Έτσι για να γνωριζόμαστε

Σαν παιδί δεν μου άρεσαν οι κούκλες... 'ετσι όταν γέννησα τον Νικόλα (ήθελα σαν τρελή αγόρι) τον γέμισα αυτοκινητάκια, τρενάκια, γερανούς και οτιδήποτε μου άρεσε εμένα να παίζω...Βέβαια ταιριάξανε τα χούγια μας και του αρέσανε και εκείνου..
'Οταν ήμουν δεύτερη φορά έγκυος, σε όλη την διάρκεια οι υπέρηχοι που έκανα δεν έδειχναν το φύλο γιατί ήταν γυρισμένο.. (επίτιδες το έκανε)... πάλι αγόρι ήθελα..
'Ετσι λοιπόν βγήκε η Σοφία.. (και τα δύο μου παιδιά γεννήθηκαν στον 8ο μήνα....).. σαν μωρό λοιπόν έπαιζε με αυτοκινητάκια, φορτηγά, γερανούς και χαιρόμουν που δεν χρειαζόταν να της παίρνω κούκλες και να της φοράω κοκαλάκια και φουστίτσες και σαχλά....
Τώρα;;;;;;;
Χριστέ μου... όλο κούκλες θέλει, όλο φουστανάκια, όλο κορδελίτσες...
'Ελεος... με εκδικείται η μητέρα φύση.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα

Σε εμάς χιονίζει σπάνια και λίγο, έτσι όταν η Νάσια ήταν τεσσάρων χρονών ένα πρωί ξύπνησα και χιόνιζε. Αυτές είχαν ξυπνήσει και βλέπανε παιδικά. Πίσω απο το κρεββάτι τους ήταν η μπαλκονόπορτα και τους είπα να γυρίσουν να δούν το χιόνι να πέφτει. Η Νερίνα γύρισε έριξε μια ματιά και συνέχισε να βλέπει τηλεόραση. Η Νάσια χωρίς να γυρίσει να δεί το χιόνι που έπεφτε μου είπε ¨Πάρε τηλέφωνο τον παππού να φέρει το δέντρο και τα στολίδια να το στολίσουμε και θέλω να μου αγοράσεις κόκκινο παλτό, κόκκινο καπέλλο, κόκκινο φουστάνι και κόκκινα παπούτσια" και ξάπλωσε και συνέχισε να βλέπει τηλεόραση. Styling για χιόνι.:blink: :blink: :blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι νομιζε οτι ειναι χριστουγεννα για αυτο ζητησε ολα αυτα για δωρο:P .Εξου και το δεντρο με τα στολιδια ;)

Με την απεργία των δασκάλων πως τα πάμε; Εαν τα πάμε.:P

Εμεις απεργουμε συνεχεια Η χαρα του Θαναση και της σοφιας

Εμείς πάλι δεν έχουμε μια σταθερότητα. Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά δεν έχω πρόβλημα με απεργία εκπαιδευτικών, εκείνο που με ανησυχεί είναι ότι όταν τελειώσουν με το καλό θα πλακωθούν για να βγάλουν την ύλη μέσα στα καθορισμένα πλαίσια και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα απο ότι έτσι και αλλιώς είναι ήδη.:confused:

εμας μας προεκυψε σταθεροτητα αλλα ναι οταν τελειωσουν την απεργια θα τρεχουμε ολοι και δεν θα φτανουμε

Αφου ακομα δεν εχω παιδια, να σας πω για την αδελφη μου την μικρη. Παει πεμπτη δημοτικου και ενω τις πρωτες μερες που ξεκινησε η απεργια, η δασκαλα τους απεργουσε, τωρα εχει κανονικα σχολειο.
Απ οτι καταλαβα, οι δασκαλοι φοβουνται το ενδεχομενο της επιστρατευσης.
Η αλλα μου αδελφη παει πρωτη λυκειου και εχουν καταληψη. Τελουν υπο καταληψη τα 100 απο τα 180 λυκεια της Αθηνας.

Μονο εγώ διαφωνώ με την απεργία??
Πάντως αν συνεχίσουν μετά τις εκλογές θα τους πάνε για επιστράτευση.....

Κι εγω διαφωνω. Ο καθενας κοιταει την παρτη του.
Οι Δημοσιοι υπαλληλοι εχουν την πολυτελεια της απεργειας μονο.
Κατεβηκε κανεις απο αυτους να συμπαρασταθει στους ιδιωτικους? Που εαν τολμησουν απεργια τους περιμενει απολυση?
Δεν διαφωνω με τα χρηματα που ζητανε αλλα να απαιτησουν αυξηση του κατωτατου μισθου και για αλλους κλαδους!
Εαν τα παρουν τελικα, παλι ο κοσμος δεν θα φορολογηθει?

Και όχι μόνο αυτό.....
Λένε έχουν πτυχίο και πέρνουν πρώτο μισθό 1000 ευρώ σχεδόν...Αλλοι πτυχιούχοι που με πτυχίο και μεταπτυχιακά παίρνουν 700 και δουλευουν 12ωρα τι να λένε...Δεν είπα να μην διεκδικήσουν..Αλλά όχι έτσι...Γιατί καταπατούν το δικαίωμα των παιδιών μας στην μάθηση......
Ασε που εκνευρίστηκα με κάποιον που προχτές είπε οτι "εμείς μαθαίνουμε τα παιδιά σας γράμματα και η δουλεια μας είναι σημαντική"..Λες και μονο η δουλεια τους είναι σημαντική..

Τι να πουν και οι οδοκαθαριστες....Τι να πουν και οι ταμιες στα σουπερ μαρκετ.....
Ναι να διεκδικησουν αλλα οχι μονο για την παρτη τους!

Εγω εν μερει συμφωνω με την απεργια τους σαν μελλοντικη νηπιαγωγος. Ειναι ο μονος τροπος να ζητησουν απο την κυβερνηση αυτα που θελουν. Αλλιως κανενας δεν τους ακουει αι δεν τους δινει σημασια.
Και αυτο δεν ισχυει μονο για τους δασκαλους, αλλα για οποιοδηποτε δημοσιο υπαλληλο.
Καθε χρονο, ολο και καποιοι απεργουν. Θυμαστε περσι τους εργαζομενους στις χωματερες???

Ναι μονο που τα λεφτα που θα παρουν (αν) δεν θα τους τα δωσει η κυβερνηση αλλα οι φορολογουμενοι.
Και το συστημα φορολογισης ειναι κακο στραβο κι αναποδο.
Ας ξεκινησουν απεργια να διορθωσουν αυτο πρωτα εαν θελουν.

δεν πρεπει να παει διαφορα δημοσιων υπαληλων με ιδιωτικο. Πολλα που εχουν πετυχει οι ιδιωτικοι υπαληλοι ξεκινησαν απο τις απεργιες των δημοσιων υπαληλων που εχοντας βεβαια την σταθεροτητα ξεκινουσαν πρωτοι καποιους αγωνες. Και βεβαια δικαιουνται ολοι τον ιδιο μισθο και δικαιωματα Αλλα αν κατσουν στα αυγα τους οι δασκαλοι τοτε κανεις δεν θα διεκδικηση και αν πετυχουν αυτοι κατι τοτε θα κατι θα γινει για ολους.Ειμαι υπερ της απεργιας οποιαδηποτε απεργιας γιατι αν δεν διεκδικησεις δεν θα παρης ποτε

Το θέμα ειναι όμως να διεκδικούμε ρεαλιστικά πράγματα και να έχουμε και ουσιαστικές προτάσεις για τα ουσιαστικά θέματα και προβλήματα..

δεν πρεπει να παει διαφορα δημοσιων υπαληλων με ιδιωτικο. Πολλα που εχουν πετυχει οι ιδιωτικοι υπαληλοι ξεκινησαν απο τις απεργιες των δημοσιων υπαληλων που εχοντας βεβαια την σταθεροτητα ξεκινουσαν πρωτοι καποιους αγωνες. Και βεβαια δικαιουνται ολοι τον ιδιο μισθο και δικαιωματα Αλλα αν κατσουν στα αυγα τους οι δασκαλοι τοτε κανεις δεν θα διεκδικηση και αν πετυχουν αυτοι κατι τοτε θα κατι θα γινει για ολους.Ειμαι υπερ της απεργιας οποιαδηποτε απεργιας γιατι αν δεν διεκδικησεις δεν θα παρης ποτε
Καποτε και οι ιδιωτικοι ξεκινουσαν απεργιες.
Παντως ο κατωτατος μισθος ειναι 580 ευρω (στον ιδιωτικο τομεα). Στον Δημοσιο ποσο ειναι?
Και εγω ειμαι υπερ της απεργιας οταν ειναι συλλογικη και δικαιη.
Τωρα ομως η κυβερνηση θα κανει το εξης: θα τα παρει απο εκεινους που δεν μπορουν να απεργησουν και να φωναξουν!

στο δημοσιο απο οτι ξερω ειναι 950ε Και στις δυο περιπτωσεις ο μισθος δεν φτανει πολυ παρπανω στον ιδιωτικο τομεα .Παντα λενε οτι δεν εχουνε και τα τρωνε μεταξυ τους αυτο ξερω αυτο βλεπω Παντα απο την ππλατη των εργαζωμενων βγαζουνε και τα τρωνε οι εκαστοτε

Κι εγώ δημόσιο σχολείο τελείωσα (δημοτικό στην Αθήνα, γυμνάσιο-λύκειο στη Ρόδο) και φροντιστήριο έκανα μόνο τις τελευταίες 2 χρονιές στα άκρως απαραίτητα μαθήματα (φυσική-χημεία-μαθηματικά) παρόλο που τα δώσαμε όλα πανελλήνιες και τις δύο χρονιές. Πλέον τα φροντιστήρια τα ξεκινούν από το δημοτικό. Προσεχώς και στο νηπιαγωγείο;
Η κατάσταση με την παιδεία είναι επιοικώς άθλια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου όλο απεργίες και καταλήψεις θυμάμαι στο σχολείο και ποτέ ΚΑΜΜΙΑ βελτίωση. Μάλιστα σ'ένα παιδαγωγικό μάθημα της σχολής που είχε να κάνει με την τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα από το 1830 και μετά αναφερόταν συνέχεια η ανάγκη για τεχνική εκπαίδευση και ότι αυτό ή δεν γινόταν καθόλου ή πήγαινε με ρυθμούς χελώνας με σπασμένο το ένα πόδι. Ίσως είναι γενικότερο το πρόβλημα, ότι όλοι σ'αυτή τη χώρα λένε πολλά λόγια και κάνουν λίγα έργα. Ίσως είμαστε μια χώρα 'θεωρητικής κατεύθυνσης' και με την πράξη δεν τα πάμε πολύ καλά!

Για Ισμήνη: Νομίζω ότι είναι λάθος να θεωρείς τις κατακτήσεις ενός κλάδου σαν διαφυγόντα κέρδη του δικού σου. Δεν ευθύνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων για τους μισθούς των ιδιωτικών. Οποιαδήποτε κατάκτηση του ενός ανοίγει δρόμο για τον άλλον έστω και αργά (ζούμε και στην Ελλάδα). Άλλος είναι ο "εχθρός" μην τον ψάχνετε ανάμεσα σας και είναι κοινός και για τους δύο. Το μοναδικό όπλο αντίστασης που έχει ο εργαζόμενος είναι η απεργία και απο τη στιγμή που είναι διατεθειμένος να πληρώνει το κόστος δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστό. Γιατί αύριο θα είσαι εσύ στη θέση του.
Τώρα για τη συγκεκριμένη απεργία: Οι εκπαιδευτικοί και εγώ έχουμε μια σχέση αγάπης και μίσους. Είναι ο άντρας μου εκπαιδευτικός. Τα τέσσερα χρόνια που πάνε τα παιδιά σχολείο τα έχω δεί όλα. Και σε ιδωτικό σχολείο τα προηγούμενα. Φέτος δεν άντεξα και τους άλλαξα σχολείο, πήγαν σε δημόσιο. Αλλά παρόλα αυτά σέβομαι το δικαίωμα ενός κλάδου να διεκδικήσει τα δικαιώματα του με το μόνο τρόπο που έχει και μάλιστα όταν αυτη η ιστορία αφορά και τα παιδιά μου. Επιτέλους ένας υποβαθμισμένος χώρος -των δασκάλων- και εκπαιδευτικά και κοινωνικά και οικονομικά διεκδικεί κάτι παραπάνω απο λεφτά, διεκδικεί τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Εγώ είμαι μαζί τους, για τα υπόλοιπα θα τους βρίζω μετά το τέλος της απεργίας.:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back