Έλεος, κάνανε και κοιλίτσα

katerina10

Περιβόητο μέλος

Η katerina10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 4.256 μηνύματα.
Εκεί λοιπόν που τις πρώτες μέρες δεν έτρωγαν το παραμικρό φτάσαμε 3 μηνών και 2 κιλά!!!!!!!!:blink:Η γιατρός και αυτός στο πετ σοπ μου, μου είχαν πει να τους έχω νερό και φαγητό διαθέσιμο μέχρι να τα στειρώσω και να τρώνε όσο θέλουν...ε!Το έκανα και τώρ τους κάνω δίαιτα γιατί 2 κιλά παραπάνε...Ακούω...:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρώτα απ' όλα, μην ανησυχείς. Κατά καιρούς τα γατάκια στρουμπουλεύουν κι έπειτα από λίγο τα βλέπεις ξανά στυλάκια! :)
Στις τροφές τους επάνω πρέπει να γράφει πόσο χρειάζεται να τρώνε στην ηλικία τους. Βάζε τους την ποσότητα αυτή (μην κάνεις μειώσεις τώρα που είναι στην ανάπτυξη!) αλλά μοιρασμένη σε πολλά μικρά γεύματα τη μέρα. Έτσι αποκλείεται να παχύνουν. Μεγαλώνοντας τα περιττά θα τους φύγουν! :D
Μακάρι να ήταν έτσι και για τους ανθρώπους!!! :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ Ζμπιζ((πάντα αναρωτιέμαι αν το γράφω σωστά το όνομα) είναι στην ανάπτυξη αλλά τους κρέμεται κοιλιά ΠΟΛΥ όμως!!!Και δεν θέλω να μου πάθουν τίποτα.ΤΟυς αναμειγνύω τροφές πλέον και για ποικιλία και για οικονομία.50 γρ το πρωί και 50γρ το βράδυ..Παλιά έτρωγαν 200 το πρωί και 200 το βράδυ..!!!!!

Παλιά έτρωγαν 200 το πρωί και 200 το βράδυ..!!!!!
Αργκλγκλγκλ! (ήχος ανθρώπου που παθαίνει εγκεφαλικό)
Βρε συ, 400 γραμμάρια τροφής τη μέρα είναι πάρα πολλά ακόμα και για ενήλικη γάτα! :blink:
Δες οπωσδήποτε τη δοσολογία για την ηλικία τους πάνω στη συσκευασία των τροφών τους. Αν δεν γράφει δοσολογία, ρώτα τον/την κτηνίατρο πόσο πρέπει να τρώνε και να τηρήσεις σχολαστικά αυτό που θα σου πει, δίνοντάς τους την ποσότητα σε πολλά μικρά γεύματα, όπως είπαμε.
Επίσης, όσο μπορείς, αύξησέ τους το παιχνίδι, δηλαδή τον χρόνο άσκησης.
Υπογραφή,
Zbeebz η γατοδιατροφολόγος! :lol::lol:

Χαχαχα!!!:lol:

Βρε η γιατρός και όλοι γενικά μου είπαν να τους έχω διαθέσιμη τροφή και θα τρώνε αυτά όσο θέλουν....Τι αν τους ρωτήσω??????Είναι μικρά είχε πει και πρέπει να τρώνε όσο θέλουν.Γέμιζα κι εγώ το μπολ και το άδειαζαν μέσα στην μισή μέρα.Μετά τους έβαζα όταν γυρνούσα από την δουλειά και ως το πρωι είχε καταναλωθεί...Τωρα τους δίνω το μέσο όρο από ότι λένε οι συσκευασίες γιατί ις αναμειγνύω κι όλας να μην τους κακοφανέι που τους τα ελάττωσα.Ξέρεις, λιγότερη τροφή αλλά...περισσότερες γεύσεις και ποικιλία!!!!Και τώρα το αδειάζουν!!

Όσο για το παιγνίδι..όχι ...δεν νομίζω ότι γίνεται να αυξηθεί..ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΠΟΤΕ!!!!!:confused:

Ευχαριστώ για την επιστημονική σας άποψη γατοδιατροφολόγε Ζμπιζ!!!

Αργκλγκλγκλ! (ήχος ανθρώπου που παθαίνει εγκεφαλικό)
Βρε συ, 400 γραμμάρια τροφής τη μέρα είναι πάρα πολλά ακόμα και για ενήλικη γάτα! :blink:
Δες οπωσδήποτε τη δοσολογία για την ηλικία τους πάνω στη συσκευασία των τροφών τους. Αν δεν γράφει δοσολογία, ρώτα τον/την κτηνίατρο πόσο πρέπει να τρώνε και να τηρήσεις σχολαστικά αυτό που θα σου πει, δίνοντάς τους την ποσότητα σε πολλά μικρά γεύματα, όπως είπαμε.
Επίσης, όσο μπορείς, αύξησέ τους το παιχνίδι, δηλαδή τον χρόνο άσκησης.
Υπογραφή,
Zbeebz η γατοδιατροφολόγος! :lol::lol:

πρωί πρωί το γέλιο που έριξα ....για τρελή θα με περάσουν οι γείτονες:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κατερίνα μου 2 κιλά για τόσο μικρά γατουλίνια:blink: είναι νομίζω πάρα πολλά...όπως είπε και η περίφημη γατοδιατροφολόγος zbeebz:P:lol: δες τι γράφει πάνω η συσκευασία και πράξε ανάλογα :)

:eek: βρε συ η γιατρός μου έχει πει εμένα να δείνω 50 γρ. στην Άρια που είναι ενήληκη για όλη την ημέρα.....

θα κάνουν μπαμ τα μικρά:redface:

ΣΟΚ.... ΝΤΟΥΠ.. ήχος κεφαλιού που σκάει στο τραπέζι!!!:lol::lol:

Και εγώ στο παιδί μου δίνω 50 τις 24 ώρες (βέβαια μιλάω πάντα για κροκέτες και από τις καλές)

Κατερίνα... θα τους ανοίξει το στομάχι... και μετά θα τα στειρώσεις κιόλας και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ....:(

ΧΑ,ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, Μην ανησυχείς, μωρέ για την κοιλιά, θα γίνει ύψος, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ ΧΑ!!!
Σοβαρά, τώρα, πρόσεξε λιγάκι, γιατί μου φαίνονται για πεινάλες τα καμάρια σου. Και εμένα η Μπασσέτ τέτοιο λιμασμένο είναι, αλλά, την ταΐζω τις κανονισμένες ώρες και παρόλο που εν τω μεταξύ πεινάει, δεν ζητιανεύει, ούτε κλέβει ούτε κλαίει για φαΐ, μόνο την πιάνει υπερκινητικότητα (για να ξεχάσει τον πόνο της). Παρόλη την προσοχή, όμως, δύο μηνών και 20 ημερών ήταν 1.200 χγρ και με ανάπτυξη που ο γιατρός την πέρασε για 3 1/2 μηνών. Τώρα με τις ζέστες, όμως, η όρεξή της έχει κάπως μειωθεί (για τις κροκέτες μόνο, που δεν τις είχε και σε πολύ υπόληψη). Να σου ζήσουν τα φαγανούλια.

Πάντως -να πω την αμαρτία μου- εμένα μου αρέσουν τα "ζουμπουρλούδικα" & "καλοζωϊσμένα" γατάκια.

Κατερινιώ τι κάνεις; 400γρ τροφή;;;σε λίγο θα ξεπεράσουν το ύψος τους με το πλάτος τους που θα έλεγε κ η Rowling. Πήγαινε στο γιατρό σου κ πές του να σου δώσει ένα δοσομετρητή ο οποίος έχει πόσο πρέπει να τρώνε αναλαγα με την ηλικία κ την ράτσα κ όλα θα πάνε καλα, μετά της στείρωση θα πρέπει να προσέχεις ειδικά με τον μάπα που είναι κ αρσενικός

πρωί πρωί το γέλιο που έριξα ....για τρελή θα με περάσουν οι γείτονες:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Κατερίνα μου 2 κιλά για τόσο μικρά γατουλίνια:blink: είναι νομίζω πάρα πολλά...όπως είπε και η περίφημη γατοδιατροφολόγος zbeebz:P:lol: δες τι γράφει πάνω η συσκευασία και πράξε ανάλογα :)

Μα να μην χορταίνουν με ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!Ντάξει τώρα τα έχω καταφέρει με 2 φορές την μέρα 50 γραμμάρια!!!Και για τα 2..50 το καθένα ημερισίως δηλαδή....:D

:eek: βρε συ η γιατρός μου έχει πει εμένα να δείνω 50 γρ. στην Άρια που είναι ενήληκη για όλη την ημέρα.....

θα κάνουν μπαμ τα μικρά:redface:

Μπαααααα αυτό είναι το περίεργο..ναι μεν έκαναν κοιλίτσα αλλά σαν γάτες είναι πολύ μακριές!!Δεν θα κάνουν μπαμ...δεν θα χωράνε ξαπλωμένα στο δωμάτιο σε λίγο!!!:lol:

ΣΟΚ.... ΝΤΟΥΠ.. ήχος κεφαλιού που σκάει στο τραπέζι!!!:lol::lol:

Και εγώ στο παιδί μου δίνω 50 τις 24 ώρες (βέβαια μιλάω πάντα για κροκέτες και από τις καλές)

Κατερίνα... θα τους ανοίξει το στομάχι... και μετά θα τα στειρώσεις κιόλας και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ....:(

Θα έρθεις να τα δεις και θα δείς τι θα πει μεγάλη γάτα (προσοχή!όχι χοντρή!!!)Είναι πολύ ψηλά γατιά..!!!Εντάξει, εντάξει και εγώ 50 γρ δίνω πλέον το 24ωρο..Το πήρα το μάθημα μου!!!

Καλά τα πας βλέπω:)....από τα 400γρ. στα 100γρ:confused:....μια χαρά για αρχή.....η συσκευασία πόσα λέει είδες???:hmm:

ΧΑ,ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, Μην ανησυχείς, μωρέ για την κοιλιά, θα γίνει ύψος, ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ ΧΑ!!!
Σοβαρά, τώρα, πρόσεξε λιγάκι, γιατί μου φαίνονται για πεινάλες τα καμάρια σου. Και εμένα η Μπασσέτ τέτοιο λιμασμένο είναι, αλλά, την ταΐζω τις κανονισμένες ώρες και παρόλο που εν τω μεταξύ πεινάει, δεν ζητιανεύει, ούτε κλέβει ούτε κλαίει για φαΐ, μόνο την πιάνει υπερκινητικότητα (για να ξεχάσει τον πόνο της). Παρόλη την προσοχή, όμως, δύο μηνών και 20 ημερών ήταν 1.200 χγρ και με ανάπτυξη που ο γιατρός την πέρασε για 3 1/2 μηνών. Τώρα με τις ζέστες, όμως, η όρεξή της έχει κάπως μειωθεί (για τις κροκέτες μόνο, που δεν τις είχε και σε πολύ υπόληψη). Να σου ζήσουν τα φαγανούλια.

Συμπάσχουσα δηλαδή ε????Πεινάλες???Χμμμ το περίεργο είναι ότι δεν παραπονιούνται που έχει 300 γρ λιγότερα στο πιατάκι τους...Περίεργοι χαρακτήρες..Άσε που υτρώνε 5κόκκους και μετά από κανα 2ωρο αλλους 5 και πάει έτσι..:blink:Που να καταλάβω ότι θα τρώνε συνέχεια ώστε να βλέπω το μπολ άδειο στο τέλος και μια κοιλίτσα χαριτωμένη να κρέμεται???:up:

Καλά τα πας βλέπω:)....από τα 400γρ. στα 100γρ:confused:....μια χαρά για αρχή.....η συσκευασία πόσα λέει είδες???:hmm:

Επειδή θέλω να έχουν ποικιλία τους βάζω από διάφορες τροφές (και οικονομία και θρεπτικά συστατικά!!!;)) λοιπόν κάποιες λένε 50-90 γρ καποιες 30 - 50 γρ κλπ.Τους βάζω στο όριο και είμαι καλυμμένη!!εεεεε???Καλά δεν κάνω???:up:

Που να καταλάβω ότι θα τρώνε συνέχεια ώστε να βλέπω το μπολ άδειο στο τέλος και μια κοιλίτσα χαριτωμένη να κρέμεται???:up:
Εεεε...όσο είναι χαριτωμένη καλά είναι:lol::lol::lol::lol:

Πάντως -να πω την αμαρτία μου- εμένα μου αρέσουν τα "ζουμπουρλούδικα" & "καλοζωϊσμένα" γατάκια.

Ζέτα μου ελπίζω να σου αρέσουν και οι κρεμασμένες κοιλίτσες...:redface:

Εεεε...όσο είναι χαριτωμένη καλά είναι:lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:Αχ να δεις τριχωματάκι λαμπερό και ο Μάπας μου και το Ηλιαάκι μου!!!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back