Eddard Stark
Νεοφερμένο μέλος
Δοκίμασε να δεις αν πίνει νερό, χώστου και το μουσούδι μέσα να το καταλάβει. Αν δεν πίνει, ενημέρωσε το γιατρό, γιατί προφανώς δεν κάνει να τρώει ξηρά τροφή και μους χωρίς να πίνει νερό. Ίσως να χρειαστεί να συνεχίσει το γάλα. Το ειδικό γάλα για μωρά, υποτίθεται ότι είναι οκ για γατάκια μέχρι και δύο μηνών.
Πριν δώσεις την banmith, τσέκαρε καλά τις δοσολογίες και δες τι έγραψε παραπάνω η κουκιμανστερ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ θα έλεγα να τρώει τη μους (και ξηρή τροφούλα) και αν δεν παίρνει χαμπάρι ότι το νερό στο μπολάκι πίνεται, καλύτερα δίνε του λίγο νεράκι με μπιμπερό αν έχετε. Γιατί σ' αυτή την ηλικία είναι 50-50 αν θα καταλάβει τι είναι το νερό στο μπολ.
Αφού σας είπε ο γιατρός να δώσετε την πάστα για τα σκουλήκια, πάει να πει ότι κρίνει ότι είναι στην κατάλληλη ηλικία το γατίνι, οπότε μια χαρά, απλά προσέξτε τη δοσολογία, θαρρώ δε χρειάζεται να κάνετε το υπερβολικό που έλεγα πριν (μισή ποσότητα), σε κάθε περίπτωση ο γιατρός σας πιστεύω σας είπε το σωστό και θα σας κατατοπίσει και περισσότερο στη συνέχεια.
Χαίρομαι που βρήκατε καλό κτηνίατρο και έδειξε ενδιαφέρον, σας εύχομαι τα καλύτερα και ό,τι άλλο θέλετε πείτε μας μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Δεν έχουμε μπιμπερό, αλλά σκέφτομαι μήπως του δώσω λίγο με τη σύρριγα που έχουμε για το αντιβιοτικό του.
Του έβαλα πριν λίγο νεράκι με λίγο γάλα (για γάτες) μέσα γιατί σκέφτηκα ότι αν είναι διαφανές μπορεί και να μην το βλέπει, με λίγες κροκετούλες μέσα, για «δόλωμα». Πήγε, πιτσιλίστηκε παντού με το νερόγάλα, έφαγε τις κροκετούλες, αλλά δεν ήπιε τίποτα.

Μετά δε, πήγε στην αμμολεκάνη, χάρηκα κι εγώ, αλλά τίποτα, τα ίδια με πριν. Φαίνεται σαν να κάνει κακάκια, αλλά μετά σηκώνεται και δεν υπάρχει τίποτα.

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλέ εντάξει, έκανε κακά με το κλύσμα πριν, πάλι περιμένετε να κάνει κακά;!
Αύριο πάλι!Ναι και η σύριγγα καλή είναι, ειδικά αφού φοβάστε για δυσκοιλιότητα μην τον αφήνετε χωρίς νερό μην ξαναστουμπώσει. Σε λίγες μέρες θα το καταλάβει, τώρα το πιθανότερο είναι απλά να παίζει μπουγέλο με το μπολάκι.
Θα προτείνω να του δίνεις κυρίως μους, που έχει περισσότερη υγρασία, και λιγότερη (μουσκεμένη) κροκέτα, για λίγες μέρες μέχρι να δείτε πώς πάει το εντεράκι.
Ααα ξέχασα να ξανατονίσω, πιστεύω είναι καλό να του τρίβετε τον πωπό όπως στο βίντεο, αφού δυσκολεύεται, για να του κινήσετε το εντεράκι του. Θα βοηθήσει στανταρ. Επίσης κάνε υπομονή και άμα τα εφαρμόσετε όλα αυτά και πάρει και το αντιπαρασιτικό θα πηγαίνει τουαλέτα κανονικά.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Δεν περίμενα εγώ να κάνει κακά, αλλά αυτό
Αφού πήγε μόνο του στην αμμολεκάνη και προσπαθούσε.Ναι, έχεις δίκιο, θα δοκιμάσω τη σύρριγα. Δε θα του αρέσει καθόλου πάντως

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Έλα μωρέ, σ' αυτή την ηλικία ούτε παίρνουν χαμπάρι. Μους, νερό, τρίψιμο πωπού, όλα καλά θα πάνε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Γι' αυτό μάλλον φταίει το κλύσμα. Συνήθως δημιουργεί την αίσθηση πως θέλεις συνέχεια τουαλέτα ακόμα και να δεν έχεις τίποτα να βγάλεις, συμβαίνει και στους ανθρώπους που κάνουν κλύσμα.Δεν περίμενα εγώ να κάνει κακά, αλλά αυτόΑφού πήγε μόνο του στην αμμολεκάνη και προσπαθούσε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Του έδωσα λίγο νεράκι/γάλα με τη σύρριγα, ευτυχώς δεν ήταν τόσο δύσκολο όπως όταν του δίνουμε το αντιβιοτικό του. Δε γίνεται όμως να συνεχίσει έτσι, με τη σύρριγα παίρνει ελάχιστο νερό και δεν είναι νεογέννητο, χρειάζεται περισσότερο...
Πολύ καλό point Βάσω, δεν το είχα σκεφτεί αυτό! Είδωμεν λοιπόν για αύριο...
anna 21
Δραστήριο μέλος
τωρα για τα ενδοπαρασιτα εγω δεν το πηγαινα τοσο "μακρια" το θεμα, εκτος αν κανει μπαμ (πολυ πρησμενη κοιλια, αερια, σκουλικια στα κακα). δλδ σε οσα γατακια εχω φροντισει (που δεν ειχαν ομως τετοια συμπτωματα) δεν εκανα εσωτερικη αποπαρασιτωση πριν την ηλικια που "επιτρεπεται". νομιζω βεβαια οτι σε ενος μηνα γατακι ετσι κ αλλιως επιτρεπεται αποπαρασιτωση οποτε θα το εκανες ετσι και αλλιως.
τωρα ως προς το κλυσμα πραγματικα δεν εχω καταλαβει γιατι το "αγαπανε" τοσο οι κτηνιατροι. κατι θα ξερουν βεβαια, αλλα οταν τα νεογεννητα που φροντιζα ειχαν δυσκοιλιοτητα εδωσα μια σταγονα duphalac οπως ανεφερες και εσυ και εστρωσαν κατευθειαν. υποτιθεται οτι ειναι εντελως ακινδυνο και ειναι πραγματικα πολυ πιο ανωδυνο απο το κλυσμα (μονο που το σκεφτομαι το φοβαμαι σε τοσο μικροσκοπικο γατακι). εκτος αν δεν ειναι τοσο ακινδυνο το duphalac?

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Ενα μικρό tip που μου το έμαθε η προηγούμενη κτηνίατρος μου. Δεν ξέρω αν θα πιάσει και αν πιάσει αν θα το βοηθήσει, αλλά νομίζω αξίζει να δοκιμάσετε. Πουρές πατάτας, μου είχε πει όπως είπα η προηγούμενη κτηνίατρός μου που είναι εξαιρετική επιστήμων, πως είναι το φυσικό ενεργητικό για γάτες με δυσκοιλιότητα.
Και έχει και γάλα μέσα που ίσως το κάνει να το φάει.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Το Duphalac αν είναι όντως ακίνυδνο να του δώσω. Το googlαρα πριν και είδα ότι είναι "Prescription drug" οπότε φοβήθηκα. Και ο 2ος γιατρός δεν ανέφερε τίποτα για υπακτικά.
Σκουλήκια στα κακά και αέρια δεν έχει, αλλά η κοιλιά του είναι όντως πρησμένη. Νομίζω λιγότερο σήμερα, αλλά ίσως είναι ιδέα μου.
Σπιτικός ή instant? Και πόσο θα έδινες σε γατάκι τέτοιας ηλικίας;΄Ενα μικρό tip που μου το έμαθε η προηγούμενη κτηνίατρος μου. Δεν ξέρω αν θα πιάσει και αν πιάσει αν θα το βοηθήσει, αλλά νομίζω αξίζει να δοκιμάσετε. Πουρές πατάτας, μου είχε πει όπως είπα η προηγούμενη κτηνίατρός μου που είναι εξαιρετική επιστήμων, πως είναι το φυσικό ενεργητικό για γάτες με δυσκοιλιότητα.
Και έχει και γάλα μέσα που ίσως το κάνει να το φάει.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγώ πάντα σπιτικό τους έδινα για να είμαι σίγουρη πως είναι αγνός. Τώρα η ποσότητα μάλλον μικρή πρέπει να είναι, εδώ η μεγάλη μου γάτα και πάνω από δυό κουταλιές της σούπας δεν έφαγε ποτέ της. Οπότε ίσως μισό με ένα κουταλάκι του γλυκού.Σπιτικός ή instant? Και πόσο θα έδινες σε γατάκι τέτοιας ηλικίας;

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλύτερα να μην κάνεις πειραματισμούς τώρα όμως, άσε λίγο να δεις τι θα κάνει το κλύσμα και η μους και το νεράκι και στη συνέχεια βλέπεις. Πολύ καλό τιπ και το σημειώνω, αλλά ειδικά αφού είπε ο γιατρός ότι το πείραξε η αλλαγή τροφής καλά είναι να μην κάνεις και έξτρα αλλαγή!
anna 21
Δραστήριο μέλος
Άννα, 5 εβδομάδων γίνεται η αποπαρασίτωση από ενδοπαράσιτα, αυτό ήταν ίσως το μόνο στο οποίο συμφωνούν και οι 2 γιατροί που πήγα.
Το Duphalac αν είναι όντως ακίνυδνο να του δώσω. Το googlαρα πριν και είδα ότι είναι "Prescription drug" οπότε φοβήθηκα. Και ο 2ος γιατρός δεν ανέφερε τίποτα για υπακτικά.
Σκουλήκια στα κακά και αέρια δεν έχει, αλλά η κοιλιά του είναι όντως πρησμένη. Νομίζω λιγότερο σήμερα, αλλά ίσως είναι ιδέα μου.
οκ, ο,τι πουν οι κτηνιατροι φυσικα, απλα ετσι και αλλιως στα μωρα κατα προσεγγιση υπολογιζουμε την ηλικια, φανταζομαι με αυτη τη λογικη οι κτηνιατροι που πηγαινα εκαναν κανονικα εσωτερικη αποπαρασιτωση στα γατακια που πηγαινα κατα καιρους και υπολογιζαμε οτι ειναι 1ος μηνα.
δεν ειμαι κτηνιατρος, δεν εχω ειδικες γνωσεις πανω στο θεμα του duphalac και σε καθε περιπτωση αφου κανατε κλυσμα, υποτιθεται οτι πρεπει να στρωσει. απλα προβληματιζομαι αν ειναι οντως τοσο ακινδυνο γιατι ενας κτηνιατρος να προτιμησει το κλυσμα (γιατι και εμενα και μαλιστα για νεογεννητα κτηνιατροι κλυσμα μου προτειναν).
δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις παντως! απολαυσε το ζουζουνι σου, ακολουθησε τις συμβουλες του κτηνιατρου σου και ολα καλα θα πανε!

Hlianna
Διάσημο μέλος
Ευχαριστώ! Ο γιατρός το είπε ότι μπορεί να έχει σκουλήκια, ειδικά δεδομένου ότι η κοιλίτσα του είναι πρησμένη, αλλά δεν γίνεται λέει αποπαρασίτωση από σκουλήκια ακόμα, γιατί είναι πολύ μικρό, οπότε πρέπει να περιμένουμε κάποιες μέρες είπε...
Του τρίβω την κοιλίτσα, αν και δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να θέλει να του τρίψω τον πωπό με βρεγμένο πανάκι γιατί την πρώτη μέρα δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει κακάκια. Έμαθε δε και την αμμολεκάνη πανεύκολα, ίσως πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο γατάκι είχα ποτέ!
Sorry κι ολας αλλα ο γιατρος ειναι απαραδεκτος.. Θα σου προτεινα να τον πας αλλου! Στην ηλικια που ειναι μπορει ανετα να φαει κονσερβα κι αφου τρωει και τη ξηρα, κατευθειαν ξηρα. Κοψε το γαλα γιατι μπορει να του ταραξει το εντερο και το στομαχι. Για να γινει κλυσμα ΔΕΝ χρειαζεται αναισθησια, εχω κανει σε γατακια 10 ημερων σπιτι μου, και δεν ενοχληθηκαν καθολου, η αναισθησια που κολλαει? Ξεκινα αποπαρασιτωση, δεν ειναι μικρο! Εγω κανω εξωτερικη αποπαρασιτωση με το που θα ερθουν σπιτι, ειτε ειναι 1 ημερας, ειτε ειναι μεγαλυτερα κι εσωτερικη ξεκιναω με παστα banmith απο 17-20 ημερων..
Πολυ απλα το εντερο του εχει "ταραχτει" απο τις αλλαγες, εκει που επινε μητρικο ή ακομα και σαβουρες, ξαφνικα ηπιε γαλα για γατακια ή εβαπορε(Δεν ξερω τι δωσατε) και μετα ξηρα.. Περιμενε αλλη μια μερα και μετα ξεκινα ντουφαλακ μισο μλ οπως σου ειπε ο γιατρος και θα τα κανει μεσα στις επομενες ωρες. Δεν ανησυχουμε αν δεν κανει για 2-3 μερες, μετα ξεκιναμε να δινουμε ντουφαλακ ή να κανουμε κλυσμα.. Σε λιγες μερες θα παρει μπρος και θα ειναι μια χαρα!
Αν θες να κανεις κλυσμα, πας στο φαρμακειο και παιρνεις κλυσμα για νεογεννητα μωρα, το λαδωνεις με λιγο ελαιολαδο μπροστα και το βαζεις, δεν ειναι τιποτα. Θα σου ελεγα ομως να δωσεις λιγο ντουφαλακ για να παρει μπρος..
Δεν καταλαβαινω γιατι ο γιατρος τα εκανε τοσο πολυπλοκα τα πραγματα και σας δημιουργησε τυψεις! Να τον χαιρεσαι, ειναι ενα κουκλι

Υ.γ δεν ξερω τι απαντησεις εχουν δωθει, δεν προλαβαινω να τις διαβασω.. απαντησα μονο απο την εμπειρια μου με 20+ γατακια που εχω μεγαλωσει

Subject to change
e-steki.gr Founder
Επιτέλους, βρήκα τρόπο να του δίνω νερό!! Ανακατεύω τα 2 κουταλάκια μους με νερό, το ζεσταίνω στο microwave ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία σώματος, ανακατεύω λίγο ακόμα ώστε να γίνει ένα με το νερό και μετά αναγκαστικά πίνει και νερό γιατί λατρεύει τη γεύση της κονσέρβας τρελά!

@Ηλιαννα: Διάβασε και τα επόμενα μηνύματα, πήγα και σε άλλο γιατρό σήμερα

anna 21
Δραστήριο μέλος
Επιτέλους, βρήκα τρόπο να του δίνω νερό!! Ανακατεύω τα 2 κουταλάκια μους με νερό, το ζεσταίνω στο microwave ώστε να φτάσει σε θερμοκρασία σώματος, ανακατεύω λίγο ακόμα ώστε να γίνει ένα με το νερό και μετά αναγκαστικά πίνει και νερό γιατί λατρεύει τη γεύση της κονσέρβας τρελά!![]()
ανα γεια σου, αυτο κανω και εγω με το δικο μου για να πινει παραπανω νερο, δε σκεφτηκα να στο προτεινω η χαζη

Subject to change
e-steki.gr Founder
Ευπειθώς αναφέρω ότι σήμερα ο Adam έκανε μόνος του κακάκια!!
Ωστόσο ακόμα με ανησυχεί ότι πήγε 5-10 φορές στην αμμολεκάνη και προσπαθούσε από χτες το βράδυ μέχρι τώρα, και μόνο μία απέδωσε «καρπούς». Ωστόσο, το consistency και το μέγεθος ήταν σούπερ.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κλαίω με το consistencyΕυπειθώς αναφέρω ότι σήμερα ο Adam έκανε μόνος του κακάκια!!
Ωστόσο ακόμα με ανησυχεί ότι πήγε 5-10 φορές στην αμμολεκάνη και προσπαθούσε από χτες το βράδυ μέχρι τώρα, και μόνο μία απέδωσε «καρπούς». Ωστόσο, το consistency και το μέγεθος ήταν σούπερ.

Εγώ επιμένω να μην ανησυχείς, θα φτιάξει πιστεύω ειδικά τώρα που έκανε για πρώτη φορά μόνος του.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλληλούια, είδαμε το φως το αληθινό
Συνεχίστε με μους/μουσκεμένη τροφούλα/νεράκι και θα στρώσει το εντεράκι μας. Σε καμια βδομάδα καντου και αποπαρασίτωση και θα είναι σούπερ.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool