Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Αν τα καρκινικα κυτταρα σκοτωνονταν με εναν τοσο απλο τροπο, θα ειχαν καταργηθει οι χημειοθεραπειες, οι θεραπειες με ακτινοβολια και οι εγχειρησεις. Δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσο θελουμε να φαινονται. Αν ημουν στην θεση σου θα προχωρουσα στην χημειοθεραπεια και δεν θα πειραματιζομουν με κομπογιανιτικες θεραπειες. Για θεραπεια με ακτινοβολια δεν παιζει τιποτα; Την εχετε αποκλεισει; Δυστυχως ειναι δυκολη αυτη η μορφη καρκινου (πολυ επιθετικη). Οσον αφορα την διατροφη της, μαλλον θα προσπαθουσα να βρω τροφες που βοηθουν στην καταπολεμηση του καρκινου χωρις να μπορουν ωστοσο να τον εξαλειψουν (δεν εχει ανακαλυφθει ακομα κατι).
Τοσο καιρο φωναζω στο φορουμ για τα εμβολια αλλα κανεις δεν μ'ακουει. Κριμα που υπαρχουν ακομα κτηνιατροι που επιμενουν στον ετησιο εμβολιασμο. Ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα και να γινει συντομα καλα η γατουλα σου. Κουραγιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η βιταμινη C και τα αντιοξειδωτικά,δρουν συμπληρωματικά τονώνοντας τον οργανισμα αλλα το είδος του καρκίνου ειναι αρκετα επιθετικος και θα χρειαστει χημειοθεραπεια , παντως αφου αντεξε σχεδον ενα χρονο χωρις την επανεμφανιση ειναι λιγο ενθαρυντικο. Η χημειοθεραπεια θα τον βοηθησει να καθυστερηση την επανεμφανιση του ογκου η και να τον εξαφανισειΤο Σεπτέβριο του 2009 βρήκα στο σβέρκο του γατούλη μου ένα όγκο που το αφαιρέσαμε χειρουργικά και ο γιατρός μου το έστειλε για βιοψία. Το αποτέλεσμα έδειξε οτι ήταν σάρκωμα που δημιουργείτε απο εμβολιασμό. Πρίν απο ένα μήνα κάναμε και δεύτερο χειρουργείο γιατί αυτό ξαναπέταξε και ήταν αρκετά μεγάλο. Ο γιατρός μου πρότεινε χημειοθεραπεία . Αρνήθηκα τη χημειοθεραπεία και αποφάσησα να του κάνω αγωγή με αυξημένη δόση βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών. Ο γατούλης είναι 9 χρονών στειρωμένος. έχει κανείς καμία ιδέα γι αυτές τις περιπτώσεις?
, παντως οσο πιο συχνα εμφανιζεται ο ογκος τοσο πιο δυσκολα ειναι τα πραγματα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
εγω αν ημουν στην θεση σου μαλλον δεν θα περιμενα τοσο καιρο. Ειναι πολυ επιθετικη μορφη καρκινου και κανει μεταστασεις και μπορει να μη προλαβεις την κατασταση αν περιμενεις τοσο καιρο.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Η χημειοθεραπεια δεν θα επηρεασει ουτε θα καταστρεψει τα νεφρα του, αν ηδη υπαρχει καποιο προβλημα τοτε ναι θα τα επιβαρυνει αλλα αμα τα νεφρα του δουλευουν καλα και με καποια ειδικη τροφη τις ημερες της θεραπειας τοτε δεν θα εχει προβλημα. Καλο θα ηταν να τον ελεξετε και με ακτινογραφιες για τυχον μεταστσεις στους πνευμονες ,στο συκωτι και στα κοκκαλααυτό που κατάλαβα εγώ είναι οτι και να κάνω τη χημειοθεραπεία στο γατούλη κανείς δεν μπορεί να μου πει οτι σίγουρα θα θεραπευτεί ή οτι δεν θα ξαναβγεί ή οτι δεν θα του καταστρέψει η χημειοθεραπεία τα νεφρά του έτσι δεν είναι ? Σκέπτομαι λοιπόν οτι ίσως το να κάνει σε 3 ή 6 μήνες άλλο ένα χειρουργείο μήπως είναι λιγότερο επιβαρυντικό για την υγεία του?

χριστινα
Διάσημο μέλος
Τωρα μπαινω κι εγω σε σκεψεις. Η γατουλα μου (11 ετων) εμφανισε ενα παραξενο εξογκωμα πριν ενα μηνα στο μηρο της και το αφαιρεσαμε. Περιμενω τα αποτελεσματα της βιοψιας ακόμη, φανταζομαι θα τα εχω τις επομενες ημερες. Ευχομαι να μη ειναι κατι σοβαρο
Θα ενημερωσω με νεοτερα.Αλήθεια η ετησια επαναληψη εμβολιου μπορει να προκαλεσει κατι τετοιο;
Δεν το ειχα ακουσει πλαι. Δλδ καθε ποτε να επαναλαμβανει κανεις τα εμβολια ωστε να προστατευει το ζωακι αλλά να μη το επιβαρύνει; (Και πρεπει να κανω την ετησια επαναληψη και στα 4, ήδη αργησα ενα μηνα) Να μην τη κανω αν ειναι....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
τα εμβολια που μπορει να προκαλεσουν σαρκωμα στη γατα,ειναι αυτο της λυσσας και της λευχαιμιας..για αυτο και οι σωστοι γιατροι τα κανουν στον ποδι και οχι στο σβερκο...γιατι το ποδι μπορει να κοπει και να σωθει το γατι...το σβερκο ομως οχι...κανονικα το εμβολιο της λυσσας στο εξωτερικο το κανουν καθε 3 χρονια..χμ....
Τωρα μπαινω κι εγω σε σκεψεις. Η γατουλα μου (11 ετων) εμφανισε ενα παραξενο εξογκωμα πριν ενα μηνα στο μηρο της και το αφαιρεσαμε. Περιμενω τα αποτελεσματα της βιοψιας ακόμη, φανταζομαι θα τα εχω τις επομενες ημερες. Ευχομαι να μη ειναι κατι σοβαροΘα ενημερωσω με νεοτερα.
Αλήθεια η ετησια επαναληψη εμβολιου μπορει να προκαλεσει κατι τετοιο;Δεν το ειχα ακουσει πλαι. Δλδ καθε ποτε να επαναλαμβανει κανεις τα εμβολια ωστε να προστατευει το ζωακι αλλά να μη το επιβαρύνει; (Και πρεπει να κανω την ετησια επαναληψη και στα 4, ήδη αργησα ενα μηνα) Να μην τη κανω αν ειναι....
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Σε τέτοιες περιπτώσεις, που τα δεδομένα είναι τόσο δύσκολα, πρέπει κανείς να παίρνει ρίσκα. Σε 3 ή 6 μήνες, όπως λέει και ο γιατρός, λόγω του ότι ο καρκίνος είναι επιθετικός, μπορεί το γατάκι σου να μην τα έχει καταφέρει. Μπορεί επίσης, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασής του, να μην μπορέσει να αντέξει ένα χειρουργείο σε εκείνη τη φάση.
Καλύτερα να ξεκινήσει το γατάκι χημειοθεραπεία. Τουλάχιστον είναι μία άμεση λύση/επέμβαση στο πρόβλημα! Μπορεί να χαλάσουν τα νεφρά του, μπορεί και όχι! Δεν είναι δεδομένο!
Καλή τύχη εύχομαι και στους δυο σας!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πολλοι κτηνιατροι πλεον συστηνουν να γινονται οι εμβολιασμοι καθε 3 χρονια. Στον δικο μου το εμβολιο που του εκανε ο κτηνιατρος κατα της λυσσας τον φεβρουαριο διαρκει για 3 χρονια, οποτε το επαναληπτικο ειναι το 2013. Το εμβολιο κατα της λευχαιμιας το εκανε οταν ηταν 2.5, 3.5 και 16 μηνων και το επαναληπτικο ειναι να γινει τον σεπτεμβρη, αλλα δεν θα του το κανω. Επισης εχει να κανει τα ετησια του εμβολια τον σεπτεμβρη και μαλλον θα του κανω το τριπλο (ρινοτραχειτιδα, καλυκοιος, πανλευκοπενια), χωρις adjuvants και μετα θα του κανω τα επομενα καθε 3 χρονια. Σκεφτομαι να τα παραλειψω, αλλα δεν εχω αποφασισει ακομα
Ωρες ωρες σκεφτομαι οτι ειναι καλυτερα να κολλησει ρινοτραχειτιδα, παρα να εμφανισει ινοσαρκωμα και να πεθανει. Οποιος ενδιαφερεται για τα εμβολια, ας μου στειλει πμ να στειλω ενα αρθρο (στα αγγλικα) σχετικο με πληροφοριες για τα εμβολια, με τα ειδη των εμβολιων (ποια περιεχουν adjuvants) και καθε ποτε πρεπει να γινονται.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Ηρω της λευχαιμιας εγω δεν το κανω καθολου.Προτιμω να τους κανω την εξεταση και αφου δεν ερχονται σε επαφη με αλλες γατες να μην τα εμβολιασω.Της λυσσας ομως ειναι υποχρεωτικο να επαναλαμβανεται καθε χρονο στην Ελλαδα,και μαλιστα καποιες αεροπορικες ή καποιοι ομιλοι θελουν να εχει περασει και συγκεκριμενο χρονικο διαστημα απο το εμβολιο για να ταξιδεψεις,ή να συμμετεχεις σε εκθεση.Κι εγω τους τα καθυστερω οσο μπορω,εστω και τρεις μηνες να γλιτωσεις οφελος ειναι μακροπροθεσμα,αλλα δυστυχως δε γινεται αλλιως.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
γιατι κανεις της λυσσας καθε χρονο;;;;;; Υπαρχει εμβολιο (rabvac 3 TF) που ειναι για 3 χρονια και μπορεις να ταξιδεψεις πολυ ανετα ακομα και σε χωρες οπως η ιαπωνια που ειναι πολυ αυστηρη. Απλα πρεπει πριν το ταξιδι να γινει εξεταση αιματος για να δειτε αν η συγκεντρωση των αντισωματων ειναι μεσα στα ορια.
Δυστυχως και σε μας εδω ειναι υποχρεωτικο, αλλιως θα το απεφευγα και αυτο. Το εμβολιο της λευχαιμιας το εκανα γιατι μου ειπαν πως αν τυχει και το σκασει μπορει να κολλησει, ή αν χρειαστει να τον αφησω σε boarding facility πρεπει να ειναι εμβολιασμενος γιατι δεν δεχονται γατες χωρις εμβολιο λευχαιμιας, οποτε το καναμε. Οταν βεβαια αργοτερα το εψαξα, σκεφτηκα πως αφου του το εκανα 2 φορες, ας το εκανα ακομα μια για να αποκτησει αντισωματα και μετα τελος. Οποτε τωρα τον σεπτεμβριο θα κανουμε μονο τα βασικα και μετα δεν θα κανουμε εμβολια για τα επομενα 3 χρονια.
moukelis
Επιφανές μέλος
Γιατι ειναι υποχρεωτικο απο το νομο,να φανταστεις στην εκθεση που ειδαν οι κτηνιατροι τα βιβλιαρια των νορβηγων,μου διορθωσαν την ημερομηνια επαναληψης του εμβολιου της λυσσας,που την ειχε βαλει ο γιατρος τους στην Ολλανδια σε τρια χρονια,και μου την εβαλαν για φετος...Ασε που στα ελληνικα αεροδρομια περνας απο χιλια κοσκινα και θελουν να βλεπουν γραμμενη επαναληψη καθε χρονο,αντε να τους εξηγεις οτι το συγκεκριμενο εμβολιο κρατα τρια χρονια,κι εχεις κανει τεστ αντισωματων κτλ...
χριστινα
Διάσημο μέλος
Εγω δεν ξερω ούτε πια εμβολια της κάνω κάθε έτος. Νομιζα πως ειναι συγκεκριμενα και ίδια παντού. Διαπιστωνω πως δεν ειναι ετσι. Μένει να δω κι εγω τι στο καλό ήταν αυτό στον μηρό της (λογικα Τεταρτη θα ξερω). Ας ελπίσουμε σε κάτι αθώο

izabo
Νεοφερμένο μέλος
εγώ πάντως αποφάσισα να μην του κάνω χημειοθεραπεία. Του δίνω συμπληρώματα διατροφής με αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C και προσπαθώ να δυναμώσω τον οργανισμό του αν χρειαστεί κι άλλο χειρουργείο. Έχει ήδη ένα εξόγκωμα στο σβέρκο αλλά δεν θέλω να επέμβουμε χειρουργικά αν δεν περάσουν δυο μήνες απο το προηγούμενο χειρουργείο. Έχει ακούσει κανείς για θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου ( H2O2 ) το γνωστό μας οξυζενέ?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
αν θεραπευονταν ο καρκινος τοσο απλα με H2O2, δεν θα υπηρχαν χημειοθεραπειες, επεμβασεις και θεραπειες με ακτινοβολια. Λυπαμαι που το λεω αλλα τα περισσοτερα "ματζουνια" που κυκλοφορουν στο ιντερνετ ειναι ψευτικα. Μερικες πληροφοριες για το H2O2 μπορεις να βρεις εδω
Δε νομιζω πως ειναι ωρα να κανεις πειραματισμους στην γατα σου. Γνωριζω πως ειναι πολυ ασχημο αυτο που περνατε, αλλα το καλυτερο που μπορειτε να κανετε ειναι να εμπιστευτειτε τον κτηνιατρο σας και να προχωρησετε με πραγματικη θεραπεια και οχι με διαφορες ουσιες που δεν ξερουμε τι επιπτωσεις εχουν στον οργανισμο της γατας.
Εγω προσωπικα θα προχωρουσα σε χημειοθεραπεια χωρις 2η σκεψη.
Ευχομαι τα καλυτερα για την γατουλα σας.
CATfairy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα σας,
Την Τετάρτη το βράδυ κατά τις 11:30 η γάτα μου έκανε δύο απανωτούς εμετούς. Λέω οκ. ή θέλει να βγάλει τις τρίχες ή θα προέκυψε πρόβλημα με το στομάχι της. Η γάτα λόγω του ανακατέματος που θα ένιωθε δεν ήθελε να φάει. Την επόμενη μέρα την πήγα στην κτηνίατρο και της έκανε ενδομυική ένεση για το στομάχι (αντιεμετική). Μου είπε να μην την αφήσω να φάει και να την ξαναπάω πάλι την επόμενη μέρα για να ξανακάνει την ίδια ένεση. Φτάνει Σάββατο πρωϊ. Η γάτα ούτε έτρωγε αλλά αυτή τη φορά δεν μπορούσε ούτε να πιει νερό. Ήθελε να πιει, ήταν πάνω από το κουπάκι της αλλά δεν μπορούσε να πιει. Κατάλαβα ότι με αυτόν τον τρόπο θα αφυδατωνόταν και έτσι προς το μεσημέρι του Σαββάτου την πήγα σε μια κλινική που εφημέρευε (στην Νίκαια) για να της βάλουν ορό και να της δώσουν φάρμακα. Το πρόβλημα ήταν το εξής: Της έκαναν εξετάσεις αίματος και της βρήκαν υψηλό BUN96,9 και κρεατινίνη 2,6. Μου είπαν ότι έχει νεφρική ανεπάρκεια και γι’ αυτό εξακολουθεί να κάνει εμετούς. Σημειωτέων ότι η γάτα είχε κάνει εξετάσεις τον Ιούλιο και ήταν πολύ καλές.
Μέχρι και αυτήν την ώρα την έχω στην κλινική και μου είπαν ότι θα της ξανακάνουν εξετάσεις αίματος, που θα έχουν πέσει λίγο οι τιμές με τον ορό, για να δούμε εκ νέου τι γίνεται. Το πρόβλημα είναι αφού η γάτα έχει κρεατινίνη 2,6 δηλ. δεν είναι και τόσο υψηλό το ποσοστό, γιατί η γάτα είναι σε άσχημη κατάσταση; Τι μπορεί να συμβαίνει; Δεν μπορώ να το πιστέψω….από την μια στιγμή στην άλλη!!!! Ξέρω ότι όταν ένα ζώο αρχίζει να παθαίνει νεφρική ανεπάρκεια μετά απλώς του κάνεις ορούς και του αλλάζεις διατροφή. Μοιάζει σαν να είναι στα τελευταία της!!! Δεν ξέρω τι να κάνω, τι να υποθέσω. Πήρα τηλ. σήμερα το πρωϊ την γιατρό μου (γιατί Σαββατοκύριακο δεν εξυπηρετεί) και από αυτά που της είπα μου είπε ότι είναι νεφρική ανεπάρκεια, μου είπε ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι, αν θέλω να την αφήσω εκεί διαφορετικά να την πάρω σπίτι.
Όσο σκέφτομαι ότι θα χάσω από την μια στιγμή στην άλλη την ασπρούλα μου (φωτό), τον θησαυρό μου, μου’ ρεχται να φουντάρω!
Έχει ακούσει κανείς παρόμοια περίπτωση; και τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Εμένα αυτά που μου λες μου ακούγονται"κάπως " για την γιατρο σου.Πρώτη φορά ακούω να κάνει αντιεμετική ένεση και να λέει να μην φάει μια ολόκληρη μέρα..και την επόμενη επίσης.Και εμένα ο γάτος μου κάνει εμετούς συχνά.Και το αποτέλεσμα ήταν βέβαια να χειροτερέψει το γατί και να μην πίνει ούτε νερό...η συμβουλή μου είναι ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ σε άλλον γιατρο για 2η γνώμη..δεν θα βαρεθώ να το λέω,σε σοβαρά ζητήματα πάντα θα πρεπει να πηγαίνουμε και σε δεύτερο γιατρό,ιδιαίτερα όταν βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση αλλά αντίθετα και χειροτέρευση.
Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να ξεπεράσει το πρόβλημα η γάτα σου και να είναι περαστικά.

ΥΓ Όσον αφορά την νεφρική ανεπάρκεια..έχουμε παρα πολλά παραδείγματα γατιών με νεφρική ανεπάρκεια,που όμως ζουνε μια χαρά,με την ειδική τους τροφή βέβαια και τις τακτικές επισκέψεις τους στο γιατρο,και οπωσδήποτε παίζει ρόλο και ο βαθμός της νεφρικής ανεπάρκειας.
ΥΓ..όταν λες ότι σου είπε η γιατρος να την αφήσεις εκεί...τι εννοοούσε;;
CATfairy
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χμ..δεν ξέρω, ίσως να έχεις και δίκιο στο ότι έπρεπε να την αφήσω να φάει μόνη της (αν έτρωγε, γιατί με τέτοιο στομάχι...). Το θέμα πλέον δεν είναι η γιατρός που την πήγαινα πάντα, αλλά είμαι έξαλλη με την κατάσταση που επικράτησε στην κλινική που την πήγα το Σάββατο. Υπήρχε από το πρώτο λεπτό ένα κλίμα "τρομοκρατίας", δηλ. να μου λένε ότι η γάτα πιθανόν να έχει διάφορα σοβαρά θέματα, χωρίς να ξέρουν κάτι συγκεκριμένο. Το Σάββατο, όπως λέω και παραπάνω, της έκαναν εξετάσεις αίματος για να δουν αν οι εμετοί της οφείλονται σε νεφρική ανεπάρκεια. Λόγω του ότι η γάτα ήταν ταλαιπωρημένη και πλέον αφυδατωμένη, έδειξε κάποιες υψηλές τιμές, δηλ. BUN 96,9 και κρεατινίνη 2,6. Η ιδιοκτήτρια της κλινικής να είναι ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ότι η γάτα έχει οξεία νεφρική ανεπάρκεια και οι τοξοειδής εμετοί που κάνει είναι σίγουρα από αυτό καθώς επίσης σκέφτηκε ότι μπορεί να έχει και καρκίνο στον οισοφάγο
Χθες το βράδυ πήγα στην κλινική και της είχαν κάνει πριν κι' άλλες εξετάσεις αίματος όπου αυτή τη φορά οι εξετάσεις ήταν φυσιολογικές, είχαν πέσει αρκετά τα επίπεδα π.χ κρεατινίνη 1,6 καθώς και το BUN αρκετά κάτω, οπότε πλέον μου απέκλεισε την νεφρική ανεπάρκεια. Άρχισε να μου λέει όμως άλλο τροπάρι. Ότι η κοιλιά της έχει πολλά υγρά και μήπως είναι καρδιομυοπάθεια, λοιμώδη περιτονίτιδα, καρκίνος κλπ. 

Ήθελε να συζητήσουμε να της έκανε και άλλες εξετάσεις. Π.χ κι' άλλη ακτινογραφία, υπέρηχο και ανάλυση δείγματος υγρού από την κοιλιά. Εντωμεταξύ να βλέπω την γάτα στο κλουβί και να είναι πιο πεσμένη από την προηγούμενη μέρα. Της είπα της ιδιοκτήτριας-γιατρού ότι θα την πάρω σπίτι με τον ορό και θα την πάω σε δικό μου γιατρό (μαζί με τις εξετάσεις που είχε κάνει) την επόμενη μέρα, δηλ. σήμερα. Της έδωσα χθες βράδυ με το ζόρι ad αλλά δυστυχώς το έκανε εμετό. Οπότε είμαι στην φάση σήμερα που ο φίλος μου την έχει πάει σε δικό του γιατρό να δούμε τι θα πει και αυτός.Όσον αφορά την δική μου γιατρό (την πρώτη δηλ.), όταν της είπα χθες το πρωϊ την όλη κατάσταση, μου είπε να κάνω ό,τι νομίζω, την στιγμή που είναι σε αυτή τη κατάσταση με την νεφρική ανεπάρκεια (επειδή μου είχαν πει στην κλινική ότι έχει νεφρική) και τον ορό και επειδή εκείνη δεν κρατάει ζώα στο ιατρείο της (μόνο αν είναι εγχειρισμένα) μου είπε ή να την πάρω στο σπίτι μου και να της έχω τον ορό ή να την αφήσω στην κλινική και να της έχουν αυτοί τον ορό. Αυτό εννοούσε

Αχ..τι να έχει στ’ αλήθεια η γατούλα μου; Θα τρελαθώ στο τέλος!

Όλγα18774
Δραστήριο μέλος

Ωχ μωρέ το κοριτσάκι....Καλό κουράγιο κοπέλα μου και περαστικά σας....Εύχομαι να πάνε όλα πολύ πολύ καλά και ηρεμήσετε γρήγορα!!
αμελι49836
Νεοφερμένο μέλος

Ειναι καλυτερα το μωρο σου??βρηκατε καποια ακρη??
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool