...

Αυτό πώς το συμπεράνατε; Δείξτε μου πού έγραψα κάτι τέτοιο.

είχε κατεστραμένη ουρήθρα από τοποθέτηση καθετήρα, άρα πάλι σπασμένα άλλου "καλού" συναδέλφου σας διόρθωσε...

Αυτό το λέτε εσείς ή ήταν διάγνωση του συναδέλφου;

Ο οποίος, να υποθέσω, το είπε ψέματα για να φανεί καλύτερος στα μάτια μας?

Δεν θα το συνεχίσω άλλο, γιατί έχω εκνευριστεί από το ύφος των απαντήσεών σας κύριε isavvas, μεγάλε επιστήμονα, που μπροστά σας όλοι οι άλλοι είναι άσχετοι!

Χαίρομαι ειλικρινά που δεν μένω Θεσσαλονίκη για να μην βρεθώ πότε στην ανάγκη σας...

Όπως πολύ σωστά έγραψε και η Yasmin σε περίπτωση αρρώστιας του γάτου μου "Τελικα θα επελεγα αυτο που υπαρχει, αλλα δεν εισαι εσυ ιωαννη: εναν ανοιχτομυαλο επιστημονα που ειναι γνησιος σαν ανθρωπος και τον νιωθω να συμεριζεται τον πονο μου για το ζωακι μου, αυτο δεν το χω νιωσει ποτε οταν γραφεις εσυ!!!"

Το ξέρω Κατερίνα ότι την άλλη μέρα ο Λάζαρος ήταν ήδη καλά. Το 3-4 μέρες το έγραψα γιατί αυτό το χρονικό όριο βάζει ο isavvas για μια τέτοια θεραπεία. Είπα λοιπόν ότι σε λιγότερο από 3-4 μέρες.;)
Απλά το διευκρίνησα για να δείξω ότι έγινε πολύ πολύ συντομα καλά. Σε 1 μέρα. ;)

Η διάγνωση του συναδέλφου σας, ο οποίος έσωσε ένα ετοιμοθάνατο γατί. Μήπως ενδιαφέρεστε να το εξετάσετε κι εσείς?

Γιατί όποτε η συζήτηση εξελίσσετε όπως δεν σας αρέσει αρχίζετε τις προσωπικές επιθέσεις; Αυτό είναι διάλογος; Όταν διαφωνείτε με κάποιον, αρχίζετε να τον κατηγορείτε; Όποτε δεν μπορείτε να αντιπαραβάλετε επιχειρήματα «δεν το συνεχίζετε άλλο»;

1. Δεν κατηγόρησα κανέναν συνάδελφο, όσο κι αν προσπαθείτε να μού φορτώσετε κάτι τέτοιο.

2. Το θέμα της συζήτησης είναι κατά πόσο οι ιδιοκτήτες μπορούν να κρίνουν την επιστημονικότητα ενός κτηνιάτρου.

Μπορείτε να επικεντρωθείτε στο θέμα;

Περαστικά στο Λούσιφερ Πάρις!:)
Τελικά εγω συμπεραίνω οτι οι γάτοι δεν πρεπει να τρώνε κυρίως ξηρά τροφή για να αποφύγουν αυτη την ασθένεια.

Με τον Isavvas, κρινοντας από προσωπική εμπειρία, στο μονο που διαφωνώ ειναι οτι ειναι σπάνιο να βρεθει καλός γιατρός και καλός άνθρωπος ταυτόχρονα. (Αν το "καλός άνθρωπος" ειναι υποκειμένικο.)

Με τον Isavvas, κρινοντας από προσωπική εμπειρία, στο μονο που διαφωνώ ειναι οτι ειναι σπάνιο να βρεθει καλός γιατρός και καλός άνθρωπος ταυτόχρονα. (Αν το "καλός άνθρωπος" ειναι υποκειμένικο.)
Σπανιο δεν διαφωνώ ότι είναι. Αλλά υπάρχει....;)

Πολύ λυπάμαι Paris που ακόμη υποφέρει ο Λούσιφερ:(. Απ' ότι φαίνεται όμως ξεπέρασε τον κίνδυνο και είναι θέμα χρόνου να συνέλθει. Αν νομίζεις ότι μια δεύτερη γνώμη θα σας γλιτώσει από περαιτέρω ταλαιπωρία μην το σκέφτεσαι καθόλου, πάρε τον γατούλη και πήγαινε όπου νομίζεις ότι είναι καλύτερα.
Όσο για την "διαμάχη" που ξέσπασε με αφορμή το περιστατικό, μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω την ανησυχία του isavvas και με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι εκτός από το "μικρόβιο" του επιστήμονα έχει και το "μικρόβιο" του παιδαγωγού κάτι ποοοολύ σπάνιο για ακαδημαϊκό... Αν καταφέρνετε να προβληματίζετε έτσι και τους φοιτητές σας θα έχουμε πολύ καλύτερους κτηνίατρους αύριο μεθαύριο (που σίγουρα τους χρειαζόμαστε...)
Από την άλλη δεν υπάρχει τίποτα πιο ανθρώπινο από το να συστήνεις κάποιον που έδρασε αποτελεσματικά στην δική σου ανάγκη και σε κάποιον άλλο που βρίσκεται σε παρόμοιες συγκύριες. Άλλωστε τα περισσότερα παιδιά εδώ είναι σε ένα μεγάλο βαθμό συνειδητοποιημένοι ιδιοκτήτες και είναι από κει και πέρα στην κρίση του καθένα να επεξεργάστει τις απόψεις που παραθέτονται για τον Α ή Β γιατρό και να αποφάσισει.

Συμφωνώ ότι η ανθρωπιά και οι επικοινωνιακές ικανότητες δεν έχουν να κάνουν με την επιστημονική ικανότητα του γιατρού, έτερον εκάτερον. Ωστόσο, παραμένουν απαραίτητες δεξιότητες για έναν καλό γιατρό που θέλει να ασκεί το επάγγελμα. Ένας άξιος επιστήμονας με κακούς τρόπους μπορεί να στραφεί στην έρευνα ή στη διδασκαλία, συνεισφέροντας έτσι με τον τρόπο του στην ιατρική. Δεν είναι όλα για όλους. Αλλά, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα που προϋποθέτουν τη διάδραση με άλλους ανθρώπους, έτσι και στους γιατρούς που δουλεύουν με ασθενείς (όχι στους ερευνητές - ακαδημαϊκούς) είναι απαραίτητα ΚΑΙ αυτά τα προσόντα.
Παραθέτω μια είδηση από το BBC που πιστεύω ότι είναι σχετική: αφορά τη διοργάνωση προγραμμάτων μετεκπαίδευσης για τους γιατρούς στη Μ. Βρετανία ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για πιο σωστή επικοινωνία με τους ασθενείς τους.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back