'Αγριο γατάκι... τι να κάνω;

Μπορεί κάποιος να μου ερμηνεύσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά;Μου το έκανε κάποιες φορές αλλά τις τελευταίες μέρες για να μην πω ώρες.Έρχεται δίπλα μου είτε προστατευμένη είτε πιο τολμηρά και νιαουρίζει κοφτά και δυνατά.Το κάνει και όποτε με βλέπει.Στην αρχή μου πέρασε το μυαλό οτι αρρώστησε η χτύπησε γιατί εχθές έκανε και μια μεγάλη ζημιά και κατατρομαξε. Ίσως να είναι λίγο βαρειά η ανάσα της ή μου φάνηκε δεν ξέρω. Επιμένει και νιαουρίζει και δεν καταλαβαίνω τι μου ζητάει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως έχει οίστρο; Τα συμπτώματα είναι έντονο νιαούρισμα και χαϊδέματα έντονα, ή, εν πάσει περιπτώσει ,πιο έντονα από πριν:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαιδέματα όχι ,δεν πλησιάζει απο μόνη της για χάδι.Τελευταία όταν με ακούει βγαίνει και η τριγυρίζει γύρω μου απο απόσταση ή κάθεται κάπου κοντά μου.Την πιάνει όμως ώρες ώρες και κάθεται απέναντι μου και νιαουρίζει κοφτά και δεν σταματάει όταν της μιλάω και δεν με αφήνει να πλησιάσω, κρύβεται.
Αγάπες κάνουμε μετά απο πολύ προετοιμασία και πολύ μίλημα και χάδι περίπου μια φορά την εβδομάδα.
Μια μέρα ανέβηκε και μόνη της στο κρεβάτι αλλά μόλις την κατάλαβα έκανε πάλι αυτό το πράγμα με το νιαούρισμα και έφυγε.Καμιά φορά το κάνει και μέσα απο την κρυψώνα της.

Καλημερα...Πως παει το εξημερωμα της τιγρουλας?
Εμαθα εχει και νεο παρεακι???? :hmm::D

:) Πολυ γλυκακι το αγριμακι σου.Μαλλον καταλαβε οτι οι αγκαλιτσες και τα χαδακια ειναι ακινδυνα και γλυκοχουχουλιαρικες καταστασεις και ετσι σιγα-σιγα χαλαρωνει και αφηνεται.Απ οτι καταλαβα εχει και παρεουλα.Πιθανον αρχισανε ψιλοζηλιες και τα νιαουρισματα να ειναι κραυγες διαμαρτυριας του στυλ ,τι θελει τουτο δω εδω μεσα,εγω ειμαι η αρχηγος,οχι δικα μου ειναι τα χαδια κλπ.Αν ειναι ορεξατη για φαι-νερο-παιχνιδια κλπ .δεν εχει τιποτα.Αν οχι ,στο γιατρο ,καλου-κακου.Καλα γατογουργουρισματα!!!!!:cool:

Ναι απο εχθές έχουμε και παρεούλα αλλά όχι οτι μας απασχόλησε και πολύ.Βλέπετε εχθές δεν είχε να κάνει με εμένα αλλά με τα έμπειρα χέρια της Έλενας που δεν την χάρισαν.Την βούτηξε και την είχαμε αγκαλιά με το ζόρι όλο το βράδυ.Βέβαια αν και αγρίεψε κατα τη διαδικασία μετά έκατσε μια χαρά σε όλες τις αγκαλιές.

Για την μικρούλα μας αν και την γνώρισε αμέσως δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον,ούτε πχχχ ούτε τίποτα.Της έφτανε μάλλον το ζόρι της.Ούτε και το πρώτο μας βράδυ είχαμε κάποιο πρόβλημα.Η μικρή κοιμήθηκε στο κλουβάκι και η μεγάλη στην ντουλάπα και δεν άκουσα καμιά τους.Τι κάνανε μεταξύ τους και αν κάνανε κάτι δεν το ξέρω.

Σήμερα το πρωι πάντως όσο παίζαμε με την μικρή η μεγάλη δεν εμφανίστηκε ούτε για λίγο,τίποτα.

Η συνέχεια το βράδυ.

Η μικρή πάντως είναι αποθέωση και πολύ γνωστή στους κύκλους των γατόφιλων.

Ωωωωωω αν ειναι μουρη απο εδω θελουμε να τη γνωρισουμε αμεσα!

Όσο για φαι νερό και άμμο ούτε συζήτηση! Θρεφταράκι γίναμε και με γούνα βασιλική που σπέρνουμε τούφες τούφες πλέον.Εχθές με την ευκαιρία βάλαμε και την αμπούλα μας.
Και η μικρούλα μας έφαγε το πρωι κανονικά λίγη κονσερβούλα.Δείχνει πιο άνετη αυτή αν και σήμερα θα την ταλαιπωρήσουμε λίγο στο κλουβάκι μέχρι το βράδυ.
Το σ/κ έχει χάδια στο πρόγραμμα.

Βεβαίως, η γατοομάδα μας εμπιστεύτηκε την Κουτσουπίτσα με το όνομα!Μικρούλα, πορτοκαλίτσα, αγαπησιάρα ,παιχνιδιάρα και κουκλίτσα. Εκτός απο το κουκλίτσα προς το παρόν είναι το άκρο αντίθετο με τη Νεφέλη.Ελπίζουμε αυτό να αλλάξει πρίν να βγεί στη μεγάλη κουκλίτσα μας το όνομα.
Ήδη ο αδερφός μου που την κράτησε το Πάσχα και επείδη δεν τον ξέρει και τον αγρίεψε λίγο και του κρυβόταν και δεν ήξερε τα μεταμεσονύχτια ωράρια της με ρώτησε αν το Νεφέλη βγαίνει απο το Νεφελιμ!

Το κορίτσι μου όμως είναι καλό, έχω και μάρτυρες.

Μια χαρά είναι το Νεφελάκι, δεν είναι όλες οι γάτες ίδιες!!! Χάδια θέλοντας και μη να της κάνετε γιατί κάνει τη δύσκολη, αλλά, είναι "τραβάτε με κι ας κλαίω":lol:Να σας ζήσει και η μικρουλίτσα:baby::baby:

Το προσπαθούμε.Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι θέλει.Έρχεται κοντα στο κρεβάτι και νιαουρίζει επίμονα.Μόλις σηκωθώ να τη δω εξαφανίζεται.Της έβαλα φαγάκι και νερό και πάλι τα ίδια.Της μίλησα,προσπάθησα να την πλησιάσω,πάλι τα ίδια,για να την πιάσω ούτε λόγος.Τι μου ζητάει θα σκάσω.Δεν είναι οτι κάθεται ,μόλις τραβήξει την προσοχή μου,εξαφανίζεται.

Η μικρή πάντως είναι σαν να ζούσε απο πάντα στο σπίτι μας,δαγκώνει,χώνεται παντού,κρεμιέται, τρίβει, τραβάει.Και δεν διαμαρτύρεται πολύ το καημένο για το κλουβάκι,μόνο νωρίς το πρωι. Κατα τα άλλα μην σας πω απο τα τετ α τετ τους οτι η μεγάλη φοβάται τη μικρή και όχι το αντίστροφο.Δεν λειτούργησε ακόμη η περιεργεια της, αναμένουμε.

Χαδια, παιχνιδια και προσοχη θελει. Ξερω θα σου φανει παραδοξο αφου κρυβεται αμεσως αλλα αυτο πιστευω οτι θελει....
Αν μπορει να σε βοηθησει η Ελενα οπως οταν σου εφερε τη μικρη να της κανετε καταναγκαστικα χαδια, θα βοηθησει πιστευω. Επισης νομιζω οτι τα παργματα μπορει να δυσκολεψουν λογω του μικρου...ζηλεια.... Μπορει και οχι αλλα ειναι ενα ενδεχομενο...γι αυτο αν μπορειτε να την "πιεζετε" για χαδια ισως να μην αισθανθει περισσοτερο ασχημα....

Η υπόθεση με τα χάδια μετά απο την μέρα που ήρθε η μικρή και την βούτηξε η Έλενα έχει διευκολυνθεί αρκετά,για την ώρα,μη λέμε και μεγάλες κουβέντες.Και εχθές το βράδυ είχαμε αγκαλιές χωρις πετσετούλα μάλιστα και τα πρώτα πατουσάκια.Σήμερα το πρωι την βρήκα διαθέσιμη και εκμεταλευτηκα την ευκαιρία και την τάισα στην αγκαλιά μου,έκατσε.Οι αγκαλιές που κάναμε αντιστοιχούν σε ένα χρόνο περίπου.

Μετά που την άφησα για ετοιμαστώ για τη δουλειά εξαφανίστηκε και το έριξε στην κατασκοπεία.Μια εμένα κατασκόπευε μια το μικρο που ξεσάλωνε στο σαλόνι.Δεν με άφησε να την ξαναπλησιάσω.Δεν δείχνει ενοχημένη απο τη μικρή πιο πολύ απορημένη και μπερδεμένη θα έλεγα. Της παραχώρησε και το σπίτι, για τον εαυτό της κράτησε μόνο την ντουλάπα.

Συνεχισε με το ζορι οσο μπορεις..... επιμενω, μπορει να σε εχω ζαλισει αλλα καθε μερα πρεπει να αυξανεις λιγο το χρονο....

Νομίζω οτι είμαστε σε καλό δρόμο.Όσο συνεργάζεται μπορούμε να κάνουμε πολλά.Ήδη όταν την πιάνω δύσκολα την αφήνω,μόλις πάει να ξεγλυστρίσει την σβερκώνω και την απαναφέρω.Ξεθάρεψα και εγώ και την μετακινώ κιόλας.Φεύγουμε σιγα σιγά απο το παράθυρο (πάντα εκεί ξεκινάει το σκηνικό).Εχθές πήγαμε στο κρεβάτι για αρκετή ώρα και μετά στο σαλόνι για λίγο.Εκεί αντιδρά αρκετά. Σήμερα το πρωι επίσης αλλά δεν είχα τόσο χρόνο.

Είναι καλή γατούλα, ντροπαλή , αλλά, καλή, αφού δεν αγρίεψε με το νέο μέλος. Έτσι αντέδρασε και η Μπασσέτ μου με ένα αδέσποτο κουταβάκι , που φιλοξενούμε. Του παραχώρησε το σπίτι, κάθεται ώρες στη βεράντα ή στο δωμάτιο των παιδιών και μόνο όταν αυτό είναι στο μπαλκόνι κυκλοφορεί άνετα. Χθες και σήμερα βέβαια, τη βλέπω πιο άνετη, αλλά, δεν του έκανε ούτε μια φορά Κχχχχχ, ενώ το περιεργάζεται και πάει να το μυρίσει. Υπ'όψιν, η Μπασσέτ είναι μια γατούλα-άγγελος. Γι'αυτό σου λέω, πρέπει να είναι πολύ καλή η Νεφελίτσα σου, χάιδευέ την συνέχεια και τώρα με το μωρό ακόμη πιο πολύ, και θα δεις, τί καλή που θα αποδειχθεί:D:D

Καλημερα!
Πως τα πανε οι μικρουλες;

Σχετικά καλά, έχουμε πολύ αργή,παρα πολύ αργη αλλά σταθερή πρόοδο με την Νεφελίτσα που πλέον εμφανίζεται περισσότερο και παίζει με την μικρή.Φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά αν και περιμένω επίσκεψη απο πιο αρμόδια ματια για να μου πουν πως έχουν τα πράγματα.Μια απο αυτές τις μερες θα την πάμε για στείρωση.Αυτό είναι παρήγορο αλλά και απογοητευτικό λιγάκι γιατί θα στεναχωριόμουν αν ο χαρακτήρας της είναι τελικά τόσο κλειστός.Θα δούμε. Η παρουσία της μικρής πάντως ήταν καταλυτική.
Η μικρή απο την αλλη είναι αποθέωση.Μαζί της ζούμε την ηλικία της άλλης που χάσαμε.Ένα μόνο θα σας πω,οτι και αν σηκώσεις μέσα στο σπίτι θα την βρείς απο κάτω.Ένα βράδυ μάλιστα που κοιμήθηκε στην αγκαλιά μου στο κρεβάτι και δεν την έβαλα στο δικό της ξυπνησα όταν κατάλαβα οτι βολεύτηκε τελικα και κοιμόταν μετα ροχαλητού πάνω στο κεφάλι μου.Είναι πολυ ζωηρη και τρυφερή αλλά δεν μπορούμε να την ελέγξουμε καθόλου.

Γενικά προσαρμοζόμαστε και προσπαθούμε.

Μερικά όντως θέλουν πολύ χρόνο (είχα ακούσει για γατούλη που έκανε πέντε χρόνια για να μάθει να χαϊδεύεται):blink: αλλά αφού δείχνει να έχει προσαρμοστεί και να είναι ευτυχισμένη, όλα είναι καλά. Μερικές φορές πρέπει να αρκούμαστε στο να τα αγαπάμε από μακριά. :)

Μπορεί,της αρέσει όμως να την χαιδεύουν.Ωρες ώρες νομίζω οτι δεν ξέρει απλά πως να το ζητησει. Βλέποντας την μικρή έχει ανοιχτεί στο να κανει και άλλα πράγματα.Παίζει με τα παιχνίδια και το ονυχοδρόμιο που τα έμαθε απο την μικρή αλλά έχει εναν περίεργο φόβο.Αυτές τις μέρες φιλοξενώ κόσμο και κοιμάμαι στο σαλόνι.Η μικρή ανεβαίνει χαλαρά πάντα δίπλα μου.Αυτή ανέβηκε πάνω στα πόδια μου μερικές φορές λίγο μετά την άλλη,νομίζοντας οτι κοιμάμαι και κάθησε με τις ώρες και κοιμήθηκε κιόλας.Μόλις αντιλήφθηκε οτι είμαι ξύπνια και την κοιτάζω εξαφανίστηκε σαν να είδε το διάολο.Δεν ξέρω τι να συμπεράνω. Είναι λίγο πιο χαλαρή πάντως και αυτό κάτι είναι για την ώρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back