Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
Ιδιοτροπες γατεςΚαλό μου ο Τίμυ κι η Νάλα δεν ήρθαν στην έκθεση.Δεν το επιχείρησα γιατι φαντάστηκα πως δεν θα το ήθελαν κι αυτα.
Ο Τιμάκος δεν θέλει να αλλάζει περιβάλλον γενικώς και είναι πολύ σπιτόγατος με όλη την έννοια της λέξης. Δεν του αρέσουν ουτε οι μετακινήσεις καθόλου! Να φανταστεις ότι όταν του αλλάξω δωμάτιο στο σπίτι, ενοχλείται γιατι θέλει να περιφέρεται σε συγκεκριμένους μόνον χώρους του σπιτιου...
Οσο για τη Νάλα δεν ξέρω αν θα το επιχειρήσω ποτέ να την πάω σε έκθεση γιατι δεν της αρέσει το βουρτσισμα και για να παρουσιαστει ένα περσικό σε έκθεση θέλει ανάλογη προετοιμασία το τρίχωμά του . Κι η Νάλα δέχεται μόνον την καθημερινή περιποίηση της και το χτενισμά της αλλα δεν θα δεχόταν να έχει περισσότερη απ΄αυτήν....![]()

πλακα κανω φυσικα.Φιλια πολλα σε ολα τα γατακια σου αλλα πολλα πολλα στον Τιμακο:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
staman2
Περιβόητο μέλος
Σ΄ευχαριστώ....Ιδιοτροπες γατεςπλακα κανω φυσικα.Φιλια πολλα σε ολα τα γατακια σου αλλα πολλα πολλα στον Τιμακο:kiss::kiss::kiss::kiss::kiss:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ntontini
Πολύ δραστήριο μέλος
ΠαρακαλωΣ΄ευχαριστώ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΖΗΝΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

ΖΗΝΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
sapostol1
Δραστήριο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Τουλάχιστον, εκτός από φιλόζωοι, ας είμαστε πάνω από όλα ειλικρινείς άνθρωποι. Αυτά με αγάπη.
Tι ψάχνεις να βρεις εδώ μέσα........

ΖΗΝΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Πολύ ωραία έκθεση (και τα γατιά και οι φωτογραφίες και όλα), ωστόσο τείνω να συμφωνήσω με την kampia. Εννοώ, ας είμαστε λίγο ειλικρινείς και ας το σκεφτούμε λίγο: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτούμε ότι οι εκθέσεις λαμβάνουν χώρα για τους ανθρώπους και όχι για τις γάτες; Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να χάρηκε καμία γάτα με όλο αυτό. Οι ιδιοκτήτες τους σίγουρα. Και δε θεωρώ ότι τα ζώα βασανίζονται ή τυραννιούνται απαραίτητα. Απλώς είναι γι'αυτά (στην καλύτερη περίπτωση) μία αδιάφορη διαδικασία. Τουλάχιστον, εκτός από φιλόζωοι, ας είμαστε πάνω από όλα ειλικρινείς άνθρωποι. Αυτά με αγάπη.
με απολυτη ειλικρινια θα σου πω οτι η βραβευμενη γατα μου θα προτιμουσε το κυπελο της να΄χει κροκετες...
επισης με απολυτη ειλικρινια θα σου πω, οτι δεν ταλαιπωρηθηκε η συγκεκριμενη καθολου επειδη ειναι πολυ κοινωνικη κι ευκολη γατουλα κι οτι καμαρωσα για τη βραβευση της...

Γενικα συμφωνω παντως μαζι σου...

marikaity
Νεοφερμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
την ειλικρινια μας ψαχνει να βρει Ειρηνη μου, τη δικη σου και τη δικη μου που πηγαμε στην εκθεση....προσωπικα απαντησα παραπανωTι ψάχνεις να βρεις εδώ μέσα........![]()

ΖΗΝΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Σιγουρα τους ειναι αδιαφορο σαν γεγονος,οπως επισης αδιαφορο τους ειναι κι αν θα ζευγαρωσουν με εναν γατο της ρατσας τους ή εναν ημιαιμο γατουλη.Αλλα ευτυχως ή δυστυχως καποιες διαδικασιες ειναι απαραιτητες για την διαιωνιση των φυλων.Οι οποιες φυλες επισης υφιστανται και σε καποιους αρεσει αυτο το γεγονος,σε καποιους οχι.Ας μην ξεχνουμε πως αν δεν υπηρχαν ομως,Δεν θα ειχαμε σημερα τα υπεροχα μπλε ρωσσικα που κι εσυ θαυμαζεις,ουτε χιλιες δυο αλλες φυλες που εχουν χαρακτηριστικα που κατα τη γνωμη μου ειναι κριμα να χαθουν.Αλλα αυτο ειναι αποψη του καθενος.Πολύ ωραία έκθεση (και τα γατιά και οι φωτογραφίες και όλα), ωστόσο τείνω να συμφωνήσω με την kampia. Εννοώ, ας είμαστε λίγο ειλικρινείς και ας το σκεφτούμε λίγο: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτούμε ότι οι εκθέσεις λαμβάνουν χώρα για τους ανθρώπους και όχι για τις γάτες; Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να χάρηκε καμία γάτα με όλο αυτό. Οι ιδιοκτήτες τους σίγουρα. Και δε θεωρώ ότι τα ζώα βασανίζονται ή τυραννιούνται απαραίτητα. Απλώς είναι γι'αυτά (στην καλύτερη περίπτωση) μία αδιάφορη διαδικασία. Τουλάχιστον, εκτός από φιλόζωοι, ας είμαστε πάνω από όλα ειλικρινείς άνθρωποι. Αυτά με αγάπη.
Απο εκει και περα οσοι συμμετειχαμε ειχαμε τους λογους μας ο καθενας.Εγω χαρηκα που ο κοσμος που περνουσε κι εβλεπε το γατο μου πειθοταν οτι και τα κεραμιδογατακια ειναι πανεμορφα,και σκεφτηκα οτι θα βοηθησει η συμμετοχη τους σε τετοιες διοργανωσεις να αλλαξει η γνωμη των ανθρωπων στη χωρα μας
σχετικα με τις γατες.Δεν ειναι μονο για τις αυλες και για να πιανουν ποντικια,και δεν χρειαζεται μια γατουλα να ειναι ρατσας για να αξιζει την περιποιηση και την φροντιδα μας.Αλλα ημιαιμα γατακια που συμμετειχαν βρηκαν γονεις μεσα απο την Εκθεση,και υπηρχε επισης και μεγαλη ενημερωση του κοσμου για τα αδεσποτα ζωακια στη χωρα μας.
Περα απο ολα αυτα ομως,ειναι δικαιωμα του καθενος να εχει οτι γνωμη θελει σχετικα με τις εκθεσεις,την εκτροφη,τις φυλες,αρκει να μην την επιβαλει στους υπολοιπους.
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
οταν πηγα στην εκθεση..ειδα πολλα γατακια φοβισμενα..στεναχωρηθηκα πολυ ειλικρινα.. συγκεκριμενα ηταν ενα..που ολο καθοταν με το στοματακι του ανοιχτο κ μου ειπε η μαμα του οτι ουτε νερο δε πινει απο το φοβο του.
σφιχτηκε το στομαχι μου.

θελω να πιστευω οτι ειναι ορισμενες ρατσες..η μαλλον ορισμενα γατια απο χαρακτηρα τους που πραγματικα χαιρονται να ειναι εξω..
την πιστευω τη γιουλη.
επισης δε θελω να πιστευω οτι ολα αυτα γινονται απο ματαιοδοξια δικη μας..δεν ειναι κακο να καμαρωνουμε.. με μετρο βεβαια παντα.
κι εγω μπηκα στο τριπακι να παω τον πεπιτο κ μαλιστα λεγαμε με τον αντρα μου "θα σκισει" στα αδεσποτακια.. ...βεβαια μετα που το σκεφτηκα λογικα και πρακτικα...ο συγκεκριμενος γατος δε μπορει να ειναι εκτος σπιτιου πολλες ωρες..μεχρι τσισα κανει πανω του απο το φοβο.
το βραβειο το δικο του ειναι μεσα στη καρδια μου..
υ.γ. Γιουλη χαζεψα με τις φωτος της Σεμελης..καλα δεν αντεχεται αυτο το γατι!!! δεν την τσιμπολογας ολη την ωρα???
να σου ζησει!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Συμφωνω απολυτα,εγω αν ημουν στη θεση των συγκεκριμενων ιδιοκτητων και ηξερα οτι το γατακι θα ζοριζοταν τοσο(γιατι δε νομιζω το γατακι στο οποιο αναφερεσαι να ηταν κοινωνικο και να αποφασισε να τρομαξει μονο για τη μερα της εκθεσης,ξερει ο καθενας το ζωο του) δεν θα το εφερνα καν.Εμενα ο δικος μου ηταν μια χαρα ολη μερα,κοιμοταν σχεδον ολη την ωρα και μαλιστα ακουσα πολλους επισκεπτες που απορουσαν με την ηρεμια των γατων (αν ριξετε και μια ματια στις φωτογραφιες του Νικου στο λινκ πιο πανω θα δειτε ποσο χαλαρες ηταν οι περισσοτερες) και παρολα αυτα επειδη ειχαμε ενα ατυχες συμβαν την ωρα που θα διαγωνιζοταν,προτιμησα να ακυρωσω τη συμμετοχη του για να μην τον στρεσσαρω.Νομιζω οτι ειναι και θεμα υπευθυνοτητας,το ιδιο ισχυει και για οσους ζευγαρωνουν τα ζωακια τους και πετανε τα μικρα,η δεν τους κανουν εξετασεις,το ιδιο και για οσους εγκαταλειπουν τα ζωακια τους με την πρωτη δυσκολια.Δεν ειναι ολα ασπρο ή μαυρο.προσωπικα δε θα μπορουσα να φερω τον πεπιτο μου στην εκθεση γιατι δεν εχει μαθει να ειναι εκτος σπιτιου..θα ηταν πολυ ανησυχος.
οταν πηγα στην εκθεση..ειδα πολλα γατακια φοβισμενα..στεναχωρηθηκα πολυ ειλικρινα.. συγκεκριμενα ηταν ενα..που ολο καθοταν με το στοματακι του ανοιχτο κ μου ειπε η μαμα του οτι ουτε νερο δε πινει απο το φοβο του.
σφιχτηκε το στομαχι μου.
θελω να πιστευω οτι ειναι ορισμενες ρατσες..η μαλλον ορισμενα γατια απο χαρακτηρα τους που πραγματικα χαιρονται να ειναι εξω..
την πιστευω τη γιουλη.
επισης δε θελω να πιστευω οτι ολα αυτα γινονται απο ματαιοδοξια δικη μας..δεν ειναι κακο να καμαρωνουμε.. με μετρο βεβαια παντα.
κι εγω μπηκα στο τριπακι να παω τον πεπιτο κ μαλιστα λεγαμε με τον αντρα μου "θα σκισει" στα αδεσποτακια.. ...βεβαια μετα που το σκεφτηκα λογικα και πρακτικα...ο συγκεκριμενος γατος δε μπορει να ειναι εκτος σπιτιου πολλες ωρες..μεχρι τσισα κανει πανω του απο το φοβο.
το βραβειο το δικο του ειναι μεσα στη καρδια μου..
υ.γ. Γιουλη χαζεψα με τις φωτος της Σεμελης..καλα δεν αντεχεται αυτο το γατι!!! δεν την τσιμπολογας ολη την ωρα???να σου ζησει!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Πολύ ωραία έκθεση (και τα γατιά και οι φωτογραφίες και όλα), ωστόσο τείνω να συμφωνήσω με την kampia. Εννοώ, ας είμαστε λίγο ειλικρινείς και ας το σκεφτούμε λίγο: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτούμε ότι οι εκθέσεις λαμβάνουν χώρα για τους ανθρώπους και όχι για τις γάτες; Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να χάρηκε καμία γάτα με όλο αυτό. Οι ιδιοκτήτες τους σίγουρα. Και δε θεωρώ ότι τα ζώα βασανίζονται ή τυραννιούνται απαραίτητα. Απλώς είναι γι'αυτά (στην καλύτερη περίπτωση) μία αδιάφορη διαδικασία. Τουλάχιστον, εκτός από φιλόζωοι, ας είμαστε πάνω από όλα ειλικρινείς άνθρωποι. Αυτά με αγάπη.
Sapostol1 συμφωνώ μαζί σου.Αυτή ήταν και η γνώμη μου μέχρι τώρα για τις Εκθέσεις Γάτας και την εμμονή στην καθαρότητα των χαρακτηριστικών μιας γάτας ράτσας.
Ομως σαν επισκέπτης της Εκθεσης είδα και κάποιες άλλες παραμέτρους που πριν δεν έπαιρνα υπ' όψη. Καταρχήν υπήρχε περίπτερο του Αδεσποτολόγιου που πρώτα απ'ολα ενισχύθηκε οικονομικά για να συνεχίσει το καταπληκτικό του έργο.
Αλλά και έκανε γνωστή την ύπαρξη του και την δράση του σε πολύ κόσμο, ειληκρινά δεν φανταζόμουνα ότι θα συγκένρωνε τόσο κόσμο αυτό το περίπρτερο.
Διακρίθηκαν στην κατηγορία γατιών σπιτιού αδέσποτες γατούλες και προοθήθηκε η υιοθεσία τους.
Επίσης η προσέλευση του κόσμου ήταν νομίζω μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Μπορεί οι επισκέπτες να θαυμάζαν στην πληοψηφία τους καθαρόαιμες γάτες ράτσας, αλλά και αυτό το γεγονός βοηθάει νομίζω στο να προωθηθεί η αγάπη για το υπέροχο αιλουροειδές γενικότερα στο ευρύ κοινό.
Πιστεύω οτι κάποιος που θαυμάζει κάποια συγκεκριμένη ράτσα γάτας, μπορεί να μην υιοθετήσει εύκολα ένα αδέσποτο αλλά σίγουρα δεν θα το κακοποιήσει ή μπορεί ακόμη και να το βοηθήσει με κάποιον άλλο τρόπο.
Και να σκεφτείς οτι είδα πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Σίγουρα έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις αλλά καμία φορά η αλήθεια δεν είναι απόλυτη αλλά αποτελείται από πολλά μικρά κομμάτια
Φιλικά
Νίκη

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

ΖΗΝΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool