'Αγριο γατάκι... τι να κάνω;

• Thread starter Thread starter ruko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ναι, φαίνεται ότι έχει ακόμα λίγο feral στοιχείο μέσα της. Αλλά σίγουρα η παρουσία της μικρής δρα ευεργετικά, καθώς μαθαίνουν το ένα από το άλλο. Ο γατούλης που προανέφερα ήταν μόνος.;)
Πάντως, φαίνεται ότι πάτε πολύ καλά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οντως φαιενται να προοδευετε θα ερθουμε με ελενα παρασκευη η σαββατο μολις γινει εντελως καλα και ταχτοποιηθει κι ενα θεμα της γατας της.
Διαβασε λιγο αυτο το αρθρο
χρειαζεται οπωσδηποτε να επιβαλετε καποια πραγματα με καλο τροπο στην κουτσουπιτσα γιατι οταν την ειχα εγω δεν ηταν καθολου ετσι ουτε στης ελενας. Ειναι απο τα γατακια που θελουν μια ηρεμη και σταθερη εκπαιδευση και να αισθανεται σιγουρια ο ανθρωπος που την εχει και αυτο να μεταδιδεται μεσα απο τον τροπο κρατηματος και το χαδι.Γιατι αλλιως σε κανουν ευκολα οτι θελουν επειδη ειναι κα κουκλακια. Οπωσδηποτε αυτο το δεν την ελενχουμε χρειαζεται να αλλαξει. Ξερω οτι εισαι απειρη γατομαμα αλλα ξεκοκαλισσε το αρθρο και θα σου στειλω και οδηγιες εκπαιδευσης πιο λεπτομερεις.

Ειναι εξαιρετικα επειγον γιατι εαν ενα γατακι μεγαλωσει χωρις ορια μετα θα γιενι μια γατα ανεξελενκτη και αυτο δεν επιτρεπεται γιατι θα δημιουργει προβληματα. Η σωστη εκπαιδευση στη καταλληλη ηλικια ειναι πολύ βασικη για να μη δημιουργησει κανεις προβληματα συμπεριφορας. Και η μικρη ηταν πολύ καλη σε οσους την ειχαν. Πολύ ηρεμη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είναι επιθετική η νευρική αν και περάσαμε ενα περίεργο στάδιο αλλά είναι πολύ ζωηρή πάρα μα πάρα πολύ ζωηρή και την μαζεύουμε απο παντού.Και απο τα κεφάλια μας.Πέρα απο το σοβαρό του πράγματος.Θα διαβάσω το άρθρο και ότι άλλο μπορείτε να μου συστήσετε.Δεν θα ήθελα με τίποτα να "χαλάσω" ένα γατάκι που αναθρέψατε με τόση αγάπη.Πάντως απο τη μέρα που μας την έφερε η Ελενα έχει μεγαλώσει η σκατούλα. Σας ανέβασα δυο φωτογραφίες επι το έργον για να γνωρίσετε όσοι δεν ξέρετε το κουτσουπιδάκι μας.

https://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=10007&catid=member&imageuser=6264
https://www.mypetz.gr/gallery/showimage.php?i=10006&catid=member&imageuser=6264

Τι γλυκουλα καλε που εγινε, να μη τη κοιτας πολύ στα ματια γιατι με τετοιο βλεμμα θα σε τουμπαρει κοιτωντας σε απλα. Ειναι και στην ηλικια της σκανταλιας . Θα σου δειξουμε απο κοντα παρασκευη η σαββατο τι να κανεις

Ax Κουτσουπίτσα είσαι μια θεά! Οσο μεγαλώνει ομορφαίνει η κουκλα:up::up::up:. Θα κανονίσουμε με την Ασημίνα τέλος της βδομάδας να έρθουμε και θα τα πούμε και από κοντά, διάβασε τις οδηγίες και θα σου φέρω και το βιβλίο που μιλάει για τη συμπεριφορά των γατιών. Πολλές φορές όταν είμαστε καινούριοι γατογονείς κάνουμε το λάθος να θεωρούμε ότι τα γατάκια σκέφτονται και αντιλαμβάνονται τα πράγματα όπως εμείς, όμως παρόλο τον πλούτο των συναισθημάτων τους η αντίληψη τους είναι διαφορετική.Αν θες έλα σπίτι για καφέ ,να δεις πως παίζουν τα μικρά μεταξύ τους, πως συμπεριφέρονται με την Τιγκερμπελ, πως είναι μαζί μου, έμενα με βοηθάει όλη αυτή η κατάσταση να καταλάβω πολλά πράγματα που παλιά δεν καταλάβαινα. Πρέπει να καταλάβει η Κουτσουπίτσα τι είναι καλό και τι δεν είναι και τώρα είναι η πιο κρίσιμη ηλικία, μπορεί να καταλάβει,έχει την αντίληψη, απλά χρειάζεται ο σωστός τρόπος και χειρισμός. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ παιχνιδιάρα και υπερκινητική είναι όμως και τρυφερούλα και πανέξυπνη.Δεν είναι κακό να παίζει, απλά όταν κάτι που κάνει το θεωρείς επικίνδυνο ή ενοχλητικό (πχ. αν σε γρατσουνάει ή δαγκώνει), πρέπει να της δείξεις ότι δεν πρέπει. Έγω τη φυσούσα στο πρόσωπο ή της έλεγα με σταθερή φωνή μή. Επίσης αν κάτι έκανε σωστά ή άκουγε πχ. ελά , όχι κλπ.της έδινα μια λιχουδιά. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος, τώρα που είναι μικρή για να απολαμβάνετε αύριο:):). Ότι θες πάρε με τηλ.

Εχθές το βράδυ στειρώσαμε την Νεφέλη.Όλα πήγαν καλά και σήμερα που μιλησα με τον γιατρό μου είπε οτι πέρασε ήσυχη νύχτα και θα μπορέσουμε το βραδάκι να την πάρουμε σπίτι. Δεν ξέρω παιδιά, καλή η στείρωση και για το καλό της πάνω απο όλα αλλά βλέπω την Κουτσουπίτσα και ανακουφίζομαι που έχουμε ακόμη καιρό για να το ξαναπεράσω αυτό. Νιώθω σαν να με έχει πατήσει φορτηγό και φυσικά και ψυχολογικά.

Το βράδυ που πήγα να την δώ, μετά που ξύπνησε,μου την έδωσε ο γιατρός να την κρατήσω.Έχωσε το κεφάλι της στον λαιμό μου και νιαούριζε με τέτοιο παράπονο που με έκανε κομμάτια.Δεν ήθελα να την αφήσω με τίποτα απο πάνω μου,μου την ξεκόλλησαν για να την βάλουν στο κλουβάκι.

Και φυσικά βγαίνωντας με έπιασε ενα νευρικό κλάμα μέχρι να πάμε σπίτι έκανα το κεφάλι μου καζάνι.'Ασχημο πράγμα να είσαι πρωτάρης,τουλάχιστον η τύχη μας βοήθησε.

Όλα καλά με το κοριτσάκι σας, έτσι τα περάσαμε όλοι, μη σε ανησυχεί, θα συνέλθεις κι εσύ κι εκείνη:) Ήταν κάτι που όφειλες να της το προσφέρεις για να αποφύγετε τα παρατράγουδα. Άλλωστε, με το που θα επιστρέψει σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία για πολλές αγκαλίτσες. Μακάρι.
Ευχές για γρήγορη ανάρρωση!

Περαστικα της,εκανες το καλυτερο για τη γατουλα σου.

Αχ καλή μου Κίκή και εμείς χτες το βράδυ στειρώσαμε τη Ζιζέλ και ξέρω ότι είναι δύσκολο να τη βλέπεις να πονάει. Ακόμη όμως δεν΄κατάλαβες το καλό που της έχει κάνει , θα το καταλάβεις με τον καιρό:). Προσπάθησε να σκεφτεσαι θετικά. Καλή της ανάρρωση και πολλά φιλιά και χάδάκια στο Νεφελάκι. Όλα θα γίνουν καλύτερα θα δεις...

Καλημέρα και, περαστικά μας!!:DΚι εμείς χθες στειρώσαμε τη Μπασσέτ, σήμερα γύρισε σπίτι και αυτή τη στιγμή κοιμάται μακαρίως στην κορυφή του γατόδεντρου (εγώ την ανέβασα, η ίδια πονούσε).Όλα θα γίνουν περαστικά και το Νεφελάκι θα γίνει ένα γλυκύτατο γατάκι, λίγο ντροπαλούλι ίσως, αλλά, γλυκύτατο και χαριτωμένο!!

Να δούμε. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην κλειστεί στον εαυτό της και χαθεί όλο το έδαφος που καλύψαμε,μόλις άρχισε να ζωηρεύει.Και μετά φοβάμαι οτι έγινε πολύ νωρίς και μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της.

Έγω πιστεύω και δεν στο λέω για να σε παρηγορίσω ότι θα λειτουργήσει αντίθετα αυτό. Μόλις με το καλό την πάρεις σπίτι και θα την χαιδεύεις και θα την παρηγορείς θα νοιώσει πιο κοντά σου. Πρέπει να είσαι δυνατή για να της δίνεις κουράγιο. Ότι θες πάρε με να μιλήσουμε:)

Όλη της η αγάπη της σκατούλας εξαντλήθηκε στο γιατρό.Μόλις πήγα εχθές να την πάρω πήδηξε επάνω μου και έβαζε το κεφάλι στο στήθος μου.Τέτοια αγκαλιτσα μόνο την ονειρεύτηκα μέχρι στιγμής. Για πότε μπήκε ΜΟΝΗ της στο γατοφόρο.Δεν το πίστευα. Μου είπε ο γιατρός οτι έφαγε κιόλας και πήρα τα πάνω μου. Ονειρευόμουν την στιγμή που θα πάμε σπίτι να την τυλίξω στην κουβερτούλα της και να την έχω αγκαλιά όλο το βράδυ. Αμ δε. Μόλις φτάσαμε σπίτι και άνοιξα το γατοφόρο για να την πάρω αγκαλιά,μου γλύστρισε απο την άλλη και με απέφευγε μανιωδώς.Έτρεχε τόσο γρήγορα που έκατσα στη γωνιά μου πια μην έχουμε κανένα απρόοπτο.Ελπίζω να είναι ναζάκια και κάτι περαστικό γιατί αν υποψιαστώ οτι επαληθεύονται οι φόβοι μου θα αρχίσω τα χάπια απο τη στεναχώρια.
Κατα τα άλλα πάντως όλα καλά. Έφαγε του σκασμού,ήπιε ενα μπολ νερό, έκανε κακά και τσίσα και εχθές το βράδυ και σήμερα το πρωί και έπαιξε και λίγο με το μωρό.

Αγκαλιές απο του χρόνου.

Όχι, όχι, μην απογοητεύεσαι!! Τις πρώτες μέρες θα είναι λίγο απόμακρη, γιατί δεν θα αισθάνεται καλά, εσύ όμως, τη δουλειά σου: Χάδια, γλυκόλογα κλπΝα αναρρώσει πρώτα και θα δεις, προς το καλύτερο θα πάνε όλα:):):)

Περαστικα σας και ολα καλα θα πανε. Ελπιζω να ηρεμησει λιγο τωρα με τη στειρωση....
Φιιλακια στα μουσουδακια....

Τελικά είναι οριστικό! Η Νεφέλη με λατρεύει όταν κοιμάμαι ή όταν νομίζει οτι κοιμάμε.Με μυρίζει με γλύφει, κάθεται και γλυφεται και η ίδια στην αγκαλιά μου,κοιμάται ,αλλά προσοχή, μόνο όταν είμαι απολύτως ακίνητη και με τα μάτια κλειστά.Τι να πω άλλο με αυτό το γατί! Μετά τον ερχομό της Κουτσουπίτσας άρχισε να βγαίνει και δεν την ενοχλεί η παρουσιά μου καθόλου αλλά για να με πλησιάσει ή να με αφήσει να την αγγίξω ούτε λόγος. Κάθε μέρα την στριμώχνω και της κάνω αναγκαστικά χαδάκια (τα οποία σημειωτέον λατρεύει!!Μου γυρνάει κοιλίτσες,σηκώνει ποδαράκια κλείνει ματάκια,γουργουρίζει....)όλα αυτά πάνω στο κρεβάτι αφού την έχω τσακώσει στο παράθυρο (όποιος παρακολουθεί το θέμα θα θυμάται). Μόλις κατεβούμε απο το κρεβάτι,συγνώμη κυρία μου ποια είστε;Θα με τρελάνει. Όπως επίσης θα με τρελάνει το γεγονός οτι κρύβεται απο όλους όσους έρχονται συχνά στο σπίτι και την νοιάζονται και την θέλουν να την παίξουν και συμπεριφερόταν σαν να μην συμβαίνει τίποτα (έπαιζε,έτρωγε,μέχρι και στην άμμο πήγε με όλα τα φώτα ανοιχτά και την τηλεόραση) μπροστά στη μαμά μου που σιχαίνεται τις γάτες και την είδε πρώτη φορά στη ζωή της. Αβυσσός.............

Ευτυχώς έχω το Κουτσουπίδι να παρηγοριέμαι.Τη Δευτέρα εμβολιαστήκαμε κιόλας,κόψαμε νυχάκια,ζυγιστήκαμε (1,6kg) και βγάλαμε και βιβλιάριο.Κάπου στο ενδιάμεσο ανακαλύψαμε και την ουρά μας και παίζουμε μαζί της όλη μερα ή με της Νεφέλης.(Εγώ δεν έχω ακόμη αλλά θα βγάλω οσωνούπω!!)

Σιγα σιγα,ολα θα φτιαξουν μην αγχωνεστε.Το συννεφακι σας ειναι μοναδικη γατουλα...:)

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει.Τις τελευταίες μέρες αρχίσαν να μου φτερνίζονται και οι δυο,να έχουν λίγες μυξούλες και μου φαινόντουσαν και ζεστές.Επειδή ήταν ήδη προγραμματισμένο να πάμε στο γιατρό τις άφησα.Ο γιατρός που είδε την μικρή μου είπε οτι δεν είναι κάτι και όντως μυξούλες και φταρνίσματα τέλος και για τις δύο. Καμιά φορά όμως μου φαίνονται ζεστές.
Ο γιατρός της έβαλε θερμόμερτο και ήταν καινονική η θερμοκρασία της αλλά θα ήθελα να μπορώ να τους τη μετράω και στο σπίτι.
Μπορει κανείς να μου πει εναν πρακτικό τρόπο να το κάνω.

Ο γιατρός υποψιάζομαι που της το έβαλε αν και δεν είδα με σιγουριά αλλά πιστέψτε με δεν της άρεσε καθόλου.(Τα κορίτσια μου είναι σεμνά!)

Απο οσο γνωριζω...ειναι ο μονος τροπος να της παιρνεις τη θερμοκρασια...καπου ειδα οτι η vickymoon συνεστησε ενα θερομετρο το οποιο ειναι πολυ πιο λεπτο απο το συνηθες....
Αν υπαρχει και καποιος αλλος τροπος δεν τον γνωριζω αλλα νομιζω οτι δεν ειναι απαραιτητο να τους παιρνεις συχνα τη θερμοκρασια αν δεν υπαρχει κατι ανησυχητικο, οποτε πας στο γιατρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back