Άρρωστο γατάκι με πανλευκοπενία

βαλερι

Νεοφερμένο μέλος

Η βαλερι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Κυριάκι (Βοιωτία). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γεια σας. Το Λουκουμακι μου ειναι αρρωστο, με πανλευκοπενια απ'οτι μου ειπε ο κτηνιατρος.Ειχαν αρρωστησει και τα 2 αδελφακια του αλλα σε 2 μερες εγιναν καλα.Νομιζα οτι ετσι θα περνουσε και στο Λουκουμακι αλλα εκανα λαθος. Το πηγα στο γιατρο μονο αφου σταματησε εντελως να πινει και να τρωει.Μου ειπε οτι δεν προκειτε να τα καταφερει παρόλα αυτα του εβαλε λιγο ορρο και κατι ενεσουλες.Το πιεζω με συρριγγα να πιει νερο αλλα αρνειτε.Σημερα μου ειπε οτι εκανε και ικτερο.Εξετασεις αιματος δεν εχει κανει.Να το παω και αλλου?Τι μπορω να κανω?
icon9.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν έχεις επιλογή ναι να το πάς, θέλει νοσηλεία, εσύ δεν μπορείς να κάνεις αυτά που πρέπει....

Προσπάθησε να το ταΐσεις κονσέρβα ad της hils ή την recovery της royal...

Εύχομαι να τα καταφέρει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστω.Μου ειπαν να το παω και αυριο αλλα μετα κλεινουν για γιορτες. Μηπως το ταλαιπωρο παρατεινοντας του το μαρτυριο?Εχω γινει χαλια με αυτη την ιστορια,λες και δεν εχω ξαναχασει γατα

Είναι άτιμη αρρώστια..
Υπάρχει εμβόλιο βέβαια, αλλά δεν ξέρω πόσο είναι τα δικά σου, ίσως αν τα είχες εμβολιάσει να τα γλίτωνες....
Αν μπορείς πάρε τις κονσέρβες που σου είπα, μήπως και καταφέρεις και το ταΐσεις, είναι πολύ δυναμωτικές και κάνουν θαύματα... βέβαια θέλει και σωστή νοσηλεία...:|

Και εγώ έχω χάσει πολλά γατάκια, αλλά καθένα είναι μοναδικό και στεναχωριέμαι για το καθένα ξεχωριστά, δεν λέει κάτι αυτό.. ζωούλες είναι όλα.:(

Λυπάμαι πολύ για το γατάκι σου, μακάρι να μας διαψεύσει όλους και να τα καταφέρει...:/:
Αν πρόκειται όντως για παλλευκοπενία, έχε υπόψη σου ότι είναι ένας ιός εξαιρετικά μεταδοτικός και πάρα πολύ ανθεκτικός, δυστυχώς. Θα πρέπει να απολυμάνεις πάρα πολύ σχολαστικά με διάλυμα χλωρίνης οτιδήποτε έχει έρθει σε επαφή με το άρρωστο γατάκι (σκεύη, σκεπάσματα, πατώματα, ακόμα και τα ρούχα σου και φυσικά τα χέρια σου) για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να μολυνθούν κι άλλες γατούλες. Ο ιός αυτός μπορεί να παραμείνει ζωντανός και επικίνδυνος ακόμα και για πολλές μέρες εκτός οργανισμού.

Μενω εξοχη και μια μανουλα μας αφησε 4.Εχουν ερθει και εχουν φυγει πολλες γατες ετσι που να τις εμβολιασεις ολες!Τεσπα.Εχω ταισει μωρα με συριγγα αλλα αυτα πινουσαν και το ρουφουσαν το γαλα.Πως να ταισω ενα γατι που αρνειτε να καταπιει?

εύχομαι τα καλύτερα για τον μικρούλη..ελπιζοντας να τα καταφέρει. Συμφωνω μ'αυτα που σου εγραψε η aretha παραπανω. Το νου σου στα αλλα μικρα γιατι ειναι πολυ κολλητική ασθενεια και επικινδυνη...:(

Ναι με ενημερωσε ο γιατρος aretha.Μου φαινετε περιεργο που τα αδελφακια του το ξεπερασαν σε 2 μερες.Γινετε διαγνωση πανλευκοπενιας μονο με κλινικη εικονα?Ευτυχως η γατουλα που εχω μεσα στο σπιτι ειναι εμβολιασμενη και δεν πλησιαζει καθολου τα αλλα.

Είναι μια ασθένεια που κατα κύριο λόγο προσβάλει τα μικρά και αδύναμα ζώα. Κάποια μικρά καταφέρνουν και επιζούν και άλλα όχι. Εξαρτάται απο τον κάθε οργανισμό.

Λογικά με την συμπτωματολογία μπορεί ο γιατρός ή και ο καθένας αν τα γνωρίζει, να καταλάβει/ ή να υποψιαστεί νωρίς αν νοσεί ή όχι ένα γατάκι. :hmm:

Η πανλευκοπενια ειναι ασθενεια που προκαλει θανατους σε μικρα γατακια και ευθυνεται για τον αιφνιδιο θανατο γατιων μεχρι 4 μηνων, γατακια που επιζουν πανω απο 1 εβδομαδα εχουν ελπιδες να την ξεπερασουν :hmm:

:(:(:(Τελικα το Λουκουμακι μου δεν τα καταφερε.Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας

Λυπάμαι...:(

Γεια σας , γραφω πρωτη φορα εδω... και ηθελα να με βοηθησετε αν μπορειτε. Εχω εναν γατουλι 5-6 μηνων (φωτο αριστερα ) το ζουζουνι , πριν 4 περιπου μερες αρχισε να κανει εμετους και να εχει ανορεξια. οι εμετοι ηταν ασπροι σαν σαλακια.. το πηγα στην κτηνιατρο και μου ειπε για στοματιτιδα-γαστρεντεριτιδα , μου εδωσε να του κανω αντιεμετικεσ ενεσεις και αντιβιοση. την επομενη μερα συνεχισε τουσ εμετους και το πηγα για ορο... δηλαδη χτεσ, ξαναεκανε ομως εμετουσ και με τον ορο και ηταν καφετι-κοκκινο χρωμα και μου ειπε για σημερα να αρχισω να του δινω λιγο νερακι και μια ειδικη κονσερβα που μου εδωσε. Σημερα λοιπον ενω συνεχιζω με τισ αντιεμετικεσ ενεσεις του.. πηγα να του βαλω λιγο νερακι στο στομα και αυτο το εκανε εμετο παλι καφετι χρωμα.. :(( τι μπορει να εχει? ειναι φυσιολογικο για την γαστρεντεριτιδα αυτο? μηπως εχει αυτη την ΠΑνλευκοπενία?? και το κακο ειναι οτι εχω αλλη μια γατα 1 χρονου προσφατα στειρωμενη και υγειης.. και φοβαμε μη κολλισει και αυτη ..!!! επισης ξεχασα να πω οτι καμια φορα πριν κανει εμετο.. ακουγετε κατι σαν να τραγανιζει και ξεροκαταπινει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back