Έφτασε η ώρα...

dimmik

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η dimmik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και μας γράφει από Ρέθυμνο (Ρέθυμνο). Έχει γράψει 155 μηνύματα.
...να στειρωθούμε κι εμείς!!!Δηλαδή η μικρή σιαμέζα μου, η Νίνα (βλ. αβατάρ). Πριν 1 εβδομάδα είχε τον πρώτο της οίστρο (συγκεκριμένα ξεκίνησε 28/1 και κράτησε μέχρι τις 31/1, μόλις 3 μέρες). Προχθές έκλεισε αισίως τους 7 μήνες. Κλείσαμε ραντεβού στον κτηνίατρο για αύριο Τρίτη 13:00 μεσημέρι για στείρωση. Θα του κάνει λέει πλαστική (να μη φαίνονται τα ράμματα). Ξέρετε να μου πείτε περισσότερα για την πλαστική; Δηλαδή δεν θα φαίνονται τα ράμματα; Θα μπορώ να την κρατάω στην αγκαλιά μου μετά την επέμβαση; Ο κτηνίατρος μου είπε σήμερα το βράδυ μπορεί να φάει, αλλά αύριο το πρωί μόνο νερό. Αν φάει σήμερα θα προλάβει να χωνέψει και να αποβάλλει από τον οργανισμό της ότι έφαγε σήμερα; Έχω αρκετό άγχος βρε παιδιά...Κατατοπίστε με αν έχετε την καλοσύνη...:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην αγχώνεσαι καθόλου, απλά ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού και όλα θα πάνε καλά! Μετά την επέμβαση ίσως φρίξεις λίγο γιατί θα την δεις αναίσθητη από τη νάρκωση και όταν θ' αρχίσει να συνέρχεται θα έχει παραισθήσεις, θα σέρνεται, γενικά δεν θα είναι ευχάριστο το θέαμα... Καλύτερα μέχρι να συνέλθει από τη νάρκωση να την έχεις στη γατοφόρο με πανάκια για να μην χτυπήσει καθώς θα κουτουλάει έτσι όπως θα είναι ζαλισμένη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ειναι τίποτα

Εγώ έχω ήδη στειρώση την γατούλα που έχασα και σου λέω πως δεν είναι τίποτα το μόνο που πρεπει όπως σου είπαν ήδη είναι να μην τρομάξεις όταν την δεις μετά την νάρκωση γιατί ειναι πολύ κάπως:lol::lol::lol: Είναι σαν μαστουρωμένα και δεν δείχνουν καλα χρειάζονται περίπου 2 μέρες για να συνέλθουν.....και όσο για το φαγητό καλό είναι το διάστημα που σου είπε μην ανησυχείς άντε και αύριο να μας πείς νέα για την μικρή σου πως τα πήγε....
,,,με το καλό και σιδερένια

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Δηλαδή να την κλειδώσω στη γατοφόρο; Και με την τουαλέτα της; Θα μου λερώσει το σπίτι; Φαγητό θα μπορέσει να φάει αμέσως μετά;

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Δηλαδή να την κλειδώσω στη γατοφόρο; Και με την τουαλέτα της; Θα μου λερώσει το σπίτι; Φαγητό θα μπορέσει να φάει αμέσως μετά;

Στην γατοφόρο θα μεινει μόνο μέχρι να συνέλθει όταν αρχίσει και είναι καλύτερα τότε δεν έχεις λόγο να κρατάς την μικρούλα μέσα στην γατοφόρο:blink::blink::blink::blink:

Μάλιστα!!:hmm:
Κατάλαβα...Υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρει στην τουαλέτα της ή θα πάει κανονικά όταν είναι η ώρα;

Εγώ θυμάμαι όλα ήρθαν φυσιολογικά όταν θα ΄φαει τότε θα μπορέσει να πάει και τουαλέτα....ο γιατρός θα σου πει πότε θα μπορέσει να φάει και μετά όλα θα έρθουν μόνα τους....μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει για γάτα με δυσκιλιότητα:lol::lol::lol:

Υπάρχει περίπτωση να μην προλάβει να φτάσει στην τουαλέτα της. Μου έχει συμβεί!:P

Γενικά, θα είναι πολύ αδύναμη, ζαβλακωμένη, με δυσκολία στην κίνηση και ενδεχομένως χωρίς πολλή όρεξη. Ο δικός μου γάτος πεινούσε μεν, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει την τροφή και έκανε εμετό.:( Πάντως, άφησέ της φαγάκι, αν θέλει, θα το φάει.

Δε στα λέω για να σε τρομοκρατήσω, αλλά για να είσαι προετοιμασμένη. Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά!:)

Ρώτα καλύτερα τον γιατρό σου για το φαγήτο γιατί καλυτερα να την κρατήσεις λίγο νηστική παρά να κάνει εμετούς και να μην μπορεί να συνέρθει!!!

Οκ, σας ευχαριστώ πολύ!! Είδομεν!!
Έτσι όπως μου το λέτε, μάλλον τις πρώτες στιγμές το φαϊ θα είναι το τελευταίο που θα θέλει...Θα την πάω αύριο το μεσημέρι και μου είπε να περάσω το βράδυ να την πάρω...Για να δούμε, για να δούμε...:hmm:

Τόσο πολύ θα μείνει στο ιατρείο;:confused:
Δεν έχεις τη δυνατότητα να την πάρεις αμέσως;

Εγώ λέω ότι είναι καλύτερα να μείνει λίγο για παρακολούθηση είναι πιο ασφαλές έτσι έγινε και μένα με την δικιά μου!!!

Εγω τη δικη μου την Μυρτουλα την πηρα αμεσως σπιτι.Βεβαια ειχε συνελθει απο την ναρκωση αλλα ηταν οντος καπως .Αυτο που μου εμεινε απο τοτε(εχουν περασει τεσσερα χρονια)οτι ηταν πολυ κρυα και σου εδινε την αισθηση οτι ηταν σαν ζυμαρακι.Την κρατουσα αγκαλια τυλιγμενη σε κουβερτα και μου παραπονιοταν κλαψουριζοντας.Η επεμβαση ομως ηταν δυσκολη γιατι η Μυρτουλα ειχε μια ανατομικη
ιδιαιτεροτητα.Της πηρε περιπου μια βδομαδα να συνελθει τελειως αλλα ολο πηγαν μια χαρα.Για αυτο κουραγιο θα δεις ολα θα πανε τελεια.
Αντε καλη επιτυχια και περαστικουλια:):):)

Δεν θα την πάρω αμέσως...Μάλλον για προληπτικούς λόγους, για να την παρακολουθήσει. Καλύτερα είναι έτσι. Θα μπορώ να την κρατάω αγκαλιά μόλις την πάρω το βραδάκι από το ιατρείο;

Σήμερα 13:00 την πήγα για στείρωση και ο γιατρός μου είπε να περάσω να την πάρω στις 18:00. Άντε μία ώρα υπομονή ακόμα...

Αντε, περαστικά σας, ολα καλά θα πάνε! :)
Κι ο δικος μου απο νάρκωση συνέρχεται αυτη τη στιγμή, θα κάνουμε η μια στην άλλη συμπαράσταση εξ αποστάσεως! :)

Θα μπορώ να την κρατάω αγκαλιά μόλις την πάρω το βραδάκι από το ιατρείο;

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα τι εννοείς...:redface:
Μάλλον θα είναι ακόμα ζαβλακωμένη και δεν θα έχει όρεξη για πολλά-πολλά. Αλλά και να είσαι απλώς κοντά της χωρίς να ασχολείσαι μαζί της, θα είναι ανακούφιση γι' αυτήν. Είναι λίγο βλέποντας και κάνοντας η κατάσταση.

Αντε, περαστικά σας, ολα καλά θα πάνε! :)
Κι ο δικος μου απο νάρκωση συνέρχεται αυτη τη στιγμή, θα κάνουμε η μια στην άλλη συμπαράσταση εξ αποστάσεως! :)
:DΚι εσείς από νάρκωση; Άντε Βιβή μου, καλό κουράγιο και σε σένα!! Κι εγώ θα ετοιμαστώ τώρα να κατέβω στο ιατρείο. Δε βλέπω την ώρα να τη δω!! Μ'έχει φάει η αγωνία!!

Αντε πήγαινε, και μετά να μας γράψεις τα νέα! :)

Λοιπόν!!!:D
Γυρίσαμε πριν αρκετή ώρα!! Όλα πήγαν μια χαρά. Της έκανε τομή στην κοιλιά της (λευκή γραμμή λέγεται το σημείο). Τα ράμματα είναι πλαστικά και δεν χρειάζονται κόψιμο! Η Νίνα είναι σε φάση λήθαργου ακόμα. Ο γιατρός μου είπε να μην την βγάλω από τη γατοφόρο σήμερα και φυσικά να μη φάει και να μην πιεί νερό απόψε. Αύριο κανονικά. Πήρα και ξηρή τροφή για στειρωμένες γατούλες της royal canin για να της δίνω από αύριο. Μάλιστα σκέφτομαι να αναμίξω την παλιά της τροφή με την καινούρια για να τη συνηθίσει σταδιακά. Τώρα η Νίνα βρίσκεται στη γατοφόρο της μισοκοιμισμένη, δίπλα στο καλοριφέρ (έτσι είπε ο γιατρός για να διατηρηθεί ζεστή). Δοκίμασα να τη βγάλω να περπατήσει, αλλά περπατάει πολύ δειλά, με την κοιλιά μαζεμένη και τρόμαξα μην κοπούν τα ράμματα και την ξαναέβαλα μέσα στη γατοφόρο. Άφησα τη γατοφόρο στο κρεβάτι των γονιών μου και με το που βγήκε από τη γατοφόρο, πήγε κι έχωσε το μουτράκι της στην αγκαλιά της μαμάς μου που ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι!! Ειλικρινά μου ήρθε να βάλω τα κλάματα με αυτήν της την κίνηση!! Λες και διαισθάνεται το μητρικό ένστικτο και τη μητρική αγάπη!! Πάντως, ομολογώ ότι αισθάνομαι κάπως γιατί πρώτη φορά τη βλέπω σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ότι αύριο θα είναι καλύτερα. Μεθαύριο θα πάμε στον κτηνίατρο ξανά να δει αν όλα πάνε καλά. Της έκανε μια αντιβιωτική ένεση η οποία έχει διάρκεια 15 μέρες. Πιστεύω ότι ο γιατρός έκανε πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα και να μη χάσει τη σπιρτάδα και το κέφι της λόγω στείρωσης. Αυτά προς το παρόν. Πάω να καθίσω τώρα δίπλα στη γατοφόρο για να της κάνω παρέα και χαδάκια που τώρα τα έχει πολύ ανάγκη! Φοβάμαι να τη βγάλω να περπατήσει. Το πρωί βλέπουμε...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back