Έκθεση Γάτας στον Αστέρα Βουλιαγμένης!!!

Ναι μια καλυπτικοτητα την εχω η ατιμη,εγω και η λαδομπογια...:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενα μεγαλο ευχαριστω στο Νικο...που ακουραστα και μ'ενα μονιμα γλυκο χαμογελο καλυψε την ομορφη αυτη ημερα:)
Και το λεω αυτο γιατι μονιμως τον φωναζαμε....Νικοοοοο ελα εδω, :blink:Νικοοοοοοο ελα εκει....:blink:κι αυτος ετρεχε με τη μηχανη του παντα χαμογελαστος:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε νομιζω οτι ταλαιπωρουνται τοσο,εξαλλου στις εκθεσεις πηγαινουν γατακια κοινωνικα,που χαιρονται να ειναι με κοσμο.Ουτως ή άλλως τα γατακια εκτροφειου πρεπει να ειναι κοινωνικοποιημενα,και ο εκτροφεας να εκθετει τα γατακια του,για να δουν οι ενδιαφερομενοι οτι εχει ζωα υγιη και αρτια μορφολογικα.Επισης,οι εκθεσεις ειναι η μοναδικη ευκαιρια που εχει ενας ιδιοκτητης ζωου ρατσας χωρις χαρτια,να το δωσει για εξεταση στους κριτες ωστε να του εκδοθουν.Ειναι πολλοι παραμετροι,αλλα σιγουρα ολοι οι διοργανωτες και οι συμμετεχοντες εχουν πρωταρχικο σκοπο να μην ταλαιπωρηθουν τα ζωα τους.Στην επομενη εκθεση ισως θα ηθελες να παρευρεθεις ωστε να σχηματισεις γνωμη η ιδια απο προσωπικη πειρα,κι οχι απλα απο εντυπωσεις.
Δωρακι μου πραγματικα χαρηκα που διαβασα οσα ειπες:)Ειναι τοσοι πολλοι που πιστευουν το αντιθετο:(ακομα και συ ειχες διαφορετικες αντιληψεις;)
Ποιό είναι το σάιτ του ΕΟΓ; :hmm:
ttp://www.geocities.com/fifegr/index.HTML
και ακομα φτιαχνεται....

Δωρακι μου πραγματικα χαρηκα που διαβασα οσα ειπες:)Ειναι τοσοι πολλοι που πιστευουν το αντιθετο:(ακομα και συ ειχες διαφορετικες αντιληψεις;)
Τι εννοεις;:confused:

Σας αφιερώνουμε κι εμεις τις φατσουλες μας:
Σεβάχ...
:)
DSC01830.jpg

Πέρσης...:)
DSC01841.jpg

Κουκλααααααακια μου:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Δε νομιζω οτι ταλαιπωρουνται τοσο,εξαλλου στις εκθεσεις πηγαινουν γατακια κοινωνικα,που χαιρονται να ειναι με κοσμο.Ουτως ή άλλως τα γατακια εκτροφειου πρεπει να ειναι κοινωνικοποιημενα,και ο εκτροφεας να εκθετει τα γατακια του,για να δουν οι ενδιαφερομενοι οτι εχει ζωα υγιη και αρτια μορφολογικα.Επισης,οι εκθεσεις ειναι η μοναδικη ευκαιρια που εχει ενας ιδιοκτητης ζωου ρατσας χωρις χαρτια,να το δωσει για εξεταση στους κριτες ωστε να του εκδοθουν.Ειναι πολλοι παραμετροι,αλλα σιγουρα ολοι οι διοργανωτες και οι συμμετεχοντες εχουν πρωταρχικο σκοπο να μην ταλαιπωρηθουν τα ζωα τους.Στην επομενη εκθεση ισως θα ηθελες να παρευρεθεις ωστε να σχηματισεις γνωμη η ιδια απο προσωπικη πειρα,κι οχι απλα απο εντυπωσεις.
Ναι Δωρα μου ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι τα πράγματα!!!:)
Ειδες τι πανέμορφες φωτο ειναι αυτές του Νίκου? Ο Σείριος τέλειος!!!! Κι όλα βέβαια τα γατάκια!!!:up:

Απο ολες τις φωτογραφιες που ειναι υπεροχες, ξεχωρισα αυτες με τη Κατερινα....ειναι τοσο φυσικη... τοσο απλα ομορφη....

Ναι οι φωτογραφιες του Νικου ειναι απλα εξαιρετικες,του το ειπα και πιο πανω.Εγω χαζευα τα γατακια και παραλιγο να τον περασω τον δικο μου,δεν καταλαβα οτι ειναι ο Σειριος!:lol:

Απο ολες τις φωτογραφιες που ειναι υπεροχες, ξεχωρισα αυτες με τη Κατερινα....ειναι τοσο φυσικη... τοσο απλα ομορφη....
Κι εγώ ξεχώρισα αυτες που λες με την Κατερίνα αλλά και με εσένα και το Σεμελάκι. Φαίνεσαι τόσο ευτυχισμένη που το κρατάς και η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου!:)

Ναι οι φωτογραφιες του Νικου ειναι απλα εξαιρετικες,του το ειπα και πιο πανω.Εγω χαζευα τα γατακια και παραλιγο να τον περασω τον δικο μου,δεν καταλαβα οτι ειναι ο Σειριος!:lol:
πραγματικα....ενας αριστοκρατης ειναι ο Σειριος...ενας Τσαρος:inlove:
Κι εγώ ξεχώρισα αυτες που λες με την Κατερίνα αλλά και με εσένα και το Σεμελάκι. Φαίνεσαι τόσο ευτυχισμένη που το κρατάς και η ευτυχία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου!:)
ναι...καμαρωνα για το μικρο μου...γιατι να το κρυψω?:redface::lol:
οσο για σενα φιλεναδα μου...ο φακος σε θελει παιδι μου...και τα μωρα σου βελουδινα...

Τι ωραιος που ειναι ο Περσης... Κοιταει με τοσο θαυμασμο το κυπελλο....:up:

:)Τί πανέμορφα γατόνια...
Αν ήμουν κριτής, θα τα βράβευα όλα!!!
Ευχαριστούμε πολύ που μπορέσαμε -εμείς που λείψαμε- να πάρουμε μια μικρή γεύση απ'την έκθεση μέσα απο αυτές τις ωραίες φωτογραφίες.
Αρχηγική παρουσία τα coons, υπέροχα τα βιρμανάκια, τέλεια τα βρετανικά, αριστοκρατικά τα περσικά, αχ κι εκείνο το scottish!!! Το μικράκι το μαύρο ήταν ο βενιαμίν της έκθεσης?!?
Κάποια απ΄τα μωρά του forum τα αναγνώρισα. Ελπίζω την επόμενη φορά να σας γνωρίσω όλους και να τα πούμε κι απο κοντά!

Τι ωραιος που ειναι ο Περσης... Κοιταει με τοσο θαυμασμο το κυπελλο....:up:
Αλίκη μου βασικά ο Πέρσης χ#$%$%νο το έχει το κύπελλο. :lol::rolleyes:Του έπαιζα με ένα κορδελάκι εκεινη την ώρα για την φωτο...:lol::lol::lol::lol:
Αλλά είναι ζουζουνος όπως και να το κάνεις...:D

Η Ναλα και ο Τιμυ δεν πηραν βραβειο;Πολυ γλυκα ολα τα γατακια σου.Μου αρεσει πολυ ο Τιμυ:up:

Η Ναλα και ο Τιμυ δεν πηραν βραβειο;Πολυ γλυκα ολα τα γατακια σου.Μου αρεσει πολυ ο Τιμυ:up:
Καλό μου ο Τίμυ κι η Νάλα δεν ήρθαν στην έκθεση.:) Δεν το επιχείρησα γιατι φαντάστηκα πως δεν θα το ήθελαν κι αυτα.:hmm: Ο Τιμάκος δεν θέλει να αλλάζει περιβάλλον γενικώς και είναι πολύ σπιτόγατος με όλη την έννοια της λέξης. Δεν του αρέσουν ουτε οι μετακινήσεις καθόλου! Να φανταστεις ότι όταν του αλλάξω δωμάτιο στο σπίτι, ενοχλείται γιατι θέλει να περιφέρεται σε συγκεκριμένους μόνον χώρους του σπιτιου...:lol::rolleyes:
Οσο για τη Νάλα δεν ξέρω αν θα το επιχειρήσω ποτέ να την πάω σε έκθεση γιατι δεν της αρέσει το βουρτσισμα και για να παρουσιαστει ένα περσικό σε έκθεση θέλει
ανάλογη προετοιμασία το τρίχωμά του . Κι η Νάλα δέχεται μόνον την καθημερινή περιποίηση της και το χτενισμά της αλλα δεν θα δεχόταν να έχει περισσότερη απ΄αυτήν.... :)

Συγνώμη για την επίμονη διαφωνία μου, όμως πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται η επίδειξη χαρακτηριστικών και μορφολογίας της γάτας που έχουμε. Και πόσο μάλλον κάποια χαρτιά για την επιβεβαίωσή τους, από ποιούς και γιατί. Τι είναι αυτά που έχουμε φτιάξει επικαλλυπτόμενα από τη φιλοζωία μας ( την οποία και δεν αμφισβητώ); Είναι καθαρά μία δραστηριότητα που εξυπηρετεί την ανθρώπινη ματαιοδοξία (ράτσες , βραβεία , διακρίσεις) , η οποία αν όπως ελέχθει καλύπτει την ανάγκη των γατιών για κοινωνικότητα (για την οποία άλλωστε δε φημίζονται) ,τότε νομίζω ότι είναι και πάλι περιττή να ταξιδέψει ένα ζωάκι ώρες για να βρεθεί σε ένα χώρο με άλλες γάτες και ανθρώπους! Τα ίδια γατάκια δηλαδή τα μαζευέτε και σε σπίτια να κοινωνικοποιούνται ; Εξάλλου, εάν δεν κάνω λάθος κάπου διάβασα ότι ένα γατάκι αντέδρασε κιόλας ( με νύχια κλπ ).
Έπειτα , επειδή έχω εμπειρία με το γάτο μου σε μεγάλα ταξίδια, διαφωνείτε ότι και αυτό το κομμάτι είναι ταλαιπωρία για μία γάτα ;

Συγνώμη για την επίμονη διαφωνία μου, όμως πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται η επίδειξη χαρακτηριστικών και μορφολογίας της γάτας που έχουμε. Και πόσο μάλλον κάποια χαρτιά για την επιβεβαίωσή τους, από ποιούς και γιατί. Τι είναι αυτά που έχουμε φτιάξει επικαλλυπτόμενα από τη φιλοζωία μας ( την οποία και δεν αμφισβητώ); Είναι καθαρά μία δραστηριότητα που εξυπηρετεί την ανθρώπινη ματαιοδοξία (ράτσες , βραβεία , διακρίσεις) , η οποία αν όπως ελέχθει καλύπτει την ανάγκη των γατιών για κοινωνικότητα (για την οποία άλλωστε δε φημίζονται) ,τότε νομίζω ότι είναι και πάλι περιττή να ταξιδέψει ένα ζωάκι ώρες για να βρεθεί σε ένα χώρο με άλλες γάτες και ανθρώπους! Τα ίδια γατάκια δηλαδή τα μαζευέτε και σε σπίτια να κοινωνικοποιούνται ; Εξάλλου, εάν δεν κάνω λάθος κάπου διάβασα ότι ένα γατάκι αντέδρασε κιόλας ( με νύχια κλπ ).
Έπειτα , επειδή έχω εμπειρία με το γάτο μου σε μεγάλα ταξίδια, διαφωνείτε ότι και αυτό το κομμάτι είναι ταλαιπωρία για μία γάτα ;
Κατ'αρχην σκοπος των εκτροφεων ειναι να διαφυλαξουν τη φυλη και να διατηρησουν στο ακεραιο τα μορφολογικα της χαρακτηριστικα.Ειτε συμφωνειτε ειτε οχι με τα ζωακια ρατσας,υφιστανται και χρονια τωρα εφαρμοζεται η τακτικη αυτη στην εκτροφη τους.Τα βραβεια και οι διακρισεις,καθως και η εξεταση των ζωων απο τους κριτες,καθοριζουν ποια απο τα γατακια μπορουν να μεταφερουν τα ακεραια γονιδια τους στις επομενες γενεες χωρις να εκφυλιστει η φυλη,και ποια θα μπορουσαν να ειναι απλα ζωακια συντροφιας.Δεν ειπα οτι οι εκθεσεις αυξανουν την κοινωνικοτητα των γαταων,εαν διαβασετε πιο προσεκτικα θα δειτε οτι ανεφερα πως προτιμουνται τα κοινωνικα γατακια για τις εκθεσεις,για να μην ταλαιπωρουνται τα ζωακια που γενικα φοβουνται την πολυκοσμια και τις αλλες γατες.Εαν καποιο ζωακι αντιδρα βιαια,ειναι λαθος του ιδιοκτητη που το εφερε στην εκθεση,θα επρεπε να γνωριζει πως η ηρεμια και η ψυχικη υγεια του ζωου του ειναι σημαντικοτερη απο την συμμετοχη του σε διοργανωση.
Το θεμα της μετακινησης σιγουρα ειναι μεγαλο,αλλα εγω π.χ. που ηρθα απο μακρια φροντισα να ταξιδεψω δυο μερες νωριτερα ωστε να εχει το ζωακι μου το χρονο να προσαρμοστει και να ειναι ηρεμο μεχρι τη μερα της διοργανωσης.Υπηρχαν συμμετεχοντες απο αλλες χωρες,η πλειονοτητα ηταν εκτροφεις,και νομιζω οτι γνωριζουν περισσοτερα απο εμας,τους κατοχους μιας γατουλας,οταν εχουν ασχοληθει με δεκαδες ζωακια.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back