Όλα για τον κήπο

Ερώτηση:
Στο πίσω μου μπαλκόνι που έχει αρκετό ήλιο θα ήθελα να βάλω στο πλάι ένα αναριχόμενο να μου κόβει την θέα του τοίχου της πολυκατοικίας που τώρα χτίζεται.
(Έκοψαν το τεραστιο πεύκο που ήταν εκεί όταν γκρέμισαν την μονοκατοικία.:( Ειχα για μέρες κατάθληψη...)
Τι προτείνεις;
Γιασεμί έχω απο την άλλη πλευρά, οποτε σαν τελική λύση έλεγα αυτό. Αλλά θα προτιμούσα κάτι άλλο, για αλλαγή...
Μπουκαμβίλια δεν έχω καταφέρει να κρατήσω, όλες το χειμώνα τα φτύνουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ένα αναρριχόμενο που μου αρέσει πολύ είναι αυτό https://www.gardensandplants.com/gr/plant.aspx?plant_id=3529

υπάρχει και σε μόβ, το κακό είναι ότι είναι φυλλοβόλο και υποθέτω εσύ θα θες να μην τους βλέπεις όλο τον χρόνο:P

μιας που έχεις ήλιο θα μπορούσες να βάλεις αναρριχώμενες τριανταφυλλιές άνετα (το κακό είναι ότι παθαίνουν δίαφορα και θα θέλουν κανα ψεκασμό την άνοιξη οπότε και περιορισμό οι γάτες για ένα διάσημα μη πάθουν τίποτα)

το αγιόκλημα επίσης είναι ωραίο αν θες άρωμα

αν θες ρολογιά έχω πολλές ρίζες να σου δώσω, γύρισα από διακοπές και βρήκα τις γλάστρες γεμάτες με μωράκια, θετικά μεγαλώνει γρήγορα, έχει έντονη και με μεγάλη διάρκια ανθοφορία, είναι ανθεκτική

αρνητικά έρχονται μελισσούλες να φάνε γιατί δίνει γλυκούς χυμούς και από τα άνθη αλλά και από τα φύλλα της

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ω Μαίρη ...μήπως θα μπορουσατε να με συμβουλεύσετε;;;
1) εχω δυο βασιλικους, τον Μπωλεκ και τον Λωλεκ, ποιο ειναι το ιδανικο περιβαλλον ; και θελουν ποτισμα καθε μερα;
2) επίσης εχω ενα κουμκουατ, την Πουλχερία (μη γελάτε παρακαλώ), ειναι μικρη βεβαια αλλα νομιζω οτι η γλαστρουλα της πια ειναι πολυ μικρή, ποτε μπορω να μεταφυτεύσω;
3) κατω στην πυλωτη κατι που να ειναι αειθαλες, ανθεκτικό και φυσικα ανωδυνο για γάτες (τα γερανια παιζουν αραγε;;)
σε ευχαριστώ πολυ πολυ
(ειμαι βεβαια σιγουρη οτι με τις απαντήσεις σου θα γεννηθουν και αλλες τοσες αποριες αλλα ας κανουμε μια αρχή):redface:

Μαίρη θέλω ναι!!!:)
Να τα πούμε σε κάποια φάση αύριο μεθαύριο; Θα σου στείλω πμ.

1) Μπόλεκ - Λόλεκ ήλιος και νερό κάθε μέρα, μπορείς να κόβεις τα λουλούδια του για να κρατήσουν λίγο ποιό πολύ (οι εποχιακοί δεν είναι?)

2) Πουλχερία η γλάστρα είναι μικρή όταν οι ρίζες ξεπροβάλουν κάτω από τις τρύπες αποστράγκισης της γλάστρας για ρίξε μια ματιά. Αν θέλει μεταφύτευση η καλήτερη εποχή είναι Άνοιξη από Μάρτη και μετά αφού περάσει ο κίνδυνος παγετού και Φθινόπωρο, περίμενε να μπει ο Σεπτέμβρης και να πέσουν οι θερμοκρασίες γιατί αν ακόμα και τότε έχουμε καύσωνες δεν θα κάνει να φυτεύσουμε τίποτα

3) Πυλωτή τι παίζει? ήλιος σκιά αέρας? τα γεράνια θέλουν ήλιο και αέρα και είναι αρκετά ανθεκτικά εκτός κιαν κάνει καναν πάγο. πες μου αν έχεις ήλιο στο περίπου 6 ώρες και πάνω, ως 5-6 ώρες ή καθόλου να περιορίσουμε την λίστα:P

τελικά για την σκόνη που λέγαμε κρατάει 5-7 χρόνια και κάνει δουλειά, βέβαια στο χωριό είχαμε δροσιά, δεν παίζουν οι θερμοκρασίες που έχουμε εδώ (με κουβέρτα και ζακέτες είμασταν πρωί και βράδυ):lol: και που ήρθαμε τώρα γμτ:/:

Ω Μαίρη ...μήπως θα μπορουσατε να με συμβουλεύσετε;;;
1) εχω δυο βασιλικους, τον Μπωλεκ και τον Λωλεκ, ποιο ειναι το ιδανικο περιβαλλον ; και θελουν ποτισμα καθε μερα;
2) επίσης εχω ενα κουμκουατ, την Πουλχερία (μη γελάτε παρακαλώ),

Nota εισαι πραγματικα απιστευτη!:up: Βαζεις ονοματα και στα φυτα?
:blink:;):lol::lol::lol: Και εχεις και ταλεντο στο να επινοεις ονοματα.:up:
Ακομη γελαω με το Τσε Μπερι :blink::up::up::up::lol::lol::lol:

Μαίρη θέλω ναι!!!:)
Να τα πούμε σε κάποια φάση αύριο μεθαύριο; Θα σου στείλω πμ.

οκ εδώ θα είμαι δεν πάω πουθενά πλέον, του χρόνου πάλι ουαααααα:cry:

Μαιρη μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ θα σε παρω και τηλεφωνο να τα πουμε..
Νικη το παν ειναι να το διασκεδαζουμε στην καθημερινοτητα μας..

παιδιά έχω χάσει το κινητό μου:redface: μπορεί και να το ξέχασα στο χωριό:(

αλλά πάρε με σπίτι μη ντρέπεσαι:P

άσχετο είχα πάει ικέα βόλτα και είδα αυτό https://www.ikea.com/us/en/catalog/products/60055532

για όσους έχουν μικρό μπαλκόνι θα μπορούσαν άνετα αντί για ανθοστήλη να το έχουν ως τραπεζάκι για ένα καφέ, στα είδη κοίπου το έχει

έχει και κάτι καρεκλίτσες με μαύρο μέταλο και ξύλο που αν δεν είναι το ίδιο ακριβώς μοιάζει πολύ με της ανθοστήλης, είναι και αυτές αρκετά σημαζεμένες και δηπλώνουν η τιμή τους ήταν εξευτελιστική αλλά δεν τις βρήσκω στη σελίδα τους:/:

Νικη το παν ειναι να το διασκεδαζουμε στην καθημερινοτητα μας..

Nota μου για αυτο εγω σε συμπαθω πολυ και ας μην σε γνωριζω προσωπικα.:up::up::up::D:D:DΑληθεια γιατι δεν ανεβαινεις κατα πανω να σε γνωρισουμε απο κοντα ?:up:
Υ.Γ Κυρια mod συγνωμη για το off topic.:)

Παιδιά είναι η σκόνη που μετατρέπεται σε μαλακούς κρύσταλλους μάλλον.
Την είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα. Κάνει καλή δουλειά, αλλά μετά από 2 περίπου χρόνια πρέπει να βγάλεις το φυτό τελείως και να καθαρίσεις και τις ρίζες που έχουν χωθεί μέσα στους κρυστάλλους και δεν ξεκολλάει και μπορεί να χαλάσει το φυτό τελείως όταν το ξαναφυτέψεις από το στρεσάρισμα. Το έχω πάθει σε μερικά.

Αχ, ζήλεψα τώρα... Πολύ θα'θελα κ εγώ να βάλω κανένα φυτό στο μπαλκόνι, αλλά εχεί πολύ,ΠΟΛΥ, ήλιο κ σε κάποια άδεια δε βλέπω κανέναν να έρχεται να τα ποτίζει... Οπότε δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα. Αν έχει κανένας καμιά πρόταση για το τί ταιριάζει στην περίπτωση (να μπαίνει σε γλάστρα, να αντέχει το ήλιο, τη ζέστη,κ να μην χρειάζεται πολύ νερό) ας μου πει να ομορφύνω αυτό το :down: :sick: μπαλκόνι.

έχουν κυκλοφορήσει κάτι ψεύτικα σαν αληθινά... εγώ που ξεχνάω τα πάντα απότιστα θα τα προτειμήσω ...

Αχ, ζήλεψα τώρα... Πολύ θα'θελα κ εγώ να βάλω κανένα φυτό στο μπαλκόνι, αλλά εχεί πολύ,ΠΟΛΥ, ήλιο κ σε κάποια άδεια δε βλέπω κανέναν να έρχεται να τα ποτίζει... Οπότε δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα. Αν έχει κανένας καμιά πρόταση για το τί ταιριάζει στην περίπτωση (να μπαίνει σε γλάστρα, να αντέχει το ήλιο, τη ζέστη,κ να μην χρειάζεται πολύ νερό) ας μου πει να ομορφύνω αυτό το :down: :sick: μπαλκόνι.
οι κάκτοι αντέχουν στον ήλιο( υπάρχουν και με χωρίς αγκάθια), όσο για το νερό .οταν λείπω παίρνω πλαστικά μπουκάλια,κάνω τρύπες μεγάλες στο καπάκι, και τα αναποδογυρίζω μέσα στο χώμα, έτσι παίρνουν όσο νερό χρειάζονται.:)

:lol::lol::lol::lol: Μπα...Λέω να βάλω κάτι αληθινό. Δοκιμασμένο είναι το φυτό aloe vera. Άλλα τέτοια συναφή ψάχνω, αλλά είμαι πολύ άσχετη κ χρείαζομαι κάποιος να μου πει κανένα όνομα...:redface:

οι κάκτοι αντέχουν στον ήλιο( υπάρχουν και με χωρίς αγκάθια), όσο για το νερό .οταν λείπω παίρνω πλαστικά μπουκάλια,κάνω τρύπες μεγάλες στο καπάκι, και τα αναποδογυρίζω μέσα στο χώμα, έτσι παίρνουν όσο νερό χρειάζονται.:)
Το σκέφτηκα κ για κάκτο. Υπάρχουν πολλά είδη πλέον (σχήματα,ύψος κλπ). Αυτά χωρίς αγκάθια, δεν έχουν καθόλου αγκάθια? Ή έχουν αυτό το αγκαθωτό "τρίχωμα" να το πω?

για έξω αν δεν υπάρχει περίπτωση παγετού κάνουν όλοι οι κάκτοι και τα παχύφυλλα, αλλιώς θα πρέπει να μπαίνουν μέσα τον χειμώνα

αν κατάλαβα καλά σε ενδιαφέρει μόνο αυτή η κατηγορία και όχι γενικά φυτά ανθεκτικά στην ξυρασία και στον ήλιο

υπάρχουν πολλά παχύφυλλα φυτά που μπορείς να βρεις κυριολεκτικά στον δρόμο, να κόψεις ένα κλονάρι και να το φυτέψεις έτσι απλά, ακόμα και μόσχευμα φύλλου στα περισσότερα πιάνει

πέρα από την Αλόη την φαρμακευτική (Vera) υπάρχουν άπειρες ποικιλίες αλόης αν σου αρέσουν τόσο πολύ, μία από όλες να είχες σου φτάνουν και σου περισέβουν, για δες

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_species_of_genus_Aloe

:lol:

Ένα από όλα τα αρχικά να πάρω κ θα βγω απ'το σπίτι!:lol: Πέρα από κάκτους κ παχύφυλλα, ποιά άλλα φυτά θα μπορούσα να βάλω?

Το σκέφτηκα κ για κάκτο. Υπάρχουν πολλά είδη πλέον (σχήματα,ύψος κλπ). Αυτά χωρίς αγκάθια, δεν έχουν καθόλου αγκάθια? Ή έχουν αυτό το αγκαθωτό "τρίχωμα" να το πω?
καθόλου αγκάθια,:) γύρω στα 5 χρόνια, έχω έξω σε χτιστή ζαρτινιέρα πυξάρι ,το έχουν και σε πάρκα, έχει μικρά πράσινα φυλλαράκια, και μπορείς να το δώσεις σχήμα κλαδεύοντάς το.

καθόλου αγκάθια,:) γύρω στα 5 χρόνια, έχω έξω σε χτιστή ζαρτινιέρα πυξάρι ,το έχουν και σε πάρκα, έχει μικρά πράσινα φυλλαράκια, και μπορείς να το δώσεις σχήμα κλαδεύοντάς το.
:blink: Τί είναι πάλι το πυξάρι? Πρώτη φορά το ακούω!:hmm:Θα το ψάξω κ αυτό. Ευχαριστώ!:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back