Άσχημα χτυπημένη γάτα και πρόβλημα στο περπάτημα

δυστυχως ρε γαμωτο η δισκοιλιοτητα της παραμενει.
παει στην αμμο της,ζοριζεται εκει σφιγγεται,αλλα λιγα πραματα,εως καθολου.
ειναι 3η μερα που της δινω duphalac...κανενα αλλο κολπο?τις εδωσα και γαλατακι κανα δυο φορες.
κανονικα μετα απο ποσες μερες με το duphalac θα επρεπε να δω αποτελεσματα?
θα ξαναμιλησω και με τον κτηνιατρο..η μπορει να ρωτησω και κανεναν αλλο για μια δευτερη γνωμη..θα δω..δεν ξερω..
εκει που πηγαινε καλυτερα με τα ορθοπεδικα της προεκυψε αυτο τωρα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν γινεται να μεινει ετσι, δεν μπορει ολα αυτα τα κακακα να μενουν μεσα της. Συζητησε με τον κτηνιατρο σου μηπως μεχρι να γινει τελειως καλα και οσο κραταει το προβλημα της δυσκοιλιοτητας, κανατε καπου-καπου, κανενα κλυσμα για να ξαλαφρωνει η καημενη και να μην της κανουν ζημια τα κακακια που μενουν μεσα της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τελικα κατι εγινε με το ντουφαλακ..σημερα το πρωι πηγε στην αμμο της και ολα κομπλε..
θα συνεχισω το duphalac μεχρι να δυναμωσει και βλεπουμε.
τωρα ομως την βλεπω σα να μην εχει τοσο ορεξη για φαγητο,ειναι καπως ποιο διστακτικη τρωει,αλλα αφηνει και λιγο απο τη μεριδα της..
ισως να ναι κ επειδη ζοριστικε πολυ?δε ξερω κ εγω..
θα της παρω καμια αλλη τροφη για αλλαγη.

Το πιθανωτερο ειναι να οφειλεται στο οτι ζοριστηκε οπως λες. Παρακολουθησε την κι αν δεις οτι συνεχιζει να μην τρωει καλα, να το πεις στον κτηνιατρο. Παντως αφου ειναι σχεδον ακινητη η καημενουλα, ποση ορεξη να εχει; Ευχομαι αυριο να φαει κανονικα.
Δοκιμασε να της παρεις καποια τροφη που να εχει πολλες ινες, μηπως και τα κανει πιο ευκολα.

Αφού άρχισε να πηγαίνει και στην τουαλέτα, όλα καλά! :)
Άντε, μακάρι να λήξει σύντομα η ταλαιπωρία σας μια και καλή! :D

τα νεοτερα..
η κυρια πισπιριγκου (μουγκα) ειναι αρκετα καλυτερα και ορεξατη..παει λιγο σα παρτσακλη(οσο παει δλδ) αλλα θα στρωσει.παταει και το ποδαρακι της,τρωει ορθια και πηγαινει ψιλοανετα στην αμμο της.το duphalac λειτουργησε και σε λιγες μερες θα την αφησω να βγει απο το παρκακι της.ακομα κοιμαται αρκετες ωρες και ψοφαει για χαδια και τεντωματα.χαρηκα κ εγω λιγο που ειχα τοσες ανησυχιες.
θα κανω κ ενα θεμα να σας τη γνωρισω καλυτερα μιας και χαιρομαι που τα παει καλα κ εχω ορεξη!

Μπραβο, τελεια. :clapup::clapup::clapup:
Προσεξε μονο, οταν την αφησεις να βγει απο το παρκακι της, να μην αρχισει σκαρφαλωματα και τετοια και κουρασει το ποδαρακι της.:)

Πολυ καλα νεα.Επιτελους.:clapup:Να μας την φιλησεις και να μας...την γνωρισεις!!:D

λοιπον..η μικρη ειναι καλυτερα..βγαινει απο το παρκο της σιγα σιγα για καποιες ωρες και καθομαστε παρεα..κουτσαινει ακομα βεβαια,και δεν μπορει να κουνησει εντελως κανονικα το τελευταιο τμημα μετα το πατουσακι της δηλαδη δεν ξερω πως λεγεται..το χει ετσι χαλαρο.και σα να μη το νιωθει το πατουσακι της.
να ειναι απο το χτυπημα?θα περιμενω αλλο λιγο καιρο να δω πως θα τα παει μιας και δεν εχει περασει ακομα ουτε μηνας απο τοτε που το επαθε.

"Τάσομή" μου, αυτά είναι καλά νέα!!!:clapup:
"Σιδερένια" η μικρούλα σου, κάνε λίγη υπομονή ακόμα (τόση έκανες που τη φρόντισες με επιμονή και αγάπη)και θα δεις.
Κάθε μέρα και καλύτερα θα είναι. Δώστης ένα φιλάκι από μένα και όταν θα είσαι έτοιμος φτιάξε τη σελίδα της να μας τη γνωρίσεις, αν και την αγαπήσαμε πριν τη δούμε, γιατί είναι μια μαχήτρια της ζωής:hug:

"Τάσομή" μου, αυτά είναι καλά νέα!!!:clapup:
"Σιδερένια" η μικρούλα σου, κάνε λίγη υπομονή ακόμα (τόση έκανες που τη φρόντισες με επιμονή και αγάπη)και θα δεις.
Κάθε μέρα και καλύτερα θα είναι. Δώστης ένα φιλάκι από μένα και όταν θα είσαι έτοιμος φτιάξε τη σελίδα της να μας τη γνωρίσεις, αν και την αγαπήσαμε πριν τη δούμε, γιατί είναι μια μαχήτρια της ζωής:hug:

εδω εισαι...
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=122990
κ ευχαριστω για τη συμπαρασταση

Μαλλον απο το χτυπημα θα ειναι αυτο που κανει με το πατουσακι της. Παντως νομιζω πως ειχε γρηγορη αναρρωση, πιστευω πως μετα τις γιορτες θα ειναι μια χαρα η κουκλα σου.:)

λετε ρε παιδια μετα τις γιορτες να στρωσει ακομα περισσοτερο?μακαρι.
επισις διαβαζω σε διαφορα threads για τον αιλουρο(?)
εκει αν παρω κανενα τηλ και τους πω τι παιζει,θα μου δωσουν καμια χρησιμη συμβουλη?μπορουν να βοηθησουν εστω κ ετσι?
γνωριζει καποιος καλυτερα?

λετε ρε παιδια μετα τις γιορτες να στρωσει ακομα περισσοτερο?μακαρι.
επισις διαβαζω σε διαφορα threads για τον αιλουρο(?)
εκει αν παρω κανενα τηλ και τους πω τι παιζει,θα μου δωσουν καμια χρησιμη συμβουλη?μπορουν να βοηθησουν εστω κ ετσι?
γνωριζει καποιος καλυτερα?
Το πιθανωτερο ειναι να σου πουν να την πας να την δουν, πραγμα που θα σου συμβουλευα κιολας αν μπορεις να το κανεις, να την δουν και πιο εξειδικευμενοι κτηνιατροι και με μεγαλη εμπειρια στις γατες. Παντως δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις.
Εγω παντως πιστευω πως θα βελτιωθει κι αλλο, ηδη η βελτιωση της χωρις βοηθεια απο κτηνιατρο, δηλαδη επεμβασεις και τετοια, ειναι μεγαλη.:)

μπα..δυστυχως δε θα μπορεσω..τουλαχιστον αμεσα.δεν ειμαι αθηνα..
αν η μουν εκει θα την ειχα παει εξ αρχης μ αυτα που εχω διαβασει ως τωρα..
αλλιως θα ρωτησω τους εδω κτηνιατρους να μου πουν καμια συμβουλη για να δυναμωσει το ποδαρακι της ακομα περισοοτερο.

Παντως παρε τους εσυ ενα τηλεφωνο, ποτε δεν ξερεις, μπορει τουλαχιστον να σου συστησουν καποιο κτηνιατρο στην περιοχη σου.

επισης διαβαζωντας ειδα οτι ισως βοηθησει η βιταμινη Β..
σε τι βρισκεται αυτη η βιταμινη και πως μπορω να τη δωσω στη γατα μου?
διαβασα οτι κανει καλο στο νευρικο συστημα και ισως τη χρειαζεται για να συνελθει το ποδαρακι της.
κακο δε νομιζω να της κανει παντως...
τουλαχιστον μεχρι να κλεισει μηνα απο το ατυχημα.και μετα βλεπουμε...

Η βιταμινη Β δεν ειναι μια, αλλα ενα ολοκληρο συμπλεγμα βιταμινων, δηλαδη Β1, Β2...Β12, υπαρχουν αρκετες και βρισκονται σε διαφορες τροφες. Δεν ειναι ευκολο ομως να δινεις στη γατα σου ολες αυτες τις τροφες, υπαρχουν παντως συμπληρωματα διατροφης που την περιεχουν και σιγουρα θα υπαρχουν και αντιστοιχα σκευασματα για γατουλες.
Καλυτερα να ρωτησεις καποιον κτηνιατρο, παντως αν θες να παρεις μια γενικη ιδεα για τις βιταμινες του συμπλεγματος Β
δες εδω: https://www.douni.gr/?section=ingredients&icategory=1&id=8

Πιστεύω κι εγώ ότι όπως σταδιακά έχει δείξει βελτίωση, έτσι θα συνεχίσει. Μην ανησυχείς λοιπόν, όλα θα πάνε καλά, θα το δεις :)

περασα απο το γιατρο σημαρα,αλλα λογο του οτι δεν γινοταν,δεν ειχα τη γατα μαζι.
παρ ολα αυτα του ειπα τι και πως και μου εδωσε ενα κουτακι vmp tablets τιγκα βιταμινες και τετοια που τα χρειαζεται η μικρη.
μισο χαπακι τη μερα θα περνει,και μολις περασει μηνας θα του την παω καποια στιγμη να την τσεκαρει κ αυτος.
επισις σορρυ που τραβαει τοσο πολυ το θεμα μου,απλα ολο και κατι θελω να ρωταω,η να καθησυχαζομαι μεχρι να γινει τελειως καλα.οσο γινεται δλδ

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back