Έκκληση για συμβουλές και βοήθεια!

ειλικρινα πιστευω οτι με τους γονεις σου θα ναι καλυτερα και οταν με το καλο ερθει το μωρακι θα χεις ξανα και την Σουμη Απο κει και υστερα δεν υπαρχει κανενας κινδυνος αλλωστε Κι ετσι θα στε ολοι μαζι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σοφάκι μου, το πρόβλημά σου νιώθω, εν μέρη, πως είναι και δικό μου. Kυρίως, γιατί μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ καλά το αν μπορώ να την πάρω εγώ. Mέρα με τη μέρα όμως βλέπω οτι η Mπιάνκα μάλλον δεν θα ήθελε παρέα. Θέλει εμένα «αποκλειστική». Nα ασχολούμαι συνέχεια μαζί της και αυτό κάνω. Eχει γίνει σχέση εξάρτησης. Oύτε μικρό σκέφτομαι να πάρω πια έτσι που βλέπω τα πράγματα, δυστυχώς. Kαι η κακή συμβίωση με ένα μεγαλούτσικο είναι καταδικασμένη απο την αρχή... :( Θα γίνει χαμός. Eγώ στη θέση σου, θα έλεγα στον αντρα μου να κάνουμε τη συμφωνία, να γυρίσει οποσδήποτε μετά πίσω. Από εκεί και πέρα εξαρτάται απο σένα πόσο την θες εκεί μαζί σας... Καταλαβαίνω οτι σας φαίνεται δύσκολο να μένει στο σαλόνι η Σούμι. Ομως γίνεται. Δεν θα είναι σε λίγο καιρό τόσο ζωηρή. Είναι η ηλικία. Ολα τα γατάκια τόσο μικρά είναι πολύ ζωηρά. Όλο αυτό τον καιρό έχω καταλάβει οτι την αγαπάς πολύ από τον τρόπο που μιλάς γι αυτήν. Είναι κρίμα να κλείσεις αυτό το κεφάλαιο που σου έδινε χαρά και τρυφερότητα μέχρι σήμερα. Ανήκει στην οικογένειά σας απο τη στιγμή που την υοθετήσατε. Πιστεύω οτι της αξίζει να ζήσει μαζί σας.
Πάντως δεν θα την πειράξει να ξανααλλάξει περιβάλλον. Δεν θα σας ξεχάσει και θα θέλει να ξαναγυρίσει σπίτι της. Ακόμη και στην λύση του ψυχολόγου (και έχω να σου προτείνω) θα κατέφευγα προκειμένου να πείσω τον άντρα μου και τους δικούς μου (αφού θα τους κουβαλούσα εκεί έστω και με το ζόρι) ότι μόνο καλό στην ψυχολογία μου θα έκανε η παρουσία της και οτι θα με πλήγωνε πολύ το να φύγει. Δεν πρέπει να μην αφήνεις τον εαυτό σου να χαίρεται για ένα τόσο ευχάριστο γεγονός, όπως είναι ο ερχομός του μωρού σας. Είναι κρίμα να σκιάζει αυτή η κατάσταση μια τόσο πολύ μεγάλη χαρά. Χρειάζεσαι όμως τη συμπαράσταση της οικογένειάς σου. Πρέπει να καταφέρεις να σε δουν με μεγαλύτερη τρυφερότητα. Ετσι πιστεύω. Κουράγιο φιλενάδα. :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oλγίτσα μου, τα τρυφερά σου λόγια είναι βάλσαμο για την ψυχή.... Σ'ευχαριστώ πολύ.
Kαι ειλικρινά, ευχαριστώ όλους σας για την συμπαράσταση.

Gemini καλησπέρα ή μάλλον καληνύχτα.
Διάβασα τώρα το πρόβλημά σου και αφού σου είχα απαντήσει σε άλλο θέμα σχετικά με το αν θα κρατήσεις τη Σούμη . Δεν κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν τόσο σοβαρά.
Δεν θέλω να σου δώσω ελπίδες αλλά επειδή σκεφτόμασταν να πάρουμε και δεύτερη γάτα, ίσως να ήταν μία καλή ευκαιρία να τεστάρουμε την Μέλα και να ξελασπώσουμε κι εσένα. Και λέω ίσως γιατί σου απαντώ τώρα αυθόρμητα και χωρίς να έχω ρωτήσει τον άντρα μου:redface:
Δώσε μου λίγο χρόνο να το κουβεντιάσω μαζί του - καθότι συναισθηματικός και ήδη πολύ δεμένος με τη Μέλα - και τα ξαναλέμε.
Θα χαρώ ιδιαίτερα να φιλοξενήσω τη Σούμη σου μέχρι να περάσουν τα δύσκολα. Αν και δεν την ξέρω, μέσα από τις διηγήσεις σου την έχω συμπαθήσει πολύ...:inlove:
Ελπίζω να τα καταφέρω με τον άντρα μου...:hmm:

Αχ μέλα αυτό είναι το ιδανικό!! :D
Μακάρι να συμφωνήσει!

Καλησπέρα Michelle.
Θα βάλω τα δυνατά μου:D

Μακάρι να μπορούσα να την πάρω και εγώ, αλλά όπως είπε και η Όλγα ο Ασπρούλης έχει γίνει πολύ απαιτητηκός και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί με άλλο γατάκι στο σπίτι. Ο άντρας μου θέλει αν πάρουμε γατί να είναι Βαν Τουρκίας για να μοιάζει στον Ξανθούλη, αλλά και πάλι δεν το παίρνω απόφαση γιατί φοβάμαι την αντίδραση του Ασπρούλιακα. Με θέλει αποκλειστική και γενικά συμπεριφέρεται σαν να του αρέσει που είναι μόνος του.
Gemini κουράγιο και εύχομαι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους σας. Προσπάθησε να αλλάξεις την γνώμη του άντρα σου για τα γατιά και τα μωρά μαζί (αν και ξέρω ότι είναι ξεροκέφαλοι μερικές φορές). Πάντως σίγουρα το γατί δεν πειράζει το μωρό (όπως αυτά που ακούγονται...:mad: )
Υπομονή γλυκιά μου και κοίτα να χαίρεσαι και την εμπειρία που περνάς γιατί είναι μοναδική...;)

καλε κοριτσια αμα μοιραστουμε την φιλοξενια μεταξυ μας

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
καλε κοριτσια αμα μοιραστουμε την φιλοξενια μεταξυ μας
Αυτό μου πρότεινε και ο φίλος μου όταν είδε το μήνυμα της Gemini αλλά πιστευω οτι δεν θα είναι καλό για το γατάκι να αλλάζει σπίτι κάθε τόσο και να πηγαίνει σε τελείως νέο περιβάλλον... :/:

Aχχ, κορίτσια, με συγκινείτε πολύ με το ενδιαφέρον σας και την προσπάθειά σας να με βοηθήσετε.... Aλήθεια σας το λέω....
Mela, να'σαι καλά έστω και που σκέφτηκες να φιλοξενήσεις στην Σουμίτσα μου.
Tο τί θα γίνει τελικά, δεν το ξέρω. Tο σίγουρο είναι ένα, ότι η Σούμη δεν θα μείνει κοντά μας για πολύ καιρό ακόμα.
Kαι δυστυχώς, ανακάλυψα μέσα στο ΣK ότι μάλλον τα πράγματα είναι και λίγο χειρότερα απ'ότι νομίζω. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη αλλά νομίζω ότι ο άντρας μου δεν θέλει να την ξαναπάρουμε πίσω. Έχω την εντύπωση ότι φοβάται και για το μετά, όχι μόνο για το τώρα.
Δεν το έχω επιβεβαιώσει, απλά μια διαίσθηση και κάποια πεταχτά λόγια που του'χουν ξεφύγει.
Ίσως γι'αυτό καλύτερα να της βρω ένα μόνιμο σπίτι απ'την αρχή, χωρίς πολλές μετακινήσεις...
Tρέμω όταν θα'ρθει αυτή η στιγμή....

Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, όμως εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να δώσω τα γατιά μου. Κι εμενα με απασχολεί η εγκυμοσύνη, όμως είμαι πεπεισμένη ότι, όταν έρθει η στιγμή θα τα συνδυάσω όλα, διότι αν διώξω τα γατιά μου, θα με κατηγορώ σε όλη μου τη ζωή και θα είμαι δυστυχής. Έχω βαρεθεί να ακούω και να ξανακούω τις προκαταλήψεις για τις γάτες!

Bλέπω τη φατσούλα της στο avatar και δακρύζω. Που δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό το πλασματάκι. Θα την ήθελα πάρα πολύ αν η Mπιάνκα ήταν σαν τη Mέλανι... Θα φάει πολύ ξύλο όμως, και δεν το θέλω. Eδώ κυνηγάει και τα δέσποτα που ταίζουμε η άτιμη. Tου γείτονα, που τον ξέρςι τόσους μήνες, μόλις τον δει να πάει να μπει...
Mην παρεξηγείτε σας παρακαλώ το Mπιανκάκι μου. Tο λατρεύω :inlove: Mε τους ανθρώπους (εμάς τους γονείς της) είναι υπέροχη!!!! Ίσως γι αυτό να είναι έτσι, μην με πάρει κανείς απο αυτήν.
H καημένη η Σούμι, όμως,δεν έχει ιδέα για το τι συζητιέται:(
Mέλα μου, μακάρι να της δίνατε μια ευκαιρία. H Michelle έχει μεταφράσει ένα θαυμάσιο άρθρο για νέο γατάκι στο σπίτι. Aν δεν το έχεις ήδη διαβάσει, σπεύσε. Συμπτωματικά κι εγώ, για άλλο λόγο, τα είχα χωριστά την πρώτη εβδομάδα. Ίσως να είχε βοηθήσει όμως. Kαι για μια εβδομάδα επίσης δεν τα πήγαιναν καλά. Όλο χου και θου. Mέχρι εκεί όμως.

Καλημέρα κορίτσια.
Άργησα να σας πω νέα γιατί δεν είμασταν μόνοι μας στο σπίτι και δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε ελεύθερα.
Δυστυχώς η αντίδραση δεν ήταν καλή με το δεδομένο ότι πρόκειται για φιλοξενία. Φοβάται μη δεθούμε με τη Σούμη τόσο εμείς όσο και η Μέλα... και γενικά δεν θέλει να έχει την ευθύνη ενός ζώου που δεν θα ήταν δικό μας. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν δικαιολογία ή πραγματικός λόγος.
Αλλά τώρα με τα νέα δεδομένα θα το ξανακουβεντιάσω γιατί αφού ψάχνουμε για δεύτερη γάτα γιατί όχι να πάρουμε τη Σούμη;
Υπάρχει βέβαια πολύ ένταση στην οικιακή μας ατμόσφαιρα καθώς τα τελευταία χρόνια περνάμε δύσκολες καταστάσεις και ξέρετε πως είναι οι άντρες:( Όλα βουνό...
Θα επενέλθω πάντως και γρηγορότερα αυτή τη φορά.
Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρω αφού τώρα θα πρόκειται για υιοθεσία.
Gemini πες μου αν συμφωνείς κι εσύ για να δώσεις μόνιμα τη Σούμη πριν κάνω την συζήτηση με τον Θανάση.

Aχ, mela μου, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με συγκινείς....
Aπ'τη μία χαίρομαι πάρα πολύ με την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί ένα καλό σπίτι για την Σούμη μου, με τόση πολύ αγάπη όπως το δικό σας..............απ'την άλλη όμως μέσα μου κάτι σπάει........... Mου είναι τραγικά δύσκολο και μόνο να σκεφτώ ότι θα αδειάσει το σπίτι μας και όταν θα μπαίνω μέσα, δεν θα είναι απ'την άλλη μεριά της πόρτας να με περιμένει με ολόορθη την ουρίτσα της.....
Δεν ξέρω....... λες και τό'χει καταλάβει, βρε κορίτσια..... μπορεί να διαισθάνεται την αγωνία και την στεναχώρια μου και αυτές τις μέρες είναι απίστευτα γλυκιά και τρυφερή....
Kαι αυτό με στεναχωρεί ακόμα περισσότερο......
Tο πρωί το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις σηκωθούμε απ'το κρεβάτι είναι να αρχίσει να τρίβεται στα πόδια μας, ξαπλώνει ανάσκελα και παίρνει κάτι ναζιάρικες πόζες σα να παρακαλάει για χάδια....... Δεν πιστεύετε πόσο θα μου λείψουν όλα αυτά....
Aλλά.......μακάρι να μου απαντήσεις θετικά mela μου....MAKAPI!!!

Gemini καλησπέρα.
Κατ'αρχήν ελπίζω όλα να πηγαίνουν καλά με την εγκυμοσύνη.
Το θέμα τέθηκε επί τάπητος και συζητήθηκε διεξοδικά.
Καταλήξαμε λοιπόν πως για τους δύο μήνες που ακολουθούν δεν θα ήταν σκόπιμο να πάρουμε τη Σούμη. Κι αυτό γιατί μετακινούμαστε συχνά στο εξοχικό και δεν παίρνουμε πάντα τη Μέλα μαζί. Πράγμα που σημαίνει πως αν πάρουμε τη Σούμη τώρα θα συμβαίνουν δύο τινά: να τις αφήνουμε μόνες τους κάποια ΠΣΚ - και δεν το θέλω με τίποτα για την αρχή, πρέπει να τις επιτηρώ - ή να τις παίρνουμε και τις δύο στο εξοχικό που και αυτό δεν το θέλω για αρχή και μέχρι να εξοικειωθούν.
Αν και θα ήθελα να την πάρουμε από τώρα τη Σούμη σου, αναγκάστηκα να δεχθώ την ορθότητα των ισχυρισμών του Θανάση ότι θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα γι'αυτούς τους δύο μήνες. Αυτό ήταν το κακό νέο.
ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΕΙΝΑΙ ότι συμφώνησε να την πάρουμε από το Σεπτέμβριο που θα μαζευτούμε ξανά και θα μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση.
Αν δεν έχεις βρει άλλη λύση και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα με τον άντρα σου, εμείς θα είμαστε ευτυχείς να υιοθετήσουμε τη Σούμη.
Και ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ! Ο Θανάσης μου είπε ότι αν βρει τη γάτα που έχει φανταστεί - ήθελε μία άσπρη για δεύτερη - δεν θα διστάσει να πάρουμε και τρίτη...:D
Λοιπόν; Ποιός το περίμενε;
Και να φανταστείτε είναι όλο γκρίνια που η Μέλα του έχει αδυναμία, τον προτιμάει και έχει γίνει η σκιά του - δήθεν τώρα και καλά:lol:

Τελικά τι έγινε με την Σούμη?

Gemini

flowersmile.gif

Καταρχήν συγχαρητήρια για τα νέα για το μωράκι σας και καλή λεφτεριά.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τη Σούμη...Δυστυχώς ακόμη οι άνθρωποι φοβούνται τα γατιά όταν έρχεται το θέμα στην εγκυμοσύνη και στα μωρά. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω αν και εδώ μέσα είδα πολλές ψυχούλες έτοιμες να προσφέρουν σπίτι για τη Σούμη. Εύχομαι όλα να πάνε καλα. Ενημέρωσέ μας!
hug.gif

---
Βίκη

Ο Νιάου μου

Συγχαρητήρια θα γίνεις μαμά!
Τη γατούλα σου όμως γιατί να την δώσεις; Εμείς μεγαλώσαμε με γατάκια (και όχι μόνο!!) στο σπίτι μας δεν πάθαμε ποτέ τίποτε ούτε η μαμά μας ούτε κι εμείς

Δεν υπάρχει λόγος για πανικό, εξάλλου αν έχεις τοξόπλασμα (φτού κακά:mpliaks: :mpliaks: )επειδή ρώτησα, σίγουρα δεν είναι τόσο απλό, πρέπει να κάνεις μια θεραπεία ειδική, με λίγη προσοχή, γιατί δεν έχουν μικρόβια μόνο τα ζώα! Αναπνέουμε καυσαέριο, σκουπίδια, καπνούς απο τσιγάρα, τρώμε τροφές βρώμικες (ποιός ξέρει τι τρώμε!! ούτε ο θεός ξέρει πιά) πάσχουμε από αϋπνίες, κούραση, ένταση, άγχος, θλίψη, νομίζεις όλα αυτά δεν είναι βλαβερά για το μωρό σου και για σένα;;;:hmm: :hmm: σκέψου το αυτό.

Μια γνωστή κόλλησε τοξόπλασμα και το ανακάλυψε όταν ήταν έγκυος, έκανε την θεραπεία (αυτά πριν 4 χρόνια) είναι μια χαρά το μωρό της κι αυτή, και να φανταστείς δεν έχει γάτα! Κόλλησε απο την γάτα της διπλανής της (μένει σε διαμέρισμα) που όποτε έβρισκε ευκαιρία της έκανε επίσκεψη....:lol:

απλά πρέπει να προσέχεις λίγο περισσότερο, μην αγχώνεσαι δεν υπάρχει τόσο σοβαρός λόγος να δώσετε τη γατούλα, μέσα την είχατε εμβόλια τις κάνετε, την προσέχετε, είναι υγειής, τι άλλο να σου πώ;;;;
και τους μήνες που εσύ δεν θα μπορείς ας αναλάβει την φροντίδα της γατούλας ο σύζυγος που από ότι είπες την λατρέυει. Με τον αέρα δεν κολλάς τίποτε από την γάτα, εκείνος φοβάται, και δικαιολογημένα ο άνθρωπος, αλλα πιστεύω θα το μετανιώσετε αν την δώσετε.

Απορω!!

Λυπαμαι μονο που ο αντρας σου δεν εχει δεθει με τη γατα σου οπως εσυ:hmm: . Εγω χαλασα μια σχεση 4 ετων που πηγαινε για γαμο γιατι δεν ηθελε το Μεζουλη μου και τη Ζτιχατουλα μου!!!:mad: Δεν θα εδεινα τα γατάκια μου για τίποτα στον κόσμο!!!! Αν παντως θέλεις μπορείς να δεις και τη λύση της πανσιόν ζώων!!
Ευτυχως ο συντροφός μου ανέχεται 12 γατες :redface: με όλα τους τα προβλήματα και τρέχει στον κτηνίατρο γιατι εγώ δεν οδηγώ!!!:up: :up: :up: :up:

Μα αφου η Gemini βρηκε μετα απο πολυ προσεκτικη ερευνα "αναδοχο οικογενεια" για τη γατουλα.... Οποιος κι αν ειναι ο λογος που δεν μπορει ή ακομη και δεν θελει να την κρατησει, δεν πιστευω οτι υπαρχει προβλημα. Αγαπη δεν ειναι μονο να εχουμε. Μπορουμε και να τις αγαπαμε χωρις να τις εχουμε και στο σπιτι μας, με αλλους τροπους!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back