Ώρα για grooming!

τελευται πουδρα τοτη μερα πριν την εκθεση!:)
περιοδικο για γατες κυκλοφορει 14 απριλιου το περιοδικο ο κοσμος της γατας
για συνδρομες πληροφοριες στο mail catworldmag@gmail.com
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τελευται πουδρα τοτη μερα πριν την εκθεση!:)
ευχαριστω:)

:up::up::up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω ξερω για corn starch (aka corn flour) για να φουντωνει η τριχα και να απορροφα την λιπαροτητα. Το δοκιμασα στον naruto και δεν πιστευα στα ματια μου ποσο ωραιος εγινε. Ειναι και εντελως ακινδυνο :)

Ευχαριστώ:)!Ελπίζω να βρω στο Μαρκόπουλο...

εγω ξερω για corn starch (aka corn flour) για να φουντωνει η τριχα και να απορροφα την λιπαροτητα. Το δοκιμασα στον naruto και δεν πιστευα στα ματια μου ποσο ωραιος εγινε. Ειναι και εντελως ακινδυνο :)
που το βρισκουμε αυτο??:)

Πολύ ωραίο αυτό το θέμα!:up: Ακόμα και για μένα που δε θα φέρω γατί στην έκθεση, με ενδιαφέρει να δείχνουν ωραία τα μικρά μου.. Πάντως, Havanάκι, όσα γράφεις στο πρώτο post μου φέρνουν κάτι σαν εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες...:/: :lol:

που το βρισκουμε αυτο??:)

στα σουπερμαρκετ, αν θυμαμαι καλα, εχει η γιωτης κορν φλαουρ (ειναι σε κιτρινο πακετο)

είναι συνδρομητικό:redface:
στειλε e mail και γινε συνδρομητρια;)χωρις την εννοια να τρεχεις στο περιπτερο:up:
στα σουπερμαρκετ, αν θυμαμαι καλα, εχει η γιωτης κορν φλαουρ (ειναι σε κιτρινο πακετο)
ελα ρε:lol::up::up:
εγω πηρα τη Johnson που μοσχοβολα και γινονται φουντωτα:)

Πολύ ωραίο αυτό το θέμα!:up: Ακόμα και για μένα που δε θα φέρω γατί στην έκθεση, με ενδιαφέρει να δείχνουν ωραία τα μικρά μου.. Πάντως, Havanάκι, όσα γράφεις στο πρώτο post μου φέρνουν κάτι σαν εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες...:/: :lol:
Μα δεν ξέρεις τα γατιά της HANANA, αυτά είναι άγγελοι!!:up::up:Πάντως, το άρθρο είναι καταπληκτικό και οι πληροφορίες από όλες σας θαυμάσιες, όπως λέει και η Φωτεινή, όλοι μας θέλουμε τα γατάκια μας καθαρά και με αφράτη γούνα (ακόμη κι αν είναι κοντή, ξεπλυμμένη τρίχρωμη):lol::lol: Κ α λ ή Ε π ι τ υχ ί α!!!

Με αφρό μπορεί να καθαριστούν, μία ημέρα πριν την έκθεση ή θα τους χαλάσει το τρίχωμα;:hmm:

zoo τα haouse cats διαφωνιζονται για την ομορφια τους οχι απαραιτητα για τo grooming τους.
κοψιμο τα νυχακια, και αφρος η πουδρα 2 μερες πριν..! ;)
εαν θες χρησιμποιεις και ενα σπρευ φινιριμαστος την ιδια μερα και εισαι οκ..
αλλα και αυτο που εγραψε η raisa μια χαρα μου φαινεται...:)

Οκ. Ευχαριστώ.

εν όψη της 9ης διεθνής έκθεση γάτας
( www.ellinikosomilosgatas.wordpress.com)
που θα γίνει στον ΑΣΤΕΡΑ της ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ στις 22/3/09 παραθέτω εδώ τη δική μου συνταγή για grooming γάτας .
ο κάθε εκτροφέας απο όπου πήρα τις γάτες μου έχει τη δική του φόρμουλα, το ίδιο και οι συνάδελφοι Έλληνες εκτροφείς.
όποιος θέλει μπορεί να μοιραστεί εδώ τιπς και συμβουλές! :)

Ξεκινάω κόβωντας νυχάκια και δίνοντας ένα calmivet στις πιο ατίθασες γάτες ( βλέπε havanna)

Βάζω στη ραχοκοκκαλιά, κοιλίτσα μασχάλες και ουραάτης βάση Goop( https://www.momsgoop.com/items/27/24/groomers-goop-degreaser.aspx ) για να φυγει το λίπος απο το τριχωμα και χτενίζω προς πάσα κατέυθυνση,

Σκουπιζω με μια πολύ μαλακή πετσετα τη γάτα , και της βάζω το texture spray το οποιο βοηθάει να ξεμπλέκονται οι κέμποι , να εχει ωραίο φινιρισμα και να μην σπάει η τριχα, κάνω πιστολακι, ξαναβάζω λιγο sprey Και χτενίζω (με βούρτσα οχι μεταλλικη αλλά απο τριχες γουρουνιού επίσης για να μη σπάει η τρίχα)
Σημείωση:όσο πιο αθόρυβο ειναι το πιστολακι τόσο καλυτερα τα πράγματα, :)
όσο πιο γρήγορα κάνεις το πιστολακι τόσες λιγότερες απώλειες θα έχεις;)
καλή επιτυχία:P
Κατερίνα μου σ΄ευχαριστουμε πάρα πολύ που μοιράστηκες μαζί μας αυτές τις λεπτομέρειες για το grooming των γατουνίων μας.
Εχω μια απορία. Απο πού το παίρνεις το texture spray το οποιο βοηθάει να ξεμπλέκονται οι κόμποι? Πιστολάκι αθόρυβο αρκετά και γρήγορο δεν έχω ανακαλύψει ακόμη. Ξέρεις καποιο? Το goop υπάρχει εδώ σε κανέναν αντιπρόσωπο? Ή πρέπει να το παραγγείλουμε?
Τα κοντοτριχα μπορεις να τα πλυνεις με τον ιδιο τροπο αφου κοψεις νυχακια χρειαζεται παλι το πλακουτσωτο χτενακι για να φουντωσουν και μπορεις να τα περασεις με εκεινο το τεχνητο δερμα που χρησιμοποιουμε για τα τζαμια η τα δερματα για να γυαλισει το τριχωμα και να φυγουν και οι τελευταιες τριχες. Μερικες φορες τα χτενιζουν και με λιγη πουδρα για πιο γεματο τριχωμα πριν το γυαλισμα.

Το χτενισμα ειναι βασικο ομως σε ολα, για τα σοου εχω διαβασει οτι το τριχωμα πρεπει να το ανοιγεις προς τεσσερις κατευθυνσεις για να ειναι αερινο
Ασημίνα σ΄ευχαριστουμε πολύ για τις σπουδαίες πληροφοριες σου! Και για τα προϊόντα που έβαλες το λινκ. Πρέπει κι αυτα να τα παραγγείλουμε απο το εξωτερικό? Και έρχονται σχετικά σύντομα ξέρεις? Λοιπόν για τα κοντότριχα πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματική η τεχνική που μας υπέδειξες με το τεχνητο δέρμα.:)

Ετσι ε Νικολετα;Κι εγω ετσι εχω διαβασει,βεβαια εκανα ενα μπανακι τον Σειριο γιατι ηταν ο καιρος του,αλλα δε σκοπευω να τον κανω δευτερο.Για το βελουδο τι λες;Να και η βουρτσα που πηραμε,ο Σειριος ξετρελαθηκε.
Δώρα μου η βουρτσα αυτή φαίνεται καταπληκτική. Λες να υπάρχει σε κάποιο κατάστημα εδώ για ζωάκια στην Αθήνα?
Κι εμένα ο Σεβάχ τρελαίνεται για βουρτσισμα και σκέφτομαι παρόλα αυτα να τον κάνω και κανένα μπάνιο τωρα. Οχι κοντά στην έκθεση. Απλά για να ανανεωθει το τρίχωμά του. Και μετά θα του κάνω το καθημερινό του βούρτσισμα που του κάνω για να απομακρύνω τις νεκρές τριχες...Και το γυάλισμα όπως διάβασα εδώ.

Σ΄ευχαριστουμε πολυ για την ιδέα. Θα το δοκιμάσω άμεσα κιόλας. Καλίτερο μου ακούγεται ακόμη κι απο την πούδρα...

Αναστασία μου και αυτο το πηρα απο εδω:https://www.houseofan-ju.com/products.asp

Αναστασια μου σιγουρα θα υπαρχει.Ειναι η ιδια βουρτσα και για γατακια και για σκυλακια,στον εξωτερικο δακτυλιο εχει τριχες κανονικες και στον εσωτερικο εχει βουρτσα με ινες χαλκου.Ελεγε επανω στη συσκευασια οτι ειναι πολυ αποτελεσματικη για την απομακρυνση νεκρων τριχων,και για λαμψη στο τριχωμα λογω του χαλκου.Παντως ακομα και με δυο τρια βουρτσισματα εγω ειδα μεγαλη διαφορα.

Eυχαριστώ κορίτσια για τις πληροφορίες.

Καλημερα! :)
Η λιπαρη μας ουρα εχει ομορφηνει παρα πολυ...:up:
Βαζουμε ανελιπως πουδριτσα κι εχει γινει σα ρακουν ο γλυκουλης μου:lol::lol:

Παιδια μη ξεχασετε να εξωαποπαρασιτωσετε κιολας ε?
Μη γεμισουμε ψυλλους...:P:lol:γιατι πλακωσε και νωρις νωρις η ανοιξη:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back