Όλα για τον κήπο

Σήμερα έφαγε και ραδίκια, είχα κάνει σαλάτα να φάω το καημένο και τη μισή την έφαγε :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμείς εδώ τρώμε μαρούλι με τη σέσουλα! Μόλις πλύνω το μαρούλι για τη σαλάτα, πρέπει υποχρεωτικά να αφήσω τη Μέλη να πάει να κλέψει ένα ολόκληρο μαρουλόφυλλο κατά προτίμηση με στάλες νερού επάνω. Το πάει στο πιάτο της (ή όπου τη βολέψει, πχ στο πάτωμα οπουδήποτε) και το ρημάζει. Πρέπει όμως να είναι κλεμμένο από το νεροχύτη, αλλιώς δεν είναι το ίδιο νόστιμο. Μήπως να φυτέψω μαρούλια στη βεράντα;:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:lol::lol::lol: Απίστευτη και η δικιά σου,έχει και προτιμίσεις!!Απ'το μαρούλη το τέρας μου τρώει την καρδιά και μόνο απ'το χέρι μου

λιναρόσπορος και ....
και ο αίλουρος προτήνει Βρώμη - Σιτάρι - Σίκαλη :hmm:τέλεια!!!:up:

τα φασόλια λέει με μέτρο γιατι τα δυσκολεύουν στην απορόφηση κάποιων βιταμινών στον οργανισμό τους.[/QUOTE]

Πήγα να πάρω το αμάξι από το συνεργείο και είχε ένα μαγαζι με βοτανα και οικολογικά είδη διατροφής στην αρχή της Μ Βόδα και βρήκα όλα τα παραπάνω:up::up::up:
1,5 ευρώ τον είχε τον λιναρόσπορο, ακατέργαστος:happy:

υπέροχα:up:

καλά εμένα τις προάλλες μου έκλεψε μπρόκολο:/:

αλλά με βάλατε σε σκέψεις:hmm:

είχα στο μυαλό μου να του φτιάξω ένα cat tree από ακατέργαστη μορφή ξύλου που να μιάζει με πραγματικό δέντρο, βλέποντας αυτά αλλά και κάτι άλλα που είχαν ποστάρει διάφορα παιδιά........

και έχοντας στο μυαλό μου και κάτι συνθέσεις που είχα φτιάξει στο παρελθόν όταν δούλεβα σε ανθοπωλεία, που ήταν κάααπως έτσι.......

σκέφτομε το δέντρο μου να είναι (αν και νεκρό) μέσα σε γλάστρα στην οποία να φυτέψω σποράκια για γρασίδι να μασουλάει. Επίσης θα μπορούσα γενικά να φτιάξω κάποιες εσωχές και πάνω στο ξύλο των κλαδιών του δέντρου μεσα στις οποίες να φυτέψω πάλι διάφορα σποράκια:hmm:

έτσι θα αναγκάζεται κιόλας να σκαρφαλώνει γιανα μασουλίσει, κάτι που έτσι κιαλιώς του αρέσει:lol:

το δέντρο δεν θα χρειάζεται να είναι και πάρα πολύ μεγάλο γιανα φυτευθεί, εσωχές γύρω στους 3Χ4 πόντους θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν άνετα λίγα σποράκια.:rolleyes:

λίγα εδώ λίγα εκεί στρατηγικά τοποθετιμένα ώστε να είναι και όμορφο, μέχρι να το διαλίσει τουλάχιστον και να το μασουλήσει ολόκληρο:lol:

Ωραια ιδεα δυστυχός δεν έχω χώρο αρκετο στο σπίτι:/:
Το ξύλο για τους κορμούς πως το επεξεργάζεσε γιατι για έξω είναι ώραια ιδέα και μπορω να την κάνω
Πάνω την πρασινάδα ψεύτικη είναι? με καρφίτσες τη στιρίζεις?:hmm:
Ευχαριστω.:happy:

αυτές οι οικόνες είναι από το internet με ψεύτικες πρασινάδες

Το ξύλο πρέπει να απολυμανθεί και να στεγνώσει έξω καλά. Υπάρχουν διάφορα μυκητοκτώνα αλλά η καλύτερη και ποιό ακύνδηνη μέθοδος είναι ο εμποτισμός σε διάλιμα με χλωρίνη (μπανιέρα, νερό - χλωρίνη, μπλουμ και έξω στον αέρα για κανα μήνα να στεγνώσει πολύ καλά).

Σκάβοντας το ξύλο μπορείς να κάνεις μια κύλη επιφάνια στην οποία θα προσθέσεις λίγο χώμα και τους σπόρους.

κάπως έτσι το θέλω το δεντράκι μου, απλό και φυσικό με λίγη πρασινάδα στις άκρες των κλαδιών:D

θα μπορούσε ίσως και να μην είναι σε γλάστρα αλλά καρφωμένο σε έναν μεγάλο ξύλινο δίσκο, σαν τελάρο περίπου με λίγες τρύπες γιανα φεύγει το νερο και γύρω στους 10 πόντους βαθύ και εκεί να φυτέψω το επιπλέον "γρασίδι":hmm:

ο "δίσκος" θα πρέπει πριν μπει το χώμα να καλιφθεί με νάιλον γιανα μη σαπίσει και μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών κάνει δουλειά:happy:

Ψωνισα

Πήρα μία καμέλια Σουπερ:up::up:
Χρυσάνθεμα και δυστυχός φάρμακο για το γιασεμί μου που δεν είναι στα καλά του
Αυριο εχω κηπουργικές εργασίες:rolleyes::/:
Αλλά πολύ θα το ευχαριστηθωωωω:lol::lol::lol:

Τι εχει το γιασεμι, για πες;;

Εγω θέλω συμβουλες για τη λεμονια μου στη γλάστρα που 8 χρονια ε΄χει κανει 1 λεμονι! Πώς θα φαώ ξανά σπιτικά λεμόνια;;

Τι εχει το γιασεμι, για πες;;

Εγω θέλω συμβουλες για τη λεμονια μου στη γλάστρα που 8 χρονια ε΄χει κανει 1 λεμονι! Πώς θα φαώ ξανά σπιτικά λεμόνια;;

Aσε η λεμονιά στη γλάστρα είναι πρόβλημα άμα δε σου κάνει λεμόνια τόσα χρόνια ξεχασε το κυρίος αν έχει ρόζους στον κορμο της (σαν μάτια) δε παίζει να κάνει λεμονια:/:

εχει κάνει 1! Να μην ελπίζω σε δεύτερο;;;

εχει κάνει 1! Να μην ελπίζω σε δεύτερο;;;

Aν έχει «μάτια» παραπάνω από ένα το χρόνο και αν...:/:
Μην ελπίζεις. Γενικά οι λεμονιές στη γλάστρα το έχουν αυτό και εμείς που είχαμε μία και τη φυτέψαμε και στον κήπο μετά πάλι δεν εβγαζε λεμόνια.
Αυτο με τα μάτια μας το είπε ενας γεωπόνος το παθαίνουν λέει γιατι δεν μπορούν να αναπτυχθουν και γιατι δεν εχεί αρκετες βιταμίνες, στοιχία η γλάστρα

Θα κοιτάξω για τα "μάτια" που λες! Κλαψ!:(

https://www.overstock.com/Home-Garden/Wrought-Iron-Rocker/1559566/product.html

την θέλω!!!:cry::cry::cry:

την λεμονιά βγάλτην από την γλάστρα κόψε τις ρίζες γύρο γύρω και από τον πάτο (βγάλε περίπου 6 πόντους χώμα μαζί με ρίζα) και ξαναφύτεψέ την.

Πότησε καλά και ρίξε της και ένα γερό κλάδεμα αφαιρόντας όλους τους εσωτερικούς βλαστούς και αφήνοντας 3 βασικούς τους ποιό γερούς τους οποίους θα κοντίνεις και λίγο, μη λιπάνεις (από Άνοιξη).

το γιασεμί δεν ξέρω τι έχει αλλά ένα καθάρισμα από την ανθοφορία του καλοκαιριού θα το θέλει:P

Μεσπαιρος ειναι η κατάλληλ εποχη να τα κάνουμε ολα αυτα; Λογω κρύου εννοώ;
Να την κάνω τώρα οπως λες τη λεμονια;;

ναι από τώρα ως και βία αρχές Μαρτίου είναι η κατάλληλη εποχή για κλαδέματα ώστε μετά που αρχίζει η εποχή ανάπτυξης (Άνοιξη) να είμαστε έτυμοι ώστε τα φυτά μας να αποδώσουν στο έπακρο.

Τον χειμώνα τα φύλλα πέφτουν και σαπίζουν, επιπλέον υπάρχει αρκετή υγρασία στην ατμόσφαιρα, ένα καλό κλάδεμα πέρα από την αισθητική διαμόρφωση και την αναζωογόνηση βοηθάει στην

απομάκρυνση απικοιών εντόμων που ξεχοιμωνιάζουν
άρρωστων κλαδιών καθώς και γερασμένων
απομάκρινση της υγρασίας μιας που έχουμε καλύτερο αερισμό και στην πρόληψη σήψεων και ασθενειών που οφείλονται σε μυκητιάσεις

έτσι από Άνοιξη που τα φυτά αναπτύσονται έχουμε μια ποιό υγιή ανανέωση με δυνατά νέα κλαδιά, με λίγα λόγια προσθέτουμε χρόνια ζωής στα φυτά μας

μη φοβάστε το κλάδεμα και μη το λιπάστε πολλά φυτά όπως πχ το νυχτολούλουδο όσο ποιο πολύ τα κλαδέβεις τόσο ποιο πολύ αναπτύσονται, για τα υπόλοιπα μια φορά στα 2 χρόνια είναι αρκετά (ελαφρή για σουλούπωμα και κάθε 4 χρόνια ποιο γερό κλάδεμα για αναναίωση)

επίσης υπάρχουν φυτά που ενώ θεωρούνται και χρησημοποιούνται ως ετήσια όπως η φωτιά (σάλβια) αν τα κλαδέβεις σχεδόν σύριζα μια φορά τον χρόνο τέτοια εποχή ζουν για πάντα

Προσοχή θέλει το πότισμα που πρέπει να ελαττωθεί για φυτά όπως το Γιούκα, διάφοροι φίκοι και παχύφυτά μία φορά το μήνα είναι αρκετή. Σε όλα τα υπόλοιπα μια φορά την βδομάδα ή στις 2 βδομάδες αν βρέχει κιόλας, τα κυκλάμινα που δεν βρίσκονται στου βράχου την σχισμάδα:P αλλά στις γλάστρες μας θέλουν νερό μια φορά στις 20 μέρες (γιατί το νερό στον βράχο κυλάει και φεύγει ενώ στην γλάστρα μένει). Μην αφήνεται όσο είναι δυνατόν τα πιατάκια να κολυμπάνε στο νερό.

Τέλος καλή εποχή είναι για να φτιάξετε γεράνια από μοσχεύματα, είναι κάτι πολύ εύκολο για όλες τις εποχές του χρόνου αλλά λένε πως τα γεράνια που φυτεύονται τώρα γίνονται ποιο δεμένα και δίνουν ποιο πλούσια ανθοφορία ενώ στην αντίθετη περίπτωση εκφυλίζονται δημιουργώντας μακριούς βλαστούς και λίγα άνθη.

:redface:

οκ χάλια:lol:

τέσπα το πρώτο είναι ο σωστός τρόπος κλαδέματος για τα κλωνάρια θάμνων και δέντρων

το δεύτερο είναι για αναναίωση γερασμένης φτέρης και άλλων φυτών που αναπτύσονται σε τέτοια μορφή όπως πχ. σπαθύφυλλο

και το 3το είναι για μοσχεύματα, κόβουμε λίγο ποιο κάτω από το μάτι στην ευθεία και αφήνουμε 2 ή το πολύ 3 φύλλα, φυτέβουμε και ποτήζουμε, αναποδογηρίζοντας και βάζοντας ένα ποτήρι από πάνω δημιουργούμε ένα μίνι θερμοκήποιο:P

δοκιμάστε πέρα από γεράνια και με νυχτολούλουδο, γαρδένια (σε καστανόχωμα), πικροδάφνη, τριανταφυλλιά (κλονάρια από άνθη που έχουν τελειώσει), ορτανσία, βιβούρνα και άλλους θάμνους.

mespairos, ΤΕΛΕΙΟ το σχεδιάγραμμα και πάρα πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες!! :up::up:
Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεε :happy:

ΤΕΛΕΙΟ, ευχαριστούμε!!!

πέρα από λίγες εξαιρέσεις "φυλλοβόλα" πχ. βουκαμβίλιες, τώρα είναι η κατάληλη εποχή πέρα από κλαδέματα και για μοσχεύματα επειδή η εδαφική θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη της ατμοσφαιρικής και υπάρχει και αρκετή υγρασία που βοηθάει στην όλη διαδικασία

Επομένως στροθήτε στην δουλειά ότι καθαρίσετε από τα φυτά φυτά σας το μαζέβετε, διαλέγεται τα ποιο στρουμπουλά και υγιοί κλαδάκια και τα φυτέβετε όπως σας έδειξα χωρίς ορμόνες ριζοβολίας που χρησιμοποιούν στα θερμπκήπια και ότι πιάσει δεν μας πειράζει

αν έχετε κήπο ανοίγετε μια τρύπα στο έδαφος σε σημείο που έχει ήλιο και ότι περισέψει και δεν το θέλετε το σπάτε/κόβετε και το θάβετε, μια στρώση φύλλα και κλαδιά μια λεπτή χώμα και κοπριά αν έχετε εναλάξ δημιουργόντας ένα λοφάκι, το καταβρέχετε και αφήνετε την φύση να κάνει την δουλειά της, την άνοιξη θα έχετε ένα πλούσιο σε οργανικά στοιχεία φυλλόχωμα (γνωστό ως κόμποστ) να προσθέσετε στα λουλούδια σας αφαιρόντας πρώτα από την επιφάνεια της γλάστρας τους λίγο από το παλιό χωμά, ότι καλύτερο αντί λιπάσματος:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back