Όλα για τον κήπο

:blink: Τί είναι πάλι το πυξάρι? Πρώτη φορά το ακούω!:hmm:Θα το ψάξω κ αυτό. Ευχαριστώ!:up:
πρώτη φορά το ακούς :) αλλα σίγουρα θα το έχεις δει. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό είναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    2,6 KB · Εμφανίσεις: 49
To πυξάρι είναι ένα πολύ καλό και ανθεκτικό φυτό, πρασινούλι όλο το χρόνο, του δίνεις σχήματα, υπάρχει σ' όλα σχεδόν τα πάρκα!
Καλή ιδέα του πυξαριού! Μήπως όμως και η γιούκα δεν είναι πολύ καλή? ή οι ελιές?

Καλή ιδέα του πυξαριού! Μήπως όμως και η γιούκα δεν είναι πολύ καλή? ή οι ελιές?

Το πυξαρι μ'αρεσει και μενα πολυ.Αλλα για αρκετα μεγαλουτσικο φυτο απότι θυμαμαι η τιμη ειναι"λιγο" τσιμπιμενη.
Το γιουκα, ειναι νομιζω χαρας ευαγγελιο για τις γατες μας.;)
Το καλυτερο ονυχοδρομιο!:blink::lol::lol:

Το πυξαρι μ'αρεσει και μενα πολυ.Αλλα για αρκετα μεγαλουτσικο φυτο απότι θυμαμαι η τιμη ειναι"λιγο" τσιμπιμενη.
Το γιουκα, ειναι νομιζω χαρας ευαγγελιο για τις γατες μας.;)
Το καλυτερο ονυχοδρομιο!:blink::lol::lol:
Έτσι είναι όπως λες το πυξάρι ... υπάρχει όμως και πυξάρι νάνος με πιο μικρά φυλλαράκια, όσο για το μέγεθος το καλό είναι ότι το κρατάς σε ότι μέγεθος θες. Τώρα για την τιμή ναι είναι ακριβό γιατί αργεί να αναπτυχθεί και αν βρεις ένα κάπως μέτριο ε΄ναι ίσως ήδη δυο-τριών ετών και καταλαβαίνεις ...
Για τη γιούκα συμφωνώ απόλυτα .... Σε μένα και οι ελιές τους αρέσουν ...

Ωραία όλα αυτά για πρασινάδα...Τώρα για να προσθέσω λίγο χρώμα κ άρωμα στο όλο τοπίο, τί προτείνετε να μπει που να μην μπορεί να πεθάνει ούτε καν στα δικά μου αδέξια κ άπειρα χέρια?:hmm::P

πολύ ανθεκτικά είναι το γιουκο και η μπεντζαμινα...δεν παθαίνουν τπτ. να ρωτησω βρε παιδια έχω μια λεμονιά..και έχει βγαλει εκτος απο τον κορμο που είναι οκ..στην ριζα καινουριο βλασταρακι..μου λεει μια θεια μου να το κοψω γιατι..θα μαζεψει εκει την δυναμη ολη της η λεμονια και θα παψει να αναπτυσεται ξερετε αν αληθευει αυτο??????????:hmm:

να ρωτησω βρε παιδια έχω μια λεμονιά..και έχει βγαλει εκτος απο τον κορμο που είναι οκ..στην ριζα καινουριο βλασταρακι..μου λεει μια θεια μου να το κοψω γιατι..θα μαζεψει εκει την δυναμη ολη της η λεμονια και θα παψει να αναπτυσεται ξερετε αν αληθευει αυτο??????????:hmm:
Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά κ ο πατέρας μου το ίδιο ισχυρίζεται...:hmm:

δηλαδή λες να το κόψω ε??μαλλον αυτό θα κάνω και ότι γίνει...thanks!:rolleyes:

Ωραία όλα αυτά για πρασινάδα...Τώρα για να προσθέσω λίγο χρώμα κ άρωμα στο όλο τοπίο, τί προτείνετε να μπει που να μην μπορεί να πεθάνει ούτε καν στα δικά μου αδέξια κ άπειρα χέρια?:hmm::P
Τα δικά σου τα χρυσά τα χεράκια θα κάνουν θαύματα με μερικές μολόχες και γεράνια, αν θες χρώματα δηλαδή με μερικά ανθεκτικά λουλουδάκια. Αν θες σκέτο πράσινο, ότι ήδη είπαμε όλες σε προηγούμενα μυνήματα συν δενδρολίβανο (που θα το βάζεις και στο φαγί) καμιά μικρή δαφνούλα για να προσαρμοστεί στο μπαλκόνι σου (μπαλκόνι έχεις δεν είναι?) και γιατί όχι καμιά αιθέρια αραχνούλα αναρηχητική.
Αν βρεις σπάρτα είναι επίσης πολύ ανθεκτικά και κάνουν κιτρινούλια λουλουδάκια που κρατάνε από την άνοιξη ως το φθινοπωρο και μυρίζουν όμορφα.

Τα δικά σου τα χρυσά τα χεράκια θα κάνουν θαύματα με μερικές μολόχες και γεράνια, αν θες χρώματα δηλαδή με μερικά ανθεκτικά λουλουδάκια.

Να ρωτησω το εξης οι μολοχες αντεχουν εξω τους χειμερινους μηνες?
Ειχα την εντυπωση πως ναι, αλλα οταν πηρα την μαυροματα(ενα ειδος μολοχας) μου ειπαν οτι δεν αντεχει σε χαμηλες θερμοκρασιες.Εχει γινει ενα ωραιο θαμνακι στην βεραντα μου και δεν ξερω τι να την κανω για τον χειμωνα.:hmm:
Anima oταν λες δαφνουλες, εννοεις πικροδαφνες? Εχουμε αρκετες στο κτημα αλλα δεν ξερω αν μπορουν να φυτευτουν σε μεγαλη γλαστρα και να ανθοφορησουν.:hmm:Θελουν ομως προσοχη γιατι ειναι δηλητηριωδης,
και για ανθρωπους και προφανως και για τα ζωα.Καλυτερα να φορας γαντια οταν τις περιποιησαι.

Αν δεν κάνει πολύ κρύο αντέχουν μολόχες και γεράνια έξω αλλά ούτως η άλλως αυτά κλαδεύονται συνήθως ..όταν λέω δαφνούλα εννοώ την κανονική. Την πικροδάφνη επίτηδες δεν την ανέφερα γιατί ξέρω ότι είναι τοξική -αν και έχω στο μπαλκόνι μου δυο μεγάλες που ανθοφορούν και δεν τις πλησιάζουν οι γάτες.
Γενικά πάντως τα φυτά που δεν αντέχουν έξω πρέπει πριν τα μεγάλα κρύα του Νοεμβρίου να μπαίνουν σε κλειστό χώρο. Εγώ έτσι μετέτρεπα πάντα το σπίτι σε θερμοκήπιο αλλά τώρα έκανα αναπροσαρμογές και "εν-κλιμάτισα" τον μεγάλο μπένζαμιν έξω ώστε να μη τα βάζω μέσα με τις γάτες. Την κέντια μου (πανάκριβη) την ξέρανε η Ελίνα με τις ανασκαφές της.

Την κέντια μου (πανάκριβη) την ξέρανε η Ελίνα με τις ανασκαφές της.

Την κεντια την θεωρω απο τα πιο ομορφα φυτα εσωτερικου χωρου.:up:
Η τσιμπιμενη τιμη της σε συνδυασμο με το γεγονος οτι με τα φυτα εσωτερικου χωρου εχω μια δυσκολια, με απετρεψαν να την δοκιμασω ως τωρα.Παντος ειναι πραγματικα υπεροχη.:up:

Ευχαριστώ πάρα πολύ.Κ τώρα μια σημαντική ερώτηση:ΠΟΤΕ είναι η καλύτερη εποχή να ξεκινήσω τα πειράματα μου?Πότε να τα φέρω τα...φυντάνια που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι?Κάτι μου λέει ότι τέτοια πράγματα τα κάνουν άνοιξη,σωστά?:hmm::redface:Μην τα πάρω τώρα κ είναι καταδικασμένα, ακόμα δεν ξεκίνησα η έρημη!

Να ρωτησω το εξης οι μολοχες αντεχουν εξω τους χειμερινους μηνες?

για εκεί που μένεις εσύ όχι, δηλαδή δεν αντέχουν στον πάγο:(

για εκεί που μένει η Νιά και δεν θα πιάνει πάγο θα τον βγάλουν τον χειμώνα

έχεις δοκιμάσει ποτέ ορτανσίες και ροδόδεντρα?:hmm:(είναι τοξικά βέβαια)

Μαίρη να σε ρωτησω κατι τωρα που σε πετυχα;Εχω παρει κατι διακοσμητικες κοκκινες πιπεριτσες σε γλαστρα.
Αυτες που ζαρωνουν και ξεραινονται,να τις αφαιρω;Επισης,εχει αρχισει και βγαζει λευκα λουλουδακια το φυτο,αυτο σημαινει οτι περασε η εποχη του,όπως στον βασιλικο;

από τα λουλουδάκια θα βγάλει και άλλες πιπερίτσες είναι εποχιακό οπότε ναι αφού δώσει καρπούς θα... μας αφήσει:P (αυτός είναι ο βιολογικός κύκλος, ευτυχώς ή δυστυχώς)

υπάρχει μία πιπερίτσα καλωπιστική που είναι πολυετές και κάνει στρογκυλούς καρπούς (κόκκινα μπαλάκια)

μπορείς να κρατήσεις κάποιους καρπούς που θα αποξηράνεις, την άνοιξη θα τους τρίψεις πάνω από το έδαφος ώστε να πέσουν τα σποράκια που έχουν μέσα και να βγούν καινούριες πιπερίτσες

επίσης αν σου αρέσουν τα καυτερά φαγητά μπορείς να ρίχνεις λίγο από τους καρπούς μέσα, είναι όμως πάρα πολύ καυτερές

οπότε σημαντικό είναι όταν πιάνεις τους καρπούς να φοράς γάντια γιατί όσες φορές και να πλήνεις τα χέρια σου αυτό το πράγμα δεν φεύγει, θα πας να αγκίξεις το στόμα σου μετά και θα καίγεσαι για 2-3 μέρες:redface:

*βρήκα ένα ακόμα ενδιαφέρον άρθρο για τους μικρούς μας φίλους

https://www.bbg.org/gar2/topics/essays/2007su_petsintheyard.html

Ευχαριστώ πάρα πολύ.Κ τώρα μια σημαντική ερώτηση:ΠΟΤΕ είναι η καλύτερη εποχή να ξεκινήσω τα πειράματα μου?Πότε να τα φέρω τα...φυντάνια που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι?Κάτι μου λέει ότι τέτοια πράγματα τα κάνουν άνοιξη,σωστά?:hmm::redface:Μην τα πάρω τώρα κ είναι καταδικασμένα, ακόμα δεν ξεκίνησα η έρημη!

όχι όχι είναι Άνοιξη και Φθινόπωρο μπορείς ακόμα να φητέψεις ως και τέλος Οκτώβρη αν δεν πέσει πάρα πολύ η θερμοκρασία

ο Οκτώβρης είναι και η κατάληλη εποχή για να φυτέψει κάποιος σκόρδα και κρεμύδια (για χλωρό κρεμύδι)

τιπ βοηθούν αν φυτέβονται ανάμηκτα με καλλωπιστικά στην ίδια γλάστρα στο να κρατούν τα βλαβερά έντομα μακριά ναι ναι το σκόρδο δεν διώχνει μόνο τους βρυκόλακες αλλά και τα εντομάκια που ρουφούν το "αίμα" των φυτών μας:lol:

το καλό είναι ότι δεν απαιτούν πολύ χώρο και μεγάλες γλάστρες, θέλουν ήλιο και όχι πολύ νερό, βοηθούν στην πρόληψη από τα έντομα όπως είπαμε, θα έχετε την δική σας παραγωγή και δεν θα χρειάζεται να χρεισημοποιήτε φυτοφάρμακα ώστε να πρέπει να κρατάτε την γατούλα σας μακριά από το μπαλκώνι όταν ψεκάζεται γιατί δεν θα ψεκάζεται

εγώ το ΣΚ φύτεψα μαρουλάκια (ούτε αυτά θέλουν μεγάλες γλάστρες) και μαγήρεψα με σκορδάκι παραγωγής μου:cat:

έχουν και ωραίο λουλούδι

σκόρδο
https://www.mountainvalleygrowers.com/alltuberosum.htm

κρεμύδι
https://marcsala.blogspot.com/2008/06/blooming-onion-feast-for-insects-anyway.html

Μαιρη μου ειναι διακοσμητικες,δεν ειναι οι μικρες πιπεριτσες τσιλι...Ειναι σαν τις πρασινες και τις κιτρινες πιπεριες,αλλα σε μινιον εκδοση.Τα ιδια ισχυουν;Να μαζεψω τα σπορακια;Επισης,δεν ξεσποριασε ακομα ο βασιλικος μου,λες να φταιει το... τροπικο μας κλιμα εδω;

Γεια σας και απο μένα
Είμαι πανάσχετη απο κήπους και μποστανάκια. Θέλω να κανω μια αρχή φυτευοντας μαιντανό και άνιθο σε γλαστράκια. Εχω πάρει χώμα και σπόρους. Καταρχήν είναι η εποχή τους ?
Ευχαριστώ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back