Όλα για τον κήπο

μπαλκόνι με θέα.....

στον ακάλυπτο:/:

:lol:

εντάξη ευτυχώς που υπάρχουν και οι τέντες, έτσι ό χώρος απομονώνετε και γίνεται το απόλυτο ισυχαστήριο:)

εδώ τα απαίσια βαρέλια μου που χαλάνε όλο το ηματζ του περιβάλλοντος χώρου.....
η ρολογιά αυτή ήταν μια ριζούλα που πήρα από πάνω και φύτεψα αυτήν την Άνοιξη

και εδώ προσπαθώ να κρύψω ένα μεγάλο μεταλικό κουτί που έχει αφήσει ο κατασκεβαστής της πολυκατοικίας

https://g.imageshack.us/g.php?h=84&i=bazaeh7.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμείς είχαμε δοκιμάσει και στο κτήμα σε κήπο,και στο σπίτι σε μεγάλη γλάστρα.Στο σπίτι δεν είχε ουτε υγρασία ουτε τίποτα...Δεν ξέρω μπορέι να ετυχε,παντως μόλις το βγάλαμε ηρεμήσαμε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπορεί δεν ξέρω, πρώτη φορά το ακούω αυτό, προς το παρών μόνο για μυρμήγκια έχω ακούσει από μία Κατίνα (έτσι την λένε, είναι το όνομά της)στο χωριό που προσπαθεί εδώ και κάτι χρόνια ανεπιτυχώς να μου κάψει αυτές που είχα φυτέψει εκεί:lol:

Μαίρη, πολύ ωραίο το μπαλκόνι σου! Και η ρολογιά σου καταπληκτική, είχα δει τέτοιο φυτό στην Έκθεση της Κηφισιάς και μου άρεσε πολύ:)

ευχαριστώ:)

εχει και σε ροζ:P

αλλά αυτή δεν βγάζει ριζούλες, από την άλλη όμως αν θες έχω:happy:

υπάρχουν πολλές ποικιλίες με καταπληκτικά λουλούδια που δυστυχώς δεν τις βρήσκεις στην Έλλάδα, μόνο με παραγγελία στο ιντερνετ απέξω:/:

η είσοδος

από μέσα

από έξω

όπως μπαίνεις αριστερά δεν ήταν παρτέρι, ένα πεζουλάκι υπήρχε και με περίφραξη και γλάστρες από πίσω το έκανα κάπως να μοιάζει, πόσο λίγος χώρος

και από πάνω

δυστυχώς κάτω δεν μπορώ να βάλω πολύ ακριβά και "καλά" φυτά γιατί μου τα κλέβουν, όμως και αυτά που έφτιαξα από το τίποτα καλύτερα είναι (νομίζω):redface:

το κρεβατάκι της Άριας φτιάχτικε από μία παλιά κυψέλη, η οποία βάφτικε πράσινη για να τεριάξει με τις γλάστρες, απέχτισε και ασορτί μαξιλαράκι με τα υπόλοιπα έπιπλα και φιλοξενεί στο εσωτερικό της λιπάσματα, φάρμακα και εργαλεία για τα φυτά και όχι για τις γάτες:down:

ενίοτε όπτε μας το επιτρέπει η κυρία την χρησημοποιούμε και ως σκαμπό ή υποπόδιο

το παγκάκι επίσης σηκώνεται και φιλοξενεί χώματα και γλάστρες καθώς και έναν κάδο για παραγωγή κόμποστ (φυλλόχωμα από κλαδέματα και φλίδες από πατάτες, υπολοίματα καφέ κ.τ.λ.) ώστε να το παίζουμε και οικολόγοι, ενώ μέσα στον καναπέ βρίσκονται κατσαβήδια και λοιπά εργαλεία μαστορέματος.

αυτό ίσως πρέπει να πάει στο πίσω μπαλκώνι τεριάζει ποιο πολύ με το μεσογειακό στυλ:P

μια εύκολη λύση για να προσθέσει κάποιος το στοιχείο του ήχου στην βεράντα του

και η οικαστική παρέμβαση πάνω από τον καναπέ, καναρίνι δεν υπάρχει γιατί από κάτω οι κυνηγοί θα ξερογλύφονταν και θα πήγαινε από καρδιά

τα κεριά αυτά είναι οι λαμπάδες με τις βάσεις τους από τον γάμο μου, τα έκοψα λίγο για να μην είναι τεράστια

υπάρχουν βέβαια και ποιό απλές λύσεις

προσοχή στα μουστάκια σας όμως:greycat:

καλό είναι όπου υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει θέα από το σαλόνι προς τα έξω ώστε και το σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο και να απολαμβάνουμε αυτό που έχουμε φτιάξει όλο το χρόνο και όχι μόνο όταν ο καιρός μας το επιτρέπει

άντε και καλές ξάπλες:D

επ τι κάνεις εκεί εσύ? κάτω αμέσως, κάτωωωω, κάτω είπα αλήτη.....:bleh:
α μη με κοιτάς εμένα έτσι δεν τσιμπάω..... (ουυυ ναι καλά):inlove:

και κάποιες κοντινές:

ωραίο είναι πέρα από τα χρώματα των λουλουδιών να παίζουμε και με τα σχήματα αλλά και τα χρώματα των φύλλων γιατί τα λουλούδια ανθίζουν μία το πολύ δύο εποχές το χρόνο (τα περιμένουμε πως και πως βέβαια):P

αλλά τα φύλλα παρουσιάζουν ενδιαφέρον όλο το χρόνο και υπάρχει μεγάλη ποικιλία για χρωματικό παιχνίδι από σκούρο πράσινο μέχρι πρασινοκίτρινο, μοβ, γκρι, ασημί, γαλαζοπράσινο, λευκοπράσινο ακόμα και πολύχρωμα αλλά και κόκκινο όπως γίνεται πχ. ο παραπάνω παρθενόκισσος το Φθινόπωρο

τουλάχιστον για μικρούς χώρους όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε πολλά φυτά καλό είναι να δίνουμε σημασία και στα φύλλα, χωρίς αυτό να αποκλείει τα λουλούδια, η ποικιλία της λεβάντας που έχω έχει και ασημί φύλλα αλλά πετάει και τα μωβ της λουλουδάκια:) (τα οποία κάποιος περαστικός μου έκοψε αλλά δε πειράζει χαλάλι...)

τελειο μπαλκονι!!! και καλα γατονια που καθονται στο μπαλκονι χωρις τασεις αυτοκτονιας...~!!!

:up::up::up: Ακόμα μια φορά τα συγχαρητήριά μου! Φανταστικός χώρος! Τουλάχιστον τα γατούλια δεν ενοχλούν τις γλάστρες:P Όσο για τα μικρά μπαλκόνια, το δικό μου είναι, δυστυχώς, και δεν μπορώ να έχω πολλά και διαφορετικά φυτά - αλλιώς δε θα χωράει ούτε καν η γάτα... Όσο για την παρέμβαση της προσθήκης ήχου στο μπαλκόνι...το έχω σκεφτεί κι εγώ και με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω το "μπιχλιμπίδι";) Ήδη έχω βάλει ένα μικρούλι που το έχω από μια βάφτιση, αλλά δεν κουνάει πολύ και δεν έχει θόρυβο.

είχα παλιά ένα μεταλικό μικρούλι με ονειροπαγίδα που κούναγε πολύ, τόσο πολύ που σου έσπαγε τα νεύρα, παν μέτρον άριστον:redface:

τώρα αυτό που έχω είναι πολύ νωχελικό, αν φυσίξει ποτέ θα κάνει ένα κλαπ κλουπ και τέλος, αλλά το προτημώ είναι χαλαρωτικό, ευτυχώς υπάρχουν για όλα τα γούστα :D

Εκπληκτικο mespairos πραγματικα μπραβο:D Και η ιδεα μετα χρωματα και τα σχηματα των φυλων πολυ καλη:up:
Να ρωτησω ομως κατι, που ειναι παντα το δικο μου προβλημα
Τον χειμωνα τι γινεται? Καποια που δεν αντεχουν στις χαμηλες θερμοκρασιες τα βαζεις μεσα(χρειαζεται αρκετος χωρος) η φυτευεις απο την αρχη καθε ανοιξη?:)

Μπράβο παιδιά, πολύ ωραίο και χρήσιμο ποστ αυτό. Όταν γυρίσω από τις διακοπές θα σας στείλω και γω μερικές φωτογραφίες. Που είσαι Εβελία με τους κήπους σου!

ναι ναι πολλές φώτο θέλουμε:)

για τον χειμώνα, βάζω μέσα από Σεπτέμβρη σιγά σιγά για να εγκλιματίζονται κιόλας κάποια, μόνο αυτά που είδες πάνω στο τραπέζι και το σπαθίφυλλο που είναι δώρο της γιαγιάς μου και αν χαλάσει αλίμονό μου:lol:, το μπένζαμιν επίσης που είναι κάτω μπαίνει μέσα στην είσοδο.

Όλα αυτά που σου είπα όμως τα είχαμε πάρει από την αρχή για μέσα και έχουν την θέση τους. Τα υπόλοιπα μένουν έξω,το πολύ πολύ να κόψω κανά κλαδάκι από το ωραίο φύλλο και τους τηλέγραφους και να τα βάλω όλα μαζί με νερό σε ένα βάζο, ώστε αν χαλάσουν αυτά που είναι έξω να βάλω ξανά μεγαλώνουν γρήγορα, μαζέβω και σποράκια από τα εποχιακά για να έχω να ξαναβάλω, ως εκεί και αν χαλάσει κάτι χάλασε.

Καλήτερα είναι να διαλέγουμε να βάζουμε ότι αντέχει στο κλίμα μας για να ευδοκιμούν χωρίς μεγάλη προσπάθια, γίνονται και εξαιρέσεις όταν κάτι μας αρέσει πάρα πολύ αρκεί να έχουμε τον χόρο που μπορεί να το φιλοξενήσει.

Μπορείς αν θες να βάζεις μόνο εποχιακά από σπόρο, βολβούς κτλ. και να μην έχεις τίποτα άλλο, υπάρχουν και χειμωνιάτικα και ανοιξιάτικα, αλλά για πολυετή είναι κρίμα να χαλάνε

έκανα ένα πείραμα, όχι μη με καταγκήλετε είναι φυτικής προέλευσης το προϊόν και βιολογικό:rolleyes:

μια μέρα που κλάδεβα κάτω, έκοψα λίγη μέντα, δυόσμο και λουίζα να δώ τι τους αρέσει καλύτερα, μιας που νεπέτα γιοκ

τα σκόρπησα στο πάτωμα (που δεν πλένεται με χλωρίνη) και περίμενα...

ειδού τα αποτελέσματα

σνιφ σνιφ

σνιφ

τα βλέπω όλα μπλε.....

η μέντα και ο δυόσμος ανοίκουν στην ίδια οικογένεια που ανήκει και η νεπέτα, όμως αυτό που τους συγκίνησε περισσότερο ήταν η λουίζα η οποία θυμίζει λεμόνι στην μυρωδιά που υποτήθετε δεν αρέσει στις γάτες

τελικά και αυτές έχουν τα γούστα τους:P

συμπέρασμα δοκιμάστε με ότι αρωματικό έχετε, μόνο από αυτά που τρώγονται και δεν είναι τοξικά, αρκεί να μην έχετε ρίξει φυτοφάρμακα, με κάτι από αυτά θα ξετρελαθούν

Η δικη μου η Μυρτουλα στο παρελθον ξετρελενοταν για θυμαρι καθοταν και τριβοταν σ'αυτο με τις ωρες:lol: Φετος ανακαλυψε στο κτημα τα λεμονοκυπαρισσα συνεχεια παει και τα μυριζει και τριβεται σ'αυτα και μετα ξαπλωνει απο κατω:lol: Αβυσος τα γουστα της Μυρτουλας;):lol::lol:

θυμάρι ε?:hmm:

δεν έχω, θα πάω να πάρω και από αυτό να δω:D, εξάλλου είναι ωραίο και στα ψητά δεν είναι?:rolleyes:

θυμάρι ε?:hmm:

δεν έχω, θα πάω να πάρω και από αυτό να δω:D, εξάλλου είναι ωραίο και στα ψητά δεν είναι?:rolleyes:

Εμεις το χρησιμοποιουμε περισοτερο στο ψητο ψαρι.:)Στο ψητο κρεας προτιμουμε το δεντρολιβανο αλλο αυτο δεν ειναι του γουστου της Μυρτουλας;):lol::lol:

μιαμ μιαμ ψαράκι:cat:

δεν ξέρω για την Μυρτούλα εγώ τρελαίνομαιιιι:lol:

μιαμ μιαμ ψαράκι:cat:

δεν ξέρω για την Μυρτούλα εγώ τρελαίνομαιιιι:lol:

Η Μυρτουλα μας βγηκε εκλεκτικη;)Το μονο ψαρι που καταδεχεται να φαει ειναι η σαρδελα που την κανουμε στην σχαρα η στο γκριλ και οχι τηγανητη
(φαινεται θελει να κραταει την γραμμη της);):lol::lol:

Μια και μου ζητησατε να σας δειξω τις τριανταφυλλιες μου και επειδη εγω πολλα παρακαλια δεν θελω για να δειξω τα τριανταφυλλακια μου
ιδου,οι φωτο ειναι του Μαιου γιατι τα μαγιατικα τριανταφυλλα ειναι τα πιο ομορφα και ευωδιαστα:D

Συνημμένα

• DSC00154.jpg
    DSC00154.jpg
    205,3 KB · Εμφανίσεις: 16
  • DSC00155.jpg
    DSC00155.jpg
    188,6 KB · Εμφανίσεις: 13
  • DSC00156.jpg
    DSC00156.jpg
    172,8 KB · Εμφανίσεις: 11

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: