Δε νομιζω οτι ταλαιπωρουνται τοσο,εξαλλου στις εκθεσεις πηγαινουν γατακια κοινωνικα,που χαιρονται να ειναι με κοσμο.Ουτως ή άλλως τα γατακια εκτροφειου πρεπει να ειναι κοινωνικοποιημενα,και ο εκτροφεας να εκθετει τα γατακια του,για να δουν οι ενδιαφερομενοι οτι εχει ζωα υγιη και αρτια μορφολογικα.Επισης,οι εκθεσεις ειναι η μοναδικη ευκαιρια που εχει ενας ιδιοκτητης ζωου ρατσας χωρις χαρτια,να το δωσει για εξεταση στους κριτες ωστε να του εκδοθουν.Ειναι πολλοι παραμετροι,αλλα σιγουρα ολοι οι διοργανωτες και οι συμμετεχοντες εχουν πρωταρχικο σκοπο να μην ταλαιπωρηθουν τα ζωα τους.Στην επομενη εκθεση ισως θα ηθελες να παρευρεθεις ωστε να σχηματισεις γνωμη η ιδια απο προσωπικη πειρα,κι οχι απλα απο εντυπωσεις.
Συγνώμη για την επίμονη διαφωνία μου, όμως πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται η επίδειξη χαρακτηριστικών και μορφολογίας της γάτας που έχουμε. Και πόσο μάλλον κάποια χαρτιά για την επιβεβαίωσή τους, από ποιούς και γιατί. Τι είναι αυτά που έχουμε φτιάξει επικαλλυπτόμενα από τη φιλοζωία μας ( την οποία και δεν αμφισβητώ); Είναι καθαρά μία δραστηριότητα που εξυπηρετεί την ανθρώπινη ματαιοδοξία (ράτσες , βραβεία , διακρίσεις) , η οποία αν όπως ελέχθει καλύπτει την ανάγκη των γατιών για κοινωνικότητα (για την οποία άλλωστε δε φημίζονται) ,τότε νομίζω ότι είναι και πάλι περιττή να ταξιδέψει ένα ζωάκι ώρες για να βρεθεί σε ένα χώρο με άλλες γάτες και ανθρώπους! Τα ίδια γατάκια δηλαδή τα μαζευέτε και σε σπίτια να κοινωνικοποιούνται ; Εξάλλου, εάν δεν κάνω λάθος κάπου διάβασα ότι ένα γατάκι αντέδρασε κιόλας ( με νύχια κλπ ).
Έπειτα , επειδή έχω εμπειρία με το γάτο μου σε μεγάλα ταξίδια, διαφωνείτε ότι και αυτό το κομμάτι είναι ταλαιπωρία για μία γάτα ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.