Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την pepper, απλά θα πρόσθετα μια και είσαι αναγκασμένη να το έχεις έξω, να του έβαζες καμμιά θερμοφόρα. Αν δεν έχεις θερμοφόρα κανένα δυό μπουκαλάκια του νερού με ζεστό νεράκι κάνουν την ίδια δουλειά, κυρίως την νύχτα που έχει κρύο.
Ξεκίνα και την αποπαρασίτωση, εσωτερική και εξωτερική και παρακολούθα το να δεις αν τρέχουν τα ματάκια του. Αν δεις οποιοδήποτε σημάδι τότε θα πρέπει να το δει οπωσδήποτε κτηνίατρος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rouli726
Δραστήριο μέλος
βασικα απο την ωρα που το εχω φερει..κοιμαται

το ελεγχω καθε λιγο και λιγακι και απο οτι μου ειπε ο φιλος μου οποτε το χαιδευει γουργουριζει.
επειδη ειναι μαυρο δεν παρατηρησα κατι στο τριχωμα του αλλα φαινεται υγιες γενικα, τα ματακια του ειναι ανοιχτα και δεν εχει μυξουλες ή κατι τετοιο.
φυσικα θα του ξεκινησω αποπαρασιτωση αυριο κιολας. τι πρεπει να παρω για τοσο μικρο?
τελος του μηνα που θα εχω μερικα χρηματα θα το παω στη γιατρο αν δεν προκυψει κατι ως τοτε(ελπιζω).
προς το παρον το εχω αναγκαστικα στην κουτα στο μπαλκονι, δεν εχω δυνατοτητα απομονωσης του σε δωματιο στο σπιτι και φοβαμαι μη του ορμηξει η γατα μου.
του εβαλα μπουκαλακι με ζεστο νερο και του εχω και μια ζεστη μπλουζα μεσα.
οποια αλλη συμβουλη ευπροσδεκτη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Για τα έσωπαράσιτα να πάρεις μια banmith. Και μια σύριγγα (χωρίς την βελόνα). Οδηγίες εδώ https://www.zoetis.gr/system/files/downloads/Banminth cat leaflet_1.pdf αν και τηλεφωνικά μπορείς να ρωτήσεις τον κτηνίατρο. Για εξωπαράσιτα αν θυμάμαι καλά είναι ένα σπρέι frontline. Παρόλα αυτά μια φορά το ψεκάζεις το γατί οπότε δεν ξέρω αν αξίζει να το αγοράσεις ολόκληρο ή να το κάνει ο γιατρός στο τέλος του μήνα (κοντά είναι...)
rouli726
Δραστήριο μέλος
επισης, υπαρχει περιπτωση να το πηρα απο τη μαμα τουκαι να το ψαχνει?
στην πυλωτη τις περισσοτερες ωρες ηταν μονο του. το πλησιαζε μια γατα κι εκεινο χαιδευοταν και νιαουριζε αλλα δεν το θηλαζε ή κατι τετοιο.
εχω αγχωθει γενικα παρα πολυ, οπως καταλαβαινετε γτ ειναι η πρωτη φορα που μου συμβαινει. την μικρη μου την πηρα απο σπιτι κι ηταν 2μιση μηνων.
ο φιλος μου το εβγαλε μια φωτο
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αυτό τώρα το κυριώτερο που χρειάζεται είναι αφ' ενός ζεστασιά και αφ' ετέρου να τρώει και να το πιάνει η τροφούλα που τρώει για να μεγαλώνει. Οπότε η εσωτερική αποπαρασίτωση να γίνει όπωσδήποτε, μόνο που θα πρότεινα να έκανες μια συννενόηση με την κτηνίατρό σου τηλεφωνικά και να σου πει εκείνη τι να του δώσεις. Η banmith έχει δική της σύριγγα μέσα για να μετράς την δόση. Συνήθως στα μικράκια όπως αυτό δίνουν μια γραμμούλα κάθε 10 μέρες για 3 φορές συνολικά.
Αχ και είναι τόσο γλυκό μωράκι.

rouli726
Δραστήριο μέλος
ελπιζω οσο προχωρανε οι μερες να νιωθει πιο ανετα για να μου φυγει και το αγχος.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Απ'ότι λες φαίνεται υγιέστατο, αυτά που κάνεις είναι αρκετά, σιγά σιγά θα νιώσει ασφάλεια και τότε θα δεις χουρχουρητά...

Προς το παρόν κράτα το μακριά από τη γατούλα σου, γιατί όσο να'ναι, ζηλιαρόγατες είναι όλες..

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
rouli726
Δραστήριο μέλος
η οποια σαντυ φυσικα εχει παρει χαμπαρι οτι κατι γινεται και ποτε ποτε παει στη μπαλκονοπορτα και κοιταει.
επειδη εκανα προσφατα αποπαρασιτωση στη σαντυ θελω να ειμαι πολυ προσεκτικη μην κολλησει κατι, αν κ το μικρακι φαινεται να ειναι υγιες. αλλα αυριο κιολας θα τσεκαρω για αποπαρασιτωση.
απο τις 4μιση που το εφερα σπιτι εχει κουρνιασει και κοιμαται, πηγαινει και καθεται στη μερια που του βαζω το μπουκαλι με το ζεστο νερο. αφου παω και τσεκαρω αν αναπνεει, απο το αγχος μου!
ο Θεος βοηθος
αν ηταν πιο μωρο ή εβλεπα οτι θηλαζει σε καποια γατα δε θα το πειραζα απο εκει που ηταν αλλα εφοσον του πηγα ξηρη τροφη για μικρα και την εφαγε, ετσι αποφασισα να μη το αφησω εκει κατω να κλαψουριζει. ασε που λογω εποχης ενα σωρο γατοι τριγυριζουν στην πυλωτη που γειτνιαζει με πολλες αυλες, και φοβομουν μη το χτυπησει κανεις.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μην αγχώνεσαι και όλα θα πάνε καλά.
Πλέον, μπορούμε να πούμε, μια ακόμα όμορφη ιστορία αρχίζει..

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
ναι κι εγω εχω σκοπο να το "γνωρισω" σιγα σιγα και προσεκτικα με τη σαντυ, αφου ομως νιωσει πρωτα ανετα μαζι μας, να μη φοβαται το καημενο.
η οποια σαντυ φυσικα εχει παρει χαμπαρι οτι κατι γινεται και ποτε ποτε παει στη μπαλκονοπορτα και κοιταει.
επειδη εκανα προσφατα αποπαρασιτωση στη σαντυ θελω να ειμαι πολυ προσεκτικη μην κολλησει κατι, αν κ το μικρακι φαινεται να ειναι υγιες. αλλα αυριο κιολας θα τσεκαρω για αποπαρασιτωση.
απο τις 4μιση που το εφερα σπιτι εχει κουρνιασει και κοιμαται, πηγαινει και καθεται στη μερια που του βαζω το μπουκαλι με το ζεστο νερο. αφου παω και τσεκαρω αν αναπνεει, απο το αγχος μου!
ο Θεος βοηθος![]()
αν ηταν πιο μωρο ή εβλεπα οτι θηλαζει σε καποια γατα δε θα το πειραζα απο εκει που ηταν αλλα εφοσον του πηγα ξηρη τροφη για μικρα και την εφαγε, ετσι αποφασισα να μη το αφησω εκει κατω να κλαψουριζει. ασε που λογω εποχης ενα σωρο γατοι τριγυριζουν στην πυλωτη που γειτνιαζει με πολλες αυλες, και φοβομουν μη το χτυπησει κανεις.
Για το καλο και των 2, θα προτεινα να μη τα φερεις ακομα σε επαφη αν δεν κανεις εξετασεις στο μικρο για λοιμωδεις ασθενειες. Το τελευταιο πραγμα που θελεις ειναι να κολλησει η γατα σου λευχαιμια ή FIV. Στην θεση σου, αν δεν εχεις εμβολιασει την γατα σου για λευχαιμια, θα την εμβολιαζα γιατι ακομα και αν κανεις τωρα εξεταση στο μικρο και βγει αρνητικη, μπορει μετα απο μερικους μηνες να κανεις ξανα εξεταση και να βγει θετικο. Αν δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα για εξετασεις, προτεινω να κρατησεις το μικρο σε καραντινα για τουλαχιστον 2 εβδομαδες και να εμβολιασεις το μεγαλο για λευχαιμια. Επισης μη ξεχασεις να βαλεις αμπουλα στο μεγαλο σε περιπτωση που εχεις μεταφερει αυγα και λαρβες ψυλλων στο σπιτι μαζι με το μικρο.
rouli726
Δραστήριο μέλος
το μικρο το εφερα σπιτι μεσα στο κουτι και το πηγα κατευθειαν στο μπαλκονι, δεν ηρθε σε επαφη με τη γατα μας δλδ.
το προβλημα μου ειναι προσωρινο, σε λιγες ημερες θα εχω λιγα χρηματα εστω να παω το μικρο στη γιατρο μας να εχω μια καλυτερη αποψη.
Τον φόβο για τα λοιμώδη τον έχω κι εγώ ρε γαμώτο, είναι ένας πολύ ανασταλτικός παράγοντας για να υιοθετήσεις μωρό, εφόσον έχεις μεγαλύτερες γατούλες στο σπίτι. Τι κακό κι αυτό μετά από μια ηλικία να μπορούν οι εξετάσεις να είναι ακριβείς...

rouli726
Δραστήριο μέλος
φωτεινη μου δεν ξερω αν θα το κρατησουμε, γτ η σαντι οποτε βγαινω εξω να το δω με κοιταει επιμονα-γρυλιζει αν με δει να το χαιδευω και μολις μπω μεσα μυριζει το χερι μου και μου κανει κχχχχχχ και φευγει.
καταρχην θελουμε να περασουν λιγες μερες να δουμε οτι το μικρακι ειναι καλα και μεγαλωνει και θα βαλουμε μια αγγελια, με την ελπιδα μηπως βρει ενα καλο σπιτακι.
επειδη ομως τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα, αν δε βρεθει κατι καλο, θα το κρατησουμε εννοειται!
το πρωι ειδα πως ειχε κανει κ@κακια μεσα στο κουτι που το εχω, μαλλον ακομη δεν ξερει την αμμο, παροτι μετα το φαγητο το εβαλα εκει μεσα να δει, κι εχει προσβαση ευκολα.
παντως τα κ@κακια μου φανηκαν φυσιολογικα σε χρωμα και σχημα( τι λεω Θεε μου!). δεν ειδα τπτ σκουληκακια.
του πηρα banmith(μετα απο πολλα φαρμακεια και πετ σοπ που ρωτησα βρηκα με 3,90) αλλα μαλλον του εδωσα λιγο περισσοτερο γτ πιεζα τη συριγγα να βγαλει και βγηκε πολυ αποτομα.
επισης περασα απο την κτηνιατρο, ηταν στο δρομο μου, και τη ρωτησα, της εδειξα και φωτο κ μου ειπε να του δωσω banmith και να το ψεκασω συντομα. για εξεταση και για να τα κανει εκεινη, μου ειπε γυρω στο 20αρικο, οποτε το αφηνω για την αλλη εβδομαδα(εξεταση και ψεκασμα απο εκεινη).
ελπιζω να μην του κανω κακο μωρε. ειναι τοσο μικρουλι και φοβισμενο ακομη. ολο παει και καθεται σχεδον αγκαλια στο μπουκαλι με το ζεστο νερο που του βαζω σκεπασμενο, κι ουτε μιλαει ουτε ενοχλει
rouli726
Δραστήριο μέλος

ενω στο σπιτι που την ειχε η κοπελα που μας την εδωσε ειχε κι αλλες γατες και σκυλια. στο δικο μας εδω κι ενα χρονο και κατι που εχει ερθει εχει αποκλειστικοτητα στην προσοχη μας οποτε την ξενιζει τωρα λιγο.
πριν λιγο βγηκε το καημενο το μικρο απο το κουτι και πλησιαζε τη τζαμαρια κι η σαντι τρελαθηκε! τι γρυλισματα του εκανε..τι κχχχχ..λες κι εβλεπε τον Βελζεβουλ ενα πραμα!

rouli726
Δραστήριο μέλος
πριν λιγο ξυπνησα και πηγα να δω το μικρουλι και τι να δω! ειχε κανει κ@κακια μεσα στην αμμο!!!

μα τι εξυπνο που ειναι!!!
μαλλον λειτουργησε το κολπο που ειχα διαβασει εδω, που δλδ χθες που τα ειχε κανει αλλου τα πηρα και τα εβαλα στην αμμο και του το εδειξα.

αυριο θα παω να παρω αμμο γτ μας τελειωνε ετσι κι αλλιως και θα παρω πιο λεπτη μπας και μαθει να τα θαβει σιγα σιγα. και λεω να του παρω και καμμια δυναμωτικη κονσερβουλα της hills, καποια θα υπαρχει λογικα για μωρα.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
΄Ολα μια χαρά λοιπόν.γεια σας γεια σας!
πριν λιγο ξυπνησα και πηγα να δω το μικρουλι και τι να δω! ειχε κανει κ@κακια μεσα στην αμμο!!!
μα τι εξυπνο που ειναι!!!
μαλλον λειτουργησε το κολπο που ειχα διαβασει εδω, που δλδ χθες που τα ειχε κανει αλλου τα πηρα και τα εβαλα στην αμμο και του το εδειξα.
αυριο θα παω να παρω αμμο γτ μας τελειωνε ετσι κι αλλιως και θα παρω πιο λεπτη μπας και μαθει να τα θαβει σιγα σιγα. και λεω να του παρω και καμμια δυναμωτικη κονσερβουλα της hills, καποια θα υπαρχει λογικα για μωρα.

Κονσερβούλα δυναμωτική έχει μία η royal canin που είναι ειδική για μωράκια, ρώτα στο πετ σοπ και θα σου πουν.

rouli726
Δραστήριο μέλος
Από βδομάδα θα το πάω στο γιατρό για να είμαι ασφαλής πριν το φέρω σε φυσική επαφή με τη σάντι μας.
υ.γ. πριν λίγο πήγα να του αλλάξω το νερό, στο μπουκάλι που του βάζω αντί θερμοφόρας, και μου εκανε κατι τρελα γουργουρισματα το καημενουλι...!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool